Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 33 775
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Наша дуди успя да седне. Голямо напъване, ама успя. Сега не иска да лежи и си имаме разправии Simple Smile))).
Aludra, аз си мислех, че им е рано за сядане (мислях, че към 6-ти месец стават тия работи  Laughing ).

Момичета, продължавате ли да хранете вечер? Нашият бебо не се отказва от нощното хранене. Мисля, че се буди заради коликите, но като го събудят се сеща че е гладен и иска да яде. Нощем дори изяжда най-много.
Преди спеше по-спокойно, но напоследък се мята като риба на сухо, търси си бибата, после я вади несъзнателно като си търка лицето и пак му я слагам.Това се повтаря n на брой пъти и така си откарвам вечерта в недоспиване. Снощи го сложих за малко по корем, но той и така се върти, а накрая легна по лице. Не знам как да го успокоя.
Ако имате идеи помагайте  Hug

# 541
Feride
 Ние се кърмим и ядем нощно време нон стоп
Ако я кърмиш защо не предлагаш по често гърда успокояват се коликите
Аз така не ги усетих
Иначе за коречмето само топло неща помагат
Сушоар и затоплена пелена на коречмето  сега е топло но локално на коремчети мисля няма да има проблем

Може и някои хомеопатични зависи дали си свива крачетата или ги изпъва едното е газове другото е колики
Дано бързо се нормализират нещата при вас Hug
Други не мога да се сетя като съвет
И аз съм все така недоспала
Взимам я при мен и така успявам да поспя а и е по спокойна
Вие отделно ли спите ?
Знам че свикват баткото още спи при мен но са по спокойни

# 542
Бебка   преди  на 2-3часа се будеше нощно  време. Сега се кърмим  веднъж, по-някога повече, но последните няколко дни не се буди и спи по 7-8часа.   Grinning  baby
Ние не сядаме все още, но се обръща ме от гръб по корем и обратно. newsm32

Приятна почивка на всички  newsm41  grinning039

# 543
Elfi 80, на адаптирано мляко сме.
Свива си крачетата и после ги пуска със сила от високо и се чува едно "БУХ".
Коликите лекуваме с всичко, но не минават. В момента даваме Коликинд. Топлим и коремчето като има кризи.
Неговото легло е залепено до нашето. Като започне да се мята го вземам при мен. Започва да ме рита и мен здраво и да се върти както съм го гушнала.
Снощи се опитвах да му давам и вода, но той така и не пропи вода, та и вечер не мога да го излъжа да я пие. Чай също не иска.

# 544
  • elhovo
МОмичета,привет!!
ние не се будим от 2 месеца и що годе успявам да си дремна и аз до към 7 поне,но все пак аз не заспивам като деси в 21 15 или 2130?!!!
ние още се мъчим да се обърнем по корем но нещо това нашето дупе тежи ли тежи...днес яде пюре от спанак с картоф и сметана...можеше и по добре да се представи но и на това съм доволна,понеже за сефте го яде него...
отново приятна почивка на почиващите и тайничко ви завиждам защото още не сме решили дали ще отскочим за 2-3 дни на моренце...  grinning039 Hug за всички бебчета...и мами за да не се сърдят...  love001

# 545
...

Момичета, продължавате ли да хранете вечер? Нашият бебо не се отказва от нощното хранене. Мисля, че се буди заради коликите, но като го събудят се сеща че е гладен и иска да яде. Нощем дори изяжда най-много.
Преди спеше по-спокойно, но напоследък се мята като риба на сухо, търси си бибата, после я вади несъзнателно като си търка лицето и пак му я слагам.Това се повтаря n на брой пъти и така си откарвам вечерта в недоспиване. Снощи го сложих за малко по корем, но той и така се върти, а накрая легна по лице. Не знам как да го успокоя.
Ако имате идеи помагайте  Hug

Аз нееднократно съм споделяла, че моето дете е така откакто се е родило. Абсолютно то1но го описваш, а я кърмя. Ако имаме само 2 кърмения на нощ, съм направо наспана. Пробвах различни решения, но не открих нищо и така си караме. Такова нещо като "нощна пауза" тя не признава. Някой ден може и да се наспя.  Laughing

На Руни и Марк - приятна почивка.  Heart Eyes

gergana kyu4ukova , не е ли рано за сметана в храната?!  Rolling Eyes

# 546
  • elhovo
здравей,Смехуркова!мисля че не е рано защото на пюрето пише 4 месец.а ние утре ги правим!!

# 547
Хм ако искаш прочети ,имаше една тема една мама питаше за 5 месечно бебе за пюре със сметана и всички бяха категорични,че е рано
След 9 -10 месец се въвежда млечните
Разбира се не ти давам съвет как да захраниш детенцето си ,но просто се сетих че го четох някъде като захранвах малкия
Ти знаеш най добре и можеш да прецениш  Hug

# 548
Г-жо Смехуркова, не звучи оптимистично, още повече като виждам, че вие сте по-големи.  Confused
Дани досега си спеше вечер, колкото и силни колики да е имал през деня. Будеше се само за яденето, а сега започва да мърда още като минат 2 часа от яденето. Отделно, че последните 2 сутрини към 4.30 - 5 ч. е кукуряк и иска да играем  Laughing Как да му обясня, че на майка му й се спи.  Laughing

Ние ще започваме със захранването на 5 месеца и половина. Интересно ми е обаче да ви чета какво давате. Така че мерси че споделяте  Peace

И Дани още не се обръща по корем. Само обратно - от корем по гръб. Той по принцип не обича да стои по корем и не знам дали доброволно ще се обърне  Laughing

# 549
Като заговорихме за захранване
Някои чете ли за захранване водено от детето
Мнения ?
Aldura
Мисля че ти беше вече с опит  Hug
Четох има цели теми но друго е мама с опит като теб
Мисля си дали домашно приготвени но като не знам какво купувам  newsm78

# 550
да обяснете за това захранване едната педи вика от 5.5 месеца зеленчуково пюре после другото( сок и плодово) другата вика почвай сока отсега след 20 дни пюре от ябълки и даваш плодови докато мине месец да въведеш зеленчукови и т.н месни ала бала трябва да имат горе долу месец разлика за да му свикне коремчето е да ама той такъв малък човек как да го легна и да му давам пюре от буркана с лъжица иска ми се да е седнал

# 551
Вили Hug
Казват че детето трябва да стои стабилно и да проявава интерес към храната за да започнем
Аз баткото го почнах към 6 вече седеше на столче
Почнах със зеленчук защото сок е драстичен за мен
Плодовото пюре ще се хареса защото е сладко и предпочетох зеленчук
Меснните бяха след зеленчуците
Каша не давах често защото не я обичаше
След 9 въведох  млечни и след годинка жълтък
От 10 месец мина на без млечна кухня
Това беше с баткото
Все повече чета че се препоръчва към 6 месец за да узрее хранисмилателната системасега за първи път чух за захранване водено от детето и мисля комбинирам техния метод и ккасическия за захранване
И аз още не съм решила напълно 

# 552
Може ли линк/ове към това "захранване, водено от детето". Само съм го чувала, но не съм чела нищо по въпроса.
Мерси предварително

# 553
Feride
Оттук чета:)
На първата страничка има линкове за това  захранване
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=529928.0/

# 554
И на мен ще ми е интересно да следя за захранването. Нашата педиатърка ми каза вече че мога да давам сокове и каши. Аз сокове нямам намерение да давам, а за други неща си мисля, ако детето си качва нормално да почна след петия месец някъде.

Общи условия

Активация на акаунт