Дила ханъм~Erkan Petekkaya & Ayça Varlıer~и партньори в сериалите~89

• 46 473
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
# 451
Здравейте! Hug   Hug Hug

Ани HugЦвети Hug, wavey wavey

Ани,Кралице,Сиси,благодаря ви за инфото,снимките,колажите ,преводите!Неуморните сте! smile3525 smile3525 smile3525

Да мина да се разпиша,че от тоя дъжд и настроението ми пада! ooooh! И форума  не ми пуска понякога постовете!Аман вече!!! ooooh!

Аз гледам ВВ от самото начало и следя темата!Остана още 1еп.до финала! PeaceНаградите им са за:Най-добър филм; за най-добър артист- Халит Ергенч;за главна женска роля-Вахиде Перчин! Peace

Хубав остатък от деня! Heart Eyes Laughing

За настроение.... Laughing

ПП Ани  Hug  Heart Eyes

# 452
Злати  Hug а Мехмет не е ли получил индивидуална награда  newsm78 Предполагам, ама да питам. И аз като Сиси съжалявам, че не е имало награди за поддържащите герои - Азерчо сигурно щеше да има награда - няма начин.

# 453
                                Здравейте мили момичета, на върха сме. горди сме. Велики сме. Безкрайно съм щастлива, че оценяваме хубавото, красивото, интелигентното, виртуозното, ненадминатото и всичко останало в този ГОЛЯМ талант, ненадминат талант.
                                Гордея се с  всички вас до една, че  оценихме таланта и красотата на този мъж. Той  да пребъде  занапред все така и по-добре, а ние да сме здрави и близките ни също и да му се радваме.

Дай Боже и след 30 години пак да сме тук, пак да обсъждаме наградите му, пак да му се възхищаваме!!!..................А М И Н !!!

Мамче, скъпа, снощи стана много хубаво с моите преводи и твоите снимки.
Ще ти бъда безкрайно благодарна, ако и занапред когато можеш да пускаш снимчици.

# 454
Сиси какви са тези цифри скъпа....Още 30 години... Никой не знае какво е решила съдбата на всяка от нас, но.....на мен 30 години са ми много. За мен още 2-3, ако е рекъл Господ... Praynig

Хайрието изглежда ще играе в Хубавата селянка - летен сериал с Гизем Караджа - актрисата, която играе главната героиня в Надежда за обич....Няма почивка за Хайрието  Naughty

# 455

Cano & Şanslı

Şanslı мъжко или женско име е.... newsm78 И аз имам такава четка като Джано - вчесвам моя котарак  Grinning

# 456

Надпис под снимката "Времето бързо лети"....

Момичета можете да видите нашия град....

Скрит текст:

,,Русе - Град на свободният дух"

# 457
                                                   Продължавам от снощи. Много е хубава.

Магазин за готова конфекция. Много рокли, много тоалети.
                              И Джанан в магазина. Дила в пробната облича булчинска рокля за сватбата с Ръза.
                             Дила е облечена в бяла булчинска рокля с дантелени ръкави и гръб. Излиза от пробната.

Джанан  -  Ах, Дила!....  Колко си красива!.... Изглеждаш чудесно!... Много ти прилича тази рокля.
Дила  -  Джанан, дали не е неприлично пред Сеит бей да се омъжвам сега? Какво ще кажеш?
Джанан  -  Не мисли за това сега. Те се омъжваш за мъжа, когото боготвориш! Нищо лошо не правите.
                 Но.......има нещо, което не ми харесва. Нещо ти липсва.  Ти нямаш булчински воал!!!
Дила  -  Джанан, няма да сложа на главата си воал. Нали знаеш, аз съм вдовица  на Ихсан.   И не се омъжвам за първи път, а за втори. Знаеш много добре...Така че, забрави за булчинско  вало.
            Не ми и нужно и не трябва.
            Мисля си за майка.  Аз още не съм говорила с нея. Ако ти кажа, че тя ще бъде против - така е и затова ще й кажа в последния момент. За нея това ще бъде изненада. Тя много се бои, че заради нас ще настъпи голяма вражда между двете семейства. Тя се безспокои много за мен. И е абсолютно права.
           Ти сама знаеш какво прави Мелике. А и Сеит бей ще бъде против.
           За Азер да не ти говоря. Той е пълен маниак.
Джанан  -  Но ти ще се омъжиш за Ръза.
Дила  -  Джанан, аз много го обичам. Просто не мога да живея без него. Повече от всичко на Света най-много обичам  Ръза.  Той е моята  съкровена любов. Заради него ще търпя всичко и всички.
            Ще търпя мръсните номера на Мелике, Сеит бей, глупака Азер......всички ще търпя.
            Джанан, аз дали не правя грешка като се омъжвам за Ръза?
Джанан  -  Не, скъпа...Ти си достатъчно силна жена. Ти можеш заради любовта си да се противопоставиш на всички и на всеки, нали така!
Дила  -  Добре, че те имам. Ти си ми най-добрата приятелка. Без теб за къде съм!!!???...
Джанан  -  Дила, колко си красива. Най-красивата булка си ти в целия Свят.

Султан и Рашид в овощната градина  на Баразоулу.  Султан се карае на Рашид.

Султан  -  Рашид, казах ти да не идваш тук, а ти нарочно за зло идваш.
Рашид  -  По-рано така не говореше, когато беше на село. През ония дни и нощи, когато бяхме все заедно така не говореше.

Султан  -  Тук е много опасно да идваш, разбра ли. Знаеш какво ще стане ако ни види Азер.
Рашид  -  Но ти нали каза, че ще се разведеш със своя мъж, нали така ми казваше на село.
Султан  -  Да, ще се разведа, но ти не знаеш какво е положението със свекъра ми. Той е в затвора.
                Не мога сега да се разведа с Азер.
                Ти си отивай у вас на село. Аз като се разведа ще дойда при теб...
Рашид  -  Ти не мислиш за нас, Султан.
               Това дете, което носиш от мен ли е??.....Аз ли съм му бащата???....
Султан  -  Това дете е от моя мъж.... Не е от теб....

Рашид  -  Султан, ти лъжеш,.... лъжеш..... Ти ме използва да забременееш и сега искаш да се избавиш от мен.

В този миг иззад дърветата се показа Азер. Скочи и дойде при тях.

Азер  -  Кой е този приятел, Султан???
Султан  -  Той е от нашето село. Дошъл е тук по работа и се отби да ме види.

Азер яде праскова. Дъвче. Каза на Рашид, че прасковата е сладка като мед и му дава парченце от нея. Казва му, че е много сладка. Рашид като в небрано лозе едва стои на краката си,
                    но взема парченцето и го яде.
Султан  -  Той е дошъл да ме пита  може ли нещо да изпратим по него на моята майка.
                Аз му казах, че нищо няма да изпращаме.
Азер  -  Как може така. Разбира се, че ще изпратим. Добре си дошъл, не трябва да те изпратим с празни
            ръце.  Не слушай тази жена.

Азер го хваща под ръка и двамата тръгват към конака. Излизат на пътя и отиват в къщата.
              Азер вика Хайрието един, два, три пъти. Тя чак тогава се появи.  Идва  тя и Азер й нарежда
              да приготви за майката на Султан - сирене, кашкавал, месо от най-хубавото, от всички плодове
              и зеленчуци, вино един /нещо като гюм - не го знам - съд, напълен с вино/ гюм  и още нещо.
              Отиват до колата и изпращат Рашид с всичко това.

Меликето и Фатма са на покупки - шопинг. Носят чанти и пликове с покупки за Фатма.
              Говорят си. Фатма е разстроена, а Меликето постоянно й мърмори какво още да й купи.
              Те вървят по един тротоар до парка, а на една пайка е седнал Азер и чете един вестник.
               Меликето казва на Фатма, че ще ходят да прият кафе.
               Изравняват се с Азер и той хвърля вестника,  застава пред тях и казва, че ще отидат да пият чай.

Мелике  -  много изненадана - Азер!!!????.........
Азер   -   Майчице!!!....
Мелике  -  Какво правиш тук???....
Азер  -  Излязох на въздух и чакам Фатма да дойде и да я видя.
Мелике  -  Слушай ме, Азер  Баразоулу, ако ти незабавно не изчезнеш от тук, аз ще те накарам да
                 съжаляваш, че си се родил!!!....
Азер, Майчице, аз обичам Вашата дъщеря!!! Аз съм Азер, който е влюбен 24 часа в денонощието
         във Вашата дъщеря!!!....
Мелике  -  В края на крайщата ти си просиш все пак да те убия!!!....Не е ли така???...

Азер  -  Ако трябва да умра заради любовта си към Фатма, то аз и с двете си ръце съм: "ЗА".
            Фатма, мила моя, кажи че ме обичаш. Само кажи, че ме обичаш и после майка ти нека да ме
            разстреля!!! Да ме разстреля!!!  Но ти първо кажи, че ме обичаш....и аз даже и няма да
            се обадя - кълна ти се, Фатма! Но трябва да чуя от теб че ме обичаш!!!
Мелике  -  Аз няма да си  изцапам ръцете с твоята мръсна кръв!!!...... Куче проклето!!!.....
                Хайде, Фатма, да вървим!!!....
Азер  -  Фатма, аз много те обичам!!!....Искаш или не, аз ще се оженя за теб!!!...Разбери го -
            така ще стане!!! Ще се оженя за теб!!!...

Фатма излиза от къщата им, тръгва с колата и отива в затвора при Сеит бей.
                  По време на пътуването много е кахърна и очите й плуват в сълзи.

Сеит бей говори с директора на затвора. При тях е адвоката му. Казва на адвоката, че Дила му е дъщеря. Иска всичкото имущество да го препише на Дила. Адвоката му казва, че нали е  приписал една втора част на нея. Сеит бей му казва да препише и другата част на Дила. Тя ще съхрани имота цял.
Адвоката го пита, ами за Азер - той е твой син. Ръза бей му казва, че Азер без знанието му е продал 15 хектара от тяхната земя.  Никой от дедите му и той не е продал и един квадрат от тяхната земя, а Азер ще продаде всичко  още докато съм жив!!!... И Сеит бей каза: "Проклет да е Азер, проклет!!!"
                За това давам всичко на Дила ханъм.

Дила и Ерен ханъм излизат от конака. Дила щастлива и прещастлива.
                Дила казва, че ще направи на майка си  изненада да почака.  Качват се в колата.
                Пътуват.  Пристигат в тяхната къща.
Дила  -  Майко, дойдохме. Сега всичко ще узнаеш.

Влизат двете в къщата им. Вътре са Ръза, Хайдар и Джанан.
Дила  -  отива до Ръза и хваща ръката му.  Към майка си.
             Майко, ние с Ръза ще се оженим. Аз те доведох на нашата сватба.
Ерен  -  На вашата сватба??? Недоумява.
Ръза  -  Да!
Дила  -  Радваш ли се?? Аз си мисля, че желаеш моето щастие!!!.....
Ерен  -  Разбира се, че искам да си щастлива!!...

Ръза  -  Моля Ви, не се притеснявайте!! Аз много обичам Дила!!...Тя ще бъде щастлива с мен.
            Аз няма да позволя на никой да я нагрубява!!..Моля Ви, не се притеснявайте....
Ерен  -  Не се съмнявам, Ръза бей, но Дила е снаха на Сеит бей!... Страх ме е!!!

Колко са красиви и двамата. Направо са като ангелчета невинни. Ръза е прегърнал с обич
           Дила - толкова влюбено и толкова спокойно и уверено обяснява на Ерен ханъм.

Ръза  -  Вече Диле не е снаха на Сеит бей.  Тя е моята съпруга.
Дила  -  Майко, не се прите3снявай. С тях няма да имам никакви отношения.
Ерен  -  Дъще, а как ще стане с имотите?
Дила  -  Всичко ще им върна, майка!...
Ръза   -  Не се бойте. Аз винаги ще бъда до Дила и ще я закрилям докато съм жив!!!....
Ерен  -  Ръза бей, аз Ви поверявам дъщеря си. Тя е във Вашите ръце....
Ръза   -   Много благодаря.

Дила и Ерен ханъм се прегръщат и целуват топло.
Джанан  -  Хайде Дила да се обличаш.

Фатма е при директора на затвора. Моли го от все сърце да й разреши да говори със Сеит бей само за 5 минути.  Директора казва, че е  забранено. Фатма много настоятелно го моли. Със всички думи.
               Каза му, ако има деца, да знае, че помага на собствените си деца.
               И директора отстъпи на молбите на Фатма. Каза й, че ще извика Сеит бей.

/продължавам/

# 458
  • Русе
Здравейте!  Hug

Тази сутрин видях много зор с написването на поста си -  Thinking какво става с този форум в последно време, не помня преди да е имало такива проблеми / уж техниката напредва, а то...  ooooh!/. Ако някой е помислил, че съм недоволна от тези награди, не това беше мисълта ми, а... просто чуденката - от къде намират идеи за толкова много варианти  #Crazy
Ама... нейсе  Simple Smile

А сега се появявам, защото не мога да пропусна това - Ани  Hug

Надпис под снимката "Времето бързо лети"....

Момичета можете да видите нашия град....

Скрит текст:

,,Русе - Град на свободният дух"

... особено това в скрити и може би да допълня с една покана  Simple Smile

Скрит текст:
СНЦ „Младежки Глас“ – клон Русе организира безплатна туристическа обиколка на крайдунавския град.

Подаръкът е жест към жителите и гостите на града и има за задача да ги запознае с интересни и любопитни факти от неговата история и култура, съобщават от младежката организация. В туристическата обиколка като екскурзоводи ще се включат част от завършилите проведената от сдружението „Школа за млади гидове“.

Безплатната туристическа обиколка ще се състои на 7 юни /Събота/ и ще обхваща голяма част от забележителностите на града. Предварително изготвеният туристически маршрут, койо е авторски, носи наименованието „Опознай Русе“ и е разделен на няколко части. В него са включени почти всички туристически обекти, разположени на територията на крайдунавския град.

Началото на обиколката ще бъде поставено в 10.00 часа, а сборният пункт е пред Централния корпус /Ректората/ на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Пърата част от маршрута е с времетраене 1 астрономически час и включва посещение на Парка на Възрожденците и Пантеона. Екскурзовод е Ивелин Иванов. В 11.30 часа обиколката продължава с беседа за Статуята на Свободата и старинните сгради по търговската улица на града /ул. „Александровска“/.

Дошлите ще бъдат запознати с историята около построяването на Доходното здание, прословутата Сладкарница „Тетевен“, Градската опера, Първата частна банка „Гирдап“, Първото застрахователно дружество в България и банката на Братя Симеонови. Екскурзовод е Йоана Патришкова. В 13.00 часа Маргарита Лазарова ще изнесе лекция, свързана с туристическите обекти, намиращи се на и около пл. „Батенберг“. Тя ще говори за Регионалния исторически музей, Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, Мъжката гимназия /СОУ „Христо Ботев“/, Природонаучния музей и Регионалната библиотека „Любен Каравелов“, в която навремето се е помещавала Русенската търговско-индустриална камара. В 15.00 часа Вирхиния Сентено ще очаква пред Регионалния исторически музей всички желаещи да посетят част от обектите, разположени по крайбрежната зона в Русе. Тя ще разведе жителите и гостите на града за да им покаже Паметника на Моряка, Римската крепост „Сексагинта Приста“, Военния клуб, Музея „Баба Тонка Обретенова“, Музея на Захари Стоянов и Къщата на Калиопа /Музей на Градския бит/. В 17.00 часа Ивона Маринова ще посрещне гостите пред Градските Хали. Те ще имат възможност да научат интересни и любопитни факти за Паметника на Стефан Караджа, Вазата, Паметника на Съветския войн, Дома на културата, Парка на младежка, Английската гимназия „Гео Милев“ и Националния музей на транспорта.

Обиколката ще продължи до 19 часа.

Ако на някой му е интересно и може да се възползва..., аз бих ама съм работна, та  Sad

Сиси, Кралице  Hug

И на новите момичета  Hug

На всички - хубава вечер!  Hug

# 459
                 Момичета от Русе - отивайте, снимайте всичко красиво и интересно и го пускайте в темичката ни.
                 Предварително ви благодарим.

благодарим и за поканата -много ще бъде готино, но няма как.....задачи....задачи....задачи....

# 460
Сиси благодаря за поредния епизод. Малко по-късно ще сложа снимки каквито намеря....

Цвети благодаря за инфото  Hug

Скрит текст:
Няма да ходя на екскурзията, макар, че като прочетох поканата мисля, че ще бъде интересно, защото времето на разходката е много продължително и няма да мога да издържа толкова часове....

Често виждам зор при публикуването - вярно е преди не беше така. Понякога всичко си е ОК, но понякога дори не мога да публикувам написаното.

Цитат
Ако някой е помислил, че съм недоволна от тези награди, не това беше мисълта ми, а... просто чуденката - от къде намират идеи за толкова много варианти

Това не го разбрах...Аз ли съм казала нещо  newsm78 Не мисля....да съм имала нещо предвид....Все пак се извинявам в аванс без значение дали имаш предвид мое писане.....

Ийит бей от Тиха буря....готин е нали  Naughty

# 461
                   Продължение на пост 457, защото е много важно.

В тяхната къща /на Дила и Ръза/ - компанията чака Дила с булчинската рокля да се появи.
Ерен ханъм  -  Вашата майка знае ли Ръза бей?
Ръза  -  Не!...Не знае!...
Ерен ханъм  -  Но това няма да й хареса. Ще си имате проблеми с нея.
Ръза  -  Аз съм самостоятелен и не ме интересува мнението на  майка ми.

Влиза Джанан. Постоява малко на вратата и след нея влиза самата Дила ханъм.
                           Красива и по-красива в бялата сватбена рокля.
Ерен ханъм  -  Дъще, колко си красива!...Приличаш на ангел!...Колко те обичам!...
Ръза  -  Дила, ти си изключително красива. Най-красивата на Земята.
              /Ръза се обръща към компанията и казва: / - С Ваше позволение... и я целува по челото.
               Към Хайдар - Къде е чиновника?
               Хайдар отговаря, че всеки момент ще влезе.

В затвора. Фатма чака Сеит бей. Той влиза. И двамата са един срещу друг.
                 Директора излезе.
Фатма  -  Сеит бей, простете ми за това, което ще Ви кажа. Фатма плаче.
               Азер ме преследва непрекъснато. Не ме оставя на мира нито един ден. Всеки ден се явява пред мен ту у нас в къщата ни, ту на улицата, в парка - навсякъде.
Сеит бей  -  Ох, побъркания....какво да правя?...
Фатма  -  Той съсипа целият ми живот. Вече не издържам - казвам Ви!... За мен няма бъдеще. Той го
               унищожи!... Целият ми живот е опропастен!...Фатма непрекъснато плаче.
Сеит бей  -  Какво???...
Фатма  -  Моля Ви, спрете го Азер.
Сеит бей  -  Фатма, Азер направи ли с теб нещо лошо???...

Фатма много плаче. Чак се тресе.
Сеит бей  -  Кажи ми, че не е!!!.....Моля те, кажи ми че не е направил с теб това, което аз си мисля!!!!
                   Кажи ми, че не такова животно!!!....
Фатма   -  Направи го!!!... Изнасили ме!!!....  Той ме унищожи...... Съсипа  ме!!!.........

Сеит бей, затова моята майка стреля по него!!!....За това, което той  направи с мен!!!...Да знаете защо!!!....
               Но Азер не се спира!!!... Не се спря и да ме остави на мира.
               До този момент Азер постоянно всеки ден ме заплашва!!!...

Фатма излиза от затвора и си отива у тях.  Сеит бей влиза в килията и припада.

На сватбата. Идва чиновника. Извинява се за закъснението.
                  Ръза кани компанията да седнат на столовете.
Дила  -  Ръза, толкова много се измъчвам.
Ръза  -  Остана малко. Потърпи. и аз съм притеснен.
Дила  -  Не мога.

В този момент, както са насядали по столовете срещу чиновника, телефона на Дила
                     звъни. Тя поглежда Ръза и става.
Дила  -  Може да е нещо важно. Отваря си телефона и казва:  Непознат номер.

Дила слуша телефонния разговор и изтърва  телефона си.

Тук серията свършва.  Край на 42 серия. Следва 43-та.
                      Ако имам малко време да привърша с провалената сватба, ако нямам - утре.
                      Простете ми.  Приятна вечер.

# 462
    Пак съм решена на 100 %, че този филм тепърва ще набира скорост.

Нека европейците да го купят и да го излъчват по техните телевизии  да видите колко хвалебствие ще има за него.

Филма е изпълнен с драматизъм....... С трагизъм.....С психологизъм....С диалектиката на познанието....  С психическата енергия на подсъзнанието......с човешката мъка, болка и неволя.

А и актьорите дадоха всичко от себе си за качеството на филма.

Ще бъде!!!......Гарантирам........Ще бъде!!!.......

# 463
                        Русе е най-красивия град в България.

Да сте горди и блажени че живеете там.

Сега като го гледам ми напомня на Полша - Гданск - "Старое месте" /за центъра говоря/

Трябва някога да остана една седмица в Русе, за да го изгледам изцяло.

И ще го направя.  Дано да има животи здраве.

# 464

Снимките са от епизода, който вчера Сиси разказва.
Дила и Ръза са на вечеря в ресторанта, тогава пристига служителя, който казва на Ръза за кредита...за който Метин е подправил подписа на Ръза....

Общи условия

Активация на акаунт