Не си оставяйте дрехите в химическо!

• 28 143
  • 292
  •   1
Отговори
# 105
  • На зелено
Дами, разбира се, че съм гледала етикетите. Палтото и костюмът, не са били по-странни от дрехите, които ежедневно хората носят и за които се ползва химическо Simple Smile А за копчетата се разсмях от сърце, представям си как всеки месец през зимата или в края на сезона, всички си отстраняват копчетата на палтата и ги носят. Те наистина в повечето случаи са пластмасови и зашити с конци, но все пак  Joy Случката със стопените копчета, по-скоро я отдавам на некачествени копчета и силна температура при обработка Sunglasses

# 106
  • Sofia
Мен ми е чудно пък  на касата в този магазин в Лондон няма ли камери?

Очилата за 3000лв няма да ги коментирам. Не кифленско, ами не знам какво да го нарека.

Може и да е имало, но мацката е супер хаотична и несъобразителна; освен това, при положение, че английският и́ е на много ниско ниво и, по думите и́, е била много панирана от случката, не вярвам да се е сетила точно за това, а дори и да беше, ако допуснем, че служителите са си присвоили очилата, най-вероятно щяха да реагират хладнокръвно и да замажат ситуацията – наивен човек, не е никак трудно да го преметнеш, ако ти самият си малко по-хитър и имаш бързи реакции в дадена ситуация.

# 107
Неее, за да се стопи пластмаса е нужна температура от доста над 100 градуса. Никоя машина не работи с такива температури. Копчетата не са били стопени, а химически разтворени. В интерес на истината в днешно време такива копчета се срещат много рядко, но ателиетата наистина не носят отговорност за подобни повреди.

# 108
Работя на място , където често се случва хората да си забравят нещо . Пази се , описва се и всичко се връща . Злато , телефони , доста скъпи неща както и евтини . Не е като да не се случва някой да си търси очила примерно , той е убеден че е при нас , но просто ги няма . Как да обясниш че след като си върнал злато за очила , няма да се правиш на луд , но хората си вярват . За мен 3000 лв. е нереална цена, не знам какви трябва да са очилата ,че да са толкова , не че не е изключено.
Никой от нас заяждащите се , не казва, че случката е приятна и че в химическото се прави , не разбирате ,че се заяждаме за драмата която се развива, и вие как автоматично решихте, че като носи скъпи дрехи и веднагически е права  Wink
Аз ако си дам палтото купено от Ню Йоркър за 60 лв. с намаление , което и съм поносила и ми го изгубят и ми предложат 30 лв. няма да се сърдя , ще дам още малко и ще си купя ново . Тук за въпроса , ако сакото беше 50 лв. Та от там и е ясно , че такива покупки тя не прави всеки ден и от там драмата . Ако за мен 600 лв. са много , за някои са жълти стотинки , не е като да не познавам такива, драма за такива пари при тях нямаше да има .
Сега нося скъпа вещ ,която не ми е по джоба /ще спестя как съм се сдобила/, ако я изгубя , няма да ми е приятно , но няма и да драматизирам . От където дошло , там отишло.

# 109
  • София
А кой идиот ще вземе чужда дреха?
Това е за темата за селяниите, да намажеш от чуждата грешка и да гепиш нечие чуждо скъпо сако.
Мъжът ми, например. Като го пратя да ми прибере дрехите от химическото мислиш ли че знае какво точно трябва да получи. Вярва, че това което му дава лелката и уж съответства на номера на бележката е същото, което и аз съм дала за чистене.

# 110
  • Sofia
Това е за темата за селяниите, да намажеш от чуждата грешка и да гепиш нечие чуждо скъпо сако.
Мъжът ми, например. Като го пратя да ми прибере дрехите от химическото мислиш ли че знае какво точно трябва да получи. Вярва, че това което му дава лелката и уж съответства на номера на бележката е същото, което и аз съм дала за чистене.

Аз мисля, че Пумукъл в случая е имала в предвид умишленото вземане на чуждата дреха. Иначе, ясно е, че на всеки може да му се случи да се обърка, но тогава смятам, че е редно да върнеш погрешно попадналата ти чужда вещ.  Peace

# 111
  • България-Швейцария
Чудя се как някакъв парцал може да влияе толкова на човешкия живот. Дали авторката би се поболяла за липсата на едно сако. Дали струва 60 или 600 лева лично за мен е все едно. За един 60 са много за друг 600 са малко. Но резултата е един... загубен парцал.
В началото на 90-те, значи преди 20-ина години, при обир на ателието на моделиерката ми заминаха по трасето уникално копринено палто и пола, които бях оставила за дребни поправки. Колкото пъти се сетя, а е често, защото сакото от костюма си го нося и досега, толкова пъти ме хващат бесовете и 'благославям' крадците, надявам се да са се гътнали вече Wink. Нито имаше откъде да си ги купя (бяха шити специално), нито как да ги повторя. Чак да се поболея не съм, но определено ме е яд, неприятно е да се случват подобни неща.

Принципно избягвам масовите места за химическо чистене, не се е случвало да ми губят дреха, но имам други критерии, които не всички покриват. В конкретно споменатото по-нагоре не ми харесва как гладят, пък нека и да съм кифла в нечии очи Simple Smile

# 112
Интересни обиди си ръсите тук, неженствени някак, недодялани?
Как можеш, след като самата ти си жена, да наречеш друга жена "кифла"? Що за класа демонстрираш? newsm78

И аз това се чудех.

А и явно значението на този жаргонен израз се е променило много. От кога "кифла" и човек с висок стандарт е едно и също ? Все си мислех, че първите са по-скоро момичета с високо самочувствие и по-лековато поведение.

# 113
Как можеш, след като самата ти си жена, да наречеш друга жена "кифла"? Що за класа демонстрираш? newsm78

И аз това се чудех.

А и явно значението на този жаргонен израз се е променило много. От кога "кифла" и човек с висок стандарт е едно и също ? Все си мислех, че първите са по-скоро момичета с високо самочувствие и по-лековато поведение.

В честната форумска душа бръкна цената на сакото  Mr. Green Веднага излязоха съмнения, че сакото е купено от втора употреба, чичко-паричко, откраднато или придобито по особено недостоен начин, ако изобщо съществува. За сако от 600 лв. достойна компенсация е 300 лв., защото и това са много пари за сако, а да те пратят да обикаляш из мола е удоволствие. Форумките приемат единствено като извинение за авторското тръшкане евентуална емоционална стойност на сакото, оценена обаче на максимум 300 лв. Не приемайки таз нечувана щедрост за тези времена на криза, авторката изпусна уникалния шанс да стане от кифла полу-кифла  Joy

# 114
  • Sofia

И аз това се чудех.

В честната форумска душа бръкна цената на сакото  Mr. Green Веднага излязоха съмнения, че сакото е купено от втора употреба, чичко-паричко, откраднато или придобито по особено недостоен начин, ако изобщо съществува. За сако от 600 лв. достойна компенсация е 300 лв., защото и това са много пари за сако, а да те пратят да обикаляш из мола е удоволствие. Форумките приемат единствено като извинение за авторското тръшкане евентуална емоционална стойност на сакото, оценена обаче на максимум 300 лв. Не приемайки таз нечувана щедрост за тези времена на криза, авторката изпусна уникалния шанс да стане от кифла полу-кифла  Joy

Joy

# 115

Аз мисля, че Пумукъл в случая е имала в предвид умишленото вземане на чуждата дреха. Иначе, ясно е, че на всеки може да му се случи да се обърка, но тогава смятам, че е редно да върнеш погрешно попадналата ти чужда вещ.  Peace
Правилно си разбрала Peace
Ако човек види, че това не е неговата дреха, е редно да я върне. Да каже, че има грешка. Ако не си забелязал веднага, ок. Но след това виждаш, че това не е твоят пуловер/яке/сако..... Би трябвало да го върнеш и да потърсиш своята дреха.

# 116
Ситуацията е много неприятна и аз разбирам раздразнението на жената. За съжаление грешки се случват и при по-сериозни неща. Не мога да разбера, защо се ожалва служителя. Обикновено собствениците на подобни бизнеси имат застраховка, която да покрива подобни щети. Имат също така и условия по договора, а клиентът е в правото си да се запознае с тях предварително и да ги приеме или не. Аз ако оставям нещо, което има голяма стойност за мен бих поискала информация за условията и евентуалната застраховка.
А що се отнася до това, дали клиентът взел грешната дреха е виновен няма много общо. На мен ми се случва да дам на куп 20 дрехи и да не ги погледна след взимането по няколко месеца.
Ако пък ги вземе мъжът ми и ги прибере в гардероба е още по-вероятно да не забележа.

# 117
А защо в първия пост е изтрита информацията за предложената компенсация?

# 118
  • София
Имаще термин ; СКОТ ли беше/в Англия/ ,за хора от бедните прослойки , имитиращи стандарта на богатите и опитващи се са влязат в техните среди ,

Joy Богатите също могат да бъдат сноби. Снобизмът е по-разпространен именно сред тях, особено ако са новобогаташи.

# 119
Имаще термин ; СКОТ ли беше/в Англия/ ,за хора от бедните прослойки , имитиращи стандарта на богатите и опитващи се са влязат в техните среди ,

Joy Богатите също могат да бъдат сноби. Снобизмът е по-разпространен именно сред тях, особено ако са новобогаташи.

Научи се да четеш , думата СНОБ не съм я използвала.

Общи условия

Активация на акаунт