София-ж.к Бъкстон,Борово,Красно село,Павлово

• 112 648
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
  • София
И мен ме вълнува въпросът с детските градини. От догодина вече (синът ми ще стане на 5 през април) ДГ за детето е задължителна, а аз никога не съм се интересувала, как става кандидатстването! Време ли е вече? Коя е първата стъпка, която трябва да направя? Отдавна се чудя, къде да задам този въпрос, и сега се възползвам, че се повдигна темата!
Mоже да кандидатствате за подготвителна група в училище.Има полудневни такива и целодневни.Имам информация за 2-ро училище - полудневна група,5то -целодневна,но без спане,защото нямат леглова база,142-ро целодневни групи със спане.Мисля,че април или началото на май се ходи във всяко училище поотделно и се подава молба за кандидатстване в подготвителна група,след което се обявява класирането и виждате къде сте приети.

За детска градина може да се кандидатства и сега.Доколкото разбирам детето е набор 2011.Ето свободните места за неговия набор в район Красно слео и район Витоша:
http://kg.sofia.bg/isodz/spots/by-region/2/2011
http://kg.sofia.bg/isodz/spots/by-region/17/2011

За да кандидатствате ви трябва регистрация в сайта,получавате и точки и на базата на тях е класирането,но по принцип в детска градина се влиза трудничко.Успех и дано намерите най-добрата група за вашето детенце.

# 496
  • ту тук, ту там
hetera, благодаря за информацията!

Тези подготвителни групи в училищата не са ли от 6-годишна възраст?
Аз искам детето да ходи от 15.09.2016 г., не от тази есен. Мога ли/трябва ли да подам документи отсега?

# 497
  • София
Не от 5 годишна възраст са,защото от 5 години е задължително образованието в бг.Сега е рано,за училище трябва края на април да посетите училищата,за градина също е рано при положение,че искате да посещава от септември 2016,защото ако кандидатства и го приемат сега трябва от сега да започне да посещава.Но от пролетта може да кандидатствате и за градина,макар че соиред мен е по-добре да си тръгне в училище,всички деца ще са нови,няма да се познават и да има вече създадени групички и за детето ще е по-лесно да се интегрира,докато в градината другите вече ще се познават и детенце ще е новото и няма да му е много ок,това е мое мнение разбира се.

# 498
  • ту тук, ту там
Да, ще обсъдим и такъв вариант на семейния съвет! Макар че ми звучи леко плашещо на училище от толкова малък. Иначе и 5-то и 2-ро са ни ОК!
Много ти благодаря, беше ми много полезна информацията, която ми даде!  Hug

# 499
  • София
Понеже сина ми сега ще е втора група в училище да ви успокоя,те "учат" също толкова,колкото и в детската градина,изискванията са едни и същи,учат с едни и същи помагала.Т.е. буквичките,рисуват,режат,лепят и много си играят.Учителките са нон стоп с тях,нещата са като в детска градина,не като в училище.Разбира се вие си преценете,говорете и с някоя учителка ако искате:)

# 500
  • Sofia
Здравейте,

реших и тук да пиша: изгубихме котарака ни сиамец на име Любо в кв.Борово на 25 август вечерта, моля ако някой има информация или може да сподели,че го търсим, за да знаят повече хора.

това са част от обявите https://www.facebook.com/iashiwork/photos/a.325534597638880.1073 … ype=1&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154219695544899&se … ype=3&theater

Благодаря Ви предварително и от името на 7 год.му стопанка !

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 11:48 от munieka

# 501
  • София
Дано скоро откриете горкото коте живо и здраво!  Sad Имах котарак, който почина и напълно разбирам притесненията ви. Споделих връзката в дневника си във Фейсбук. За жалост само толкова мога да направя, но ще стискам палци скоро да се похвалите, че отново сте заедно и щастливи.

Дами и господа,
имам нужда да направя консултация с логопед за 2-год. ми дъщеря. Можете ли да ми препоръчате логопед, от когото имате добри впечатления и по възможност да е в района?

# 502
Надявам се да откриете котарака!  Hug
Аз да попитам някой да ми поръча зъболекар в района - от Красно село съм. Ако някой има отзиви за зъболекари Моллови - видях им табелата и обмислях да ходя там?
Иначе и аз се интересувам от детските ясли в района. Казаха ми, че тази до Топлофикация била добра. Дали е така? Тепърва ще се регистрирам в сайта и ще проучвам критерии, но нямам много голяма надежда. Единствено се надявам, че мога да взема точки за постоянен адрес и месторабота в района...

# 503
  • София
От д-р Кирил Моллов съм много доволна, но мисля, че при когото и да попаднеш няма да е грешка, всички са много внимателни Simple Smile

# 504
Всички при Моллови са страхотни. От личен опит го казвам!

# 505
  • Sofia
ние посещесаваме Кавидент на бул.България и д-р Кирил Дечев до Датския колеж.

# 506
  • София
За д-р Дечев и аз мога да кажа само добри неща. Моллови така и не ги посетих, но с един от тях говорих по телефона и беше изключително любезен и подробен в информацията, която ми даде. По този начин ми помогна да вема важно решение за детето си, така че също мога да се изкажа положително без да съм била наживо там.

# 507
  • София
Не е в нашия район, но според мен не е твърде далеч, ако имаме желание да оставим нещичко ...
http://sofia.topnovini.bg/node/625832

# 508
Благодаря момичета. Няма да ме огрее тази седмица обаче, а не знам по-натам кога ще има кой да ми гледа бебето Simple Smile Ще видя пак по-нататък Simple Smile

# 509
  • София, България
Нашата зъболекарка е в клиника Дентана, казва се Биляна Теофилова и е страхотна - много квалифицирана и внимателна. Много добре работи и с деца. Кабинета и е на Гешов /между Цар Борис III и Георги Софийски/. С хубава и съвременна апаратура работи. Ако решите ще ви дам координати.

Общи условия

Активация на акаунт