Виж тези шест лесни стъпки, с които да тренираш силата на бебето си, за да го видиш съвсем скоро на дансинга!

Обръщане. Сложи бебето по гръб. Протегни играчка над него и го насърчи да се пресегне за нея. След като то направи това, бавно премести играчката така, че да се протяга все повече настрани, докато накрая се преобърне.

Играй и хващай. Бебетата обичат да се гледат в огледалото. Дръж бебето пред огледалото и се протегни и докосни отражението. Бебето ти сигурно ще копира движението ти. Шезлонгите обикновено се продават заедно с ринг с играчки, към които децата обичат да се пресягат и да докосват. Всички те окуражават бебетата да се пресягат, докосват и накрая да хващат и държат предметите.

Полюшване с дърпане. Хвани ръцете на бебето и го издърпай в седяща поза. Прави го докато бебето е в скута ти, като пееш песни и го люлееш.

Лицева упора. Слагай бебето си по корем, за да се придвижва и да се упражнява да стои на ръце и колене. Обграждай мъника с играчки, за да се протяга към тях. Понякога навиването на одеяло и поставянето на бебето над него може да му даде достатъчна височина, за да го насърчи да се набира.

Пълзене. Застани на четири крака с бебето. Говори, пей и пълзи по пода, като го окуражаваш да те последва.

Бебешко ходене. Застанете на колене с друг човек и окуражавайте бебето да върви между вас. Има някои чудесни играчки за ходене, които позволяват на детето да ги бута и така да се придвижва.


Сега в настроение ли си? Хайде, раздвижи се!

Последна редакция: вт, 13 май 2014, 18:14 от Редактор*