СЕДМОКЛАСНИЦИ пред прага на гимназията-тема 53

• 52 627
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
  • В тъмната гора.
Повярвай ми, класните стаи много пъти имат значение. Всяко училище има проблем с тях и това е свързано със седмичното разписание. Визирам собствената си камбанария (73 СОУ).

Peace

# 556
  • София
Много ви благодаря момичета! Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Винаги съм намирала подкрепа и разбиране тук!  bouquet  bouquet  bouquet
То не знае човек на наше време вече, на кое да се радва, кое да се притеснява! ooooh!

# 557
  • В тъмната гора.
Копче, не се притеснявай..човек може да се чувства много добре и да има високи резултати не в елитно училище, а в среда, която му допада и го стимулира да показва най-доброто от себе си- И тази среда не зависи от елитността на училището.
Моят син, след като едно протеже на връзкари му изби зъб в старото му "елитно" училище се премести в западнало училище, в най-лошия клас в града.. И показа най-доброто от себе си на външното оценяване. Достигна резултати, които нямаше да има в "елитното" даскало, защото го подценяваха.
Харесаха се с учителите в новото училище, сред тях се намериха млади и креативни хора, които откриха потенциала му само за месеци и го стимулираха. Намери си няколко добри приятелчета, с които се чувстваше много добре, стана по-толерантен и по-изобретателен в отношенията си с проблемните деца. Аз накрая си отдъхнах и си казах - Всяко зло за добро.

# 558
На мен вече кварталните "доброжелатели" успяха да ми помрачат радостта от 3тото класиране Wink.
7мо било много западнало училище, не е ъс същата слава от едно време, много лоша дисциплина, премествали се ученици посредата или в края на учебната година.... ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! Tired

Копче, не мисля, че имаш повод за притеснение. След като дъщеря ми се отказа от реалния шанс в НПМГ, ние също сме приети в 7-мо, но с АЕ, ИЕ и БЕЛ. Вече от три семейства, чиито деца учат там, получих добри отзиви. Една майка тук в темата също сподели, че е доволна от училището. Хората, с които говорих, казаха едно и също - засилена дисциплина и добро ниво при изучаване на езиците. Разгледах и резултатите от ДЗИ и се оказа, че 7-мо имат една идея по-високи резултати спрямо други училища, които се водят "по-елитни". В крайна сметка, като се замисля, много по-важна е средата в която ще попаднат нашите деца, отношенията, които ще създадат със съучениците, както и подхода на преподавателите към тях. Когато децата се чувстват добре, ще покажат своите възможности с пълна сила, независимо дали са в елитно или не толкова елитно училище. А и да не забравяме, че след 7-ми клас много от децата се променят - едни в положителна, а други в отрицателна посока. И елитната гимназия не е достатъчно условие детето да се развива в положителна посока.

Пожелавам успех на всички деца през новата учебна година!

# 559
  • София
Абсолютно съм съгласна с pipi_p  Hug

# 560
  • София
Пипи благодаря ти много за изразеното мнение! Hug
Много ми помагате момичета! bowuu  bouquet
Знам, че както във всеки офис, ще има и доволни от работата и не дотам доволни.  Та така е и в училищата. Все ще се намери някой недоволен или някой, който да критикува нещо. Wink

# 561
Копче, твоят син търсил ли е контакти с деца от класа, тъй като се оказа, че много ученици от други училища са се открили вече. И другите мами също питам. Simple Smile

# 562
  • София
Моят син се оказа в една паралелка с момиче, с което заедно ходеха на курсове, има и съученик в съседен клас.

# 563
  • София
Копче, твоят син търсил ли е контакти с деца от класа, тъй като се оказа, че много ученици от други училища са се открили вече. И другите мами също питам. Simple Smile
Не. Няма си и идея за сега. Simple Smile
Lass dich überraschen -както казват немците. Simple Smile
Скрит текст:
Или "подобрената" версия на израза: Lass dich überArschen! Mr. Green
Моят син е на село още от юни месец след подаване на 1вото заявление с негово присъствие. Замина на другата сутрин щастлив. Laughing
Каза, че преди 09.09. няма да се върне в София и в момента изживява бурно тинейджърско лято с местни приятели в провинцията. Там е под нежната грижа на баба и дядо, на които прави скара на двора от време на време и това му е нещо като хоби. Участва в "земеделската програма" на майка ми (при нея няма прошка Mr. Green) и каквото има  там по двора да се свърши. Остатъка от времето е с приятели по улиците, ако времето позволява. Wink
Училищните вълнения на него винаги са му били чужди и единствено от нас има информация за училището, за паралелките и пр. Както и преди е супер резистентен от към вълнения, + 1идея подобрение, забелязах преди 2 седмици, когато го видяхме.
Това .....ученици, съученици изобщо не му е на дневен ред, по моята скромна преценка. Гледа на това като нещо, за което трябва само да се върне в София при нас и да си наруши ваканцията.
Понякога се възхищавам на спокойствието му! Joy bowuu

# 564
Моята дъщеря се е опитала чрез фейсбук да открие деца от бъдещия и клас, но досега не е намерила, а от нейното училище няма никой друг в 7-мо.

# 565
Ние си нямаме такова село дето да има баба и дядо/ за съжаление/ и това, че ходихме вече на море беше единственото откъсване от София. Тук надвечер излиза с деца от квартала, но не е същото!

# 566
  • София
E, големи сте шпиони, как успявате да ги откриете тези бъдещи съученици?

# 567
  • София
Да и на мен ми беше чудно, но антеа, ако не бъркам спомена, че се намерили НЕГ съученици бъдещи и пр. не помня точно, но и на мен ми стана странно, колко напред са с материала децата. Особено аз, като един виден ФБ хейтър Close. Понякога така, човек си изяжда десерта предварително. Wink
15.09. живот и здраве, иначе. По старомодният начин. Смятам, това си има своят чар. Grinning

# 568
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Моята ще е 10-ти клас от есента в НГДЕК ..., но много преди 15.09 (в средата на юни, след като излезе класирането) във ФБ вече се бяха намерили, организирали и правили среща в Борисовата градина поне 40-тина човека от випуск от 100  Joy

Ганис, Русалка - следя 7-класните теми заради вас  Wink Обичам да научавам нови неща и  ви "следя", защото ... са малко хората, които влагат толкова жар в действията си Simple Smile Радвам се, че ви познавам и "на живо"  Hug

# 569
  • София

Ганис, Русалка - следя 7-класните теми заради вас  Wink Обичам да научавам нови неща и  ви "следя", защото ... са малко хората, които влагат толкова жар в действията си Simple Smile Радвам се, че ви познавам и "на живо"  Hug

И аз се радвам, че те познавам и ти благодаря много за  отзивчивостта в момента, когато се обърнах към теб с питане. Hug Heart Eyes Не са много хората, които ще се отзоват веднага с отговор, а и ще са готови да помогнат Wink

Колкото до срещата на зайците, тези от НЕГ вече два пъти са се срещали. Подзирам, че до 15.09 още пъти ще се моткат заедно.

Общи условия

Активация на акаунт