Шевна машина

• 1 796
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, имам един въпрос: каква марка шевна машина да си купя за шиене на дънкови чанти?
 Thinking Simple Smile

# 1
Аз имам "Сингер", този модел http://singer.bg/shevni-mashini.php?id=5. Имам я от около 7-8 години и с нея съм шила освен дънков плат и доста дебела еко кожа. Още тогава струваше около 500 лв., но мога да разчитам за всичко на нея. Има за еластични материи, декориращи тегели, зиг- заг, обратен ход, за елици, за копчета, за зипове, двойни бодове и т.н. С махащо рамо е, което е удобно при шеф на тесни неща.

Последна редакция: сб, 22 мар 2014, 15:44 от Red_Hot

# 2
Новите машини на Сингер са с много по-ниско качество, масово се оплакват хората от тях  Sad 

Вали, хубаво е да знаем за какъв бюджет говорим  Wink

# 3
Чувала съм оплаквания, но те са от ниско бюджетните машини, които от време на време се появяват по хранителните хипермаркети. За тези модели дълбоко се съмнявам, че ще се справят с по-дебел плат. За "Сингер" купен от оторизиран представител, оригинален модел, за сега не знам някой да се е оплакал, но пък цената им не е ниска.

# 4
Чувала съм оплаквания, но те са от ниско бюджетните машини, които от време на време се появяват по хранителните хипермаркети. За тези модели дълбоко се съмнявам, че ще се справят с по-дебел плат. За "Сингер" купен от оторизиран представител, оригинален модел, за сега не знам някой да се е оплакал, но пък цената им не е ниска.

Всички Сингери вече се произвеждат в Китай, за жалост, дали се продават по хипермаркети или представители....  Sad 

# 5

Всички Сингери вече се произвеждат в Китай, за жалост, дали се продават по хипермаркети или представители....  Sad 

Всичко вече се произвежда там, не само ШМ, но има огромна разлика между оригинален "Сингер" и някакво менте от 100-200 лв. Между впрочем оригиналният "Сингер" не съм сигурна, че се произвежда в Китай. Моят е произведен в Бразилия.

# 6

Всичко вече се произвежда там, не само ШМ, но има огромна разлика между оригинален "Сингер" и някакво менте от 100-200 лв. Между впрочем оригиналният "Сингер" не съм сигурна, че се произвежда в Китай. Моят е произведен в Бразилия.

Твоят нали е на 10 години? Аз визирам новите машини.

Нека авторката каже какъв бюджет има, всичко друго е чешане на езици.

# 7
Бюджета е 300лв и евентуално малко отгоре....наистина ми трябва основно за шиене на дънков плат и всеки съвет и мнение ще ми  е от полза!

# 8
  • София
Ако авторката все още не е избрала машина, с удоволствие споделям опит:
Миналото лято имах същата чуденка и аз.
Необходима ми беше добра домашна шевна машина, която да може да шие и дебело, и тънко; да има прилично разнообразие от шевове и, разбира се, да бъде с добри отзиви (не съм професионален шивач и не знаех какво трябва точно да търся в една машина).
Направих си импровизирано проучване- сравнявах технически характеристики, четох безброй ревюта в български и чуждестранни сайтове- отне ми доста време.
Макар че в началото бях решена да купувам Сингер,  с прочуването те отпаднаха още  "на първи кръг". Настоящите машини Сингер нямат нищо общо с тези, които са имали нашите баби. И да, доколкото знам, производството на Сингер понастоящем е изцяло изнесено в Китай.
В крайна сметка се спрях на Elna Explore 240 (има по- нови модели Explore от 240, но по  спомени те са по-леки като тегло и с повече пластмасови части от моята).
Изключително съм доволна- не мога да кажа, че съм я ползвала твърде много, но имам успешно подгънати 10-на чифта дънки, вкл. и ластични; ушити пердета; шит вискозен хастар и последното- цяла една кадифена рокля за училищното тържество на дъщеря ми  Simple Smile
Ами, без грешка е машинката, бих я препоръчала без колебания!

# 9

Общи условия

Активация на акаунт