Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • морето
 • Мнения: 34
Здравейте, момичета и момчета от форума.
Позволявам си да пиша, защото вече се чудя какво да направя.  Confused Работя страшно много време на компютъра, понякога по цели нощи (като спя през деня до обят) и от около 2 месеца, края на февруари, ми се появи едно схващане и в двете очи. Едно чувство за стягане вътре в самите очи и отзад, зад очните ябълки, също и вдървеност при движението наляво-надясно, нагоре-надолу с очите.
Понякога съм си усещал и световъртеж за част от секундата по време на нощни наблюдения в монитора.
Всичко това е съчетано със страхотна умора в очите, която не минава и след като си се наспал нормално по 8-10 часа... Със ставането умората в очите и тази вдървеност и схващане са си останали.
За съжаление дразненията ми не спират с това - в главата чувствам почти постоянно отпадналост и замаяност, а понякога и една тежест ниско в челото и отгоре на темето.

Бързам да кажа, че за щастие проблеми с визията нямам - нито наблизко, нито надалеч и си виждам напълно нормално, но с това постоянно неразположение. И тъй като смятам, че състоянието ми в вследствие на компютъра - когато сега седна пред компютър или чета усещам страхотна напрегнатост в очите.

Ходих на два очни лекаря и за съжаление диагноза не ми поставиха, ами препоръчаха носенето на очила - единия за далекогледство, а другия за късогледство с астигматизъм.
Ето какво показва авторефрактометъра след разширение на зениците:

{R} S           C          A
    + 0.50   - 0.75     13   9
    + 0.50   - 0.75     13   9
    + 0.50   - 0.75     13   9
  {+ 0.50   - 0.75     13}
L. DATA
   + 0.25    - 0.75    12  //// PS 8.1

 {L} S           C          A
    + 0.50   - 0.75     169   9
    + 0.50   - 0.75     169   9
    + 0.50   - 0.75     169   9
  {+ 0.50   - 0.75     169}
L. DATA
   + 0.25    - 1.00     170  //// PS 7.6

При тясна зеница за ляво и дясно око, стойността S e + 0.25 , стойността C e - 0.75.

Предписаха ми капки - изкуствени сълзи, (които слагам, но не помагат) и едната лекарка ми каза да нося очила за далекогледство + 0.50 диоптър с антирефлекс, само за близко виждане...
Другата, обаче, ми каза, да нося очила за астигматизъм - 0.50 , в началото по-продължително, докато свикна с тях.....
От четеното в интернет и във вашия прекрасен форум, както и при преглед на резултатите ми си обяснявам няколко неща:
Че вероятно имам спазъм на съдовете (мускулите) на очите, вследствие на преумора от близка работа с компютъра. (това е мое предположение, защото никой не ми постави диагноза).
Че вероятно имам малък физиологичен астигматизъм - 0.75 и на двете очи, но аз съм на 33 г. и би трябвало да съм привикнал с него.
И че след разширение на зениците ми се появява и някакво сферично далекогледство + 0.50 .

Моля ви , кажете ми какво да направя от тук-нататък?  Sad Първо правилна ли ми е диагнозата, която си поставям? Ако тази вдървеност и схващане в очите е спазъм - с очила ли да го лекувам или с някакви капки? Очилага ще ми отпуснат ли мускулите на очите или просто трябва да капя нещо + да спазвам режим? Защото аз си виждам безпроблемно наблизо и надалеч, но с това постоянно дразнение .
btw... поръчал съм очилата за астигматизъм, който ще са готови до 2 дни, но съм скептичен дали ще ми помогнат..

Всякакви ваши съвети и препоръки ще са ми от ползва.
Да споделите дали сте били в такова състояние, да ме насочите към друг офталмолог, който ще е наясно с оплакванията ми, към някоя клиника. Да ми препоръчате лечение или режим на работа, за да се оправя.. 

Много ви благодаря предварително и съжалявам за дългата тема, но ми е притеснено, защото от 2 месеца не ми минава от само себе си.

Поздрави и ви благодаря предварително!
И бъдете ЗДРАВИ, защото виждам колко е важно това.  Praynig

# 1
 • Мнения: 56
Здравей, наистина неприятна ситуация  Confused Hug
Според мен очилата.. след като нямаш проблем с очите.. какво да ти помогнат освен защитата на стъклата не знам.. пък и като нямаш ясна диагноза и изкувствените сълзи не ти помагат..  Втренчването ти напред в компютъра и никъде другаде на страни е кофти за очите ти,  пробвал ли си с упражнения през 20-30 минути ? Можеш да опиташ преди очилата, според мен  #2gunfire

# 2
 • морето
 • Мнения: 34
Благодаря ти, Дрийм  Hug Ами не знам, от оптиката ми казаха, че по принцип очилата отпускат мускулите на очите и затова ще пробвам с тях. Но проблемът е, че едната лекарка ми каза, че съм с далекогледство, а другата ми каза, че съм с късогледство + астигматизъм и не знам кое е истината.  Sad
Поръчал съм очилата за късогледство + аст., дано те са подходящите за мен. Взех най-евтините за 39 лв... но не парите са от значение, бих дал много само да се оправя... Колкото до упражненията едната лекарка ми каза да не правя, тъй като това било все едно да имаш мускулна треска и допълнително да си натоварваш мускулите..  Другата пък обратното - трябвало повече спорт и упражнения..  Confused Къде е истината?!

И все пак, виждам, момичета, че няма др. с подобни на мен проблеми. Мога ли тогава да помоля да ми кажете наистина добър очен лекар, който да е наясно с новостите и особено с усложненията след хипер-преумора с компютри?? Решен съм да ида поне още веднъж, защото чух, че за съдови спазми се предписвали капки за очи, за разширяване на зениците, които отпускали мускулите на очите.
Ще се радвам и някой лекар да се включи и може би Жени Спасова. Simple Smile)
Благодаря ви за подкрепата. Доста съм се наплашил..

# 3
 • Мнения: 637
Добър ден от мен Simple Smile
Спазъмът би трябвало да премине, след като са ви циклоплегирали, т.е разширили са ви зениците.
За вашия случай препоръчвам стъклата digital lenses, които са иновация, а в момента са и на изключителна цена.
Може да прочетете повече тук
http://optigroup.bg/photofusion/
Пиша ви на лични

# 4
 • морето
 • Мнения: 34
Благодаря ви, Жени Simple Smile
И ме извинете за късния отговор, но почти не ползвам компютър заради проблемите си.
За съжаление от разширението на зениците ми не премина схващането и сковаването в очите ми, ами напротив - ужасно ми прилоша и ми стана лошо, въпреки че съм 90 килограмов атлет и спортист, и даже ми донесоха бързи въглехидрати за свестяване (кола и бомбони). Не ми мина...

За останалото съм ви отговорил на лично съобщение, както и на Черната скорпионка, която също бе така добра да ми пише на лични. Бъдете здрави и Бог с вас!

За всякаква промяна на състоянието ми, както и евентуално при новости в лечението ми ще пиша в тази тема, та някой ако има сходни проблеми да знае горе-долу какво да очаква... Засега състоянието ми е почти същото - ужасно всекидневни главоболие ниско в челото, сковаване и стягане в очите и зад очите и понякога замайване като лек световъртеж за 1-2 сек.
Благодаря за вниманието.  Tired

# 5
 • Мнения: 1 047
***Спасител на Плажа, надявам се всичко да е наред  с твоят проблем и затова да не пишеш повече във форума.

# 6
 • морето
 • Мнения: 34
Здравейте, Черно скорпионче!! Благодаря ви за заинтересуваността. Ами не пиша, защото не съм се оправил още, а ще станат скоро 4 месеца. Бях казал, че ще пиша ако има яснота какво се случва с мен, но все още и аз не зная. Бях в болница началото на юни за изследвания /неврологично отделение/, но изследванията бяха само - кръв, ЕМГ и ренген. На рентгена се видя някакво петнисто засенчване на синусите, без да имам хрема и запушен нос обаче.. Вчера ходих на УНГ и ми предписа лечение с противовъзпалителни спрейове и таблетки, без антибиотик, защото синузита не бил тежък.
Може би синузита да има отношение в неразположението в очите ми, незная, ето защо лекувам и това. Сега чувствам тежест в главата, ниско в челото, около веждите и над очите и умора в очите.. Стягането в самите очи попремина, но ако седя пред компютър напрежението в челото ми толкова се засилва, че и очите ми се вдървяват.. Така че продължавам да се лекувам. Благодаря ви за подкрепата!
Оставих ви ЛС за д-р Дойчинов, ако желаете мога да ви дам и телефона му.
 Hug

# 7
 • Мнения: 1 047
Благодаря, ***Спасител на Плажа за обстойния отговор  bouquet. Имаш моята подкрепа за скорошно излекуване на очите. Flowers Four Leaf Clover

# 8
 • морето
 • Мнения: 34
Въпреки, че темата е стара, в нея няма разрешение на проблем, а на Лични съобщения продължавам да получавам оплаквания от хора със същите проблеми като моите. Ето защо подновявам с ново мнение.

Тази вечер получих Л.С. от колега, който се оплаква от сходни проблеми. Ако има желание, той може да се включи тук и това ще бъде в помощ на хората и занапред, които търсят теми из интернет за своите болежки. На колегата са му открили повишено очно налягане. От 2 години е в това състояние и е с чувството, че е в 3D филм.

Веднага отговарям. При мен проблемите отшумяха, но от време на време отново се появяват. На мен повишено очно налягане не ми откриха. Нито проблеми с периферното зрение. Единственото, което офталмолозите откриха е лек астигматизъм с малко далекогледство. Очила си купих, но не ги ползвам. С течение на времето установих, че моите оплаквания са неврологични..  Причинени са от преумора и недоспиване. След като си промених малко режима се пооправих. Слава Богу нямам възпаления и някакви отклонения. Надявам се, че като казвам това няма да дръпна дявола за опашката, но и като цяло спрях да се вторачвам толкова в тази очна тежест, която определено се появява когато съм уморен или вися мн пред компютъра.

Ако желае колегата може да сподели своите оплаквания тук, има доста жени офталмолози, които биха могли да помогнат.

Ако има още нещо ще пиша.
Благодаря Ви за вниманието.

# 9
 • Мнения: 1 047
Скрит текст:
Въпреки, че темата е стара, в нея няма разрешение на проблем, а на Лични съобщения продължавам да получавам оплаквания от хора със същите проблеми като моите. Ето защо подновявам с ново мнение.

Тази вечер получих Л.С. от колега, който се оплаква от сходни проблеми. Ако има желание, той може да се включи тук и това ще бъде в помощ на хората и занапред, които търсят теми из интернет за своите болежки. На колегата са му открили повишено очно налягане. От 2 години е в това състояние и е с чувството, че е в 3D филм.

Веднага отговарям. При мен проблемите отшумяха, но от време на време отново се появяват. На мен повишено очно налягане не ми откриха. Нито проблеми с периферното зрение. Единственото, което офталмолозите откриха е лек астигматизъм с малко далекогледство. Очила си купих, но не ги ползвам. С течение на времето установих, че моите оплаквания са неврологични..  Причинени са от преумора и недоспиване. След като си промених малко режима се пооправих. Слава Богу нямам възпаления и някакви отклонения. Надявам се, че като казвам това няма да дръпна дявола за опашката, но и като цяло спрях да се вторачвам толкова в тази очна тежест, която определено се появява когато съм уморен или вися мн пред компютъра.

Ако желае колегата може да сподели своите оплаквания тук, има доста жени офталмолози, които биха могли да помогнат.

Ако има още нещо ще пиша.
Благодаря Ви за вниманието.
Добро утро, ***Спасител на Плажа, радвам се, че нямаш вече проблеми с очите и благодаря, че сподели. За колегата може би е добре да чуе и второ мнение. Повишеното очно налягане не е безобиден симптом и дано е временно и не е това, което си мисля. Хубав ден!

# 10
 • Варна
 • Мнения: 363
Здравейте, и аз имам сходен проблем, но при мен се получава и изтръпване на лицето от ляво. Вие имали ли сте такова изтръпване? И на мен ми казват, че е от стрес и напрежение, но аз нещо не мога да се примиря, че е това. Все си мисля, че трябва да има някаква причина Sad Ако има някой със сходни оплаквания или е имал- ще се радвам да сподели как се е преборил...

# 11
 • Мнения: 1 328
Невролог, измерване на очното налягане......

# 12
 • Варна
 • Мнения: 363
Това бяха първите лекари, които посетих- без резултат. Неврологът ми изписа цитизин и гинко билоба. От 2 седмици ги пия и все същото.

# 13
 • морето
 • Мнения: 34
Здравейте отново и от мен. Simple Smile 

@ Селиситта, отговорил съм ти подробно на лично съобщение. Мисля, че ще съм ти от полза.

Щом няма видима патология - не се тревожете, всичко ще мине! Simple Smile)

# 14
 • Мнения: 6
Преди няколко години боледувах от синузит който и до днес много лесно се възпалява отдясно по силно изразен от дори и слаб ветрец . Същото и аз имам едно чувство за стягане вътре в самите очи и отзад, зад очните ябълки . Все не мога да се наспя някаква болка в горните клепачи и хлътване . В слънчев ден очите ми още повече хлътват от хладен вятър също . Ходил съм на очен на някакъв апарат ми гледа очите и ми каза че всичко ми е 6 и нямам проблем . Направо се чувствам ужасно и много объркан от къде да почна и какво да правя . Личния ми лекар казва ми ти си така няма ти нищо

Общи условия

Активация на акаунт