Велосипеди в градския транспорт - одобрявате ли?

• 16 520
  • 367
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ако в час пик изобщо успееш да си качиш колелото в ГТ, лично аз ще ти черпя едно отстъпване на място..
И, ако и да прозвучи като заяждане, но като от поне пет дни се знае, че днес ще вали като из ведро, що тръгна с колелото?  Mr. Green

На градски транспорт не съм се качвала от години, само метрото ползвам 2-3 пъти годишно. Не бих се качила в ГТ с велосипед - нито в пиков час, нито в ненатоварено време. Но не виждам логика в абсолютната забрана.

А аз си прибрах колелото вкъщи в обедната почивка  Mr. Green, просто сутринта щях да закъснея, ако бях тръгнала пеша. А ако сега бях с колето, щях да почакам малко и ако не спре дъжда, щях да се прибера мокра. Laughing

# 136
Това, че някой кара колело не значи, че може да мине с него през цяла София или друг град, понякога и тези хора имат нужда да използват градския транспорт.

В Пловдив най-голямото разстояние с велосипед е около 40 мин. - от единия край на града до другия. И то в час пик - с макс. превозни средства... Никога не съм виждала някой да си качва колелото в ГТ  newsm78
Ако толкова не може да кара един колоездач, то за какво се напъва да кара изобщо  ooooh! - да си върти около блока  Outta Joint

В София предполагам, че никой не ходи от Дружба до Люлин или от Надежда до Младост с велосипед...

За дъжда - има си дъждобрани - каквито ползват и за бебетата в цивилизованите страни, като искате да сравнявате  Peace

# 137
Змия, забраната не е абсолютна, събота и неделя, както и след 21ч.  може. Ама чете ги тия наредби, те за вас са написани.

# 138
В София предполагам, че никой не ходи от Дружба до Люлин или от Надежда до Младост с велосипед...

И да ходи, в метростанциите има чудесни стойки за колела и охрана. Така че оставяш возилото, ползваш метро и на връщане си го прибираш.

# 139
  • София
Змия, забраната не е абсолютна, събота и неделя, както и след 21ч.  може. Ама чете ги тия наредби, те за вас са написани.

Казах, че не виждам логика да има пълна забрана, а не че сега има такава.

Изобщо не смятам, че нормален човек ще си помисли дори да си качи колелото в ГТ в час пик. А за ненормалните не ми се говори, грижата за тях липсва напълно в нашата държава.

# 140
Янечек, какво предлагаш, не разбрах - да чака до девет или да чака до събота?

# 141
  • София

И да ходи, в метростанциите има чудесни стойки за колела и охрана. Така че оставяш возилото, ползваш метро и на връщане си го прибираш.

Ако си го намериш. Не бих си оставила колелото никъде, вече са ми крали едно, сегашното не си го давам.

# 142
    Забелязвате ли, как констатацията, че не сме нормална държава се ползва като аргумент да се нарушава де що наредба има Grinning...

# 143
  • София
   Забелязвате ли, как констатацията, че не сме нормална държава се ползва като аргумент да се нарушава де що наредба има Grinning...

Къде съм написала, че нарушавам нещо? #Cussing out
Хайде да спреш да си измисляш Close

# 144
Янечек, какво предлагаш, не разбрах - да чака до девет или да чака до събота?

Предлагам да се качи в рейса ако може, трети път го пиша.
пп: И на мен са ми крали колело, айде сега да не си броим откраднатите колела. И в Париж съм виждала изкъртено наполовина колело, вързано на стълб. И в нормалните държава колела се крадат.

# 145
Това, че някой кара колело не значи, че може да мине с него през цяла София или друг град, понякога и тези хора имат нужда да използват градския транспорт.

В Пловдив най-голямото разстояние с велосипед е около 40 мин. - от единия край на града до другия. И то в час пик - с макс. превозни средства... Никога не съм виждала някой да си качва колелото в ГТ  newsm78
Ако толкова не може да кара един колоездач, то за какво се напъва да кара изобщо  ooooh! - да си върти около блока  Outta Joint

За дъжда - има си дъждобрани - каквито ползват и за бебетата в цивилизованите страни, като искате да сравнявате  Peace

Ееее, недейте така, аз ходя от Гео Милев до Люлин с колело...всеки ден, на работа и обратно. Simple Smile
И познавам още хора, които го правят.

Абе, всъщност, вие къде сте виждали колоездачи в час пик през седмицата да товарят колело на автобус? Стана ми интересно, защото аз и моите познати ползваме автобус само в случай на повреда/падане/евентуално много проливен дъжд, който синоптиците не са предвидили (или оставяме колелата по офисите). Но пък събота и неделя ни се налага да ги качваме, защото обикновено ходим по планините да катерим върхове с колелата, а единствената опция е да караме по околовръстното/магистралата, където леко ни е забранено. Станно ми е и на мен, че някой ще тръгне сутрин или вечер с колело, в час пик обикновено на работа ще да отива, и ще тръгне да го качва в рейса.  Thinking

А за метрото, защото явно има чели-недочели:

- след 21ч в работен ден
- цял ден в почивните дни (събота, неделя и празници).
- е качването САМО в последен вагон и САМО ОТ последна врата на влака.

# 146
И да не е час пик, в 604 е тъпкано по всяко време.

# 147
И да не е час пик, в 604 е тъпкано по всяко време.

Хех, веднъж съм се качвала и аз в 604 с колелото, преди години, трябваше да отиде милото на ремонт на България. Изкачах си по-празен рейс на Плиска, качих го от най-широката врата, оставих го на най-широкото място, сгънато колкото може, застанах пред него, за да не се облегне друг и да мрънка после, че се е изцапал, дупчих си билет.
Качиха се контроли, които толкова се стъписаха, че съм си дупчила билет и за колелото (тогава можеше все още в автобусите с допълнителен билет), че чак ме похвалиха и казаха, че за първи път им се случва.  Mr. Green

# 148
Опитай сега да се качиш точно на Плиска  Mr. Green

# 149
  • София
 Joy ще се получи на 100% Joy

Общи условия

Активация на акаунт