"Селски" номера и пинизи

• 5 184 617
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 585
  • sf
От деца бих го приела, но имаме един приятел, гони 40 години , бетер децата е. Съберем ли се на палатки и почнем да ядем, обикаля по всяка маса да си вземе по нещо, защото бил пощелив  Joy

# 6 586
Аз на котките си не давам да просят храна, за някои съфорумки обаче това било въпрос на идеали/вкусове/характер.  ooooh! Обичало да хапва детето ... ами моето хич не обича питки и погачи, но много обича да скаридки и разни рибки, ама от хубавите. Искам да я видя aniram как споделя с детето ми порцията си. Не че си го представям да зяпа в устите на хората, защото му се прияло.

Касита, аз след някой друг месец като дойдат номинациите ще предложа такава за ССС. Вече имам фаворитка от темата ти.

# 6 587
  • София
Какво е ССС?

# 6 588
  • Ямбол
Средностатистическа селянка?

# 6 589
Аз на котките си не давам да просят храна, за някои съфорумки обаче това било въпрос на идеали/вкусове/характер.  ooooh! Обичало да хапва детето ... ами моето хич не обича питки и погачи, но много обича да скаридки и разни рибки, ама от хубавите. Искам да я видя aniram как споделя с детето ми порцията си. Не че си го представям да зяпа в устите на хората, защото му се прияло.

Касита, аз след някой друг месец като дойдат номинациите ще предложа такава за ССС. Вече имам фаворитка от темата ти.
Точно това е селско - да си учиш децата да досаждат на хората, когато с хапват. Като видиш, че на детето ти му се яде нещо, което е видяло, просто му купуваш/поръчваш. Не очакваш друг да ти го храни. Случвало се е когато децата ми бяха по-малки да сядаме на заведение с детски кът няколко майки, като предварително сме минали през магазина и сме взели глупости на децата си. Те се ги менкат помежду си, но когато се случи непознато дете да си поиска сме му казвали "Иди и кажи на мама да ти купи."

# 6 590
  • София
Селско ли е да се наредиш на опашка, и точно пред касата човекът пред теб да си извика компанията от още трима, да минат и те с него? И четиримата поръчват и плащат по отделно.

Точно това е селско - да си учиш децата да досаждат на хората, когато с хапват. Като видиш, че на детето ти му се яде нещо, което е видяло, просто му купуваш/поръчваш. Не очакваш друг да ти го храни. Случвало се е когато децата ми бяха по-малки да сядаме на заведение с детски кът няколко майки, като предварително сме минали през магазина и сме взели глупости на децата си. Те се ги менкат помежду си, но когато се случи непознато дете да си поиска сме му казвали "Иди и кажи на мама да ти купи."
Съгласна съм, че трябв да учиш детето си да не проси храна като прегладняло цинге, но пък да не почерпи с парче зрънчо (или друга "глупост", не знам какво купувате надецата си) пък е дребнаво.

# 6 591
Аз смятам, че възпитанието на децата е ангажимент на родителите. Моите деца ги уча, че не могат да имат всичко, което пожелаят и защо. Друго дете, ако ми поиска, действам според това дали родителите разрешават да дам.

# 6 592
  • в рока
Моето като се замисля, за 6 години сигурно два пъти му се е дояждало нещо.
Аз по принцип винаги каня другите да си вземат/опитат от храната ми. Ако играят три деца с моето, деца на близки приятелки, и на сина ми му се дояде нещо (барни например), купувам за всички.

Обаче не живея с мисълта , че другите имат моите разбирания, характер и възприятия.

# 6 593
Те се ги менкат помежду си, но когато се случи непознато дете да си поиска сме му казвали "Иди и кажи на мама да ти купи."
на мен ми се струва неуместно да кажа подобно нещо на непознато дете  Peace защото детенцето може да се обиди или да се почувства отхвърлено и изолирано, а всъщност да се опитва да се заиграе с групичката и така да се опитва да установи някакъв контакт. аз в такава ситуация питам дали мама му дава да яде такива неща или да отиде да я попита.
не ми се е случвало някое дете да се наяде от храната на моето.  Peace

# 6 594
Те се ги менкат помежду си, но когато се случи непознато дете да си поиска сме му казвали "Иди и кажи на мама да ти купи."
на мен ми се струва неуместно да кажа подобно нещо на непознато дете  Peace защото детенцето може да се обиди или да се почувства отхвърлено и изолирано, а всъщност да се опитва да се заиграе с групичката и така да се опитва да установи някакъв контакт. аз в такава ситуация питам дали мама му дава да яде такива неща или да отиде да я попита.
не ми се е случвало някое дете да се наяде от храната на моето.  Peace

Ами понякога това не е съвсем лошо. Защото ако родителите не могат да си свършат работата, то намесата на външен човек може да му изясни кое е ок и е приемливо и кое не

# 6 595
  • Ямбол
И като опита какво? Друг път не е опитвало, че не знае вкуса на тази храна ли?
Защо е необходимо да се опита само един залък, солетка, пръчка, хапка от сватбената пита Mr. Green?
Нито ще се нахрани, нито ще задоволи интереса му към тази храна. Ето това недоумявам, какво налага да се опита малко от чуждата храна. Твърде ориенталско ми е такова поведение.

# 6 596
  • София
Гаднярско ми се вижда на мен. Значи 3-4-5 дечица си менкат зрънчовци, солетки и други благинки и идва друго, което вижда че е съвсем в реда на нещата да поискаш от солетките на Иванчо или бисквитките на Гошко, защото нали и останалите така правят.... и когато и то постъпва така мамашките го напъждат: "Иди и кажи на майка ти да ти купи"  Tired

# 6 597
  • в рока
Ами аз не знам защо така съм свикнала , може да е ориенталско. Обаче искам да кажа, че не бива да се очаква от отсрещния да споделя твоите виждания. В този ред на мисли, не бих се обидила ни най- малко, ако не поканят детето ми да си вземе нещо. Въпреки, че не ми се  е случвало. Пък и както споменах, той отказва. Ако види нещо , и случайно му се дояде, ми казва "Купи/поръчай ми, мамо". Не си взима от масата.

# 6 598
  • София
Не всеки има финансовата възможност да почерпи останалите. Много хора си правят сметка на стотинките, за да им стигнат за важните неща.

# 6 599
Не всеки има финансовата възможност да почерпи останалите. Много хора си правят сметка на стотинките, за да им стигнат за важните неща.

Това също  Peace

Преди години имахме една особа, която никога не си купуваше обяд или не си носеше такъв. Тя просто обикаляше и си взимаше каквото й допадне от хората - от един нещо за хрупане, от друг - друго. По някоя цигарка за разкош и така изхранването й излизаше безплатно. Но на нас ни беше писнало, обаче, всички си мълчат. Но на мен лично не ми пука и директно съм й казвала, че бадемите са ми точно количество за деня  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт