Русия 1

• 1 133 098
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 21 885
Компанията, за която работя си държи офиса дори и за 3ма души има капацитет за 15 пъти повече.

# 21 886
Скрит текст:

Съюзът на потребителите на руската федерация предложи на производителите да закупуват дефектни чуждестранни автомобили на пазарна цена, тъй като гаранционните ремонти стават недостъпни за купувачите поради спиране на вноса на необходимите части за автомобили.
Ами ще си карат май ладите, надявам се, че за тях си произвеждат части..
.
И още новини:
В Москва всеки пети елитен офис е празен - такива показатели не е имало от 2009 г.
Експерти по недвижими имоти отбелязват, че бизнес-центровете са изправени пред рекордно напускане на наематели.
От началото на годината почти 360 000 кв. м офис площи са освободени и тенденцията ще се запази и занапред.
През първата половина на 2022 г. търсенето им е намаляло с 20% до 550 000 кв. м, като това е минималният резултат от 2009 г.
Източник: Svoborus

Ха-ха, ти ако видиш какво е при мен (канадски град), на момента ще спреш да пускаш подобни "новини".
Повече от половината билдинги са празни, кметицата се скъса да подканва фирмите да махат вече хоум офиса, но никой не ще да се връща да работи в даунтауна. Ресторанти масово затварят, само от туристи не може да се живее Simple Smile Остави ресторантите, ами и обществения транспорт върви празен, а е на дотации (както навсякъде) и на празни лозунги за "псевдо" екологичност. Бюджета на общината (който между впрочем е по-висок от този на България) е директно в киреча с милиардни заеми, които никой не знае кога и кой ще изплаща.
Компанията, за която работя, съкрати офисната площ с 2/3, и пак бюрата си стоят празни.

Wink
Тънката разлика, другарю, е там, че докато канадците просто работят от къщи, руските бизнеси затварят бизнеса…

# 21 887
Скрит текст:

Съюзът на потребителите на руската федерация предложи на производителите да закупуват дефектни чуждестранни автомобили на пазарна цена, тъй като гаранционните ремонти стават недостъпни за купувачите поради спиране на вноса на необходимите части за автомобили.
Ами ще си карат май ладите, надявам се, че за тях си произвеждат части..
.
И още новини:
В Москва всеки пети елитен офис е празен - такива показатели не е имало от 2009 г.
Експерти по недвижими имоти отбелязват, че бизнес-центровете са изправени пред рекордно напускане на наематели.
От началото на годината почти 360 000 кв. м офис площи са освободени и тенденцията ще се запази и занапред.
През първата половина на 2022 г. търсенето им е намаляло с 20% до 550 000 кв. м, като това е минималният резултат от 2009 г.
Източник: Svoborus

Ха-ха, ти ако видиш какво е при мен (канадски град), на момента ще спреш да пускаш подобни "новини".
Повече от половината билдинги са празни, кметицата се скъса да подканва фирмите да махат вече хоум офиса, но никой не ще да се връща да работи в даунтауна. Ресторанти масово затварят, само от туристи не може да се живее Simple Smile Остави ресторантите, ами и обществения транспорт върви празен, а е на дотации (както навсякъде) и на празни лозунги за "псевдо" екологичност. Бюджета на общината (който между впрочем е по-висок от този на България) е директно в киреча с милиардни заеми, които никой не знае кога и кой ще изплаща.
Компанията, за която работя, съкрати офисната площ с 2/3, и пак бюрата си стоят празни.

Wink
Тънката разлика, другарю, е там, че докато канадците просто работят от къщи, руските бизнеси затварят бизнеса…
Ами щом са преразгледали санкциите за банки от Русия заради зърното и са вдигнали санкциите,се сещам какво ще стане като  дойде зимата .Че с тоя форсмажор,та по леко с пенявенето.Само ти  не разбра ,че Европа губи много от санкциите

# 21 888
Ами Тоте, ти вероятно си пенсионер и ти е през пенсията кой и как работи, ама да те открехна - канадския соц надминава бившия бг соц само по пропаганда, работата, "просто от в къщи" е такава, че сума ти бизнеси затвориха, за ресторантите вече ти обясних, големи магазини си намаляват работно време и персонал, не наемат нови хора, оправдавайки се, че няма кандидати, а всъщност нямат пари да им плащат. Ще останеш учуден, но даже бензиностанции затварят, три в моето село са окачили табелките Продава се и ли под наем.
Съкратиха транспорта, уволниха шофьори, макар да са синдикализирани, ама като вървят рейсовете празни?
Или ще кажеш Таргет, Сиърс, Джеймс бей - милиардни компании, сами са си виновни, а за бизнесите в Москва виновен е Путин?

# 21 889
Отношенията на ЕС с Русия ми приличат на тези на някоя съпруга, която е решила да се разведе  с мъжа си и повече не иска да го вижда, но някакси си представя, че той ще продължи  да й дава заплатата си и да е винаги на стендбай за нея. Сега й се очертава голям ремонт например, и е готова даже и да му пусне /с отвращение,  разбира се/, само да го направи той. Но продължава да не го иска.

# 21 890
Вие още ли имате сиърс при вас???
Тук изчезнаха отдавна, и не им пречеше нито Путин, нито ковид, просто не бяха добри в капитализма.

# 21 891
Отношенията на ЕС с Русия ми приличат на тези на някоя съпруга, която е решила да се разведе  с мъжа си и повече не иска да го вижда, но някакси си представя, че той ще продължи  да й дава заплатата си и да е винаги на стендбай за нея. Сега й се очертава голям ремонт например, и е готова даже и да му пусне /с отвращение,  разбира се/, само да го направи той. Но продължава да не го иска.

Адски сполучливо сравнение !!!
Разведените мъже знаят защо Simple Smile Simple Smile

Вие още ли имате сиърс при вас???
Тук изчезнаха отдавна, и не им пречеше нито Путин, нито ковид, просто не бяха добри в капитализма.

Няма, разбира се, и таргет няма, но явно не съм го написал разбираемо.
Както сам установяваш, Путин не е единствената причина да фалират бизнеси, затова няма защо да се изтъква ситуацията в Москва като нещо изключително и необичайно. Пиша това като даже не съм проверил дали тази ситуация е такава, каквато я описва Angélique.
Имаше един стар сериал (от 50-те Wink ) Angélique et le roi, чудя се от него ли си е избрала никнейма Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 20:43 от James42

# 21 892
  • инфантилно и разглезено хлапе
През последните 10 години русофобите нали все врякаха, че всички беди в България идвали от Русия.
Ето сега като се оттървахте от руския газ, защо така скочиха с 50%↑ цените, бе тавариши?

https://business.dir.bg/energien-pazar/energiyniyat-ekspert-ivan … te-na-gaza-naesen

# 21 893
През последните 10 години русофобите нали все врякаха, че всички беди в България идвали от Русия.
Ето сега като се оттървахте от руския газ, защо така скочиха с 50%↑ цените, бе тавариши?

https://business.dir.bg/energien-pazar/energiyniyat-ekspert-ivan … te-na-gaza-naesen
Това по Копейкин страничките минава. Тук се говори за борсови цени. По същата логика поскъпна и нашата пшеница. Борсово търгувана стока и микроикономика фор Дъммис, май френд Wink.
Хинтче: Нарисувай си графики за търсене и предлагане .

# 21 894
Simple Smile
Другарю, цените на газта в БГ се утроиха за една година през 2021, въпреки че беше руска, по дългосрочен договор:

Нарича се пазарна икономика, цените варират и ще варират, с и без договор с Русия.
Всеки с няколко работещи мозъчни клетки го разбира.
Защо ти се правиш, че не можеш да го разбереш?

# 21 895
Wink
И ти ли се правиш, че не разбираш от пазарна икономика?
Някакъв тренд май се наблюдава във вашата група…
Е, що то и във вашата се наблюдава същия тренд.
В крайна сметка всеки има право на мнение и твоето или моето не е определящо и важно за никой друг , освен за теб/ за мен.
Та така вие не разбирате едно, а ние друго, ама няма проблем. Важното е, че всеки си има група, която поддържа.
Като се замисля, това ми твърдение е в пълно отрицание на изложенията на ЧС, за развитието на обществото и междучовешките връзки.

Значи и ти нямаше проблем, когато руската газ поскъпна три пъти, но сега ти е дерт, че чуждоземната поскъпнала с 50%, след като беше поевтиняла с 14%???

# 21 896
Wink
И ти ли се правиш, че не разбираш от пазарна икономика?
Някакъв тренд май се наблюдава във вашата група…
Е, що то и във вашата се наблюдава същия тренд.
В крайна сметка всеки има право на мнение и твоето или моето не е определящо и важно за никой друг , освен за теб/ за мен.
Та така вие не разбирате едно, а ние друго, ама няма проблем. Важното е, че всеки си има група, която поддържа.
Като се замисля, това ми твърдение е в пълно отрицание на изложенията на ЧС, за развитието на обществото и междучовешките връзки.

Значи и ти нямаше проблем, когато руската газ поскъпна три пъти, но сега ти е дерт, че чуждоземната поскъпнала с 50%, след като беше поевтиняла с 14%???
Да Тошко, дерт ми е, а ти защо не публикуваш ЦЯЛАТА таблица, а?

# 21 897
Която таблица илюстрира това, което казвам - цените на газта в България се менят и следват международните цени, и няма значение дали е доставена с договор от Русия или от Марс - ще се менят с промените на международния пазар.
Как иначе да обясним скока февруари-май?
Не осъзнаваш ли, че докато България е купувала гас от Русия по дългосрочен договор, от февруари 2021 до май 2022 цената се е покачила над 5 пъти???
Толкова ли е трудно да се схване???

# 21 898
Тоте нещо обясняваше за пазарна икономика ,други ми обясняваха за инфлация
От МВФ това казват
https://m.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/07/19/4371060_ … amp;fs=e&s=cl

# 21 899
една газ, или гас, както пише Тотето = керосин
един газ = метан, етан, пропан, бутан, най-голямо количество естествено добиван е метанът.
Тоте, дай тука един кратък курс по пазарна икономика, че аз съм с остарелите разбирания за манипулативен алъш-вериш, тоест кой, кого и как ще излъже, а не за някаква процедура с определени правила.
Вече съм писал тук, работата ми е в производството на ел. енергия, ток му викат. Та кажи ми, моля, след като производствените разходи (включващи ВСИЧКО, включително настоящия труд за поддръжка на ел-машини и приютяващите ги конструкции) са по-малко от половин цент на 1 kW, транспорта по мрежата струва, хай да кажем още толкова, макар да е по-малко, как така плащам по 9 цента 1 kW/час? Пазарна ли наричаш тази логика или разбойническа?
От твоята таблица става ясно, че руския газ метан започва устремното си поскъпване точно от момента, в който някой? налага продажбата му  да мине през  през посредници - така наречената борса - пазарна икономика. Която няма никакво съзидателно отношение нито към производството/добива (сондиране, каптиране), нито към разпространението (тръбопроводи, мрежи) на газа. И изобщо не е руска.
Има отношение към едни алчни хорица с костюмчета, седящи си в лъскавите офиси и живеещи от чуждия труд.
В човешката история обаче се наблюдава една цикличност. Колкото и клакьори да си купуват
костюмираните разбойници, през 100-тина години се повтарят едни събития, описани в Пътеводителя на галактическия стопаджия - 2 пъти Wink.
Първият път:  Администраторите на Сириуската кибернетична корпорация бяха достигнали такива нива на бюрокрация, наглост и корупция, че щяха да бъдат първите виснали на дърветата, когато дойдеше революцията.
Вторият път - в ресторанта на края на Вселената: Администраторите на СКК бяха първите, които увиснаха на дърветата когато дойдé революцията

Общи условия

Активация на акаунт