Дила ханъм~Erkan Petekkaya & Ayça Varlıer~и партньори в сериалите~89

• 46 466
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
   Здравейте, мили момичета,  приятна вечер и всичко най-добро. Тази вечер е петък???....

Преди да започна с превода  искам нещо да уточня с вас.

Според мен филма, където руснаците превеждат е на турски език.  Но той има субтитри - според мен тези субтитри са на азербайджански език. Не знам точно но си мисля 90%, че е азербайджански.
Защо така си мисля - защото Еркан Петеккая за зрителите на тази страна е кумир - те направо го боготворят. Всяка година го канят в Баку и му връчват награди. Там много го обичат. За това си мисля, че е на азербайджански. На какъвто и да е, но определено не е руски. На руски  само се чете от мъжки и женски гласове.  Затова  по текстовете не мога нищо да разбера и да преведа. Превеждам само от гласовете  на тези двама руснаци - каквото чуя това превеждам.  Благодаря ви, че ме четете.

Мамче, много ти благодаря за снимките.

Искам да ви кажа, че тази вечер серията е много интересна - смъртта на Сеит бей.

Серия  43.

Продължава бракосъчетанието на Ръза и Дила. Дила чува телефона си и става от стола. Тръгва към чантата си.

Джанан  -  Дила, затвори телефона. Сега няма нищо по-важно от това, за което сме се събрали.
Дила  -  Ще се обадя. Може да е нещо много важно.
Ерен ханъм  -  Има ли нещо по-важно от  сключването на брака ти.
Дила  -  Ще отговоря.

Ръза мълчи и слуша.
Дила  -  Ало, аз съм......Какво????...../плаче/.....Веднага идвам....
Ръза  -  Какво се е случило, Дила??....
Дила  -  Ръза, Сеит бей е получил сърдечен пристъп /плаче/. На смъртно легло е. Не мога да остана.
             Той ме вика. Ръза, аз отивам.

Дила напуска стаята. Настава суматоха.
Ерен ханъм  -  Как така ще напуснеш церемонията в такъв момент,  Дила!!!.....
Дила  -  Ела да ми помогнеш да се облека.

Тръгва със снежнобялата рокля да се съблича.
                 Чиновника, Хайдар и  Джанан отиват при колите. След тях излиза Дила облечена цялата в черно в унисон с почернената й душа.....Много плаче....След нея тича Ръза....

Ръза  -  Дила, мила, можеш да пътуваш с мен...

Дила влиза в нейната кола. Тръгва сама. Остави майка си. Ерен ханъм влезе в джипа на Ръза.
               Всички тръгнаха. Хайдар остана сам на пътя. Говори сам на себе си....Ах, Сеит бей,.....
               сега ли му е времето!!!....Да те пази Аллах!!....
               Всички пътуват с колите си. Ръза с Ерен.

Ерен към Ръза  -  Аз знам, че Вие със Сеит бей не сте в добри отношения, но той е добър човек.
Ръза  -  Знам за това...
Ерен  -  Независимо от Вашата вражда, Вие ще отидете при него.
            Аз високо ценя Вашата постъпка...
Ръза  -  Никога не съм бил враг на Сеит бей. Аз знам, че той е добър човек. Сега важно е Дила да
            успее да отиде при него докато е жив...

Болницата - Сеит бей на леглото.
Сеит бей  -  Докторе, Дила още ли не е дошла?
доктора  -  Тя пътува...
Сеит бей - Докторе, запазете ми моят живот още час и половина, докато дойде Дила.
                Аз трябва да говоря нещо с нея. А след това да умирам.
Доктора  -  Ние ще направим всичко, за да живеете по-нататък!!!...

Дила пристига пълва на портала. Казва на охраната, че е снаха на Сеит бей и веднага я пускат вътре с колата.

В конака.  Азер спи. Влиза Султан при него. Чува телефона.  Вдига го, слуша.
                     Казва на Азер - баща ти е в болница със сърдечен пристъп.В много тежко състоятие е.
                     Ръза взема телефона - говори....../не дават/

Дила влиза при Сеит бей. Той я вижда.

Сеит бей  -  Дила, моята снахичка, която обичам повече от родно дете.... Дойде моят час...
                   Моят край...
                   Дила, искам нещо да ти кажа. Но, обещай ми - нека да останеш при нас. Обещай ми,
                   че ти  на никого няма да кажеш това, което ще ти кажа.
Дила  -  Добре, обещавам.
Сеит бей  -  Дила, аз имам много грехове, но да знаеш безгрешен човек  не съществува.
                  Но как да се изплатя за всички грехове!!!. Искам да се изплата, но за един грях няма никога да се изплатя!!!.....За това, че съм родил такъв син като Азер!!!

На портала пристигат двете коли. Първо Ръза и Ерен. Полицайте не ги пускат.
                    Джанан отваря нейната кола и казва, че е прокурор да каже на директора на затвора, че влизат  при Сеит бей.  Отварят вратата. Колите влизат.

Сеит бей и Дила.
Дила  -  Татко, моля Ви престанете, успокойте се..
Сеит бей  -   За този грях ме чака ужасно наказание от Аллах.  Аз сам съм си виновен.
                    Но какво да направя???....Това е моят роден син!!!...Дила, Азер има грях и то голям грях - огромен грях.  Аз искам да ти кажа, за да знаеш  само ти.....
                     Азер е опозорил Фатма !!!???....
                     Подиграл се е с нея !!!???....
                     С такъв позор Фатма как ще живее ???!!!...
                     Той е убил бъдещето й !!!???.....
                      Той е убил младостта й !!!???.....
                      Дила, исках да ти кажа за това!!!!.....
Дила  -  Какво говорите, татко???

Сеит бей   -  Обещай ми, че тайната ще остане само между нас двамата... Фатма всичко подробно ми разказа.....
                    Моля се на Аллах, докторите да й помогнат да се излекува от това бедствие....
                    Моля се за нейния живот....
Дила  -  Защо Фатма всичко това Ви разказа???...
Сеит бей  -  Азер започнал да я тормози, като че ли му е малко това, което й е направил...
                  Тя ми  каза, че Азер е разрушил нейния живот!!!!
                   Каза ми, че само аз мога да го спра!!!...

Дила,  аз съм баща на   подъл  изнасилвач....
                   Оказа се, че в него е стреляла Мелике!!!
                   Жалко, че тя не го е убила!!! Да  го е убила, да не мърси земята....
                   Защо Аллах не взе  Азер ами взе съпруга ти!!!

Моля те, Дила, Ръза бей не трябва да научава никога за това!!!
                    Ако Ръза бей научи какво е направил Азер, той веднага ще го убие!!!
                    Не ми е жал за Азер, а ми е жал за Ръза бей!!!
                    Нека той не узнае  и това, че майка му е стреляла по Азер......
                    Ако Ръза бей узнае, ще убие и Мелике - Ръза ще убие и двамата!!!???............
                    Аз не обичам Мелике, но ние живеем тук заедно....
                    Аз също бих убил Азер без капчица угризение на съвестта ми....

За всичките ни беди и омрази се оказа, че е виновен Азер!!!

Ръза бей е много добър човек, Дила!!!.....Много добър човек!!!.....

/след един час ще продължа. Много е интересно./

# 481
# 482
Сиси, привет..много ти благодарим, много хубаво става така..хубаво разказваш..
Мамче, здравей  Hug...незнам за какво иде реч...май е ходил на откриването на ресторанта на този си приятел..беше предният хабер..със снимката на двамата..
Сега, незнам какво е...ще погледна... newsm78
Цвети  Hug
Злати  Hug

# 483
# 484
                              Продължение на пост 480.

Азер кара колата към болницата на затвора. Моли се баща му да не умре, за да може да му даде писмото на Дила до Ръза.   Сеит бей  продължава:

Сеит бей  -   Дила, аз ще те следя и помагам, но ти ще управляваш  имотите  сама, защото ти си умна и добра жена.
Дила   -  Татко, моля те не трябва...
Сеит бей  -  Всичко, което имам го оставям на теб, любимото ми момиче.
                  Моят живот е на края си...Всичко завърши, Дила.....Животът ми свърши...
                  Дила, не давай шанс на Азер, моля те....
                  Обещай ми - бъдещето на Баразоулу зависи само от теб...
                  Обещай ми, че ще се грижиш за семейство Баразоулу???...
Дила  -    О б е щ а в а м !!!...
Сеит бей  -  Азер ще има дете. Той е лош баща, а и Султан е лоша майка.....
                  Поверявам детето на теб!!!... Ти ще се грижиш за него да израсне!!!....

Азер с 300 зора се добра най-после до Сеит бей.
Азер  -  Татко, какво говориш?? Та аз съм твоят син!!!

В този момент Сеит бей вижда на вратата Ръза бей. Стана му приятно, че го видя.
Сеит бей  -  Елате, Ръза бей, моля Ви, елате...
                  Аз не бях прав като развалих договора за фабриката и имота....
                  Аз не бях прав и че съм против Вас!!!...
                  Моля, Ви, простете ми!  Простете ми, за да мога спокойно да умра!!....

Дила плаче.  Азер мълчи до леглото му и не мърда.
Ръза  -  Не се беспокойте, Сеит бей. Вие ще се оправите и ще си имате прекрасно внуче....
Сеит бей  -  Вече няма!...Няма време!....Дойде моя последен час!!!.....
                   Ръза бей, отивам на Небето....
                   Ръза бей,  пак Ви моля - простете ми, простете ми.
                   Аз ще умра спокойно, като знам, че сте ми простили, Ръза бей!!!...
Ръза  -  Аз Ви се моля, Сеит бей, моля Ви се, стегнете се, ще се оправите....
Азер  -  Татко, ти какво говориш???....Какво говориш???....

Сеит бей   -   Как си посмял да дойдеш при мен???.....
                    Как посмя,...негодник такъв !!!???...
                    Заради теб си отивам от този свят!!!....
Азер  -  Татко, слушай....слушай....ти ще оздравееш.
            Когато оздравееш прави с мен каквото си поискаш, ако искаш ме убий, каквото искаш??
            Но сега се успокой!!...

Сеит бей  -  Срамно ми е пред Аллах, че съм родил такъв подъл син, какъвто си ти.
                  Аз на теб не ти прощавам, Азер!!...
                  Аз не ти прощавам, Азер - разбра ли???...
                  Не ти прощавам!!!...
                  Махнете го от тук!!!.....

Азер  -  Татко, какво толкова ти направих???

Сеит бей  - / заряза Азер/ - Дила,  завещавам ти цялото наследство на Баразоулу!!!....

Това изрече Сеит бей последно. Това са последните му думи.
                  С тези думи Сеит бей издъхна!!!.......Лека му пръст......

Доктора  -  Приемете нашите съболезнования....Съжалявам.....Сеит бей   у м р я  !!....

Дила  -  Татко, татко......./все плаче/....  Прегръща го....

В къщата на Фатма.  Мелике я вика, търси я  - няма я.  По телефона я няма. Търси
                Хайдар - няма го.
                Фатма отива на брега на морето. Решила е да сложи край на живота си....
                Стои над пропастта.....Гледа морето....

В коридора на болницата са всички. Опечалени.  Азер отвън в коридора крещи, вика колкото му глас държи, тропа по вратата....
Азер  -  Татко, татко, освен мен Баразоулу никой не остана....Само аз съм...Татко, много те моля
             тропа, вика, крещи....
                           Полицайте го дърпат. Искат да го отстранят. Той ги удря....
            Татко, искам да ти кажа нещо, искам да ти кажа....
            Дила е твой враг....
            Тя е любовница на убиеца на твоя син,  татко !!!......
                             /Азер се обръща към Ръза/.
            Ръза Селямоулу, вече край с теб,...край....
            Ти разбра ли ме????....Ти се умилкваше на умиращия човек, на баща ми....
            Повече няма да те търпя!!!....
            Аз обезателно ще се срещна с теб.....непременно....
            Вие сте такива , Селямоулу !!!......Как не ви е срам !!!...Как не ви е срам !!!

/Азер се обръща към Дила/
            Дила, ти си невъзпитана......
            Дила, ти си любовница на убиеца на мъжа ти!!!.......Ти вдовицата  на брат ми.....
            Дила, ти си лицемерка....лицемерка  си......

В  къщата на Бъза.  Меликето снове напред-назад - Фатма я няма.
                       Идва Хайдар.
Мелике  -  Хайдар, Фатма я няма!...  Няма я никъде.... Сигурно Азер пак нещо й е направил!!!...
Хайдар  -  Не се притеснявай, Мелике....Сега Азер не може да й направи нищо.....
Мелике  -  Ти от къде знаеш??
Хайдар  -  Днес Сеит бей получил сърдечен пристъп в затвора и умрял. Азер е при него.
Мелике  -  Хубаво, там му е мястото на Сеит бей.
Хайдар  -  Какво говориш, Мелике, той беше добър човек!!!...
Мелике  -  Заради Аллаха ти не говори за това семейство.  Не говори. А ти от къде научи???
Хайдар  -  Просто научих.
Мелике  -  Тогава къде е Фатма?? Трябва по най-бързия начин да я намерим!!!
                 Хайде, Хайдар. /Пътуват с колата/.

Ръза, Дила и Ерен ханъм  до  ресторанта на брега на реката. Облегнали са се на неговата кола и си държат ръцете.

Дила  -  Любов моя....
Ръза  -  Сега какво ще  правиш?
Дила  -  Ще се върна в къщата. Ще прочета корана. Там може нещо да пише какво да правя??
Ръза  -  Да се занимава с това Азер...Той е негов баща....
Дила  -  Ръза, искам да изпълня моето последно задължение към Сеит бей....

Ама колко са красиви и двамата. Още стоят облегнати на джипа.  Дила се гушнала в тялото на Ръза.
              Сложила си любовно главата на рамото и гърдите му.
              Едната ръка под брадичката му, а другата отпред държи ръцете на Ръза.
              Разкошна двойка.
              Заслужават не по една, а по пет  златни статуетки и двамата.
              Толкова истински го играят....Нямам думи....

Хайдар с Меликето обикалят нивите да търсят Фатма.
              Видяха колата й. Тичат по пътя и викат Фатма, Фатма.
              После видяха  Фатма на брега до пропастта на морето, където ще скача.
Фатма  -  Майко, защо съм жива???...
Меликето  -  Дъще, ти си моят живот! Ти си моето щастие!
                   Мила моя, дъщеричката ми!....

/край/.     Простете за правописните грешки. Лека нощ.

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 23:10 от sisi55

# 485
# 486
Топла, романтична и щастлива вечер момичета
Казват, че най-хубавото вино е това, което пиеш с любимия човек Пожелавам го на всички, които все още могат  Hug

# 487
Кралице не е толкова важно. Стана ми интересно кой и какъв е този мъж с мустака, защото в туитъра на Дидем също имаше негова снимка....

Сиси благодаря за разказите в диалог  Hug Не съм спец по езиците и нищо не мога да кажа  ooooh!

# 488
# 489
# 490
# 491
                       Ама пък сте майсторки на снимки, колажи, гифчета, видео, инфо и още какво ли не.
Изморена съм, а пък ми се стои тук при вас.

Все ме е яд, че преживе Сеит бей не научи истината за копилето на Султан.
Аз все си го пиша, а вие не ми обръщате внимание.

Кажете ми: - Сиси, това е грешка на сценария и аз ще млъкна.

Ама ме е яд, защото какво е посланието от скриването на тази изключително голяма лъжа.
Какво спечелиха филмопроизводителите , че не му казаха??
Според мен - Нищо не спечелиха ами загубиха.  Загубиха от това, че като гледат филма 12-15 годишните, а в арабският свят толкова големи се омъжват се научиха и на такава лъжа - да забременяват от някой друг мъж и да лъжат най-безсрамно.
                            Това е посланието им.

# 492
   Ама и тоя Енгин Шенкан е голям актьор. Той е от гилдията на Небахат  Чехре.

Гледам го в Курт Сеит и Шура във вторник, ами много хубаво играе. Много реалистично.

Аз още от  първата серия го харесах. От него лъха някакво благородство.

Има нещо  харизматилно в осанката му. Нищо, че е възрастен.

# 493
Цитат
Все ме е яд, че преживе Сеит бей не научи истината за копилето на Султан.
Аз все си го пиша, а вие не ми обръщате внимание.

Сиси това е грешка на сценария....така че споко....Казах го  Peace Grinning

И не само това. Разбързаха се да свършват сериала и не направиха нищо с Мелис....За мен тя не е дъщеря на Ръза....Ако момичето ми беше влязло под кожата, може би щях да я приема като негова дъщеря...Но то все едно такова напуздрено - изобщо не искам да си мисля че е дъщеря на Ръза.... Naughty

# 494
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт