"Селски" номера и пинизи

• 5 184 582
  • 49 908
  •   2
Отговори
# 49 500
  • Down south
Грешна тема Close

Последна редакция: пт, 20 сеп 2019, 14:59 от Daylily

# 49 501
Пак казвам,  говорим за ситуация когато ми е наистина спешно и не може с метро или нещо друго да стане.

От опит това лято. Аз съм в София, на другия ден трябва да пътувам за Банско, където имам запазен час за преглед при  професор Пандев. Тук само да вметна, че при този специалист е много трудно да си запазиш час, а аз имах ограничено време за престой в България. За нищо на света нямаше начин да си пропусна часа за преглед, за да чакам за приемни часове за следващия месец, когато нямаше вече да съм в България.

Уговорила съм се брат ми да взема неговата кола, той беше в командировка извън България. Слизам сутринта пред неговия гараж, гаражът запушен. Звънях във входа на познати съседи, никой не знае чия е колата. Накрая се принудих да хвана такси и отидох да взема кола под наем, с която заминах за Банско.

# 49 502
  • София
Интересното е, че никога не ни запушват коли, които наистина са на нуждаещи се. Никога не превозват баба с диабет, нито някой друг болен роднина. Веднъж една дама дошла по работа в района беше спряла не за малко пред гаража, защото нямало къде. Нищо, че наоколо има поне 3 платени паркинга. Друга пък беше замалко, защото трябвало да си разходи кученцето. И т.н. Но никога не ми е хрумвало да дера с ключ или да пукам гуми. Най-близкият ми контакт с колата е да вдигна чистачката или да оставя бележка.

# 49 503
Здравейте, бих искала да попитам, вдигането на чистачките за нарушение ли се смята? Питам в случаите, когато има неправомерно спряна кола пред гараж или пречеща на други коли, пешеходци, майки с колички, благодаря.

# 49 504
  • София
Интересното е, че никога не ни запушват коли, които наистина са на нуждаещи се. Никога не превозват баба с диабет, нито някой друг болен роднина. Веднъж една дама дошла по работа в района беше спряла не за малко пред гаража, защото нямало къде. Нищо, че наоколо има поне 3 платени паркинга. Друга пък беше замалко, защото трябвало да си разходи кученцето. И т.н. Но никога не ми е хрумвало да дера с ключ или да пукам гуми. Най-близкият ми контакт с колата е да вдигна чистачката или да оставя бележка.

Въпросът е, като вдигнеш чистачките и оставиш бележка, дали нарушителите се стряскат или ти се подиграват откровено, запушвайки те така и на другия ден, и на по-другия.....

# 49 505
Ами не е лошо да си ги държат на страни кучетата. Не е приятно да ходят по хавлиите и да минават през хората. Да не говорим пък, че има хора като майка ми, които изпитват ужас от всякакви кучета.
Преди години бях на Арапя и плажът беше обърнат на кучешка тоалетна. Гнусно до немай къде. Кракът ми повече не е стъпил там.

# 49 506
Съжалявам да го прочета това за Арапя, любим плаж ми е, израснала съм на него, но не съм ходила от доста време.  Дано да са взели мерки .

# 49 507
  • на Мелмак
Пред нашия гараж спираха за по няколко дни Sunglasses Това деца, курсове, работа, пътуване......

# 49 508
  • до най-прекрасния мъж
Съжалявам да го прочета това за Арапя, любим плаж ми е, израснала съм на него, но не съм ходила от доста време.  Дано да са взели мерки .
Арапя не е това, което беше. Това лято исках да почиваме там, отказахме се. Застроено, навсякъде надписи Частен имот, не преминавай... До плажа не стигнахме...жалко.

# 49 509
  • Другата България
Хипопетична ситуация. Съвсем хипотетична, но не е невъзможна. На ваш близък му става лошо, и не говорим за някакво препиване, а да речем за апандисит. Знаем колко се чака понякога линенейка, да не говорим да ти приемат обаждането. Най-лесно е с такси до болницата, или ако имате кола. И в този момент неизвестен субект е затапил гаража пред вас, не можете да изкарате колата, а таксито също няма къде да спре наблизо, защото пространството пред вашия гараж е заето, а на улицата няма как. Какво ще направите?
любопитен съм?
не дай боже да се случи - но да речем, че се случи?
Това го написах преди два дни, ще се самоцитирам, за да ти припомня, но ти услужливо се направи на разсеян и невидял. Сега пишеш същото Laughing Sunglasses Tired. Жалка история....
Скрит текст:
как да не е, като се налагат глоби? щом не налагат глоби, значи е забранено от закона. Щом е забранено от закона значи е престъпление.
П.С. Правилно си разбрала. Тротоара пред частен гараж, никой няма право да го "запушва" със собствената си кола. Ако го "запуши" нека си носи последствията. Има борсови агенти, адвокати, които имат дела за милиони левове, и една минута закъснение им е ценна. Ако трябва да те съдят за това че им е провалена сделката на живота и ти трябва да плащаш 1 милион/половин милион с лихвите отгоре процента ще изпищиш.
Чудеса вършат надписи "пукам гуми" хората добиват респект единствено и само от наказания.
Значи формулирай си правилно въпроса. Ако ти е възможно.
Питаш не е ли престъпление да спираш на място, което не е обозначено за паркиране? Такова място е и псевдо паркинга пред входа, зад блока, по разни странични улички без синя и пембяна зона и т.н. Там да спреш не е престъпление. Нито е нарушение.
Глоби...не знам къде се налагат глоби, освен на местата, на които изрично е забранено паркирането със съответния знак, указващ това. Подсети ме за друго такова място? Thinking И това да спреш там е нарушение, не престъпление.
За пред гаражите съм съгласна, но не мисля, че се налагат глоби ако Пешо ти е паркирал пред гаража например и евентуално полиция се появи, за да го издири и накара да се премести.
П.С. Ами след като правилно съм разбрала, мога да кажа само, че освен че си отявлен селянин и си точно за тази тема, то силно се надявам да си намериш майстора, пукайки и режейки нечии гуми. Не ме интересуват имотните ти сделки и борсови операции,
ти явно не схващаш пък, че "запушилата" те временно кола може да е на някоя майка с болно дете, заведено до СП или лекар, която е бързала заради него и последното нещо, на което е обърнала внимание е къде паркира, и на която ще стъжниш живота само заради наранено его.
Скрит текст:
Пфффф, повръща ми се от такива "мъже"...
Нарушение не е равнозначно на престъпление.
Laughing Ма молА ти са, ти ще кажеш! Човекът с борсови операции за милиони се занимава, ти ще му показваш разлика между нарушение и престъпление...

# 49 510
Това си е просташкия манталитет, че другите са длъжни да се съобразяват с теб, ще заеме част от твоето паркомясто и няма да го интересува, че ти не може да паркираш, ще ти паркира пред гаража и пред входа, защото му е удобно и винаги е за малко и му е спешно, ще спре на аварийки, там където не е позволено и ще затруднява движението и после ще се обяснява как другите са длъжни да му пазят собствеността и какво трябва да правят пак тия другите, но няма да почнат да се съобразяват, че не живеят на село и никой не длъжен да търпи или да чакай някой, който си мисли, че е центъра на света.
Как въобще се очаква някой друг да мисли и пази колите ви, като на вас не ви пука и ги оставяте където не трябва.
А другите хора, на които сте причинили неудобства не е важно да се коментира, вие си гледайте правата как никой няма право да ви пука гумите и си останете със селския манталитет -тия ли ще ми казват, аз съм си простак и ще си спирам, където ми харесва и въобще не ме интересува преча ли на някой.

П.с. Сутринта докато ходих до магазина се натъкнах на нова иновация в борбата с такива, лепенки заемащи почти целите странични стъкла с надпис - паркирам като простак, сложени на кола, която е запушила изхода от гаражите на блока.

# 49 511
  • Другата България
Това си е просташкия манталитет, че другите са длъжни да се съобразяват с теб, ще заеме част от твоето паркомясто
Кое е твоето паркомясто? Платила си за него, или е "твое" на общия паркинг зад блока?
Не ти, по принцип питам какво се има предвид.

# 49 512
Паркомястото в София се плаща, когато някой говори, че са му спрели на паркомястото е ясно, че са спрели на място, което е негово или плаща наем.

# 49 513
  • Другата България
Ами пак ще кажа, че София не е България, и поне според мен повечето хора като казват, че някой му е спрял на паркомястото далеч нямат предвид пратено такова, а просто това, което са решили, че е тяхно някъде там.
В случая, за който ти говориш съм съгласна с казаното. Peace

# 49 514
Платените паркоместа се означават с табела или скоба,  която да ограничи възможността за паркиране. Скоро имах случай- спирам на такова място със свалена скоба, защото моята логика е  че щом е свалена- не се ползва...Спрях точно за пет минути, след като половивин час обикалях квартала и нямаше други опции, без да запуша някой. Връщам се, скобата вдигната. Т.е. мястото е било платено и собственика, не си го е заключил. Почаках, огледах се, разпитах дали знаят кой е...така и не се появи.  Накрая с малко повече маневри успях да се измъкна, но за мен това си беше чисто селска проява-  щото  явно въпросният седеше някъде и  гледаше сеир.

Общи условия

Активация на акаунт