Кухня за малък апартамент?

• 22 563
  • 77
  •   1
Отговори
# 30
  • Някъде на път....
Ето още един вариант за малка кухня:

Квадратурата на цялото жилище е 24 кв. м.  Peace

# 31
  • София
 t_ilieva, няма фурна, MW, пералня... но това малкото, ако е хладилник хм newsm78 ....
...и проекта е правен от някой, които хабер си няма от малко жилище.
Не е останало плот в тая кухня - котлони по средата, мивка по средата, че и с отцетник за разкош , но има един празен ъгъл.

# 32
Не всеки е съгласен да ползва MW, когато кухнята е малка, за пералните обикновено се намира друго място (коридор, морко, баня), хладилникът е същия като при скъпите кухни, които се даваха за пример на предните страници.
Единствено фурна няма, но има място да се сложи (като 2 ред над долните шкафове).
Това може да е правено за ваканционен имот, на хотелски начала или за студентска квартира Simple Smile

# 33
Вторият вариант определено повече ми харесва. Като обитател на малък апартамент обаче ще каже, че не е важно смао да се побират уредите в пространството, определено за кухня. Аз бих заложила (както и съм направила) на шкафове до тавана, освен това бих изместила фурната в края и така се получава и малък плот за рязане, месене и т.н.

# 34
  • Някъде на път....
Не всеки е съгласен да ползва MW, когато кухнята е малка, за пералните обикновено се намира друго място (коридор, морко, баня), хладилникът е същия като при скъпите кухни, които се даваха за пример на предните страници.
Единствено фурна няма, но има място да се сложи (като 2 ред над долните шкафове).
Това може да е правено за ваканционен имот, на хотелски начала или за студентска квартира Simple Smile

Не се сърди, човече, личи си, че имаш поглед върху нещата по принцип.  Peace
MW изобщо не е масов уред, пералнята е в малко обособено мокро помещение, хладилникът си е нормален. Фурна не беше поставена на този етап, но може да се добави ако клиентът реши, че ще му е необходима.
И имайки предвид, че жилището ще се дава предимно под наем на студенти, идеята на разпределението е да е удобно за миене на съдове и рязане на салати и мезета с цел купон  Wink,  а не приоритетно месене и точене на баници и тутманици.... Wink

t_ilieva, няма фурна, MW, пералня... но това малкото, ако е хладилник хм newsm78 ....
...и проекта е правен от някой, които хабер си няма от малко жилище.
Не е останало плот в тая кухня - котлони по средата, мивка по средата, че и с отцетник за разкош , но има един празен ъгъл.

Хммм, чудя се как така се дава оценка на дизайнер без изобщо да се знаят изискванията на възложителя за изработката на мебелите..... newsm78

# 35
  • София
А да, те студентите изобщо не готвят Simple Smile Особено във този вид, предполага да се дава на студентки...

# 36
  • Някъде на път....
А да, те студентите изобщо не готвят Simple Smile Особено във този вид, предполага да се дава на студентки...

Добре де, ако ти си клиента и изрично казваш, че на този етап не искаш фурна, ние насила ли да ти я проектираме и монтираме???  ooooh!

# 37
  • София
Това ми е ясно, просто не ми се вижда подходящ пример тази кухня, за тази тема, където не става въпрос за неготвещи  студенти явно.

Иначе между първата и втората на авторката разлика голяма не виждам, общо взето шкафовете са еднакъв брой, еднакъв калибър, може би белите големите са една идея по-широчки и до там... вече каквото повече й хареса като цвят, иначе за мен е все едно кое ще избере.

# 38
  • София
О, стига спорове де!
В ъгъла видях място за микровълнова или малка фурна.
Нашата MW е сложена точно там.

Между другото,в Бриколаж има малка кухня на промоция.
То винаги и навсякъде има де - 3 долни и 3 горни шкафа за около 300 лв.
Кухня с проект и високи шкафове излиза доста по-скъпо.

# 39
  • София
В Арон също има промоции, някои са симпатични, но трябва на живо да се видят.
http://www.aron.bg/system_212/
и тук http://www.mondomebeli.com/default.aspx/kuhnenski-komplekti/bg

хубаво е да пообиколи, повече магазини, ако още не е и да  види и други варианти.

http://www.mebelidomino.com/index.php?tag=%D0%BA%D1%83%D1%85%D0% … atid=3&page=2 тези сити изглеждат с малко по-високи шкефове(горни), поне на картинка...

Лошото на всички тези евтини кухни е, че много бързо почват да плачат за подмяна.

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 11:16 от Angel_Dust

# 40
  • София
Вярно си е. Нашата изглеждаше добре, но за 2 години ръбчетата на долните шкафове цъфнаха.
Засега сме сложили бели ръбчета.

# 41
  • Варна
Когато става въпрос за малка кухня е най-добре да се разгледат модулните кухни, защото може да се правят най-различни комбинации от модулите с различни размери. Аз скоро обзавеждах кухня и откровено казано когато обикалях магазините, всичко което ми харесваше беше безбожно скъпо.
Накрая се спрях на доста нетрадиционен цвят - червено, но с иноксови кантове на вратичките . Намерих я в интернет на снимка и така и никъде не можах да я видя на живо. Избрах си модули според размерите на помещението и ги поръчах на риск, но резултата беше фантастичен. Комбинацията на иноксови кантове на вратичките с иноксови уреди стана направо  страхотна.
Кухнята, която избрах беше модулна " Регал" - червена на българска фирма от гр. Русе . Много съм доволна. Ще се опитам да кача снимки ако някой прояви интерес.

# 42
  • София
А колко ти излезе, аз ги гледам модулите, но излизат доста повече от 300-тина лв, да си направи кухнята.... тя не че е казала цена, но пита за евтина и показва кухни до към 250 лв...

# 43
  • Варна
За 250 лв не може да купиш нищо. Те и тези дето са на промоция и ги дават на такива цени като отидеш да ги видиш, се оказва, че цената не включва това или онова и всъщност или е много некачествена, или е някакъв нестандартен размер, който не става за нищо. Ако става въпрос за толкова малко пари е по-добре да си направиш някаква комбинация от мебели втора употреба, но качествени и да си обзаведеш кухнята с малко въображение.

# 44
  • sofia
За 250 лв не може да купиш нищо. Те и тези дето са на промоция и ги дават на такива цени като отидеш да ги видиш, се оказва, че цената не включва това или онова .....
Като се зачетох в описанието на повечето - мивката не е включена в цената - само шкафовете и плотовете към тях
Отделно тези модулните са с дълбочина на долния шкаф 45 см (рядко 50), плота е 60 и имаш много фира откъм полезен обем.

Ето евтината серия на Икеа. За около 500 лв може да се сглоби нещо прилично.
http://www.ikea.bg/DefaultLM.aspx?page=searchresults&txt=fyndig
Ръководство за закупуване - всички варианти с цени и размери.
Да отбележа, че дълбочината им действително е 60 см.

Общи условия

Активация на акаунт