"Селски" номера и пинизи

• 5 184 549
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 140
  • Наблизо
Защо не оставите котките да си намират сами храна? Те са ловци, а вие, хранейки ги, закърнявате инстинктите им. А те са много полезни, защото контролират популацията на вредителите.
Всъщност в градска среда не е така.Котките се изхранват от боклука и ловците измежду тях ловят повече птички и по този начин всъщност са застрашили популацията на доста видове.
Ти си мислиш за плъхове,но в градска среда, котките всъщност нямат достъп до тях - те са в тръби,мази и т.н.
На село е друго - плъховете обикалят зърното и така котките ги хващат.
Затова котките трябва да се кастрират,и уличните също и хората да спрат да ги изхвърлят..ама...това кога ще стане..

# 49 141
  • София
Затова котките трябва да се кастрират,и уличните също и хората да спрат да ги изхвърлят..ама...това кога ще стане.
Абсолютно. И кучетата също. Домашни, улични, всички.

# 49 142
Това е решение на проблема, но доста трудно се реализира. Имам няколко познати, които покрай подобни действия се сдобиха с по 4-5-6 котки в апартаментите си. В момента битието ми е такова, че трудно бих се грижила за каквото и да е животно в къщи, така че не си взимам. Нататък - ще видим

# 49 143
  • София
Мисля, че колкото и да е трудно за вярване, има безплатни кастрации. Да, наистина е за доброто на тези животни, които живеят в нашия свят и едва ли ще си хванат храна както Господ е предвидил.
Много обичам котки и имам един дебел старец, но не мога да обвинявам хората, че затварят мазетата си, защото не искат да се въдят бълхи и други такива екстри на котараните.

# 49 144
Проблема за мен не е в плащането, а в това да хвана и заведа животните. Тези, които идват при мен са доста диви, изобщо не мога и да ги пипна.

# 49 145
Полупразен плаж, сутрин . Сама с 5 тийна съм, платили сме два чадъра на първа линия.  Децата плуват, аз чета. Наблизо се настанява семейство с дете и малко сладко кученце. Мъжът и кучето започват да правят тегели до водата и обратно,  като кучето всеки път минава през хавлиите на децата и моята. Мъжът не реагира.  Не реагира на ядосаните ми погледи и демонстративното почистване на пясъка след дзвера. Не реагира и когато кучето си изтръска мократа козина върху книгата ми. Направих любезна забележка, започваща с "моля, бихте ли...". Мъжът побесня и започна да крещи. Нарече ме капризна, нервна, ненае@ана, неориентирана и куха.  И други неща ме нарече. Беше смешно всъщност, но се проточи и ми писна. Затова му казах, че е по-добре да млъкне и да си пази кучето, защото ако още един път ми мине през хавлиите, ще му извия врата. Много селско от моя страна, но кучето повече не мина през хавлиите ни.

# 49 146
  • София
От чисто научен интерес питам ако кучето беше 50+ кила, дали щеше да отправиш същата закана? Simple Smile

# 49 147
Теоретично - едва ли. На практика - съвсем не.  😀 Но щях да поискам мъжко съдействие по казуса със сигурност.

# 49 148
  • при късмета
На платените зони по плажовете не е ли забранено за кучета?

# 49 149
Като се сетя за моя кокер ка вършееше из хавлиите и се мяташе да "спасява" хората във водата... Постоянно я озаптявахме, но тя си беше шантава. Никой никога обаче не е правил забележка, но ние само по диви плажове ходехме, на които туристи няма.

# 49 150
Не знам. На този плаж имаше тук-там дребни кучове. Големи не съм виждала.

# 49 151
  • София
Теоретично - едва ли. На практика - съвсем не.  😀 Но щях да поискам мъжко съдействие по казуса със сигурност.
Питам, защото аз като кучкар, въпреки избухливата ми натура, съм много внимателна когато се дракам със стопани на големи кучета. При това моята хич не е малка, 25 кила мускул е. Знам ли обаче кой колко е изтрещял и дали няма да си насъска песа срещу мен или детето.

В България не са ли забранени песовете на повечето обществени плажове? Иначе в Гърция е позволено, даже днес обсъждахме казуса с Агентката. На плажа може, във водата - не. Моята влиза и плува, хората й се радват, хеле пък англичаните и американците. Но реално сме в нарушение. Поне не гази по хавлиите и хората, де, винаги е с нас.

# 49 152
Ами не е лошо да си ги държат на страни кучетата. Не е приятно да ходят по хавлиите и да минават през хората. Да не говорим пък, че има хора като майка ми, които изпитват ужас от всякакви кучета.

# 49 153

В Бургас преди години имаше забрана за всички плажове, във Варна концесионер на един плаж беше наложил такава.

# 49 154
  • София
Обичам и кучета, но наскоро едно от типа апартаментни на съседите ме изкара из нерви. Излизаме от асансьора, то се скъсва да джавка и да се хвърля, а синът ми има необясним страх и се крие. Такъв шут щеше да отнесе...кучето, не малкия
Аз с една 50 кг кучка съм първа дружка, та това ще ме стресне.

Общи условия

Активация на акаунт