А за разликата между "престъпление" и "нарушение" изобщо не мисля да обяснявам - то е просто абсурдно.
И какво "престъпление" е да си спреш колата пред собствения си блок, но понеже някой кретен си мисли, че там именно се намира точно неговото паркомясто и да ти нареже гумите? Да нарежеш гумите си е истинско престъпление, господин Лорд.
Един мой много мъдър шеф казваше, че всички конфликти между хората се дължат на прекалено Его. Оставиш ли го настрана или го приведеш в нормален размер, проблеми трудно се получават.
Кога съм споменавал да спреш колата пред собствения си блок? такова преиначаване на думи не съм виждал.
Изрично казах, че говоря за случай непозната кола, да спре пред гаража, аз да нямам джисем и да не познаавш човека. Казах също, че бих разбрал, ако човека дойде и ме помоли за пет минути да спре колата. Боже как се вкарват в устата ми думи, които не съм казал. Ясно е, че ако е някой от блока,] ще говоря с човека.
Ама като ти се хлопне някоя мутричка пред гаража, ( и забие някъде в неизвестна посока, иди го търси. А колата му стои там с часове, а ти бързаш спешно.
Ако държавата си вършеше съвестно работата според закона, отнемаше такива коли и налагаше, ама жестоки глоби с хиляди левове, така че да отучи хората да паркират където им падне -саморазправите щяха да са в пъти по-малко.
Слаба държава - хората взимат закона в собствените си ръце.