Какво купихте, преди да родите...

• 15 110
  • 139
  •   1
Отговори
# 75
абсолютно Simple Smile и при мен имаше такива моменти , за жената която е пометнала ако съм засегнала с нещо не съм искала има и такива случаи, дано да са по малко или изобщо да няма най добре   bouquet
Не си ме засегнала узобщо,просто споделих,че за да не купува някоя бременна неща,които може и след раждането то навярно си има причини.
С успешната си бременност купихме всичко в 9 мес и с тази мисля така да направя.

# 76
ти значи си от нашия отбор  Simple Smile за купуването преди раждането  Simple Smile

# 77
ти значи си от нашия отбор  Simple Smile за купуването преди раждането  Simple Smile
Да разбира се ,не може всичко за последния момент.За сега само количката ще остане след раждането,най-вече заради гаранцията.А и доставката(ако не е налична в момента е 3 дни)тъкмо докато ни изпишат.

# 78
  • NE
Аз съм на принципа, че може да се оглежда и после да се купи всичко. Разбира се има и изключения, но всичко е според усещането на майката.
От хилядите бебешки неща кои нужни, кои не просто без оглеждане не става. Да не гооворим, че не всичко за мен бе нужно да е скъпо. Общо взето от 6 до 7 месец оглеждах и после с две ходения на ключови места и списък бях готова за половин ден. Peace
Бабини девитини не ми се слушаха. Всички съседи бяха помислили че съм родила щом съм изпрала всичко бебешко, а то си е до елементарна логика че трябва да се изпере за да се сложи в чантата за болницата.

# 79
Имам я от сега в наличност тъй като са неща, които се ползват вече. Simple Smile Измиващия гел, който по принцип е бебешки, го използваме цялото семейство. Мъжете си го ползват и за шампоан, само аз ползвам отделно шампоан, че косата ми е мазничка и дълга и тоя бебешки гел не се справя много добре с нея, трябва много често да я мия с него. Crazy

Иначе ако тепърва ще избирам козметика - тестери първо.  Peace

Здравей,

Може ли да напишеш каво точно е измиващото гелче да го пробвам?

# 80
В 31-ва седмица съм, но си купихме само количка. Оглеждам се за столче за кола, креватче и за дрешки. И ваничка в последствие. Количката не беше от първа необходимост, ако трябва да съм честна, просто ни попадна на много добра цена Flutter Чудя се много за дрешките, че с първото детенце от мерак бях накупувала толкова много и толкова различни, и те докато стане да ги облича се смени сезона и така си останха незносени. Вие какви дрешки купувате, имам предвид освен бодита и ромпарчета, купувате ли примерно някакви дънки, блузки и т.н. Много ме блазнят, ама то е такава малка душица в началото, че не ми се вярва да я вмъкна в някакви такива по " неудобни" дрешки newsm78

# 81
  • София
ромпарчета - какво е това?
Иначе малко или повече зависи от сезона какви дрехи бих. Но като цяло - бебешки дрехи за първите 2-3 месеца бих взела, защото са най-удобни за бебето.
За долна дрешка боди - удобно е, че кръста никога не  е гол, за разлика от тениските. Дори да купиш 1-2 дънки или мек памучен панталон или нещо такова за разкош, ще стои идеално, не се тревожи.
Бих взела и 1-2 жилетка/суитчър, изън стандартните бодита, гащеризони, ританки, клинчета.

Принципно бих  се ограничила просто в бройката, защото не знаеш и като размер ще оцелиш ли, дали да е 0, дали да е 0-3.
Ти ще си и в малко междинен сезон, то не че лятото е като нормално лято сега...

# 82
Аз бях взела освен бодита и комплектчета от блузка с ританки за по- хладните дни( или вечерите). Гащеризони също имахме няколко.
Дънки му обух чак към 6-7 месец, по- рано не ми се струваше, че ще му е удобно.

# 83
Аз лично няма да прекалявам с дрешките,защото знам че ще има и доста подаръци.
С каката,която е лятно бебе купих не много дрехи и после след 40 дни ни подариха доста,но септември се оказа доста хладен и повечето,които бяха с къс ръкав изобщо не облякохме.Купувах жилетки и екипчета задължително с гугла ,защото не обичаше шапки.

# 84
  • NE
За лятно бебе според мен : peace:
*бодита - 5-6
*ромперчета - 2-3
*ританки 2-3
* гащеризончета 1-2

За новородено 56 размер е най-добре май. Дрешките 50 размер ги носихме само в родилното. До месец и половина бяхме с 56 размер (up to 1 mounth), а от втори ди края на трети 0-3 месеца. Родихме се 51 см. Peace
Ние сме зимно бебе и основно използвах бодита и гащеризончета или боди и ританки. Чак на 4 месеца можех да си помисля да сложа дънки, но повече за разкош, реално не му беше удобно. Блузките винаги са до врата вдигнати и предпочитам бодита.
Ромперче за мен е това:
Скрит текст:

# 85
  • На Дунава
Пригответе си всичко, което смятате, че ще ви трябва, предварително, така че да спите спокойно, и да не го мислите. Въобще не се увличайте в пазаруването на джаджи и дрешки! Първите номера ги израстват толкова бързо, че, докато успеете да съберете една бебешка пералня 2 пъти, и те са им умалели! А и при такива мъничета, освен пропуснал памперс, друго цапане няма, т.е. не ви трябват по 3 ката дрешки на ден. Да не говорим, че лятото изсъхват за 1 нощ. Вземайте на драго сърце използвани такива, особено на този ранен етап. И за максимизиране на кефа, си купете вие лично едно комплектче фръцкави дрешки - дали ще е рокличка или дънчици и ризка - и си запазете час за фотосесия с новороденото, да ги запечатате  Heart Eyes Иначе джиджаните дрешки не са особено удобни за мъничета, по-добре да веят крачета по боди или тънко овъролче, отколкото да се ръбят на дебели ръбове и ципчета.
Козметика вземете пестеливо, например кремче срещу подсичане и душ-гелче, и ги изпробвайте върху себе си още преди раждането. Ако е наложително да се ползва някакъв продукт, педиатърът ще ви изпише конкретен такъв, така че не давайте пари залудо предварително. Доколкото е възможно, мийте детето с течаща вода при смяна на пампата, вместо да ползвате кърпички, или използвайте намокрено с вода кухненско руло. Всеки спестен досег с химия е за предпочитане! Естествено, когато сте извън къщи, няма как.
Откъм "джаджи" по мое мнение няма нужда от почти нищо, освен нососмукачка тип Бейби-вак (няма нужда да се слага на прахосмукачакта, може да се дръпне и с уста), термометър, 1-2 бутилчици ей така да има (ако смятате да кърмите), 1-2 биби, стерилизатор, евентуално читава помпа за кърма. Ако имате мивка в банята с нормален размер, в началото можете да къпете бебето директно там, не е по-неудобно. Само изглежда по-неглижарско и може би ви кара да се чувствате по-лоша майка, но това са щуротии. Идеята ми е - започнете от реалистичния минимум и после докупувайте или поръчайте да ви подарят. А количката аз смело бих си я взела/ капарирала преди раждането!
За мен супер полезни от ден първи бяха и столчето за кола и слингът (стандартен дълъг, в който бебето може да се носи от раждането). Колко много щастие, гушкане и обич ви предстоят, наследете им се с пълни шепи!   bouquet

# 86
Мерси момичета, явно споделяме общи мнения и опит от предишните деца. Нашата бебка я очакваме началото на септември, което при нас е средата на есента/ не живея в Бг/. За размера съм напълно съгласна, че много бързо израстват първите месеци и дрешките за новородени са необходими точно, докато ги изпишат бебчетата. Помня, че и аз на 4-5 месеца започнах да го глася мъника , дотогава си ползвах цели гащеризончета и ромпарчета предимно и разни мекички дрешки. Явно , че и сега ще е така. Няма да се увличам с предварителното пазаруване този път.

# 87
  • Варна
Боже, това Ромперче и аз сефте го чувам, а явно е доста разпространен термин Laughing Аз на това му викам гащеризон с къси крачоли и ръкави Grinning За първите месеци не бих купувала нещо по-различно от бодита, ританки, гащеризони, жилетчици евентуално - всичко максимално меко, изчистено, лесно за обличане. Разни дънки, роклички и прочее - не. Не ми се струват удобни, бих ги оставила за по-нататък, когато бебето прави нещо по-различно от това да яде, плаче и спи.

# 88
Боже, това Ромперче и аз сефте го чувам, а явно е доста разпространен термин Laughing Аз на това му викам гащеризон с къси крачоли и ръкави Grinning За първите месеци не бих купувала нещо по-различно от бодита, ританки, гащеризони, жилетчици евентуално - всичко максимално меко, изчистено, лесно за обличане. Разни дънки, роклички и прочее - не. Не ми се струват удобни, бих ги оставила за по-нататък, когато бебето прави нещо по-различно от това да яде, плаче и спи.
Месечинка виторога , не се притеснявай за нововаведеният термин, не си изостанала с някаква безценна информация , това са си точно гащеризончета с предно закопчаване с ръкав и крачол, зимен и летен вариант. Просто това им е наименованието на английски, та от там тръгна Hug

# 89
Наистина бодитата и гащеризончета с предно закопчаване са много удобни.Спомням си какъв ужас изживявах всеки път щом се опитах да преобличам дъщеря си.За това сега само такива.

Общи условия

Активация на акаунт