Къде в Русе тема 5

• 83 403
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря, точно това ме интересуваше   bouquet

# 406
Аз миналата година бях на БЧК и лекциите (както и изпита) се провеждаха само в петък  Peace До обяд се приключва, но си е ангажимент за работещите или учащите. За цената са ти писали - около 45 лева. Не трябва да си взела кормуването, може и преди това да отидеш, както направих аз. Успех!

# 407
Може ли да ме светнете как се развиват нещата в БЧК след вземането на изпит по кормуване? Колко време отнема, колко струва  и с какво работно време е това БЧК.   bouquet

По спомени ще карам - трябва да звъннеш в БЧК да си запазиш място в ден, който ти е удобен да отидеш на въпросния курс/изпит. Доколкото си спомням само 1-2 дни в седмицата има определни за това. Може да вземеш номера от сайта им или да попиташ във фирмата, която караш кормуването, не може да го нямат. Запазваш си място и отиваш на определния ден (освободи си го целия!). Няколко часа ти приказват за безопасното шофиране и пускат клипчета. Накрая се провежда изпита и на място го проверяват дали си го взела или не. Изготвят ти необходимите документи и си готова. Тези документи ти трябват после, като си вадиш книжката  Peace

Цената е 40-50лв.

# 408
точно 44 лева е БЧК-то. Лесно е  Sunglasses и задължително се прави изкуствено дишане на манекен   Wink  Wink  Wink

# 409
Благодаря ви отново!   bouquet

# 410
  • На брега на реката
А при загубен документ или там каквото издаваха от БЧК, че не помня, трябва ли на ново да се явявам на този курс?

# 411
  • в огледалото на живота
Я пояснете моля ви,какви са тези курсове при БЧК?
Имам книжка от 18г./леле,че много звучи... Embarassed/ но такова нещо не съм чувала?
Или то е за тези които сега им предстои да вземат....?

# 412
А при загубен документ или там каквото издаваха от БЧК, че не помня, трябва ли на ново да се явявам на този курс?

За първоначално издаване на ш. книжка - "Удостоверение за завършен курс за първична до лекарска помощ  БЧК, оригинал и копие ". Предполагам, че това означава, че ще трябва да го караш наново  ooooh! . Спомням си, че ми бяха казали да внимавам и да не ги губя. Най-добре ще е да подпиташ фирмата при която си карал курса.

Курс по БЧК е само за тези, на които им предстои да вземат книжка Wink

# 413
  • в огледалото на живота
Аха,ясно!
Благодаря  Simple Smile

# 414
  • На брега на реката
Е няма да си вадя за първи път шофьорска книжка, просто всички документи ми ги откраднаха и е нелогично да го карам на ново тоя курс, при все, че ще си платя 50 ли колко там лв за нова книжка, още 30 за глобата, 15 за медицинско и после още 45 за БЧК, не да псувам, ами не знам...Ако попитам при тях, сигурно ще ми ги искат тия пари  ooooh!
Ще си седя все така без книжка, то се е видяло, че системата яко куца  ooooh!

# 415
Е няма да си вадя за първи път шофьорска книжка, просто всички документи ми ги откраднаха и е нелогично да го карам на ново тоя курс, при все, че ще си платя 50 ли колко там лв за нова книжка, още 30 за глобата, 15 за медицинско и после още 45 за БЧК, не да псувам, ами не знам...Ако попитам при тях, сигурно ще ми ги искат тия пари  ooooh!
Ще си седя все така без книжка, то се е видяло, че системата яко куца  ooooh!

Ааа не това трябваше да го уточниш по-рано. Щом става въпрос за открадната нещата стоят по друг начин:

"5. За издаване на дубликат на свидетелство за управление на МПС / при повреждане, загубване или кражба на оригинала/
· документ за самоличност по ЗБЛД ;
· документ за платени такси*;
· декларация по образец /предоставя се на място/;
· служебна бележка от МВР – в установените от ЗБЛД случаи;
· при загубване на СУМПС от новия образец, водачът подлежи на санкция съгласно ЗБЛД;
· при промяна на постоянния адрес от друг регион и издадена нова лична карта с него, водачът е длъжен да подаде заявление по постоянен адрес в съответното структурно звено “Пътна полиция” при СДВР или ОДМВР за промяна на местоотчета на водача в 30 дневен срок."

Провери пак в сайта на КАТ

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 10:38 от deska90

# 416
  • На брега на реката
Не се бях сещала да търся сайта на МВР, благодаря   bouquet

# 417
Момичета,вратите в нас са за смяна..Те са за смяна отдавна  ooooh!.Препоръчайте някой магазин  Hug

Последна редакция: ср, 13 авг 2014, 22:13 от milenka333

# 418
  • Русе
Нашите са Райдор, виж ги, ако искаш.

# 419
Здравейте,

Кумата ми за сватбата е от друг град и иска тук да й запазя час за фризьор за прическа за около 25 лв.Можете ли да ми препоръчате някой?

На повечето места искат по 50 независимо каква е.

Общи условия

Активация на акаунт