"Песен за огън и лед" - 8

• 31 854
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Бебето, което взеха бордниците - Сам, не е ли бебето на джили, което тя спаси от баща си; и което след това със сам спасиха от бродника, дошъл при тях в заслона (с намерения от сам нож?)???
колкото до планината - може би добър не е точната дума, но аз го смятам за положителен образ - оцелял с брат като неговия, няма как да бъде друг... но при все, че той е израстнал в ужаса на ненормалното, и е бил близо до властта, ми изглежда дистанциран от нейната лудост, и много трагично земен... само убийството на кръчмарското дете не оправдавам със събдата му, но помислете - можел ли е да откаже заповед на джофри? и всъщност не си ли тръгна от там точно заради такъв тип заповеди? освен това убийство, припомнете ми, кое му е извергското?

# 106
Не е същото бебе, онова бебе е вече от другата страна на Вала.

Бъркаш Планината и Хрътката  Grinning

# 107
колкото до планината - може би добър не е точната дума, но аз го смятам за положителен образ - оцелял с брат като неговия, няма как да бъде друг... но при все, че той е израстнал в ужаса на ненормалното, и е бил близо до властта, ми изглежда дистанциран от нейната лудост, и много трагично земен... само убийството на кръчмарското дете не оправдавам със събдата му, но помислете - можел ли е да откаже заповед на джофри? и всъщност не си ли тръгна от там точно заради такъв тип заповеди? освен това убийство, припомнете ми, кое му е извергското?

моля те, пишеш в темата за книгата  Stop
защо си тръгна Хрътката? заради огъня в КЧ
това, че е спасил Санса и не е пречукал Аря, изобщо не го прави по-малко изверг
в книгата има едни чудни признания за сладостта да убиваш, които го правят особено положителен образ  Mr. Green

# 108
  • Варна

моля те, пишеш в темата за книгата  Stop
защо си тръгна Хрътката? заради огъня в КЧ
това, че е спасил Санса и не е пречукал Аря, изобщо не го прави по-малко изверг
в книгата има едни чудни признания за сладостта да убиваш, които го правят особено положителен образ  Mr. Green

Всъщност спаси и Аря, от Червената сватба. Peace

Любим герой, но си е изверг не го отричам. Надявам се след "санаториума" на Тихия остров да изплува пак на сцената.
Кучето е социално животно, не може той без господар. Всъщност виждам го и в някакъв религиозен орден, нещо като рицарите тамплиери (ма той пък не е рицар Thinking)

# 109
но не от човещина или поне аз не го усетих по този начин  Wink

аз също много си го обичам и с кеф прегърнах теорията, че той е вълчището на Санса, която прочетох тук  Sunglasses

но отказвам да го поръся със захар и да му лъсна глазурата, за да спасяваме надеждата  Laughing

# 110
В голяма обърквация си, не знам, не четеш ли, не гледаш ли. Но и на двете места няма подвеждащи случки които да те карат да си мислиш така.
Сам заведе Джили и бебето Сам в Къртичино, защото вала не е място за жени и деца. Пък и лично той не може да я защити ако другите я "нападнат"  

Екранния образ на хрътката е малко по мек от този в книгата. Може би със последното му участие се опитаха да ни подскажат малко какъв всъщност е.

И малко е странно точно от тази книга/сериал да търсиш хепи енд, любов, надежда и блаженство Simple Smile

Valar Morghulis не забравяй Simple Smile

# 111
  • Варна
но не от човещина или поне аз не го усетих по този начин  Wink

Tочно заради това, обаче може би не бих го нарекла човещина.
Искаше да я спаси и определено не заради себе си или заради някаква полза. дали от съжаление и защото дълго време се е грижил за разни хлапета , не мога да преценя. Thinking Laughing

# 112
От доста време не бях влизал във форума, но последната серия ме принуди да го направя. Естествено, тук съм, за да изкоментирам белите бродници и Крастър. Това че Бродниците се възпроизвеждат от малките човешки отрочета не е толкова силен удар по главата, отколкото това, че те се произвеждат от синовете на Крастър. Колко точно десетилетия той си живее в своя харем и по колко деца се раждат годишно? Бродниците са се смятали за изчезнали от хиляди години. Разбира се, те не са били изчезнали напълно, а просто жестоко редуцирани... и внезапно след осем хилядолетия покой, те отново се завръщат с пълна сила. Сещате ли се накъде бия?

# 113
Че е невъзможно само с децата на Крастър да се размножават с пълна сила? Имат и други източници.
Макар че снощи видяхме само 13 от тях, то още в първи епизод на филма видяхме цяла армия и едно момиченце. Което означава, че не само момчетата на Крастър се дават като жертвоприношение на Бродниците.

# 114
  • Варна
Ако се размножаваха с пълна сила, вече да са пред Вала.
Според мен се размножават само с децата на Крастър и може би някои други диваци им дават децата си, но определено няма да са много.
Даже май залагам само на синовете на Крастър.

# 115
  • Варна
Че е невъзможно само с децата на Крастър да се размножават с пълна сила? Имат и други източници.
Макар че снощи видяхме само 13 от тях, то още в първи епизод на филма видяхме цяла армия и едно момиченце. Което означава, че не само момчетата на Крастър се дават като жертвоприношение на Бродниците.
Какво момиченце? newsm78

П.П. Крастър има около 20-тина жени май. По 12-15 деца на година според мен, половината ако са момчета Thinking

# 116
Момиченцето не беше от бродниците, а от зомбираните мъртъвци, които бродниците връщат към нещо подобно на живот, за да се бият на тяхна страна.
Въпреки, че би трябвало да и има и жени-бродници, нали един от Командирите на Нощния страж си беше взел за жена една от тях.

# 117
  • Варна
Момиченцето не беше от бродниците, а от зомбираните мъртъвци, които бродниците връщат към нещо подобно на живот, за да се бият на тяхна страна.
Въпреки, че би трябвало да и има и жени-бродници, нали един от Командирите на Нощния страж си беше взел за жена една от тях.

Да, но в настоящия момент вероятно няма. Крастър не им дава момичета.

# 118
  • София
ооо, може би трябва да изгледам края отново, щом това не е бебчето Сам  Sunglasses заблудила съм се, защото диваците избиха едно село в предишния епизод от тази страна на вала... помислих, че това е следващото, в което е джили... явно недоспиването ми се отразява по-зле, отколкото си давам сметка  Crazy

# 119
Marisha- не последната серия трябва да изгледаш, а всички серии излизали дотук. И понеже продължаваш да настояваш да знаеш повече ще ти кажа, че в последната глава на Джон бива наръган и е пред смъртна опасност, а Денерис я понесе големия лош черен дракон към дотракско море.

Че каква е разликата м/у Бродниците и зомбирани мъртавци? Този командир, който си взе за жена Друга, също не е умирал, а просто зомбиран, както направиха и с бебето в последния епизод. Добре хайде някой да обясни разликата м/у Бродник, Друг и зомбиран жив човек.

Общи условия

Активация на акаунт