Преди да започна с превода искам нещо да уточня с вас.
Според мен филма, където руснаците превеждат е на турски език. Но той има субтитри - според мен тези субтитри са на азербайджански език. Не знам точно но си мисля 90%, че е азербайджански.
Защо така си мисля - защото Еркан Петеккая за зрителите на тази страна е кумир - те направо го боготворят. Всяка година го канят в Баку и му връчват награди. Там много го обичат. За това си мисля, че е на азербайджански. На какъвто и да е, но определено не е руски. На руски само се чете от мъжки и женски гласове. Затова по текстовете не мога нищо да разбера и да преведа. Превеждам само от гласовете на тези двама руснаци - каквото чуя това превеждам. Благодаря ви, че ме четете.
Мамче, много ти благодаря за снимките.
Искам да ви кажа, че тази вечер серията е много интересна - смъртта на Сеит бей.
Серия 43.
Продължава бракосъчетанието на Ръза и Дила. Дила чува телефона си и става от стола. Тръгва към чантата си.
Джанан - Дила, затвори телефона. Сега няма нищо по-важно от това, за което сме се събрали.
Дила - Ще се обадя. Може да е нещо много важно.
Ерен ханъм - Има ли нещо по-важно от сключването на брака ти.
Дила - Ще отговоря.
Ръза мълчи и слуша.
Дила - Ало, аз съм......Какво????...../плаче/.....Веднага идвам....
Ръза - Какво се е случило, Дила??....
Дила - Ръза, Сеит бей е получил сърдечен пристъп /плаче/. На смъртно легло е. Не мога да остана.
Той ме вика. Ръза, аз отивам.
Дила напуска стаята. Настава суматоха.
Ерен ханъм - Как така ще напуснеш церемонията в такъв момент, Дила!!!.....
Дила - Ела да ми помогнеш да се облека.
Тръгва със снежнобялата рокля да се съблича.
Чиновника, Хайдар и Джанан отиват при колите. След тях излиза Дила облечена цялата в черно в унисон с почернената й душа.....Много плаче....След нея тича Ръза....
Ръза - Дила, мила, можеш да пътуваш с мен...
Дила влиза в нейната кола. Тръгва сама. Остави майка си. Ерен ханъм влезе в джипа на Ръза.
Всички тръгнаха. Хайдар остана сам на пътя. Говори сам на себе си....Ах, Сеит бей,.....
сега ли му е времето!!!....Да те пази Аллах!!....
Всички пътуват с колите си. Ръза с Ерен.
Ерен към Ръза - Аз знам, че Вие със Сеит бей не сте в добри отношения, но той е добър човек.
Ръза - Знам за това...
Ерен - Независимо от Вашата вражда, Вие ще отидете при него.
Аз високо ценя Вашата постъпка...
Ръза - Никога не съм бил враг на Сеит бей. Аз знам, че той е добър човек. Сега важно е Дила да
успее да отиде при него докато е жив...
Болницата - Сеит бей на леглото.
Сеит бей - Докторе, Дила още ли не е дошла?
доктора - Тя пътува...
Сеит бей - Докторе, запазете ми моят живот още час и половина, докато дойде Дила.
Аз трябва да говоря нещо с нея. А след това да умирам.
Доктора - Ние ще направим всичко, за да живеете по-нататък!!!...
Дила пристига пълва на портала. Казва на охраната, че е снаха на Сеит бей и веднага я пускат вътре с колата.
В конака. Азер спи. Влиза Султан при него. Чува телефона. Вдига го, слуша.
Казва на Азер - баща ти е в болница със сърдечен пристъп.В много тежко състоятие е.
Ръза взема телефона - говори....../не дават/
Дила влиза при Сеит бей. Той я вижда.
Сеит бей - Дила, моята снахичка, която обичам повече от родно дете.... Дойде моят час...
Моят край...
Дила, искам нещо да ти кажа. Но, обещай ми - нека да останеш при нас. Обещай ми,
че ти на никого няма да кажеш това, което ще ти кажа.
Дила - Добре, обещавам.
Сеит бей - Дила, аз имам много грехове, но да знаеш безгрешен човек не съществува.
Но как да се изплатя за всички грехове!!!. Искам да се изплата, но за един грях няма никога да се изплатя!!!.....За това, че съм родил такъв син като Азер!!!
На портала пристигат двете коли. Първо Ръза и Ерен. Полицайте не ги пускат.
Джанан отваря нейната кола и казва, че е прокурор да каже на директора на затвора, че влизат при Сеит бей. Отварят вратата. Колите влизат.
Сеит бей и Дила.
Дила - Татко, моля Ви престанете, успокойте се..
Сеит бей - За този грях ме чака ужасно наказание от Аллах. Аз сам съм си виновен.
Но какво да направя???....Това е моят роден син!!!...Дила, Азер има грях и то голям грях - огромен грях. Аз искам да ти кажа, за да знаеш само ти.....
Азер е опозорил Фатма !!!???....
Подиграл се е с нея !!!???....
С такъв позор Фатма как ще живее ???!!!...
Той е убил бъдещето й !!!???.....
Той е убил младостта й !!!???.....
Дила, исках да ти кажа за това!!!!.....
Дила - Какво говорите, татко???
Сеит бей - Обещай ми, че тайната ще остане само между нас двамата... Фатма всичко подробно ми разказа.....
Моля се на Аллах, докторите да й помогнат да се излекува от това бедствие....
Моля се за нейния живот....
Дила - Защо Фатма всичко това Ви разказа???...
Сеит бей - Азер започнал да я тормози, като че ли му е малко това, което й е направил...
Тя ми каза, че Азер е разрушил нейния живот!!!!
Каза ми, че само аз мога да го спра!!!...
Дила, аз съм баща на подъл изнасилвач....
Оказа се, че в него е стреляла Мелике!!!
Жалко, че тя не го е убила!!! Да го е убила, да не мърси земята....
Защо Аллах не взе Азер ами взе съпруга ти!!!
Моля те, Дила, Ръза бей не трябва да научава никога за това!!!
Ако Ръза бей научи какво е направил Азер, той веднага ще го убие!!!
Не ми е жал за Азер, а ми е жал за Ръза бей!!!
Нека той не узнае и това, че майка му е стреляла по Азер......
Ако Ръза бей узнае, ще убие и Мелике - Ръза ще убие и двамата!!!???............
Аз не обичам Мелике, но ние живеем тук заедно....
Аз също бих убил Азер без капчица угризение на съвестта ми....
За всичките ни беди и омрази се оказа, че е виновен Азер!!!
Ръза бей е много добър човек, Дила!!!.....Много добър човек!!!.....
/след един час ще продължа. Много е интересно./

...незнам за какво иде реч...май е ходил на откриването на ресторанта на този си приятел..беше предният хабер..със снимката на двамата..
Пожелавам го на всички, които все още могат