Мнения за 125 СОУ "Боян Пенев", Младост 1 - II

• 184 864
  • 1 428
  •   1
Отговори
# 1 320
На този етап като външен наблюдател изцяло положителни. А от майки, които имат деца в 125-о в нейния клас също чувам само хубави неща

# 1 321
Момичета, благодаря ви.

Свързах се със 125-о. Започнали са в началото на октомври, има място само в съботната група на Димитров, обаче и тя ми се струва доста големичка - 23 деца ми казаха по телефона. Колко ли е голяма тази, в която нямат места..., то си е цял клас. А и ще има да наваксва там.

Другата школа, която ми дадоха е тази Когито. Там започвали тази събота нова група с г-жа Найденова и е много по-малка. Май това е по-доброто за нас.
Още повече, че цените с 5 лв разлика в полза на частната

Не познавам нито единия преподавател лично, но май само добри отзиви чувам и за двамата.
Така че изборът в случая е в полза на частната школа - по малка група и започват отначало.

# 1 322
  • СОФИЯ
Данков преподава и в "Ния", влиза в часовете на 7 клас и то не само по заместване. За Правда Найденова и аз съм с положителни отзиви като отношение и май не само. Сега е основният учител в "Ния" за нашите. Миналата година беше третата учителка по МАТ на дъщеря ми, установи пропуските в материала на предишната и се постара. За самата математика нищо не мога да кажа, скарана съм с нея още от гимназията, навремето доста се потрудих за да имам 6 по алгебра  Grinning. Пък и никога не съм седяла с детето когато учи. Нито с мен, нито с баща й или родителите ми някой го е правил, пък сме се справили повече от добре с учението. Баща й понякога хвърля по едно око на математиката, но той е с математическа гимназия.

За Димитров, който им преподава в у-ще тази година, се чудя нещо. Защо го раздава малко по-лежерно  newsm78 Не знам дали за първи път преподава на нематематическа паралелка или говорят, че щял да се пенсионира. На дъщеря ми силата определено не й е в математиката, но и тя е на мнение, че ги подценява, "явно ни мисли за по-тъпички". Странно ми изглежда. не че някой тийн би се оплакал от малкото домашни де, но преподавател с добро име, разни успехи с децата и т.н., а в частната школа обучението /и натоварването де/ май са доста по, без да претоварват децата разбира се.

# 1 323
  • София
  Димитров по принцип не дава много домашни. Всъщност "много" и "малко" е относително за всяко дете, но неговите са в обем за около 40 мин. Обяснявал е на РС, че за него това е нормално количество и не счита за необходимо да ги натоварва с домашни за часове. Е, понякога не го спазва, особено ако са го ядосали нещо, но обикновено домашните са малки. За математиците говоря. В 7 клас леко са нарастнали домашните като обем, но реално времето за решаване е същото.

# 1 324
Данков преподава и в "Ния", влиза в часовете на 7 клас и то не само по заместване. За Правда Найденова и аз съм с положителни отзиви като отношение и май не само. Сега е основният учител в "Ния" за нашите. Миналата година беше третата учителка по МАТ на дъщеря ми, установи пропуските в материала на предишната и се постара. За самата математика нищо не мога да кажа, скарана съм с нея още от гимназията, навремето доста се потрудих за да имам 6 по алгебра  Grinning. Пък и никога не съм седяла с детето когато учи. Нито с мен, нито с баща й или родителите ми някой го е правил, пък сме се справили повече от добре с учението. Баща й понякога хвърля по едно око на математиката, но той е с математическа гимназия.

За Димитров, който им преподава в у-ще тази година, се чудя нещо. Защо го раздава малко по-лежерно  newsm78 Не знам дали за първи път преподава на нематематическа паралелка или говорят, че щял да се пенсионира. На дъщеря ми силата определено не й е в математиката, но и тя е на мнение, че ги подценява, "явно ни мисли за по-тъпички". Странно ми изглежда. не че някой тийн би се оплакал от малкото домашни де, но преподавател с добро име, разни успехи с децата и т.н., а в частната школа обучението /и натоварването де/ май са доста по, без да претоварват децата разбира се.

Може да съм в грешка. Ама няма лошо. Пак казвам - канят ги, като са добри

# 1 325
  • СОФИЯ
aunt Ogg, не става дума за обема на домашните, то аз не знам колко им дава, но чавето не се оплаква. Според нея, а и според други деца, в час им дава по-лесни задачи. Както и да е де, ще се справят седмокласниците, НВОто си е тяхно все пак, не наше.

За първи път обаче се заинтересувах от едно частно у-ще. В темата за частните обаче нищо конкретно не можаха да ми кажат. Имам близки с деца там и са доволни, но децата са малки, не знаят нищо за обучението от 8 и следващите класове. В Младост е, "Меридиан 22", таксите са повече от нормални, в сравнение с останалите частни. Ако някой има някаква иф моля да сподели  bouquet Мен ме интересува основно IB програмата, международният бакалуреат, само 6 у-ща в БГ имат лиценз за това. Странно ми е какво ли ще се случи в гимназията като етап от обучението, за университет и дъщеря ни вече май е избрала, въпреки че в тази възраст това съвсем не е сигурно  Wink.

# 1 326
  • София
за Правда Найденова какви са ви отзивите?

Децата много я харесват, родителите също - много позитивна, контактна, отлична обратна връзка, има и чувство за хумор, според сина ми обяснява добре задачите, с удоволствие посещава часовете при нея, нито аз, нито той имаме забележки по отношение на начина й на работа или комуникацията. В школа не знам как протичат нещата, но в училище домашните са доста. Само хубави думи мога да кажа за г-жа Найденова и съм изключително доволна, че имахме късмета точно тя да поеме класа.

# 1 327
Данков НЕ води тази година в Ния нищо. Замествал е веднъж Правда Найденова, която тази година води там 7 клас. Попитах възможно най-сигурен източник. Иначе и двамата иматкурсове за 4 клас в Когито, за 7 клас Данков в Когито, а Найденова в Ния.  А Данков води 8 и 11 клас в Когито

# 1 328
Здравейте.
Има ли мами на първолаци които са се насочили към това училище, за да споделим информация.
Искам да попитам 1 клас в отделен корпус ли са, или са в общ поток с големите? Първокласниците само в една смяна ли учат и има ли занималня за всички първолаци ,или се търсят други варианти?
Кои учителки ще поемат набор 2017/2018?

# 1 329
Първи клас са на 1-я етаж и по техния коридор не е позволено да минават други. Първи клас са първа смяна цяла година, а втрои клас цяла година са втора смяна.
Занималнята е с по около 30 деца. Две паралелки са събрани в една група на занималня; от 6 първи класа образуват 4 групи за занималня. Някои деца се записват на частни и според мен има места за всички желаещи.
За учителките и аз искам да попитам също.

# 1 330
  • София
Най-обобщено: За годините, които сме там не съм чул да имало случай на тормоз от страна на по-големи към по-малки. Съвсем политически коректно - в училището няма никакви цигани, което е най-големият му плюс, за разлика от 10-то примерно, където по-големи циганчета джобят по-малките. По една или друга причина - училището държи ниво, съпоставено с околните обикновени държавни училища. Занималнята е пълна скръб, пренаселена /31-32 деца/ и със слаб, демотивиран персонал, вие си решавате - за мен е губене на време на детето там. Ако си в Младост 1 - това е училището за първолак.

Последна редакция: пн, 30 яну 2017, 15:42 от Ясен Нешов

# 1 331
  • нейде там, където ....
Най-обобщено: За годините, които сме там не съм чул да имало случай на тормоз от страна на по-големи към по-малки. Съвсем политически коректно - в училището няма никакви цигани, което е най-големият му плюс, за разлика от 10-то примерно, където по-големи циганчета джобят по-малките. По една или друга причина - училището държи ниво, съпоставено с околните обикновени държавни училища. Занималнята е пълна скръб, пренаселена /31-32 деца/ и със слаб, демотивиран персонал, вие си решавате - за мен е губене на време на детето там. Ако си в Младост 1 - това е училището за първолак.

Това от личен опит ли го знаете?

# 1 332
  • София

Това от личен опит ли го знаете?

Това, болднатото, ми се разказва лично от майка на първолак в 10-то, тази година. Не знам, дали се брои за  личен опит. Жената казва - минало през класната стая едно по-голямо циганче, преджобил ги децата...после, като възпитателна мярка го накарали да мине да се извинява, но какво да кажа - джобен веднъж, джобен за цял живот, травмата остава...

# 1 333
  • нейде там, където ....
Попитах, защото звучи като личен опит и като нещо системно случващо се. Аз за такъв случай в 10-то, в последните пет години не бях чувала - преджобване на малките от големи. Освен това, циганчетата бяха единици и се държаха прилично.
Все пак са взели някакви мерки и се надявам да остане единичен случай.  Peace

# 1 334
Здравейте,
Бих искала да попитам имате ли информация кои госпожи ще поемат първокласниците наесен. На какъв принцип се прави разпределянето на децата в класовете? По реда на записване или друг начин. Има ли възможност да се избира при коя госпожа да е детето?
Благодаря предварително1

Общи условия

Активация на акаунт