Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

  • 361 901
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 1 155
  • Мнения: 1 793
Аз имам комплект 3 тенджери и касерола на Силит - Quadro. Много съм доволна. За по-нисък бюджет бих си взела стоманени тенджери на WMF. Даже мисля и сега да си купя няколко касеролки и/или тенджерки, че понякога готвя буквално 5 лъжици манджа, а пък и най-малката тенджера от компектите заема място из миялната.

# 1 156
  • Sofia
  • Мнения: 3 495
Аз имам комплект 3 тенджери и касерола на Силит - Quadro. Много съм доволна. За по-нисък бюджет бих си взела стоманени тенджери на WMF. Даже мисля и сега да си купя няколко касеролки и/или тенджерки, че понякога готвя буквално 5 лъжици манджа, а пък и най-малката тенджера от компектите заема място из миялната.
Благодаря ти, Кристалин!
Остава и за чугуна да получа съвет и ще подменям съдовете..

# 1 157
  • Мнения: 395
...
Благодаря ти, Кристалин!
Остава и за чугуна да получа съвет и ще подменям съдовете..
Моята класация за чугунени съдове на база личен опит:
1. Нисък чугунен съд с емайл на Le Creuset - става и за тиган, и за печене, и за тенджера за готвене.
2. Чист чугунен тиган (имам на Lodge). Ако се спазва правилният начин на работа, не залепва.
3. Обикновена тенджера на leCreuset.(като точка 1, но по-висока).

# 1 158
  • Sofia
  • Мнения: 3 495
...
Благодаря ти, Кристалин!
Остава и за чугуна да получа съвет и ще подменям съдовете..
Моята класация за чугунени съдове на база личен опит:
1. Нисък чугунен съд с емайл на Le Creuset - става и за тиган, и за печене, и за тенджера за готвене.
2. Чист чугунен тиган (имам на Lodge). Ако се спазва правилният начин на работа, не залепва.
3. Обикновена тенджера на leCreuset.(като точка 1, но по-висока).
А в ниския чугунен съд залепват ли нещата? Може ли да се правят палачинки?

# 1 159
  • Мнения: 373
Момичета вреден ли е този тиган,купуван е от Рино, от алуминий с покритие? http://babakoleda.snimka.bg/daily/obshti.906784.37137690

# 1 160
  • Мнения: 1 992
Здравейте, от известно време следя темата, защото се нуждая от нови съдове за готвене.Изчела съм публикациите, но не мога да си оформя мнение.На първо време смятам да се обзаведа с тенджера,тигани за пържене и за палачинки.Сега имам едни с марката АМТ/купувани са от Технополис/,но започнаха да загарят.Предпочитам да ги купя от магазин и да ги разгледам предварително.Ако имат и лесна подръжка ще бъде още по-добре.Благодаря предварително! bouquet

# 1 161
  • Мнения: 1 793
Бих ти препоръчала да разгледаш магазин Двата щъркела, Гама Елит и фирмения на WMF. Първите два в Парадайс, третият в Сердика.

# 1 162
  • Мнения: 1 992
 bouquetКристалин, Благодаря ти!

# 1 163
  • Варна
  • Мнения: 2 188
Здравейте!

Сдобих се с нов плот ,индукционен.Нямам никакви съдове за готвене!
Търся комплект ,какво може да препоръчате?Откъде?

# 1 164
  • Мнения: 1 992
Здравейте, някой има ли опит с тези съдове-дали дори и при правилна температура залепват?Как се подържат? newsm78 Благодаря! bouquet
http://shop.gamaelit.bg/product/tendjera-belvia-fh2qwdf#ad-image-0
http://shop.gamaelit.bg/product/tendjera-just-white-325l-ot-stak … vyfpg1#ad-image-0
http://shop.gamaelit.bg/product/tendjera-visions-25l-ot-stakloke … fhiemb#ad-image-0
Имам и нужда от тиган за палачинки.Не мога да реша дали да бъде стомана,чугун или стъклокерамика newsm78
Приоритет ми е здравословното приготвяне на храната.Решила съм да не правя повече компромиси.

# 1 165
  • Мнения: 373
Здравейте, да не да има друга тема за съдовете, тук никой не отговаря?

# 1 166
  • Мнения: 1 793
Не би трябвало да има друга тема, никой не отговаря щото явно няма мнение. Ама айде, като си рекла  Laughing

Велина, цялата тема все около това се върти. Даже само в последните 5-6 страници ще видиш най-честите предложения. Керамика, разбира се, не става за индукцион, но стоманените комплекти са супер. Лесто се проверява дали нещо става за индукцион, като пробваш с магнит - ако се лепне -> става.

Юлия, нямам опит с тези стъклокерамики. Изглеждат симпатично обаче. Стоманената тенджера е от хубава марка.

# 1 167
  • Sofia
  • Мнения: 3 495
Взех си чугунен тиган ( универсален, не е оребрен)  и правих в него палачинки - не залепват и станаха много вкусни. Слагах няколко капки олио преди всяка и съм много доволна Simple Smile Сега ще избирам комплект стоманени тенджери  Peace

# 1 168
  • Мнения: 1 992
 Кристалин, Благодаря! bouquet

# 1 169
  • Мнения: 11 145
здравейте, керамичните тигани са перфектни, винаги стават вътре палачинките. Друг е въпросът колко е вярно становището
здравословен <-> палачинки Wink
но са вкусни

не загарят, предпочитам ги в пъти пред тефлон или друго покритие.

Вътре приготвям и замразените зеленчуци - просто ги слагам както са си замразени, може да се добави малко вода, в зависимост от зеленчука.

Има ги на цени от 20-30 до 100+ лв. Аз си взех от 26 лв. мн съм доволна Wink

Общи условия

Активация на акаунт