СЕДМОКЛАСНИЦИ пред прага на гимназията-тема 53

• 52 632
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте!
Не съм от активно пишещите, но пък съм от активно четящите Grinning
Мислех си, че знам всичко за седмокласният ад, когато преди четири години приха големият ми син в 133 СОУ "АЛ. С. ПУШКИН" още на първо класиране и в желано училище.
Знаех много, ама не съвсем, не знаех че този път ада ще ми се види безкраен...Първо чакането на резултатите от матурите, после петицата  по мат. за годината от учителката ни на 73год. която при 5 първият срок, заяви,че ще остави 4 за годината при все,че детето изкара 5.300 на математиката .С много умоления от страна на детето склони да го изпита и накрая му остави 5 за годината.Писахме 23 желания.След това дойде шока от първо класиране- класиран по 20 желание.Подадохме заявление за второ класилане.От 20 желание минахме на 4 желание- НФСГ /ФЕ/ Hug
Когато видях класирането,  унемях от вълнение и  успешно успях да изкарам акъла на колежките си от писъци и подскоци на щастие HugСега не искам да чуя за 7 клас, поне до 2025год. когато ще е седми клас моята малка дъщеря..

Благодаря на всички активно пишещи тук, с информацията която предоставяха през целият седмокласен ад!!!!
Вярвам,че мечтите могат да се сбъдват когато си добре информиран и си преценил реалните си възможности.
Благодаря!!!
Искам да пожелая, късмет на всички дечица решили да се пробват на трето класиране- попътен вятър и сбъднати мечти, а на мамите още малко сили, нерви и търпение.Успех!!

Има ли и други дечица Приети в НФСГ?Ще се радвам да обменяме информация. Peace Hug

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 22:11 от maiski3

# 76
Замислям се, дали тези 400 незаписани деца с бал над 30.00 не са същите онези приети в АК, ПЧМГ, ТУЕС, НГДЕК, училищата по изкуствата и отказалите се от софийско училище за сметка на друго в родния град.

Госпожа директорката е казала " неприети", а не " незаписани.  Peace

Ето това е от дира: "За всички места могат за кандидатстват тези 184 ученици, които отпаднаха при първото класиране заради недобре подредени желания, също така учениците, които досега не са участвали в класиранията и тези, които не са доволни от училището, в което са приети. Те обаче ще трябва първо да се отпишат."
Т.е ако правилно разбирам, 184 са децата, които не са приети на първо и второ красиране, към тази бройка се прибавят деца, които изобщо не са подавали заявления, и към тях - тези, които не са доволни от сегашното училище. Така бройката 400 е съвсем реалистична, но пък всички те да са с бал над 30, малко не ми се вярва.

# 77
А аз си мисля, че за 91 НЕГ няма да е много висок бала. Децата с висок бал са приети в хубави училища и ще имат по-малко смелост да рискуват от дете, прието в не-толкова желано училище.
Не съм много сигурна, но мисля че в 91 НЕГ не е имало място за трето класиране в последните години.

Миналата година на трето класиране също имаше 1 свободно място за момиче в 91 НЕГ.

В 3-тото класиран има повече хазарт - можеш да спечелиш повече (да влезеш с по-нисък бал).
Обаче може да загубиш питомното.
Не знаеш колко човека с какъв бал ще се явят. Може да има деца с много висок бал. Ето няколко възможности, които реално са се случвали през годините:
1. "заплеси" - изпуснал да се запише на предно класиране и сега подава пак.
2. отказали се от частни училища - миналата година се случи. ПЧМГ не можа да събера 7 човека и както написа в темата един татко "всички отлитаме утре на трето класиране с бал над 33. И вземаме 6 от останалите малко хубави места."
3. Размислили между 1-во и 3-то (все пка са в пубертета) - истинска история от преди 10-на години. Момче с бал достатъчно за 91-во, приет на 1-во класиране по 1-во желание в 73-то. Но момъкът решава, че иска да учи ФЕ и отива на 3-то класиране (естествено е приет, завършва успешно и вече е студент)
Теоретично балът на 3-то може да е по-висок дори от минималните на второ и даже на първо.

Стане твърде песимистично. Но при добра стратегия може много да се спечели. 
Трябва подсигуряване - да се пишат и по-малко атрактивни места.

# 78
А аз си мисля, че за 91 НЕГ няма да е много висок бала. Децата с висок бал са приети в хубави училища и ще имат по-малко смелост да рискуват от дете, прието в не-толкова желано училище.
Не съм много сигурна, но мисля че в 91 НЕГ не е имало място за трето класиране в последните години.

Миналата година на трето класиране също имаше 1 свободно място за момиче в 91 НЕГ.

В 3-тото класиран има повече хазарт - можеш да спечелиш повече (да влезеш с по-нисък бал).
Обаче може да загубиш питомното.
Не знаеш колко човека с какъв бал ще се явят. Може да има деца с много висок бал. Ето няколко възможности, които реално са се случвали през годините:
1. "заплеси" - изпуснал да се запише на предно класиране и сега подава пак.
2. отказали се от частни училища - миналата година се случи. ПЧМГ не можа да събера 7 човека и както написа в темата един татко "всички отлитаме утре на трето класиране с бал над 33. И вземаме 6 от останалите малко хубави места."
3. Размислили между 1-во и 3-то (все пка са в пубертета) - истинска история от преди 10-на години. Момче с бал достатъчно за 91-во, приет на 1-во класиране по 1-во желание в 73-то. Но момъкът решава, че иска да учи ФЕ и отива на 3-то класиране (естествено е приет, завършва успешно и вече е студент)
Теоретично балът на 3-то може да е по-висок дори от минималните на второ и даже на първо.

Стане твърде песимистично. Но при добра стратегия може много да се спечели. 
Трябва подсигуряване - да се пишат и по-малко атрактивни места.

Да, възможни са всякакви ситуации.

# 79
Статистически погледнато, шансовете на седмокласниците за 11 от най-високобаловите училища (за да приближа условията, взех предвид свободните места за 3-то класиране) на 1-во и второ класиране са били 1/7. На трето класиране шансовете са 1/6, НО никой няма идея какви балове ще участват в надпреварата. Можем само да гадаем какво ще се случи.
Добре, че не ни се наложи да ходим на трето, защото аз психически не бих издържала това напрежение.
Искрено желая успех на продължаващите борбата.

# 80
  • София, Младост 2
Трето класиране не е толкова непредсказуемо, когато детето е с добър бал - фактите са, че за трето класиране се осмеляват изключително малко деца с високи балове, тъй като обичайно са приети в "достатъчно добро" училище и не им се рискува.

Фактите от миналата година, детето е моят син - с бал 32,122 не успя да влезе във ФЕГ на второ класиране, както се надявахме, само за 7 стотни (тази година щеше да влезе с този бал). Беше приет в 18 в паралелката с японски (10 желание, реално четвъртото училище, което беше подредил) - но само се разходихме до там за записване, хвърли един поглед и отсече, че няма да учи тук и отива на трето класиране. Скъсах си нервите и ми побеля косата - имаше само 9 места общо за момчета (тази година са повече!) във всичките езикови гимназии. Друго изобщо не сме искали, той е напълно скаран с математиката, затова пък е невероятно добър с езиците и си знае силата. В някакво замаяно състояние написахме желанията за трето класиране буквално както дойде - заради което бях написала на първо място 73, на второ Първа АЕГ преди ФЕГ. И го приеха в английската Hug (където цяла година си клати краката и се убеждава колко е велик, защото е най-добрият по езика в класа, ама това е друга тема).

Така че с желание за поемане на риск и приличен бал действително се влиза в желани гимназии с бал, с който изглеждат недостижими. Пращам от нашия късмет на чакащите - имам картинни спомени от миналата година какво им е, така че - кураж и късмет Hug

# 81
  • София
Ох, като ви чета как ме сърбят ръцете да изтегля документите на мойто дете  и да го пусна на 3-то класиране. newsm78  Едва ли ще има много деца с бал над нейния - 33,676 .  Логиката ми е, че децата с по-висок бал от този вече са приети в желаните ЕГ. Има 3 свободни места в двете АЕ Гимназии и  1 място във ФЕГ - а тя иска само френски.  Все в тези 4 места ще се класира и ще попадне в училище с по-висок бал от сегашното 133. Но май вече се умори от всички преживявания и се примири със сегашното положение  Embarassed

# 82
  • София
И мен ме сърбят, и то много, но моята не иска и отказа категорично!  Но и в нея се натрупа умора и напрежение!

# 83
Здравейте, искам да питам набързо един въпрос, може да е малко глупав, но:
Ако дете е прието на второ класиране и се е записало в училището, може ли да отиде в понеделник и да си изтегли документите, за да подаде заявление за трето класиране? В справочника пише, че до 10-ти може и се чудя (не аз а една приятелка).

# 84
  • София
Здравейте, искам да питам набързо един въпрос, може да е малко глупав, но:
Ако дете е прието на второ класиране и се е записало в училището, може ли да отиде в понеделник и да си изтегли документите, за да подаде заявление за трето класиране? В справочника пише, че до 10-ти може и се чудя (не аз а една приятелка).

Няма ограничение в кой ден можеш да си изтеглиш документите от училището, в което си записан на второ класиране, а записването за трето е:
"Заявления за участие в трето класиране се приемат на 11. 14 и 15.07.2014 г. от 8:00 до 18:00 часа в училищата-гнезда.
Задължително се представят оригиналите на удостоверение за завършен VII клас, служебна бележка с оценките от изпитите и медицинско удостоверение (за професионални паралелки и паралелки с профил "Изкуства") ".
Така че не би трябвало да има никакви проблеми в понеделник, кампанията за трето класиране едва сега започва, може да си изтегли документите и да се запише и в последния ден - 15.07.

# 85
  • София
Благодаря за новата тема!   bouquet

Късмет на всички на трето класиране.  Peace

# 86
Здравейте, момичета! За първи път попадам на форума ви, не успявам да прегледам всичко, но виждам, че е все по темата, която ни вълнува и нас с дъщеря ми. Приета е в I АЕГ, с бал 34.876, който за огромно наше съжаление не стигна за 91 НЕГ. НЕГ е желанието й, много плака, като разбра, че няма да стигне за там... Сега има едно място и се чудим дали да не изтеглим документите и да участваме на 3 класиране. Каква ще ме посъветвате, имаме ли шанс?
Успех на всички!

# 87
  • София - Рим и обратно
Здравейте, момичета! За първи път попадам на форума ви, не успявам да прегледам всичко, но виждам, че е все по темата, която ни вълнува и нас с дъщеря ми. Приета е в I АЕГ, с бал 34.876, който за огромно наше съжаление не стигна за 91 НЕГ. НЕГ е желанието й, много плака, като разбра, че няма да стигне за там... Сега има едно място и се чудим дали да не изтеглим документите и да участваме на 3 класиране. Каква ще ме посъветвате, имаме ли шанс?
Успех на всички!
Според мен да, реален. Така или иначе, в най'лошия случай пак в АЕГ ще се класира.

# 88
  • Пловдив
Успех на всички!
Според мен да, реален. Така или иначе, в най'лошия случай пак в АЕГ ще се класира.

За мен е голям риск.Трябва да сте  наясно,че се отказвате от мястото си в 1 АЕГ и ако има дете с една стотна по-висок бал от вас-увисвате. Пак казвам-мое мнение.

# 89
Успех на всички!

Благодаря, Кафе с мед! Обнадеждени сме много!

Общи условия

Активация на акаунт