"Селски" номера и пинизи

• 5 184 612
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 615
По- нагоре си "вързах гащите", Како. Споменах, че моят син не е от ящните. Ама , виж, не съм се сетила да пробвам да му дам да муа зрънчо и солети на пързалката. Дали ще се "оправи"?

Разбира се, че не. Просто ще стане още по-злояд, то на пълен тумбак яде ли се?

На детето всичките му горни предни зъби бяха изгнили и черни.

Такива зъби съм забелязвала при деца, на които като бебета са им потапяли бибероните в мед или някакво сладко. Явно детето като е отказало биберона, майката го е заменила с дъвки.

# 6 616
Трябва, разбира се. Сега ще ти обяснят, че понеже нямаш злоядо дете, не ги разбираш тези работи и колко е важно да натъпчеш чаавето с каквото успееш, докато играе или гледа телевизия.  Laughing

Е, как - и аз имам една такава позната със злоядо дете, което не ядяло нищо вкъщи - нито супа, нито готвено.
Ми, как ще яде такова нещо, като то изобщо не огладнява - навън изяжда поразително количество чипс, вафли, кроасани, пица на парче, че на мен би ми станало тежко, пък за него не знам.

# 6 617
  • София
Дете на една година яде пита в несвяст? Моето на една не можеше още стабилно да ходи, камо ли да оглежда по масите и да обикаля.
Joy че и лютеница маже върху питата

# 6 618
  • в рока
Какво е това постоянно ядене и хранене  Rolling Eyes
Трябва ли вечно да се дъвче нещо?

Айде де. Храниш детето си сутрин примерно. Излизате на площадката. Един час не може без храна? Аййде , бе

А кой е казал, че се стои навън 1час?
Само отиване и връщане до централната част на града, със все натоварване на колички, тротинетки и т.н. превозни средства ми отнема около 30-40мин.
Разходка минимум 1час, обичайно 2, а ако искам да свърша и някаква работа, часовете стават 3. Като прибавим и престоя в колата...значи средно около 3.30-4часа ни отнема това.
Каката може за това време да не яде, но малкия виждайки всички наоколо да примляскват в един момент иска и той. За това и нося пакетче солети, за да не се чудя от къде да му взема нещо.
Понякога яде, друг път изобщо не се и сеща.

Ама не го навираш на пързалката сред 10 други деца, и в ограничена площ ,нали? Да, тръгнал си в парк на разходка, няколко часа, разбирам го. Сядаш на пейка, хапва, пие води4ка. На квартална площадка- живееш на 5 минути от вас, та и по-малко, а храниш детето си на всеки половин час с боклуци. Това не разбирам. После, обаче, се жалваш Гошко как не ще супа....
Дете на една година яде пита в несвяст? Моето на една не можеше още стабилно да ходи, камо ли да оглежда по масите и да обикаля.
Joy че и лютеница маже върху питата

Както си му е реда Wink

# 6 619
Обяснявах и обяснявам лесно и на едно и на две-годишно дете, че не всичко може да яде и не виждам драма. Драма има в главата на майките как така детето им няма да опита нещо си.

# 6 620
  • в рока
Особено ако е момче, щот ще му се надуе бубата Naughty

# 6 621
 purko88, кварталните ни площадки са едната пред блока, другата зад него. Simple Smile На тях храна не носим.
Но едната е към магазин и на нея постоянно се яде. Купува се от магазина нещо, отива се на площадката (въпросната, която е много малка и с ограничено свободно пространство от люлки, пързалка) и се яде.
Там всички ядат и почти на никого не му прави впечатление какво има другото дете.

# 6 622
  • София
Особено ако е момче, щот ще му се надуе бубата Naughty
Каква буба?  Shocked Въшки ли ще хване от неопитване?

# 6 623
  • София
Буба?  Shocked За пръв път чувам този термин за пишка.  Laughing

# 6 624
  • София
уф! Пишка ли била "бубата"  Joy

# 6 625
Стига де, от толкова време да сте във форума и да не сте чували досега за буба и дуда? Не вярвам.  Laughing

# 6 626
Е, децата са различни, моята е гений Mr. Green на 1г. и 4 месеца вече си се храни сама, с вилица, умее да си боцва парчета и да си ги слага в устата.
 Малката умее да постига целите си

# 6 627
Онзи ден бях с щерката на една приятелка на един детски панаир. До нас стояха едно момиченце на около 4г. с майка си. На детето всичките му горни предни зъби бяха изгнили и черни. По едно време без детето да я моли, майка му изкара една дъвка и му я навря в устата /не беше Орбит/ с думите "Ето майче". Кому е нужна тази дъвка, особено без дори да е поискана, като зъбите на детето ти са по-зле от тези на някой 70г. циганин.

Това със зъбите може да е страничен ефект от лечение с антибиотици  Peace
Разбира си и от други неща

# 6 628
  • София
За дуда съм чувала.... всеки път като я чуя/прочета тази дума ме изпълва с потрес.... ама за бубата днес направих сефтето  Wink

# 6 629
Стига де, от толкова време да сте във форума и да не сте чували досега за буба и дуда? Не вярвам.  Laughing

И пупа съм чувала, но не съм сигурна, какво значеше

Общи условия

Активация на акаунт