Притесняваш ли се да използваш традиционните химически препарати по време на бременността? За щастие, има някои природосъобразни и прости алтернативи, с които няма да ти се налага да вдишваш токсични изпарения. Ето списък за пазаруване за безопасно, нетоксично природосъобразно чистене:

Сода за хляб
Поръсена върху суха гъба или парцал, содата за хляб може да се използва като нежно неабразивно почистващо средство за плотове, мивки, вани и фурни. Добави една мерителна чашка към прането, за да отстраниш мириса на пот. Съшо така е ефективен освежител за въздух и ароматизатор за килими.

Оцет
Оцетът е основен участник в традиционното природосъобразно почистване. Силата му е, че убива бактерии, плесен и микроби. Също така той е противоположното на содата за хляб, тъй като е киселинен и следователно неутрализира алкални или каустикови вещества.

Ако водата ви е твърда и имаш проблеми с натрупване на варовик, накисни парцал в оцет и го остави върху мястото за няколко часа. Киселината ще разбие натрупаните минерали и ще можеш просто да ги забършеш. Оцетът също така е много добър за премахване на мръсотия от дървени повърхности.  
Използвай бял дестилиран оцет, защото ябълковият може да остави петна. Много дрогерии предлагат голям избор от природосъобразни почистващи препарати на основата на оцет.  
    
Масло от чаено дърво и екстракт от семки на грейпфрут
Това са естествени продукти, които убиват плесента. И двата могат да се намерят във всеки добър биомагазин. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Маслото от чаено дърво убива повечето видове мухъл, но е скъпо и има силна миризма. Екстрактът от семе на грейпфрут е още по-скъп и може да бъде по-малко ефективен, но няма миризма.
Преди да използваш което и да е от двете: Използвай влагоуловител, за да изсушиш влагата в стаята.

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 18:48 от Редактор*