Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

• 361 871
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 1 080
Преди около 2 месеца си взех тиган с керамично покритие на "ернесто" от лидл. Оказа се, че не залепва и е добър като съотношение с цената. Нямаше обаче етикети какво е точно покритието и дали е съвсем безвредно...

# 1 081
И аз имам от лидълските, на "Ернесто" и съм много доволна.Имам и кврамичен на "Fissler",но от лидълския съм по-доволна- в него никога,нищо не залепва и се измива много лесно.Колко е безвреден вече това не знам Simple Smile

# 1 082
  • София
Взех чугунения грил тиган от лидъл http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=36644, прибрах се и видях че до едното ребро има дупка в която влиза три милиметра от клечка за зъби, върнах се и го смених с кръглия гладък 25 см пак чугунен тиган. Нещо ми е странен тоя тиган, имам чугунен Lodge по-малък диаметър, без емайл беше само омазнен като дойде. Тигана на лодж си го подправих с олио да изпуши няколко пъти и в момента е на 100 процента незалепващ, правя омлети, пека месо и риба, палачинки, мие се с едно търкане на мека гъба. Лидълския е с някакъв матов емайл, не пише да се подправи на висока температура с олио в упътването, само да се кипне вода два три пъти и толкова.
Моля, който има емайлиран чугунен тиган, да каже дали трябва да се направи процедурата с мазнина на висок градус да изпуши или емайла е достатъчен  newsm78

# 1 083
Здравейте, искам да ви попитам за мнение за тези тенджери https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=139&pid=81 … se%5D=56867020005, някой взимал ли си е от айко до сега тенджери? Аз си взех едни, които се обелиха след 6 месеца и не знам дали си заслужава за втори път да рискувам? В техномаркет също имат промоционални сетове на WMF http://www.technomarket.bg/tendjeri/wmf-0768056040-50046953, 70% намаление от цената на жълтите етикети, но почти всичко беше изкупено днес! Промоцията важи и утре. Да ви попитам според вас кои са по-надеждна марка WMF или да заложа на хром силистра?

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 00:09 от SilviqTri

# 1 084
  • Варна
Здравейте, искам да ви попитам за мнение за тези тенджери https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=139&pid=81 … se%5D=56867020005, някой взимал ли си е от айко до сега тенджери? Аз си взех едни, които се обелиха след 6 месеца и не знам дали си заслужава за втори път да рискувам? В техномаркет също имат промоционални сетове на WMF http://www.technomarket.bg/tendjeri/wmf-0768056040-50046953, 70% намаление от цената на жълтите етикети, но почти всичко беше изкупено днес! Промоцията важи и утре. Да ви попитам според вас кои са по-надеждна марка WMF или да заложа на хром силистра?

Аз имам тенжери ЕЛО купени от Айко и съм доволна  Peace
Иначе бих заложила по-скоро на Хром Силистра Simple Smile

# 1 085
  • Варна
Здравейте. Някъде назад в темата стана дума за чугунените тенджери LAVA. Потърсих, но не намерих постовете, затова питам пак. Гледам, че в момента в магазина им овалните тенджери са с безплатна бърза доставка и доста се изкушавам да си поръчам. Какво мислите? Дали овалната форма е удачна и дали пък да не си взема традиционна кръгла форма?

# 1 086
  • Варна
Аз искам да споделя, че също си купих стоманения тиган от Техномаркет, но ми ръждяса на първото миене. По вътрешността се появиха множество кафеви точки от ръжда. Заведах рекламация и сега чакам отговор от WMF.

Купих си и чугунен тиган на Лодж - нямам никакви забележки, страхотен е.

# 1 087
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
. По вътрешността се появиха множество кафеви точки от ръжда. Заведах рекламация и сега чакам отговор от WMF.

сигурна ли си, че е ръжда? цапа ли?  Thinking
на моя тиган по дъното от някои храни се образува налеп, който трудно се маха...

# 1 088
  • Варна
Със сигурност не е налеп, тигана беше абсолютно чист, не съм сто процента сигурно, че е ръжда, но става въпрос за множество кафеви точки колкото глава на топлийка, т.е. нещо по покритието не е наред.

# 1 089
В търсене съм на гофретник. Иска ми се да е от чугун. По принцип много съм доволна от тиганите на lodge.
Някой виждал ли е такова чудо? И въобще гофретник без тефлон.

# 1 090
  • Варна
В търсене съм на гофретник. Иска ми се да е от чугун. По принцип много съм доволна от тиганите на lodge.
Някой виждал ли е такова чудо? И въобще гофретник без тефлон.

Може би нещо такова: http://shop.lavabg.eu/gril-tigan/89--18x26-c.html
 Wink

# 1 091
Да, нещо такова. Но във форма за гофрети.
В момента постигам подобен ефект за сандвичи (тип панини) с чугунен тиган и една тенджера. Натискам сандвича с дъното на тенджерата, обръщам и пак натискам.

# 1 092
  • Варна
Вчера видях в КАУФЛАНД 2 размера чугунени тигани на Сапфир за 16 и 19 лв..Взех големия и го пробвах.Идеален е.Важно е да знаете , че е нормално да ръждясва и че железния окис в никакъв слъчаи не е вреден , отровен или опасен.Съвсем просто е да го почистите с мазно парцалче.

# 1 093
  • гр.София
Вчера видях в КАУФЛАНД 2 размера чугунени тигани на Сапфир за 16 и 19 лв..Взех големия и го пробвах.Идеален е.Важно е да знаете , че е нормално да ръждясва и че железния окис в никакъв слъчаи не е вреден , отровен или опасен.Съвсем просто е да го почистите с мазно парцалче.
О мерси, че сподели! Аз също се учудих, че по моят тиган се появиха ръждиви петънца. Ползвам го от около една година и го мия в миялна, мислех че това е причината.

# 1 094
  • Пловдив
Да ви се похваля:
Най-накрая и аз си купих прословутата тенджера на Ле Крюзе + един чугунен тиган Лодж от намаленията на Черния Петък. 3 години събирам пари за покупките и все ми отиваха за нещо друго. Ударих джакпота: тенджерата я бяха намалили - 45% , а тигана с - 27%.
Пробвах ги и 2-те неща.
Ле Крюзето супер лесно се мие. Единствения му недостатък е, че МНОГО тежиии.
Тигана ми не залепва, което е странно понеже е чист чогун без покритие.

Обаче и от двете съм много доволна. Тенджерата дори си я ползвам за гювеч. Тази вечер ще пробвам свинско джоланче с картофи с нея.

Да попитам за КРОК-ПОТ-ите. Каква е разликата между готвенето в глинено гърне и Крок Пот?

Общи условия

Активация на акаунт