Преди известно време, една позната ми каза тази рецепта и много ме заинтригува. Веднага я направих и останах очарована от резултата. Много лесна за приготвяне.
Необходимите продукти са:
4 бр. яйца и 250 г течен шоколад (за препоръчване е да е Nutella)
Първо се разбиват яйцата на бързи обороти, поне 10 минути. Трябва да утроят обема си.
Течният шоколад се загрява леко (не трябва да е прекалено топъл), за да се отпусне и да може по-лесно и максимално бързо да се обедини с яйцата. Шоколадът се прибавя на два пъти. Двете съставки се разбъркват внимателно с шпатула, като се изтегля внимателно нагоре, за да не спаднат яйцата.
Тавичка с диаметър 22 см се застила с хартия за печене. Изсипва се готовата смес и се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна, около 30-40 минути.
Сладкишът се надува във фурната. След като се изпече и извади е нормално леко да спадне (това не трябва да ви притеснява).
След като изстине се поръсва с пудра захар. Не се изкушавайте да го изядете веднага. Най-добре е преди консумация да престои за няколко часа в хладилника. Тогава вкусът му се подобрява.
Поднася се с разбита сметана.
Да ви е сладко!