"Селски" номера и пинизи

• 5 184 476
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 650
  • Варна
Причина на мен не ми е известна да са дали или не са ми казали.
То, болницата не дарява твоята кръв на твоят болен, а запълваш банката им.

# 49 651
Има хора, които са предубедени. Моята майка е карала много тежък хепатит, който буквално и е обърнал живота, била е заразена с инжекция. Когато ни караха да даваме кръв като студенти, тя панически се караше с мене да не давам да ме бодат с игли, караше ме да казвам, че съм боледувала от хепатит, за да не давам кръв.

# 49 652
Кръв се купува,пред всеки център има платени кръводарители.

# 49 653

знаете ли за какви сума вече става въпрос....
а и вече не висят мангалите отпред, а чака един чичак с черен джип. даже има и визитки /черни с капка кръв/. това един близък роднина ми го разказа. искал му е баснословна сума, накрая са се споразумяли за нещо малко по-приемливо, но пак беше много.
хората като цяло са егоисти и да, мислят, че на тях няма да им се случи. да не говорим, че кръводаряването е полезно за даряващия.

# 49 654
  • София
Нищо селско не виждам. А нали и сама каза, че вуйчото и вуйната не са подходящи кръводарители.

# 49 655
  • София
... да не говорим, че кръводаряването е полезно за даряващия.

Не е точно така.
Съпругът ми е редовен кръводарител от изключително рядка кръвна група и през няколко седмици звънят да му се молят от МА да дарява. Доскоро даряваше по няколко пъти в годината с убеждението, че е полезно и за самия него. От 2 г. насам започна много да му прилошава след даряване, а последния път в началото на тази година буквално се разболя и няколко дни имах чувство, че ще умре. Тогава си пусна пълни изследвания и се оказа, че се е сдобил с тежка анемия, заради честото източване на кръв. Сега има категорична забрана да дарява.
Аз и да искам, не мога. По здравословни причини.

И щом хората са неподходящи да са донори, как се предполага, че е градско да намерят кръв? Възможно е да нямат толкова близки приятели, които биха направили нещо такова за тях. Не всеки е склонен да дарява кръв и често хората имат съвсем логични обяснения.

# 49 656
... да не говорим, че кръводаряването е полезно за даряващия.

Не е точно така.
Съпругът ми е редовен кръводарител от изключително рядка кръвна група и през няколко седмици звънят да му се молят от МА да дарява. Доскоро даряваше по няколко пъти в годината с убеждението, че е полезно и за самия него.

естествено, че говорим за общия случай на здрав човек и то когато се спазва разрешената честота на даряване. която със сигурност не е няколко пъти в годината. никой не говори за изключения разбира се. аз, например, дарявах извън нормата заради баба ми. осъзнато обаче и с ясната идея, че може да стане нещо /макар според лекарката там нормата да е завишена/. ами нито ми стана нещо, нито ми паднаха показателите. даже напротив, хем тогава не ядях месо. сега вече не мога поради заболяване. което не променя общия случай.
в доста от случаите хората нямат наистина основателни причини, просто не желаят, ако не става въпрос за много близък човек.

# 49 657
  • София
Регистрираните кръводарители ги викат точно няколко пъти в годината и се следи здравето и честотата на кръводаряване. Така беше с моя съпруг над 20 г., откакто е регистриран кръводарител и абсолютно здрав, съгласно нормите за кръводаряване. Т.е. дори и под лекарски контрол може да има последици, които да се проявят с времето.
Две от децата ни са вече пълнолетни и са със същата рядка кръвна група. Вече няколко пъти се свързват с нас за кръводаряване и по мое настояване отказват, без да ми пука дали е селско или не.

# 49 658
няколко пъти в годината е адски много според мен и то ежегодно. продължавам да твърдя, че само по себе си кръводаряването е полезно. от едно даряване няма да станат анемични роднините л;-)
е, то не е ясно дали анемията при мъжа ти е и от това, де, но е вероятно. тя може да се отключи по много причини. гаранция - франция.
сега като спря да дарява оправи ли се? и ако да - пи ли добавки или от самосебе си?
това не виждам какво общо има със случая на споделилата.

# 49 659

а и вече не висят мангалите отпред, а чака един чичак с черен джип. даже има и визитки /черни с капка кръв/. това един близък роднина ми го разказа. искал му е баснословна сума, накрая са се споразумяли за нещо малко по-приемливо, но пак беше много.
хората като цяло са егоисти и да, мислят, че на тях няма да им се случи. да не говорим, че кръводаряването е полезно за даряващия.
Както се плаща на лекарите за труда,както се плащат лекарствата в аптеката,така трябва да се плаща и кръвта.

# 49 660
  • София
В случая пише, че роднините не са подходящи да даряват. Имат причина явно да не могат. Как да дарят в такъв случай? Това е общото. Чудя се къде е селското в това, че хората са неподходящи.
Още повече, че даряването е доброволен акт.

При съпруга ми даряването е бил отключващият фактор, защото го викаха по спешност през октомври и после през януари, което не ми изглежда достатъчен срок за възстановяване, но той се довери на лекарите от МА. Пи добавки със желязо и от 2 месеца вече е напълно в норма.

# 49 661

Както се плаща на лекарите за труда,както се плащат лекарствата в аптеката,така трябва да се плаща и кръвта.

Чукай си на главата да не ти се налага да търсиш спешно кръв и единственият начин да си я набавиш е да плащаш... А който не може да си го позволи? Да умира? Сигурно и за сърце трябва да се плаща, и за бъбрек, все пак консуматив някакъв там...

# 49 662
Купувала съм-осем банки и добре,че бяха продавачите на кръв(роми),че иначе нямаше да съм жива.Да чакаш някой да благоволи да ти дари безвъзмездно-празна работа.А кръвта от кръводарителите лекарите я ПРОДАВАТ на пациентите.И за органите важи същото-никой чужд човек не е длъжен да се инвалидизира безплатно.

# 49 663
защото го викаха по спешност през октомври и после през януари, което не ми изглежда достатъчен срок за възстановяване, но той се довери на лекарите от МА. Пи добавки със желязо и от 2 месеца вече е напълно в норма.

доста брутално. как ще се въстанови, още повече, че е системно?? ама и тия лекари са за убиване...значи нормата при него въобще не е спазена, та не се учудвам, че резултатът е негативен.

има разлика между официално заплащане и мангалско изнудване. да не дава господ, това се молете.

# 49 664
Кръводаряването е нещо лично и да се коментира кой пожелал да дари, и кой не, е също такъв белег на селска проява.

Общи условия

Активация на акаунт