"Селски" номера и пинизи

• 5 184 601
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 485
Съжалявам хора като Лорда - толкова стрес и напрежение целодневно и за какво? За едното пусто Его . Изход от всякакви ситуации може да се намери, но това, което човек сам си причинява, никой друг не може да му причини.
А за разликата между "престъпление" и "нарушение" изобщо не мисля да обяснявам - то е просто абсурдно.
И какво "престъпление" е да си спреш колата пред собствения си блок, но понеже някой кретен си мисли, че там именно се намира точно неговото паркомясто  и да ти нареже гумите? Да нарежеш гумите си е истинско престъпление, господин Лорд.
Един мой много мъдър шеф казваше, че всички конфликти между хората се дължат на прекалено Его. Оставиш ли го настрана или го приведеш в нормален размер, проблеми трудно се получават.

Кога съм споменавал да спреш колата пред собствения си блок? такова преиначаване на думи не съм виждал.
Изрично казах, че говоря за случай непозната кола, да спре пред гаража, аз да нямам джисем и да не познаавш човека. Казах също, че бих разбрал, ако човека дойде и ме помоли за пет минути да спре колата. Боже как се вкарват в устата ми думи, които не съм казал. Ясно е, че ако е някой от блока,] ще говоря с човека.
 Ама като ти се хлопне някоя мутричка  пред гаража,  ( и забие някъде  в неизвестна посока, иди го търси. А колата му стои там с часове, а ти бързаш спешно.
Ако държавата си вършеше съвестно работата според закона, отнемаше такива коли  и налагаше, ама жестоки глоби  с хиляди левове, така че да отучи хората да паркират където им падне  -саморазправите щяха да са в пъти по-малко.
Слаба държава - хората взимат закона в собствените си ръце.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2019, 10:22 от Лорд Сняг

# 49 486
  • София
Има разлика между:
1. пукане на гуми, защото някой спира упорито така, че пречи на много други хора
2. пукане на гуми, защото някой спрял на уж твоето място на паркинга.
Не бих го направила при еднократна постъпка, но ако т.1 се случва постоянно - ще помисля за варианти.

Има алтернатива - одиране на боята с ключ. Не пречи да си караш колата така, не е опасно за живота, но пък струва в пъти повече да го оправиш. Простотия е, но много хора само от това ще ги заболи, не от приказките за съобразяване.

# 49 487
Сиско, не става дума просто някой да ти спре на мястото. Не знам неясно ли се изразявам. Става дума колата  да ти е в гаража, да бързаш спешно, да искаш  да я изкараш и някой който въобще не познаваш, да си забие колата за 2 часа (примерно) пред твоя гараж и да се отнесе нанякъде. Няма как да го отвориш и да извадиш твоята кола, нали?

Окей, ще го преглътнеш и ще пътуваш с метрото, с риск да закъснееш (и то ако пътуването е в града, а не до друг град!) ама когато това стане поредица  от пъти трябва да вземеш някакви мерки, нали?
Дори и един надпис "Пукам гуми" ще свърши чудесна работа, като предупреждение, дори и да не ги пукаш. Ще накара хората да се замислят колко могат да стоят  пред чужд гараж, в който вероятно има кола. С такъв надпис няма да отидеш да запиваш кафе някъде, като зарежеш колата, нали?
Иначе, че е простотия-  простотия да му спукаш гумите, най-малкото така още повече не може да изкараш колата си, но някакви мерки трябва да се вземат

На един мой съсед му омръзна непрестанно тировете на чистота (и не само) да му паркират пред гаража и да не може да си извади колата и наби железен ограничител в единия край на тротоара. колата му може да мине, ама всякакви по-големи средство-  джипове, ванове и пр - не

За одиране с ключ не съм се сетил, върши добра работа.

П.С. най-тъпото е, че на 50 метра от нас има платен паркинг, а отделно цялата улица е платено спирането от едната страна и въпреки това масово предпочитат да спират пред гаражите.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2019, 10:52 от Лорд Сняг

# 49 488
  • София
Сиско, не става дума просто някой да ти спре на мястото. Не знам неясно ли се изразявам. Става дума колата  да ти е в гаража, да бързаш спешно  newsm78 , да искаш  да я изкараш и някой който въобще не познаваш, да си забие колата за 2 часа (примерно) пред твоя гараж и да се отнесе нанякъде.
Не пиша конкретно за теб.
Абсолютно съм съгласна, че е недопустимо паркиране пред гараж, дори спиране на аварийки, ако собственикът не може да те викне незабавно.
Аз имам сходна ситуация - един идиот от съседния вход е решил, че ще паркира само пред входа си и ако няма място - запушва някой, който го познава, но и с непознати го е правил и те бибиткат по 10 минути. Назад има поляна, през която може да се излезе в краен случай но това въобще не го оправдава и се чудя как мога да го излекувам от този навик.

# 49 489
  • Пловдив
Преди 8 години си харесваме магазин, да, ама свикнали хората да си паркират върху тротоара и то така,че да запушат жилищен вход и магазин. След като една сутрин майка с дете в количка се наложи да я вдигаме над колата, за да излезе, а ние не можахме да си отворим магазина, аз отправих забележка към умника спрял запушвайки ни, а той ми каза да си гледам работата . ...
Едни такива две каки тук се бяха били. Не чак били, преувеличавам, но собственичката на магазин беше оскубала много здраво другата, която упорито паркирала, запушвайки достъпа на тая с магазина до платено от нея паркомясто пред магазина на общинска земя, на което спирали освен другото и колите, които я зареждат.
Боят и скубането също не са позволени и не са оправдани, подобно на пукането на гуми (за винтовете и аз съм без думи), да не каже някой, че твърдя обратното, но... човещина. Wink

# 49 490
Хипопетична ситуация. Съвсем хипотетична, но не е невъзможна. На ваш близък му става лошо, и не говорим за някакво препиване, а да речем за апандисит. Знаем колко се чака понякога линенейка, да не говорим да ти приемат обаждането. Най-лесно е с такси до болницата, или ако имате кола. И в този момент неизвестен субект е затапил гаража пред вас, не можете да изкарате колата, а таксито също няма къде да спре наблизо, защото пространството пред вашия гараж е заето, а на улицата няма как. Какво ще направите?
любопитен съм?
не дай боже да се случи - но да речем, че се случи?

# 49 491
  • Ямбол
Какво ще направиш на самотен остров?

# 49 492
  • Варна
Магдена, аз намерих решение, не обичам конфликти, пукане на гуми, боища, саксиите вършат чудеса. 😁

# 49 493
Няма. Да режа гуми и да чупя чистачки, но ако познавам човека и не съм го намерила, после ще вдигна скандал. Да, такава селянка съм.

# 49 494
Честно казано, като гледам какви хора има, се чудя как някой си оставя колата запушвайки друга, или така че да пречи. Когато паркирам в непознат район се оглеждам по 10 пъти преди да си оставя колата дали не преча на някой, за да не я заваря със пуснати гуми, в най-добрият случай.

# 49 495
Хипопетична ситуация. Съвсем хипотетична, но не е невъзможна. На ваш близък му става лошо, и не говорим за някакво препиване, а да речем за апандисит. Знаем колко се чака понякога линенейка, да не говорим да ти приемат обаждането. Най-лесно е с такси до болницата, или ако имате кола. И в този момент неизвестен субект е затапил гаража пред вас, не можете да изкарате колата, а таксито също няма къде да спре наблизо, защото пространството пред вашия гараж е заето, а на улицата няма как. Какво ще направите?
любопитен съм?
не дай боже да се случи - но да речем, че се случи?
Ако отидеш в Спешното с такси е напълно възможно да не те класифицират като спешен случай, защото не си пристигнал с линейка.
Знам случай преди няколко години: пожар, куп неправилно паркирали коли, заради които пожарната не може да мине, накрая шофьорът на пожарната просто минава, разблъсквайки колите. Глобили са го, не знам дали за неправилно паркирали те е имало някаква санкция.

# 49 496
А ако човека е спрял така,щото е дотърчал спешно при баба си диабетичка и тя е припаднала? Ти си му спукал гумите. Ще го закараш ли после и ще платиш ли?
Ситуации всякакви
Преместих се в 18 етажен блок до пазар и училище. И пак ситуациите са редки. Изчакват се хората. Ако някой толкоз запуши и е непознат, обикновено за малко и по спешност, другия надува клаксон и човека излиза
Клаксон също е неприятно, но ефикасно и що годе нормално решение

# 49 497
Ако е дотърчал при баба диабетичка и е от блока ще го познавам и ще мога да се разбера с него да премести. Сигурно десет пъти говорих, че става дума за ситуция с човек, когото не познаваш и не знаеш кога ще премести колата. Може би след два дни?
А и да има баба диабетичка няма да я слага пред чужд гараж, нали?
Може аз да имам баба диабетичка, тогава ще мерим коя е по-напред с диабета ли?
Пак казвам,  говорим за ситуация когато ми е наистина спешно и не може с метро или нещо друго да стане.
Просто не е редно да ме затапва, без да ми се обади и да ме помоли. А ако не го познавам,  и му разреша, трябва и джисем да остави - за спешна ситуация.
Иначе по обърната логика, може аз да отида пред блока на баба би, която е стара и болна и да почна да затапвам други хора, как ще се почувстват?

При мен хич не са толкова редки.  В най-лошият случай на седмицата по веднъж ти застава някой пред гаража. И, да когато е някой от блока и каже "Хей,  приятелможе ли за час или за два да си оставя колата пред гаража ти" едно.  с такъв човек ще се разбереш. А като видиш някъв джип  "Чероки" се е тропнал дето въобще не го познаваш собственика, е съвсем друга работа.

На 50 метра има платен паркинг, а отделно улицата от другата страна е цялата платено паркирането и има  достатъчно свободни места къде са се паркира, но не - той се заврял на тротоара срещу теб, защото му е по-удобно.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2019, 13:26 от Лорд Сняг

# 49 498
Джип Чероки е признак на какво?

# 49 499
  • София
На това, че ние нямаме джип чероки и завиждаме.

Общи условия

Активация на акаунт