Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 юни 2014, 16:33 ч.

Кратки въпроси – бързи отговори

 • 201 927
 • 2 979
 •   2
Отговори
# 2 970
 • Мнения: 1 932
Здравейте. Намерих телефон и искам да го върна на собственика. Проблемът е, че вече се беше изключил,  и след като го заредих и рестартирах, ми иска парола, за да се отключи. Не само не мога да се обаждам, но и не мога да вдигна на обаждане. А вече ги има 5 неприети. Сигурно човекът звъни на поразия, а аз не мога да му вдигна.
Имам доброто желание да му върна телефона, но засега не виждам как.
Някакъв съвет?


Извади SIM картата и я сложи в друг телефон. Явно не иска PIN код. Или го предай в полицията и се надявай собственика да го потърси.

# 2 971
 • Мнения: 11 141
Не виждам номерата, само че има неприети повиквания. ОК, ще пробвам с друг телефон.

# 2 972
 • Мнения: 7 834
От кой град си? Всеки град си има фейсбук група,пусни пост там с намереният телефон.

# 2 973
 • Мнения: 11 141
Благодаря на отговорилите, успях да стигна до контактите, като сложих сим картата в друг телефон, и то една стара Нокия с копчета, защото смартфоните всичките искаха парола Simple Smile. Нямам представа защо на стария телефон се отключи без проблем. Вече се разбрах с майката на момчето (което си беше изгубило телефона) как да си го получи Simple Smile.

# 2 974
 • София-Младост
 • Мнения: 15 824
Вярно, че в момента съм със служебния лаптоп, но как тогава ползвам интерент два дни вкъщи, като не съм с техен IPадрес.

Служебно явно сте с VPN. Браузърът ти явно е настроен да минава през нея. Пробвай да си сложиш ти някакъв друг браузър и през него.
Нито VPN, нито прокси имаме в офиса...както и да е, по-късно се оправи IP-то, предполагам, че в Булсатком все пак са пипнали нещо след като говорихме.
Благодаря ви:)

# 2 975
 • UK
 • Мнения: 3 848
Лаптопа ми май пак умря. Снощи си работеше без проблем, днес го пускам и не зарежда както трябва. Работи, зарежда Уиндоус и ми дава да въведа парола, след това зарежда началния екран с уолпейпъра и толкова. Долу в таскбара не успява да намери колко батерия му остава, показва само бяла линия, което по принцип прави за няколко секунди винаги, но сега си стои на това. Ако опитам д а отворя каквато и да било програма, просто показва бял екран и не зарежда нищо. Прави ми и обичайноте проблеми със странните звуци, които издава, което си е нормално за него, но въпреки това е напълно неизползваем. Реатартирх няколко пъти, веднъж ме пусна да изтрия една програма, която зарежда със стартирането и не ми трябва, това ми отне половин час и накрая зареди батерията нормално, но след тов а като опитах да пусна мозила пак показа бял екран. Показва ми и разни съобщения за грешки, първо черен екран с надпис, че Уиндоус ще бъде рестартиран за да не се повреди, след това нещо с много цифри. Някакви идеи какво му има този път?

# 2 976
 • Мнения: 7 834
Надежден сайт за безплатно съхранение на файлове?
Без MEGA или google drive?
Поне до 30 GB...

# 2 977
 • София
 • Мнения: 1 794
Скрит текст:
Лаптопа ми май пак умря. Снощи си работеше без проблем, днес го пускам и не зарежда както трябва. Работи, зарежда Уиндоус и ми дава да въведа парола, след това зарежда началния екран с уолпейпъра и толкова. Долу в таскбара не успява да намери колко батерия му остава, показва само бяла линия, което по принцип прави за няколко секунди винаги, но сега си стои на това. Ако опитам д а отворя каквато и да било програма, просто показва бял екран и не зарежда нищо. Прави ми и обичайноте проблеми със странните звуци, които издава, което си е нормално за него, но въпреки това е напълно неизползваем. Реатартирх няколко пъти, веднъж ме пусна да изтрия една програма, която зарежда със стартирането и не ми трябва, това ми отне половин час и накрая зареди батерията нормално, но след тов а като опитах да пусна мозила пак показа бял екран.
Показва ми и разни съобщения за грешки, първо черен екран с надпис, че Уиндоус ще бъде рестартиран за да не се повреди, след това нещо с много цифри. Някакви идеи какво му има този път?
Ако успееш, пусни антивирусната или опитай да го върнеш до по-предишно състояние.
_______________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________

Рестартираш и започваш да помпаш (натискаш многократно)F8, докато не се появи екрана с белите надписи.
при някои компютри, става с клавиш ,,Delete''

От дадените възможности, трябва да избереш  ''Last Known Good Configuration – стартира Windows, като се използва предишна конфигурация, която е работила;

____________________________________________________________
други възможности
Скрит текст:
Safe Mode – зарежда се само абсолютният минимум от драйвери;

Safe Mode with Networking – дава възможност да се свържете с други компютри посредством мрежата;

Safe Mode with Command Prompt – вместо да се зарежда графичният интерфейс на Windows Explorer, се стартира командният промпт;

Enable VGA Mode – стартира Windows в резолюция 640x480 пиксела. Тази възможност ще ви бъде полезна ако по погрешка сте задали резолюция, която не се поддържа от монитора ви;

Last Known Good Configuration – стартира Windows, като се използва предишна конфигурация, която е работила;

Starts Windows Normally

# 2 978
 • Мнения: 1 932
Лаптопа ми май пак умря.
....
Някакви идеи какво му има този път?
Може хард диска да има много лоши сектори и Windows не може да прочете всички файлове, които му трябват за нормална работа, и затова се появяват тези аномалии. Това са типични признаци на дефектен хард диск.

# 2 979
 • Мнения: 7 659
И моя стар и любим лаптоп си отива. hp. Чудя се дали да го нося за почистване и смяна на паста. Нещо товари много яко процесора. Без да съм стартирала каквото и да е перката така върти, все едно ще излита самолет. Да не говорим, че за отваряне на браузър му трябват по 10 мин време.

Общи условия

Активация на акаунт