Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 356
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, тази сутрин дъщеричката ми беше оперирана за страбизъм при д-р Николова, Варна. По причини, които няма смисъл да обяснявам, аз съм на работа, а мъжа ми е 'придружител'. Говорим с него, той каза, че пак прибира очичките навътре...Изправяла ги за малко, но се разплаквала и пак ги прибирала.... Нормално ли е това, или просто сме направили неуспешна операция?  Cry

# 346
Дано да е успешна ! Да кажат по-опитните!Сигурно веднага не може да се види...или?

# 347
Надявам се да е защото има някакъв възстановителен период.

От нета:

Офталмологът прави малък разрез в тъканта, покриваща окото (конюнктива), за да достигне очните мускули. По време на операцията се разместват определени мускули. Възстановителният период е кратък. Обикновено пациентите се връщат към обичайните си дейности в рамките на няколко дена. След операцията могат да бъдат използвани очила или призми. В много случаи в по-късните етапи могат да бъдат необходими и други хирургически намеси, за да запазят очите изправени. Като операция, корекцията на очния мускул носи минимални рискове. Възможни са инфекции, кървене и други редки усложнения. Обикновено, операцията при страбизъм е безопасно и ефективно лечение на кривогледство. Но не може да замести очилата или лечението на амблиопия.

Една по-стара тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=600830.0

# 348
Здравейте, тази сутрин дъщеричката ми беше оперирана за страбизъм при д-р Николова, Варна. По причини, които няма смисъл да обяснявам, аз съм на работа, а мъжа ми е 'придружител'. Говорим с него, той каза, че пак прибира очичките навътре...Изправяла ги за малко, но се разплаквала и пак ги прибирала.... Нормално ли е това, или просто сме направили неуспешна операция?  Cry

как сте?оправи ли се малката?Очичките как са?
И аз посетих Д-р Лолова и тя обясни, че страбизма при нас не е само от далекогледството,а и от мускли, та сега предписа да закриваме здраавото око за известен период от време, за да се изравни зрителната острота и на двете и тогава можело да се оперира.Но след това ще носи очилата докато смъкне диоптера.

Така ли беше и при вас?Успешна е операцията нали?

# 349
Моето момиченце е с еднакъв диоптър = 5.5. Едва накрая мозъкът беше започнал да предпочита едното оченце, но не му дадохме шанс да свикне с този образ. Simple Smile Разбира се, очилцата остават заради диоптъра...
Моето геройче изправи погледа, страх ме е да се зарадвам. Тя криви оченцата още от раждането. Шегувахме се, че така прилича на Маша, която също криви едното оченце и с изправен очички ще бъде друго дете  Mr. Green Промени й се муцунката. Има кръвчица още в ъгълчетата, но е нормално. Капим 2 вида капки 4 пъти на ден. Първо много плачеше, но сега сама ляга, дори казва - Другото? Simple Smile
Щеше да е прекрасно, но сега едната и сестричка започна да криви - буквално за 2 седмици стана..Ще я водим спешно да пробваме с очилца....

# 350
Здравейте,моето момченце е на 1г.и 9м.и е с висок диоптър далекогледство(7 и 5)и страбизъм на дясното оче.Първоначално бяхте при д-р Барбукова,която ни следеше за запушено каналче, а сега вече сме при доц.Контрова.Надявам се да ни приемете във вашата група,защото съвсем отскоро открихме проблема(6месеца)и имаме много чуденки.

# 351
  • В светлината на слънцето
Здравейте момичета,
извинявам се, че така нахлувам в темата и още повече се извинявам, че нямам възможност да изчета назад, а вероятно там има инфото, което търся. Embarassed Моля за помощ да ме упътите - къде точно се намира детската очна клиника на Александровска болница. Знам, че болницата има доста сгради, та питането ми е коя по-конкретно помещава детските очни кабинети - за диагностичните говоря. Ужас, оказах се голям лаик, не съм стъпвала в тази болница, а трябва да водя едното дете утре на преглед там. Срам и резил, не знам къде точно трябва да го заведа. Embarassed Embarassed Embarassed Моля, помагайте. Praynig

# 352
  • София
lulumba, трябва де влезете в двора на болницата, откъм бул. Пенчо Славейков, през входа за колите. След това веднага завивате вдясно и ще видите стълбите за кабинета. Не знам да има други диагностични детски кабинети, нас там ни извика лекарката. Лудница е и се чака доста, въпреки записаните часове. Успех!

Змимка, браво на малката и дано очилата помогнат на сестричката й Praynig

# 353
  • В светлината на слънцето
Pati111, много благодаря. Hug Сетих се къде точно е въпросната сграда.  Peace

# 354
Купих диоптрични очила за плуване на детето и двамата сме много доволни. Цената е прилична и на него му бяха много необходими. Не мисля, че остави неинформирани деца и родители на басейна, че очилата му са специални. Laughing

# 355
Здравейте, мили дами! От доста време не съм се включвала в темата, но ето че сега ми се налага  Blush
Първо искам да пожелая бързо възстановяване на оперираните дечица.Не се притеснявайте, всичко отшумява много бързо и се забравя  Hug

Наближава контролният преглед на двете ми момичета.Обаче имаме проблем.Трябва ни атропин, а няма никъде в България. Лекарката държи да се разширяват зениците с него. Намирал се в западна Европа и Гърция, но ние нямаме никакви познати никъде, които биха ни свършили тази работа. Имате ли някаква идея от къде може да се поръча? А случайно някой да има вкъщи?

Ще Ви бъда изключително благодарна, ако успеете да ми помогнете по някакъв начин Praynig

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 22:44 от elfi4ka

# 356
  • ГОре на черешата...
Здравей, Ели Hug! За атропин не мога да ти помогна, но стискам палци контролата да покаже отлични резултати Peace!

# 357
Елфичка,аз ще ходя в Германия в края на този месец.Връщам се на 30.05.Ако не ви е късно ,и ако го има там мога да ви го взема Peace

# 358
Здравейте отново. Дъщеричката ми се възстановява от операцията, всичко е шест, но нали споделих, че сестра и прибра едното око за отрицателно време и вчера бяха и двете във Варна на преглед. Диоптърът на сестричката е 2.5 и 3. Самият диоптър, сам по себе си, за дете на 2 години и половина, не налагал носене на очила, но заради кривенето слагаме. 1.75 и 2.25. НО! След 2 седмици ще закриваме вече едното око. Детето е много диво, ума ми не побира как ще и затворя едното оченце... Дори по някакъв начин да успеем да я накараме да слага очилата, тя ще гледа НАД закритото стъкло... Някакви идеи, съвети... Как решихте проблема със закриването на окото? Има ли някакви хитринки?

# 359
Как решихте проблема със закриването на окото? Има ли някакви хитринки?

Вадех всичко най-интересно и увлекателно - тв, таблет, разходки, ядене на сладолед... каквото се сетиш. Нашата оклузия беше по 2 ч. на ден.

Общи условия

Активация на акаунт