"Селски" номера и пинизи

• 5 185 006
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 380
Ами не е много ясно това "място за разхождане на кучета". Пак казвам оградени места из София има малко, в големите паркове и до там общо взето. Не са ясно посочени в различните зони на парка, кое точно са води място за разходка където да може да си пуснеш кучето. Няма ясна граница, била тя чисто физическа ограда, маркировка или знак.

Welt, много е гадно че някой ти се е подигравал и смеел на страха, но много зависи къде и как ще дойде да ти се "вре" това куче. Ако е на повод (или без на позволено място) и кучето само те е подушило кротко, не е нормално да крещиш и да го буташ. Те все пак са част от обществото, това че ти си с неопределим страх, сори кофти ще прозвучи, но си е твой проблем. Никъде не е казано, че кучетата не трябва да имат никакъв досег с хора и да ги избягват на всяка цена.

Искам да глобяват солено всички с пуснати кучета и такива, дето не си прибират златните акита на кучетата си. За протокола, имам куче.

Подкрепям!

# 49 381
  • при късмета
Хайде сега всички собственици на кучета да ме убеждавате колко чисти невинни и мили душички са всички кучета по земята и как следващия пък когато някое благоволи да ме оближе по лицето да се чувствам благодарна за този шанс..
Ооо тя пейката на която си седяла е кристално чиста, няма 1 микроб, нито едно човешко отроче не е стъпвало с обувки по нея /че и големи хора/, никой не е плюл отгоре й и т.н., била е чиста като оперционна маса. SatisfiedSatisfiedSatisfied
Като те чета, мога само да си представя как точно си "отместила" кучето, та собственика да иска да избие зъбите на мъжа ти, едва ли е от едно леко отместване. Не е следвало да пуска кучето без каишка, но ама и твоята реакция не е била особено мека към живтното, за да предизвика такава агресия у собственика. Хубаво е като разказваш една история, да я разкажеш 1:1, а не "аз погалих кученцето пък оня дивак собственика ми скочи на бой." Да не говорим, че кучеата в повечето случаи душат, а не лигавят. Stuck Out Tongue Winking Eye

ПП: сега виждам, че не било пейка, а направо на поляната си седнала пхахаха
Ако собственика не си беше пуснал кучето да се вре на хората в лицата, то каквато и да е била реакцията към кучето, изобщо нямаше да я има, нали? Даже и да беше набито кучето, пак е виновен собственика който го е пуснал, а не този, който го е набил. Ако не са действията на собственика, няма да произтекат и последващите, нали?

# 49 382
Интересно, цигара на плажа пречи и предизвиква възмущение, пуснато нахално куче, което притеснява хора не?!

# 49 383
  • Най-красивата страна
В парка има места ,които са забранени за кучета.Поне в нашия град.
Има табела ,,Тиха алея за разходка на майки с деца,,.Забранено за кучета.В детския кът-също.
И точно там отиват някои хора и си пускат кученцата да бягат.
Селски номера.

При условие,че има една голяма поляна,която е специално за кучета.
Селски номер обаче е да си пуснеш детето да бяга на кучешката поляна и после да вдигаш скандали на кучкарите.

На детската площадка-вечер,след като се приберат децата или рано сутрин идват кучкарите ,сядат на пейките и пускат кучетата да бягат из площадката.
Обаче забравят да почистят.
И това ако не е селяния....

На плажа е изключително неприятно нечие куче да се изака до хавлията ти.

Ако всеки си знаеше мястото и спазваше някакъв ред,проблеми нямаше да има.

# 49 384
Не е до конкретните случки цигара на плажа, куче и т.н., а до претъпканото място, стеснява се много личното пространство, на моменти липсва и произтичат всякакви такива ситуации от всякакво естество. Всеки си е луд различни неща да го дразнят.
Мен ме дразни високото говорене или безкрайното нареждане и постояннотото викане по децата, както и кресливите и шумни деца. Избягвам тези места. Също имам деца, но не понасям креслите и крякащите.

# 49 385
Скрит текст:
Хайде сега всички собственици на кучета да ме убеждавате колко чисти невинни и мили душички са всички кучета по земята и как следващия пък когато някое благоволи да ме оближе по лицето да се чувствам благодарна за този шанс..
Ооо тя пейката на която си седяла е кристално чиста, няма 1 микроб, нито едно човешко отроче не е стъпвало с обувки по нея /че и големи хора/, никой не е плюл отгоре й и т.н., била е чиста като оперционна маса. SatisfiedSatisfiedSatisfied
Като те чета, мога само да си представя как точно си "отместила" кучето, та собственика да иска да избие зъбите на мъжа ти, едва ли е от едно леко отместване. Не е следвало да пуска кучето без каишка, но ама и твоята реакция не е била особено мека към живтното, за да предизвика такава агресия у собственика. Хубаво е като разказваш една история, да я разкажеш 1:1, а не "аз погалих кученцето пък оня дивак собственика ми скочи на бой." Да не говорим, че кучеата в повечето случаи душат, а не лигавят. Stuck Out Tongue Winking Eye

ПП: сега виждам, че не било пейка, а направо на поляната си седнала пхахаха

Ако собственика не си беше пуснал кучето да се вре на хората в лицата, то каквато и да е била реакцията към кучето, изобщо нямаше да я има, нали? Даже и да беше набито кучето, пак е виновен собственика който го е пуснал, а не този, който го е набил. Ако не са действията на собственика, няма да произтекат и последващите, нали?

Е това е голяма простотия. Понеже един е нарушил закона, дай сега и другият да го направи. То така всеки може да си вземе закона в свой ръце и да раздава "правосъдие" на воля. Отдавна са отминали времената на "око за око, зъб за зъб". Ако някой утре ме ограби, няма да го търся и аз него да преджобя. Two wrongs don't make a right. (извинявам се на английския, но е много на място в случая).

С последното съм много съгласна - Всеки да си знае мястото.

# 49 386
Ами не е много ясно това "място за разхождане на кучета". Пак казвам оградени места из София има малко, в големите паркове и до там общо взето. Не са ясно посочени в различните зони на парка, кое точно са води място за разходка където да може да си пуснеш кучето. Няма ясна граница, била тя чисто физическа ограда, маркировка или знак.

Напротив, в закона ясно е посочено къде може и къде не може. Виж точка 1 от закона и това, което съм маркирала в червено. Изключение е точка 3, това са специално обозначените кучешки места. В Южния парк има кучешка поляна, та авторката би могла да се включи с отговор дали точно на тази кучешка поляна си е разпънала одеялото. В такъв случай няма право да роптае.

Стана ми интересно и отворих да видя точния закон :

Чл. 13. Собственикът на куче - домашен любимец е длъжен:
1. на обществени места да води кучето - домашен любимец винаги и задължително на повод до 1,5 м, а при кучета - домашни любимци над 10 кг на неразтеглив повод до 1,5 м или с намордник.
2. от намордник са освободени кучета - водачи на незрящи хора.
3. поводът и намордникът не са задължителни на местата за разхождане на кучета - домашни любимци, определени със заповед от кмета на района.

Мисля, че проблемът идва оттам, че тези места определени от кмета на района изобщо не са ясно обозначени и всеки както му е угодно ги интерпретира.

# 49 387
А какво казва закона за пикниците, одеялата и партитата в парка.

# 49 388
А какво казва закона за пикниците, одеялата и партитата в парка.

Дай да прочетем закона за одеялата, тогава бих могла да коментирам. Тук, където живея - разпъването на одеяло в парк не е забранено.

# 49 389
Pure, като човек с куче, обикалящ София и съобразяващ се с наредби ти казвам, че изключенията не са ясно обозначени и не представляват само заградени пространства. Общото правило ми е ясно и го спазвам, говорим за изключението, което позволява разходка без повод. Говорене наизуст отдалеч нищо не доказва. Било било хубаво законът да е приложен ясно на практика, но за съжаление не е и това най-големият проблем.

# 49 390
  • при късмета
Еми, изобщо не опира да това, че трябва да се саморазправяш или вземеш закона в собствените си ръце. Четеш го като собственик на куче, а смисъла е съвсем друг. Ако куче се навре в лицето на някой който го е страх или просто се стресне, човек не може да отговаря за реакцията си при това положение, нали си наясно. Може и да гръмне кучето, ако го стресне и той има оръжие. Не защото ходи по улиците за да си гърми по кучетата или да ги бие умишлено, а защото се е стреснал или уплашил. Просто реакция. Ти вреш ли се в лицата на хора, които не знаеш как ще реагират? Предполагам, че не, затова и собственика на кучето трябва да мисли и действа вместо него и да не допуска такива ситуации. Не заради саморазправа или нещо подобно, а защото неговото нарушение е предизвикало последващо евентуално такова. Разликата е много голяма

# 49 391
Я, докато сте на темата да питам- къде трябва да се подаде сигнал, че детска площадка е цялата в кучешки л...а? В общината, нали?
Писна ми и от тукашната простотия. Детето предпочита една конкретна площадка, харесват му там люлките, интересна му е, играе си. Само дето всеки път като отидем има нови, пресни ...., независимо, че има табела, че е забранено  за кучета. Не смея  да го пусна да ходи сам, за да не се натресе на някое. Смятам следобед като излезнем да ги наснимам с телефона и с табелата и са се оплача 😡.

# 49 392
  • при късмета
В инспектората, той е към общината, ако е малка община и няма такъв отдел, направо в нея. Само, че се оплачи от разхождане на кучета на нерегламентирано място, а не, че просто е мръсно, защото иначе може и да се направят на ударени. Така би трябвало да пообиколят мястото за да видят кои са нарушителите, на място трябва да ги хванат

# 49 393
  • Варна
Аз съм подавала сигнал на кварталния полицай за куче, което се пускаше на разходка без каишка и редовно минаваше напряко през детската площадка. Освен, че изкарваше акъла на хлапетата също и се изхождаше там. Имаше ефект сигнала, но пък и нашият квартален е много читав.

# 49 394
ма ко, аз кучето не съм го гепила на  местопрестъплението, само " следите " виждам, ама ще се оплача, да ходят да си го дебнат дойчетата, нали са много по правилата😝

Общи условия

Активация на акаунт