Професионални серии за коса - тема 67

• 57 181
  • 758
  •   1
Отговори
# 30
tyzarka, тъкмо си помислих, че "открих топлата вода" с тази нощна маска, а съм се объркала  Laughing Да, в последно време ми харесва косата ми да е пригладена. Оказа се, че след изглаждащи маски, косата ми, която по принцип е чуплива с много приятни къдрички, след маска за изглаждане изглежда все едно съм се сушила с кръгла четка  Heart Eyes (а това така не се и научих да го правя  Blush ). Така или иначе съм 50:50 да поръчам маската Релакс, дърпа ме факта, че вече е спряна и ако се влюбя ще тъгувам много, а аз поръчвам само от бг сайтове.

Маската нутритермик може ли да се ползва с хидратиращ шампоан? В последно време много ги избягвам хидратиращите шампоани и хващам някой протеинов, за да съм сигурна, че маската е проникнала  Mr. Green А и особено се обърквам, когато маската съдържа и кератин и не знам кой шампоан ще е по-подходящ. Примерно маската Лис направо не смея да сложа преди нея хидратиращ шампоан  Blush

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 15:56 от РуСа-Мамма

# 31
Не се измива на сутринта  Peace
Е, хайде да не спорим! Зависи на кой какъв му е дневния ритуал на косата. Ти самата казваш, че не ползваш стилизиращи продукти, но който ползва, като мен например, със сигурност биха ми дошли повечко неща на главата. Така че си е индивидуално. Така или иначе води се, че действието на маската издържа до три измивания.
Letsgo, това е крема, да. Всички серии и продукти на Алтерна сa био, предимно екстрактът от бамбук и така наречената "маниока" - тропически храст, а и другите съставки са с екологичен сертификат и биват произведени по технологията fair trade.

# 32
  • Варна
Аз не искам да споря.Пиша го за хората,които не познават продукта.Ти разбира се ако искаш може и веднага да си я изплакнеш  Laughing
Аз уточних,че маската е нощна грижа без изплакване според указанията на производителя.
Продуктът не е стилизиращ и не действа като такъв.Наслагвания няма.

# 33
Ти разбира се ако искаш може и веднага да си я изплакнеш  Laughing
Ирония ли долавям в думите ти? Жалко, не искам да разваляме хубавата тема с "надприказване", и то още в началото, но ако обичаш, запази си ироничното поведение за реалния живот.
Извинявам се на всички за спамa Hug

# 34
  • Варна
Ванини ,няма нужда от спам наистина.Смятам,че е важно да се знае кой продукт как се използва.Това,че според теб се изплаква е грешна информация за хората,които не са ползвали продукта и сметнах за нужно да отбележа.Ако твоята коса има нужда от изплакване е друго.Например идва ти тежка,силна,неподходяща и т.н.Но да твърдиш,че аз нямам нужда от изплакване,защото не ползвам стилизиращи е грешна и подвеждаща информация.  Peace

# 35
  • Стара Загора
РуСа-Мамма   шампоана бейн де форс идва агресивен при постоянна употреба.Използвах почти цяла опаковка докато се усетя, че от него започна да ми се лющи скалпа.Хубав е, но ако редуваш с други шампоани.Косата става по-плътна.Иначе съм го използвала и с балсама кристалисте.Това е една никак лоша комбинация.

# 36
tyzarka, aз не съм ползвала маската и незнам как ще ми дойде. По принцип косата ми "понася" много.
Но като съм я разглеждала в различни сайтове, малко е уклончиво описанието, тъй като в някои се среща - "измийте/изплакнете и след това стилизирайте". В други пък - "няма нужда от изплакване". Затова и предположих спонтанно, че би следвало според нуждите да се процедира. Не мисля, че давам "грешна" информация, та тук си разсъждаваме свободно и всеки възприема по различен начин продуктите.
Ето на мен например повече ми харесва Нутритермик, защото Олео-релакс много изглажда и отнема от обема, всеки търси различно.
Пак за нощната - четох, че преди това косата трябва да е "освободена" от всякакви стилизанти.

# 37
Благодяря за новата тема  bouquet
1. Продукт, който използвам с удоволствие и не съм виждала да се коментира в темата, е този спрей на Йожен Перма http://arlenbg.com/product.php?ProductID=739 Не ми утежнява косата, подхранва я доволно, придава блясък.
2. Серията, която възстанови косата ми, е Кератина на Наши. Използвам го от доста време, но добрия ефект настъпи още в началото - лесно разресване, много блясък, плътност, заздравена коса. В момента го редувам най-често с Денсифик серията на Керастаз, от която съм очарована и която, освен обема, който ми придава, е и доста хидратираща при мен. В същото време се усеща протеина.
Косата ми е дълга, с фин косъм, много суха по краищата.

# 38
  • Варна
tyzarka, aз не съм ползвала маската и незнам как ще ми дойде. По принцип косата ми "понася" много.
Но като съм я разглеждала в различни сайтове, малко е уклончиво описанието, тъй като в някои се среща - "измийте/изплакнете и след това стилизирайте". В други пък - "няма нужда от изплакване". Затова и предположих спонтанно, че би следвало според нуждите да се процедира. Не мисля, че давам "грешна" информация, та тук си разсъждаваме свободно и всеки възприема по различен начин продуктите.
Ето на мен например повече ми харесва Нутритермик, защото Олео-релакс много изглажда и отнема от обема, всеки търси различно.
Пак за нощната - четох, че преди това косата трябва да е "освободена" от всякакви стилизанти.
Честно да ти кажа смятам,че е абсолютно безсмислено да коментираш продукт,който не познаваш,че и да спориш.Аз не бих или ако го направя определено ще отбележа,че това са само разсъждения и не съм ползвала продукта.Темата е за обмяна на личен опит,а не да си четем описания по сайтове и да правим свободни съчинения.Пак казвам,че това е личното ми мнение и информацията ти е грешна и подвеждаща особено поднесена така убедително.Не за мен,защото съм ползвала продукта,а за другите,които не са.

# 39
Много полезна тема   bouquet
1. Продукт, който използвам с удоволствие и не съм виждала да се коментира в темата, е това олио
http://angelcosmetics.bg/product/449/rolland-una-design-oil-non- … a-kosa-250ml.html
2. Серията, която възстанови косата ми е Еластайзер екстрийм на Филип Кингсли. Също така прекресни продукти ,от които косата ми става все едно не е моя в най хубавия смисъл е  маската Фитокод,маста Лисс на Лореал.Чедесна хидратация ми дават на Вела SP Hydrate, маската на Джойко моисчър, маската Вела енрич

Косата ми е средна дължина, с плътен косъм,  чуплива, боядисвана.
Боята от която съм най доволна към момента е на Вела колестон Simple Smile

# 40
  • Belgium
Да се запиша и аз преди да изпишете темата  Laughing

По първия въпрос - бохо спрея на Алтерна, нищо че тъкмо ми свърши, но си е чудесен.

По втория въпрос
- не съм имала нужда от възстановяване на косата, защото винаги съм гледала да се грижа добре за нея и да не прекалявам с третирането. Но любими серии за сега са ми Керастас Денсифик и лилавата серия на Шу Уемура, която за съжаление спират. За сега намерих моят шампоан и не мисля да експериментирам особено, освен със слънцезащитна грижа и евентуално някакви спрейове - за блясък, за текстуриране и т.н.

Косата ми е с тънък косъм, гъста, боядисвана, права.

Приятно съм изненадана от Vitamino Color на Лореал Проф - ухае чудесно, запазва цвета и измива добре. Ще видя колко дни ще издържи с добър обем.

# 41
Руса-Мамма, благодаря и аз за хубавата темичка!  bouquet
Гледам, че вече се е разгорещила хахаха Grinning Няма лошо, в спора се ражда истината Wink

Та на въпросите:

1. Сега като прочетох поста на Letsgo, която си търси мек, изчистен от вредни съставки шампоан, се сетих, че преди време бях супер доволна от шампоана и реконструктора на John Masters Organics Heart Eyes Има ги във feelunique. Ето шампоана - http://www.feelunique.com/p/John-Masters-Organics-Honey-and-Hibi … ing-Shampoo-177ml. Наистина страхотен продукт! Peace Почти на 100% съм сигурна, че тази марка не се е коментирала. Тя е пак нещо като Алтерна, но мисля, че формулите са дори още по-изчистени. Пак са си професионални. В Америка са добре разпространени по фризьорските салони, доколкото знам. Комбинацията от двата продукта е супер, особено като към тях добавих продукта за блясък - http://www.feelunique.com/p/John-Masters-Organics-Shine-On Heart Eyes Серията уж е за изтощена коса, но аз лично смятам, че още по-добре се отразява на коса без особени проблеми. Една моя позната с много цъфтяща, суха и изтощена коса я ползва и не беше кой знае колко впечатлена. Сега разбирам, че е имала нужда от силно протеинова серия, ама аз тогава нищо почти не разбирах и й препоръчах тази.  Laughing
С тази серия не усещах сухота дори на 2-ри и 3-ти ден след измиването. Определям я като балансирана, даже май по-скоро хидратираща. Серията според мен е най-добрата на марката. Даже наскоро се сетих за нея и много мислих дали да не си поръчам поне шампоана, че за повече ми идва скъпичко. Embarassed По едно време само шампоана ползвах, беше абсолютно достатъчен и без реконструктора. В крайна сметка се отказах и поръчах Дисциплин - цената беше по-изкушаваща Grinning Това пък е новата ми любов, за която скоро писах. Heart Eyes
Руса-Мамма, шампоана Дисциплин според мен много ще ти хареса Peace Моят е този без сулфати, нежен е и мисля, че е страхотен за честа употреба. Усеща се протеинов, но нито заплита, нито изсушава. Даже според мен добавя обем в корена и косата става лесна за оформяне. Вчера като го изплакнах, си наведох главата, така попих излишната вода преди маската и в момента, в който си вдигнах главата видях, че косата в корените беше като отлепена от скалпа, вертикално нагоре Grinning Много й се изкефих Party Следващия път ще пробвам да нанеса маската само по дължините, за да видя ефекта от шампоана в корена на суха коса.

2. Не мога да посоча серия, от която съм видяла най-забележителен възстановяващ ефект. Според мен комплексното използване на протеинови и хидратиращи серии даде най-добрия ефект. Като добър протеин мога да посоча Редкен Екстрийм (макар че вече ми е доста силничък за състоянието), както и ампулите на Наши (които са по-скоро много добре балансиран протеин) Peace Най-силната хидратираща серия, която съм ползвала е на Филип Кингсли Extreme Moisture, като обаче най-много ми хареса серията Balancing Moisture в съотношение хидратация - неутежнване. Peace

Косата ми е къдрава, нетретирана, с тънък косъм, средна гъстота, сухичка, склонна към цъфтежи и накъсване (за момента в това отношение е много добре)

# 42
Здравейте на всички, много хубава темичка и много полезна, за такива като мен, които тепърва започват да ползват проф.продукти за коса.С удоволствие щи ви чета.

DELI22, за тази маска на фитокод ли говориш       http://www.starcorp.bg/productbg/938

# 43
да точно тази маска! Grinning

# 44
  • Бургас
Гледам да ползвам балансирани продукти, но тази седмица успях ужасно да се напротенча. Моля са съвет за спешна хидратация - маска, балсам, продукт от Макадамия, Наши или Лореал (те са ми в радиус половин километър). да отида и да си купя утре. С тънка коса съм.

Общи условия

Активация на акаунт