Изтървала съм купона както винаги. 
Пловдивско събирателно сдружение ще си спретнем . Детето им гледаше снимките вчера и каза,че ето това момче изглеждало много хубав ,но бил като възрастен вече ,а другия бил сладко бебе още. Посмях се с нейните квалификации 

Имам икономическо образование, но не съм счетоводител, а просто реалист. Много разводнихме темата, дето се повдигна след моя реплика към Вио, по повод съкращението на мъжа ѝ. Аз също не съм за разделите, но ако не виждаш светлина до две години да изкараш месеца без заем за хляб, без да се чудиш как да си платиш тока, или от коя втора употреба да купиш дрехи на децата си - за това дадох примера с две години като краен срок. Разходите не са завишени, а оптимални - защото разхода зависи от стандарта, който искаш да поддържаш - дадох и примера със здравните застраховки, защото иначе се прибираш в бг да родиш, да си правиш прегледите и изследванията, да си носиш лекарствата. Другия ми пример беше с колата - гражданската зависи от възраста на шофьора, стажа му, произшествия и за каква кола е - та моята е 1500£, а на мм е 5000£ на година. Наема зависи от града, квартала и условията на къщата - да може и в стая от къща с още 100 бг - ще ти падне наема, но иначе е средно 1000£ без включени сметки за вода ток и газ. Ако нямаш семейство да ти помага с отглеждането на детето, а искаш да започнеш работа - ами детските ясли са от 1000 до 1800£ на месец в зависимост от района - та каква заплата трябва да вземаш, че да си заслужава. За часните пенсионни застраховки няма да пиша - до тук всички разходи, които написах могат да се съкратят, но те правят живота ти по-добър, иначе ще сте заедно и пак в мизерията, а май целта беше друга......До колкото знам цените са сходни в целия ЕС. Знам, че има успели семейства с по-кратки срокиве /всичко зависи от професията/, но са многократно повече тези дето тръгнаха с розовите очила, че като пристигнат цветя и рози ги очакват и им се решават проблемите с магическа пръчка. Ако беше толкова лесно отдавна нямаше ад има хора в БГ, както и завърналите се да са повече от останалите. И пак го казвам - разхода зависи от стандарта на живот - за едни е голям, а за друг малък - всеки сам избира как да живее!

Препоръчани теми