"Селски" номера и пинизи

• 5 184 531
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 440
  • Другата България
Аз не схващам последните постове.
Значи съветвате хората /да разбирам, че и вие правите или бихте направили същото/ да пукат и режат гуми на паркирали неправилно пред гаражите ви? Извинявам се, ако не съм разбрала правилно все пак.
Освен това не е ли престъпление да спираш на място, което не е обозначено за паркиране?
Не е.

# 49 441
как да не е, като се налагат глоби? щом не налагат глоби, значи е забранено от закона. Щом е забранено от закона значи е престъпление.

П.С. Правилно си разбрала. Тротоара пред частен гараж, никой няма право да го "запушва" със собствената си кола. Ако го "запуши" нека си носи последствията. Има борсови агенти, адвокати, които имат дела за милиони левове, и една минута закъснение им е ценна. Ако трябва да те съдят за това че им е провалена сделката на живота и ти трябва да плащаш 1 милион/половин милион с лихвите отгоре процента ще изпищиш.
Чудеса вършат надписи "пукам гуми" хората добиват респект единствено и само от наказания.

# 49 442
Може да се извика паяк. Всичко останало е простотия и не бих я направила лично аз.

# 49 443
  • Варна
Не разбирам за какво се заяждате. Забранено или не - паркират. Забранено или не - пукат гуми. Това е реалността. А иначе отвлечен философски спор може да си водим, докато ни посинеят езиците, т.е. пръстите на клавиатурата.

# 49 444
  • при късмета
Не всички места, разрешени за спиране/паркиране са обозначени. Така, че не, не е незаконно да спреш на такова място.
Иначе, селянии са и двете, но. Има голямо "но". Когато има беззаконие и хората са безпомощни в постигане на справедливост, хващат сопите. И това не е наш патент, а съвсем нормална реакция. Аз в някои случаи по-скоро се чудя на търпението, което проявяваме като народ изобщо

# 49 445
Хепи докато паяка дойде ще мине поне половин час.  докато вземе колата, докато състави акта...още десет минути. А ако трябва след една минута да излизаш за важен проект? Ако си си направила графика за точно 20 минути да стигнеш до центъра и загубиш парите, кой ще ти ги плаща?

# 49 446
Нарушение не е равнозначно на престъпление.

# 49 447
  • Другата България
как да не е, като се налагат глоби? щом не налагат глоби, значи е забранено от закона. Щом е забранено от закона значи е престъпление.
П.С. Правилно си разбрала. Тротоара пред частен гараж, никой няма право да го "запушва" със собствената си кола. Ако го "запуши" нека си носи последствията. Има борсови агенти, адвокати, които имат дела за милиони левове, и една минута закъснение им е ценна. Ако трябва да те съдят за това че им е провалена сделката на живота и ти трябва да плащаш 1 милион/половин милион с лихвите отгоре процента ще изпищиш.
Чудеса вършат надписи "пукам гуми" хората добиват респект единствено и само от наказания.
Значи формулирай си правилно въпроса. Ако ти е възможно.
Питаш не е ли престъпление да спираш на място, което не е обозначено за паркиране? Такова място е и псевдо паркинга пред входа, зад блока, по разни странични улички без синя и пембяна зона и т.н. Там да спреш не е престъпление. Нито е нарушение.
Глоби...не знам къде се налагат глоби, освен на местата, на които изрично е забранено паркирането със съответния знак, указващ това. Подсети ме за друго такова място? Thinking И това да спреш там е нарушение, не престъпление.
За пред гаражите съм съгласна, но не мисля, че се налагат глоби ако Пешо ти е паркирал пред гаража например и евентуално полиция се появи, за да го издири и накара да се премести.
П.С. Ами след като правилно съм разбрала, мога да кажа само, че освен че си отявлен селянин и си точно за тази тема, то силно се надявам да си намериш майстора, пукайки и режейки нечии гуми. Не ме интересуват имотните ти сделки и борсови операции, ти явно не схващаш пък, че "запушилата" те временно кола може да е на някоя майка с болно дете, заведено до СП или лекар, която е бързала заради него и последното нещо, на което е обърнала внимание е къде паркира, и на която ще стъжниш живота само заради наранено его. Пфффф, повръща ми се от такива "мъже"...
Нарушение не е равнозначно на престъпление.
Laughing Ма молА ти са, ти ще кажеш! Човекът с борсови операции за милиони се занимава, ти ще му показваш разлика между нарушение и престъпление...

Последна редакция: чт, 19 сеп 2019, 16:36 от Merri_An

# 49 448
Нарушение на закона, значи че си престъпник. законите всеки  е длъжен да ги спазва.

Това дали се налагат глоби и дали законът изисква да се налагат глоби за спиране пред чужд гараж са две различни неща. Просто у нас закона не се прилага. Ако вдигнеш телефона и се обадиш където трябва ще дойде паяка и ще вдигне колата и ще му съставят акт. Но е голяма разправия, а после той ще тръгне да ти отмъщава, затова масово хората сами си решават проблемите като в Дивия запад. Слаба полиция и местна власт - много саморазправа.

# 49 449
Нарушение на закона, значи че си престъпник. законите всеки  е длъжен да ги спазва.

огромни глупости на огромни търкалета Wink пази боже нарушение и престъпление да е едно и също....

# 49 450
  • при късмета
Затова и има термини като "нарушител" и "престъпник", а думата не е една.

# 49 451
Ако някой е направил нарушение, и ти направиш друго нарушение или даже престъпление, не си извинен Wink.
Джони, може много спешни неща да има, но просто не съм такъв човек и не бих го направила! За мен това повлича ептен каскадата на простотията и не желая да съм част от нея!
На нас ни надраха колата на паркинг, с ключ. Явно по някое време на някой нещо е пречило, дори нямам идея кога и какво. Еми отвратително беше!

# 49 452
Хепи,
"Мравките ме хапят - каза Аника
-Хапи ги и ти! - отвърна Пипи"

колкото повече се оставяш да те тъпчат, още повече ще те тъпчат. Хората изпитват кеф да тъпчат някого. Ако не се съпротивлява - мачкат го повече, за да проверяват къде му е предела. Ако ги спреш в началото - спират. може да те намразят, но ги респектираш.

На няколко пъти се опитваха да ме тъпчат и влязох в челен сблъсък. Водил съм пунически войни, но няма да търпя да ме унижават. Ама че другия ме намразил! голяма работа, аз пък като ще се женя за него! приятелите ми ме ценят!

# 49 453
Може да се извика паяк. Всичко останало е простотия и не бих я направила лично аз.
Не може вече, паяка обслужва само зоната и се грижи за нея, частно лице, ако иска да викне паяк става, но е много по-сложно.

А вместо да се реве, че на някой му срязали гумите, да помисли защо точно на него му режат гумите и да не се поставя в тази ситуация и да реве как другите му били виновни, че срещу него се извършва "престъпление".

# 49 454
  • Пловдив
Една варненка с една трошка трови нервите на съседите напоследък, под наем е в съседния блок и като се карат с нея, че не е редно да си навира постоянно колата пред входа да паркира, ...
Доколкото си познавам съседите, няма да мирясат докато не спре да паркира пред входа и около блока, а с държанието се виждам, че вади най-лошото в тях.
И аз паркирам пред чужд блок. Пред нашия е забранено, а доколкото ми е известно, земята пред блока не е на живеещите в него и няма правило, че само те могат да паркират там.
Ако някой див, въобразил си, че е собственик на земята пред панелката си, селянин си позволи да ми сложи габърчета под гумите, следващия път аз мога да се пробвам да сложа бомбички до гумите, примерно. Бива ли? Wink

Последна редакция: чт, 19 сеп 2019, 16:54 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт