Русия 1

• 1 131 656
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 22 665
Цитат
При наличието на толкова ресурси, това е срам и позор за управлението на Путин, както и всичко останало всъщност, не само в икономически план..Wink.
Дали Путин би се впечатлил от подобен тип констатации? Thinking
Вероятно се надяваш, че това ще го накара да преосмисли агресивните си действия. Не изключвай възможност да стане и по - агресивен.
Точно в тази връзка го написах...Путин не се интересува нито от икономиката, нито от горките руски хорица, те са само средство за поддържане на диктаторската му власт, животът им не струва пукната пара..Ако се интересуваше и предприемаше нещо за икономическото развитие и бъдеще на Русия, това отдавна щеше да е дало резултат...А не да се намират още в 19век, с толкова слабо развита / икономика - джудже, точно като самия него. Smile./..

# 22 666

Пак купуваме руски газ, ама през Гърция. Тъй че туй шампанско, дето го отвряхме, май нахалост отива.
И за последен път, ама по-елементарно ще го кажа, белким правата страна ме разбрре: винаги, във всяко едно действие, водещият интерес трябва да е българския - дали ще купуваме по-евтино газ или ще продаваме двойно по-скъпо патрони, все тая.

# 22 667
Гърция Сърбия Унгария си получават газ от Русия към момета.Цената на газ за юли месец в Унгария -86 лв
Сърбия 60лв
,Гърция 86 евро и на продава на нас.В Бг  186 лв сега ще стане по -висока.
Това съобщиха по бтв.Ра с тези цени българският бизнес се оказва неконкурентно способен,а българинът по-беден
Тези държави не си ритнаха “канчето” и за това са тези цени при тях за разлика от българските ястеби
Та това е положението

Ако милиардите за тръбата през наша територия си бяха платили те, а не ние, нямаше да им струва толкова газът.

За четящите английски - статия от унгарски англоезичен сайт, учудващо казваща нещата в прав текст -
Газпром е нарушил вече 12 договора, заради игрите им газът скача, Унгария се страхува от 200 евро предстояща цена, Унгария има малко запаси, защото са затваряли тръбата си през Украйна в подготовка за преминаване към тръбата от България.... и так далее
https://24.hu/belfold/2022/08/03/thousand-forint-gas-price-natur … -costs-reduction/

# 22 668
Скрит текст:

Пак купуваме руски газ, ама през Гърция. Тъй че туй шампанско, дето го отвряхме, май нахалост отива.
И за последен път, ама по-елементарно ще го кажа, белким правата страна ме разбрре: винаги, във всяко едно действие, водещият интерес трябва да е българския - дали ще купуваме по-евтино газ или ще продаваме двойно по-скъпо патрони, все тая.

Ще ти разваля малко възторга, понеже лично поне КП съм слушала. Каза, че сме купували от свободните количества от Гърция, но няма как да знае каква е молекулата по произход. Нямам идея от колко страни получава Гърция газ, но може да е от всеки един по отделно и от всички заедно .

Amon_Ra, малко се омотах в обясненията,но накратко има ли рецесия в Русия или няма ?Wink Там инфлацията знаеш ли каква е ? Да не излезе, че номиналния БВП доста компенсира от реалния БВП?

# 22 669
Аз само да питам - цифрите / 12 % /  от къде ви се появиха ?
Дайте линк моля.
Има много информация в интернет, четете и се информирайте...Руската банка прогнозира 10% спад на БВП..Други анализатори м/у  8- 12%, трети и по-голям срив към 15%, това е достъпна информация, има десетки статии, защо проявявате такова недоверие към написаното...

Икономическият спад в Русия ще изтрие 15 години развитие. На страната може да й е нужно едно десетилетие, за да се върне към нивата си отпреди санкциите, предвижда директорът на Сбербанк. https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2022/06/20/435 … iztrie_15_godini/
Експертите на Кофас прогнозират спад в БВП на Русия за 2022 г.от -11,0%, а за 2023 г.: -1,3% и даде оценка на риска за страната D (много висока). Това става, след като Русия не изплати държавния си дълг за първи път от 1998г. насам, пропускайки крайния гратисен период, изтекъл на 26 юни, за да плати 100 милиона щатски долара лихви в долари и евро по две облигации в чуждестранна валута.Освен това, според Ройтерс, някои тайвански притежатели на руски облигации не са получили дължимата лихва до крайния срок за това.
Тези наказателни мерки, които засегнаха големите руски финансови институции и компании и предизвикаха излизането на чуждестранните фирми, се очаква да доведат до дълбока рецесия в Русия, като икономиката ѝ ще се свие с до 10% през тази година, според прогнозата на Руската централна банка.

# 22 670
Скрит текст:

Ще ти разваля малко възторга, понеже лично поне КП съм слушала. Каза, че сме купували от свободните количества от Гърция, но няма как да знае каква е молекулата по произход. Нямам идея от колко страни получава Гърция газ, но може да е от всеки един по отделно и от всички заедно .

Васиту, надявам се да не Ви натъжа, но ми се налага и Вас да уведомя, че не сте в състояние да ми развалите нищо.
Разговорът:
"Водещ: Въпросът е дали взимаме руски газ с над 20 евро по-скъп, както твърдят Иван Иванов, Делян Добрев, Иван Топчийски?

КП: Ама.. Всъщност… След… Първо…
корабите и тези и тва нямат една молекула руски газ. Изцяло е 100% неруски газ. За количествата, които те са покрили, те купиха от гръцкия оператор, купиха о тдруги фирми… Сега, самата молекула откъде идва, не мога да кажа.

Водещ: Вероятно имат предвид, че е гръцки оператор и вероятно е руски газ. "
Аз моите изводи съм си ги извадила. Вие сте си извадил Вашите.  От това, което Вие сте си извадила като извод, аз съдя (лично за мен си), че просто не си струва да коментирам нещо с Вас, понеже плуваме в различни коридори.
Гледам, че и предходните съфорумки са написали нещо в тая насока.

# 22 671
Много е странно че има хора, които се скандализират, от такава елементарна новина за срив на руската икономика...Това не е изненада или нещо ново...Русия винаги са били зле, сега и през следващите няколко години ще станат още по-зле, което е напълно логично и очаквано....Руската банка преди месеци още го каза, нали тук има хора които вярват на руски източници, еми то това е най-достоверния руски източник...Wink..

ПП. milalena, момиче съм, не съм мъж, гледам че в мъжки род се обръщаш..Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 14:15 от Тигър_123

# 22 672
Киро очевидно не можеше да върже 2 думи на кръст и речта му изобилстваше от грешки на езика, та защо го цитирате като източник и се хващате за някакви изтървани случайни думи? Очевидно не искаше да каже, че купуваме руски газ през Гърция, точно обратното.

Чакаме падането на капитализма вече 80 години, може да изчакаме още толкова. Също така чакаме Рассия да стане световен икономически лидер. Ама за това и 80 години няма да стигнат.

# 22 673
Киро очевидно не можеше да върже 2 думи на кръст и речта му изобилстваше от грешки на езика, та защо го цитирате като източник и се хващате за някакви изтървани случайни думи? Очевидно не искаше да каже, че купуваме руски газ през Гърция, точно обратното.

Чакаме падането на капитализма вече 80 години, може да изчакаме още толкова. Също така чакаме Рассия да стане световен икономически лидер. Ама за това и 80 години няма да стигнат.

Всеки да си чака , каквото прецени. Wink

# 22 674
Скрит текст:
Скрит текст:

Amon_Ra, малко се омотах в обясненията,но накратко има ли рецесия в Русия или няма ?Wink Там инфлацията знаеш ли каква е ? Да не излезе, че номиналния БВП доста компенсира от реалния БВП?
Аз само помогнах с пример ,как се изчислява БВП,и как работи статистиката,ама е безмислено,затова си следвай графиките на тигърчо,тя това си може,да змеря с графики,които не разбира.
Да има рецесия в Русия ,но тя е малък процент,защото са енергоносители.
Не се заяждам не го разбирам ?
Говорим за реален БВП игнорираме инфлацията.
При драматични спадове в производствата какво точно ги компенсира  това, че са  енергоносители ?

# 22 675
Великат план на ЕС всъщност не е план ,налагане на спестовен режим и глоби за неспазване!До толкова им стига акъла
За тези които ми разправят тук,че такива работи са невъзможни ето
https://m.dir.bg/dnes/na-fokus/kratki-dushove-namaleno-osvetleni … da-pesti-energiya

# 22 676
Няма лошо да не се пилее? Сериозно ли? Това е по-зле от комунизъм и даже е смешно. Да не се носят вратовръзки от държавни служители…Доколкото четох, Полша отказват да прилагат мерките. Според енергийният им министър газовата структура е собственост на страната и само те решават как да я използват. Цитирам:
“ЕК не може да ни принуди да правим, каквото и да е. Без свобода няма солидарност и тя свършва там, където започва принудата", подчерта Анна Москва.

Оттук: https://manager.bg/ес/polski-ministar-nikoi-nama-da-spre-nashia- … unxfPBCKWtLiiWqKg

# 22 677
Скрит текст:
Скрит текст:

Аз само помогнах с пример ,как се изчислява БВП,и как работи статистиката,ама е безмислено,затова си следвай графиките на тигърчо,тя това си може,да змеря с графики,които не разбира.
Да има рецесия в Русия ,но тя е малък процент,защото са енергоносители.
Не се заяждам не го разбирам ?
Говорим за реален БВП игнорираме инфлацията.
При драматични спадове в производствата какво точно ги компенсира  това, че са  енергоносители ?
Нали това обеснявам,че всички не отчитат инфлацията,защото  стойността на БВП, измерена по номиналния начин, е по-висока от тази, измерена при реалния ,БВП не се интересува не само какво се произвежда всъщност, но и за какво се харчат парите

# 22 678
Няма лошо да не се пилее? Сериозно ли? Това е по-зле от комунизъм и даже е смешно. Да не се носят вратовръзки от държавни служители…Доколкото четох, Полша отказват да прилагат мерките. Според енергийният им министър газовата структура е собственост на страната и само те решават как да я използват. Цитирам:
“ЕК не може да ни принуди да правим, каквото и да е. Без свобода няма солидарност и тя свършва там, където започва принудата", подчерта Анна Москва.

Оттук: https://manager.bg/ес/polski-ministar-nikoi-nama-da-spre-nashia- … unxfPBCKWtLiiWqKg
Тука темата ще я изстреляш на ново ниво. Но на кратко - да речем, че намирам разлика между това да не пилееш и да мизерстваш Simple Smile, излиза обаче, че тези, които плюят консуматорския и загниващ Запад някак май са също така консуматорски настроени.

Амон_Ra, значи излиза, че ситуацията със спада на БВП на Русия е далеч по-тежка от представяната официално от тях ?

# 22 679
Как ще изчислите БВП на Русия,когато тя вече е напълно изолирана от света? Това впрочем,е уникален случай.

Общи условия

Активация на акаунт