Помогнете да спасим тези яйца и те да станат пиленца

• 5 586
  • 31
  •   1
Отговори
Приятели,помагайте! Едно птиче си е свило гнездо в единия кипарис, много нисичко, на около 50 см височина. Видях го вчера сутринта и от тогава наблюдавам, но пилето не идва...Какво да ги правя тези мъници и как да им помогна да видят бял свят

Последна редакция: ср, 16 апр 2014, 17:37 от Редактор*

# 1
Май е добре да почакаш още малко за майката и аз не знам. Ако не идва и не идва, да ги вземеш да им осигуриш условия близки до тези на инкубатор и би трябвало да се излюпят. После трябва да им търсиш червейчета, ама смляни. Горките червеи vs горките пиленца. Sad Каква е майката?

# 2
И аз не знам ... Има едно голямо бяло перо,а самите яйчица са мънички с кафяви петунца . Хич не ми се иска да ги изпусна и да не се излюпят . Дано мама пиле си дойде скоро  Praynig Praynig Praynig

# 3
  • София
Приятели,помагайте! Едно птиче си е свило гнездо в единия кипарис, много нисичко, на около 50 см височина. Видях го вчера сутринта и от тогава наблюдавам, но пилето не идва...Какво да ги правя тези мъници и как да им помогна да видят бял свят
Знае ли се на каква птица е гнездото? Кога са снесени яйцата и отгога я няма майката?

На моя балкон има гнездо на гугутки. В него има едно яйце, снесено е вчера. Привечер без да искам стреснах гугутките и изчезнаха. До полунощ ги чаках. Търсих помощ в нета - във Фейсбук има страница "Дивите животни". Бяха успели да намерят човек, който има гълъби, на които щеше да предложи яйцето за мътене. За щастие гугутките се завърнаха щом се съмна.

# 4
Да,това е другия проблем, че едва вчера ги открих, а може да са там от няколко дни. И не знам на каква птица са. Има едно бяло перо,което се е закачило за гнездото,вероятно от майката .

# 5
  • София
Да,това е другия проблем, че едва вчера ги открих, а може да са там от няколко дни. И не знам на каква птица са. Има едно бяло перо,което се е закачило за гнездото,вероятно от майката .
Свържи се с тези хора от "Дивите животни". За моето яйце търсиха подходящ "приемен родител" около полунощ. И успяха. Вероятно ще могат да помогнат.
Може би трябва да се прати снимка, за да разпознаят евентуално вида на яйцата.

# 6
Свържи се с тези хора от "Дивите животни". За моето яйце търсиха подходящ "приемен родител" около полунощ. И успяха. Вероятно ще могат да помогнат.
Може би трябва да се прати снимка, за да разпознаят евентуално вида на яйцата.
много,много ти благодаря  Hug ще ги потърся веднага [/url][/img]

# 7
# 8
  • София
Със сигурност не са на гугутка Simple Smile

# 9
Да не са на сива врана? "Сивата врана гнезди по високите дървета в окрайнини на гори и залесителни пояси. Гнездото си изгражда от клонки и го застила с вълна, косми и пера. През март-април женската снася от 4 до 6 сини или зеленикави яйца, изпъстрени с кафяви точки и петна. Мъти предимно женската. Малките се излюпват след 18-20 дни." от тук: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B … D0%B8%D1%86%D0%B8

# 10
Да не са на сива врана? "Сивата врана гнезди по високите дървета в окрайнини на гори и залесителни пояси. Гнездото си изгражда от клонки и го застила с вълна, косми и пера. През март-април женската снася от 4 до 6 сини или зеленикави яйца, изпъстрени с кафяви точки и петна. Мъти предимно женската. Малките се излюпват след 18-20 дни." от тук: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B … D0%B8%D1%86%D0%B8
аз си мислех,дали не са на синигер.... гледам в нета същите изглеждат,само тези бели пера не се връзват, че синигерчето е жълтичко и малко... Иначе писах на Дивите Животни...чакам ги за отговор

# 11
Дали не са на дрозд?  newsm78 Търсих в гугъл и сякаш те ми приличат най-много на тези от снимката. На синигера ги намирам бели, на кафяви петна.

# 12
Дали не са на дрозд?  newsm78 Търсих в гугъл и сякаш те ми приличат най-много на тези от снимката. На синигера ги намирам бели, на кафяви петна.
Сега говорих с майката на една приятелка, която е ветаринар... съветва ме да не ги пипам за сега и да проверя дали не идва през нощта птицата да мъти...та тази нощ ще има проверки  Laughing

# 13
  • Австрия
Според мен яйцата са на кос. Или поне на някаква птичка от сем. дроздове. не ги пипай! И не стой близо до гнездото, тъй като можеш да станеш причина, птичката-майка да не се върне в гнездото си.

# 14
Добре те е посъветвала, не ги пипай и наблюдавай какво става. Hug

Общи условия

Активация на акаунт