Мнения за 125 СОУ "Боян Пенев", Младост 1 - II

• 184 837
  • 1 428
  •   1
Отговори
# 1 410
  • София
Димитров няма ли да е класен на 5 клас?

В коментари под реклами на училището за новата паралелка 8 клас имаше информация, че той ще поеме 8 клас. Може да е възможно да вземе и 5 клас. Не мога да отговоря. При всички случаи обаче има обявен нов конкурс за учител по математика и информатика.

# 1 411
  • София
на прехвалени ягоди с голяма кошница не се ходи...

# 1 412

newsm10 още повече за пореден път.
Явно тази година стратегията е да ги превлекат с името му.

Не вярвам някой някога да махне Димитров, освен по негово собствено желание Simple Smile
Не подценявайте МХ.

# 1 413
  • София

newsm10 още повече за пореден път.
Явно тази година стратегията е да ги превлекат с името му.

Не вярвам някой някога да махне Димитров, освен по негово собствено желание Simple Smile
Не подценявайте МХ.

Димитров е наистина много обичан от деца и родители. Има и инакомислещи, както винаги в България, но като цяло посоченият конкурент не може да се похвали с такава повсеместна любов. Освен това с интерес проследих избора на новия управителен орган на съюза на математиците и ми се струва, че колегите взаимно се подкрепят.

# 1 414

Димитров е наистина много обичан от деца и родители. Има и инакомислещи, както винаги в България, но като цяло посоченият конкурент не може да се похвали с такава повсеместна любов. ..
newsm10

# 1 415
  • София
А дали от 125-то ще обявят учителя преди записването или не?
Така или иначе 125-то ми е резервен вариант само ,но ако не е ясно кой ще води мат. паралелка съвсем ме отказват.

Миналата година не обявиха учителя при записването.

# 1 416
  • София
Резултати от изпита след 4-ти клас в 125-то.  - http://www.sou125.com/images/res-tur.pdf
При мен едната е вътре, но най-вероятно няма да я запишем там. Преценихме, че ако не я приемат в СМГ, ще си остане в 145-то. Разнопосочните отзиви, както и липсата на яснота, кой учител поема мат.паралелка накланят везните за това решение.

# 1 417
  • sofia
Момичета, извън математиката учителите по другите предмети различни ли са за математическите и обикновените паралелки или са едни и същи. Разликата всъщност в броя часове по математика ли е само?

# 1 418
  • София
Момичета, извън математиката учителите по другите предмети различни ли са за математическите и обикновените паралелки или са едни и същи. Разликата всъщност в броя часове по математика ли е само?

разликата е само в допълнителното обучение по математика.

# 1 419
Някой знае ли как процедират когато голям брой деца имат гранични точки? Всички ли приемат или въвеждат други критерии и какви са те?

# 1 420
  • София
Имам много познати и приятели, чиито деца са минали през математическите паралелки в 125-то  - всички са изключително доволни. Нивото е много високо, почти всички родители казват, че не са имали никаква нужда от допълнителни школи в 7-ми клас за математика или български език, което едва ли може да се каже за другите държавни училища. На хубавото не може да се каже лошо. Също така, почти всичките ми познати, чиито деца бяха приети в математическите паралелки, но не ги записаха, "защото детето било свикнало на старото" после горчиво съжаляваха. В IV клас нивото в училищата пада рязко, началото на пуберитета също оказва влияние - обаче в 125-то нивото не пада, напротив - постигат се успехи по състезания и други съревнования. Разбирам родители, чиито деца са в "Шилер", но те са единици. Каквото и да си говорим - атмосферата и средата в самото училище е много по-добра от другите държавни училища. Аз лично не мисля, че това е постижение само на един учител по математика, директор или цял екип от преподаватели - основният плюс е социалният профил на родителите, чиито деца учат в 125-то. Това е истината - по компактна маса на по-високо образовани и културни родители в района.

# 1 421
  • София
Имам много познати и приятели, чиито деца са минали през математическите паралелки в 125-то  - всички са изключително доволни. Нивото е много високо, почти всички родители казват, че не са имали никаква нужда от допълнителни школи в 7-ми клас за математика или български език

имам няколко познати, чиито деца в последните години завършиха математически паралелки в 125-то и ходеха на допълнителни школи за подготовка за матура по математика. на въпроса ми "защо?", отговорът беше - "защото в училище ги занимават със съвсем различна математика"...

# 1 422
  • София
Имам много познати и приятели, чиито деца са минали през математическите паралелки в 125-то  - всички са изключително доволни. Нивото е много високо, почти всички родители казват, че не са имали никаква нужда от допълнителни школи в 7-ми клас за математика или български език

имам няколко познати, чиито деца в последните години завършиха математически паралелки в 125-то и ходеха на допълнителни школи за подготовка за матура по математика. на въпроса ми "защо?", отговорът беше - "защото в училище ги занимават със съвсем различна математика"...

Разбира се, някои родители пращат децата на школи в 7-ми, но самите деца от матемачиските паралелки в 125-то след първите две занятия в школа казват, че това, което им преподавт в школите те отдавна го знаят.

# 1 423
  • София
  Не знам с каква математика са ги занимавали в училище, но 1-2 пъти седмично им пускаха пробен 1ви модул. За 20 минути.  Laughing Рядко имаше някоя задача, за която времето не е стигнало.

# 1 424
  • София
Някой знае ли как процедират когато голям брой деца имат гранични точки? Всички ли приемат или въвеждат други критерии и какви са те?

Миналата година караха поред по класирането и приеха всички деца с точките на последния приет. Между другото само за справка след първоначално обявените приети, доста бяха приети и в СМГ и си избраха да отидат там. Мисля, че последните приети деца бяха около 80-то място в класирането.

Общи условия

Активация на акаунт