Изчакай докато потокът от подаръци намалее, за да решиш от какви дрехи има нужда мъникът. Ако можеш, намери кой да гледа бебето, за да можеш да пазаруваш, без да се разсейваш. В противен случай гледай тази разходка да е кратка.

Търпението на бебето, а следователно и твоето, няма да трае колкото една дълга обиколка по магазините. Сигурно ще разбереш, че всеки си има мнение за това какво е необходимо на бебето, но разчитай на собствената си преценка и не оставяй да ти развалят настроението.

Запази добрия дух и следвай тези съвети:

Размер: Купувай големи дрехи. Бебокът расте изключително бързо, така че го остави да порасне в дрехите си, за да си спестиш друго пазаруване в скоро време. Особено якетата трябва да са с един размер по-големи, защото се обличат върху други дрехи. Известно време просто ще навиваш ръкавите.

Марки: Ако си фен на модата и си падаш по определена марка, изчакай докато бебето порасне малко. Дрешките умаляват за нула време. Имай предвид, че бебето прекарва по-голямата част от деня (и нощта) под одеяло, така че и без друго няма да можеш да се фукаш с последните тенденции.

Стайлинг: Вярваш или не, има някои валидни правила за стайлинг на бебета. Изборът на правилния цвят може да е много важен. Ако бебето има светла кожа, избягвай жълто, бежово и тъмни цветове, в които изглежда бледо. Бебетата с по-тъмна кожа могат да носят по-смели цветове. Тъй като новородените нямат особено изразен врат, носенето на дреха с яка невинаги е удачно.

Практичност: Помисли кое ще е лесно за обличане и има лесен достъп за смяна на пелената. Също така помисли кое ще е най-удобно за бебето. За бебетата е по-важно удобството, а не стилът, тъй като и без това са достатъчно сладки!

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 16:52 от Редактор*