Съдомиялна-каква?

• 55 955
  • 299
  •   1
Отговори
# 60
Аз пръчките /половината / на долната кошница си ги държа сгънати. Точно там слагам 2 тенджери или тенджера и тиган. Има си достатъчно място на горната кошница за всички чинии/ това за ежедн. ползване, не когато е имало гости напр./.
 Единственото което ме дразнеше мен беше, че кошницата за прибори не се разделя и заема мн. място а е празна наполовина. Сестра ми ми даде половината от нейната, не, че не може да се купи.
Има и модели със силиконови поставки за чаши- пак са удобство.

# 61
  • София
Аз за пръчките имах предвид да погледне, ако на единия модел не се сгъват, а на другия се сгъват, това е добър критерии според мен коя от двете да си избере.
Иначе има някои с трета кошница, една малка точно дза прибори, много по-удобно ми изглежда, от тази поставка, в която се държат прави.

# 62
  • Добрич
Благодаря ви за насоките момичета. От сайта обаче не мога да видя дали се сгъват или не, а в нашия Технополис не е указано да ги има в наличност. Мислех он-лайн да си поръчам, но явно трябва да ги видя на живо. Ако някой има такива модели, моля да сподели за кошниците.

# 63
  • Варна
Ами тя едната съдомиялна е за пълно вграждане, а другата за частично  newsm78 Това според мен също е добър критерий, по който да избереш.

# 64
  • София
В крайна сметка  си имаме това http://www.tehnomix.bg/whirlpool-adp-500-wh с 6 години гаранция и  за 659 лв.
Довечера ще я включваме и пробваме Simple Smile

# 65
Хайде, честито. Със здраве да си я ползвате Simple Smile

# 66
 Angel_Dust честита помощница! Да се ползва със здраве! Мисля, че няма да съжаляваш за избора!  Hug

# 67
  • София
Мерси момичета, дано  да си върши работата безпроблемно.
А да ви питам пръскалките и  филтрите колко често си ги чистите? След всяко миене ли?
уж пише, че има самопочистващ се филтър, но в книжката пише да се мие при нужда.

# 68
  • На брега на реката
Честита помощница. Филтрите ги почиствам на 3-4 дни, отнема ми около 4-5 минути. Щом си от София може на не ползваш гланц, но сол си сложи /важна е за машината/ и я настрой на най-ниската степен. Аз ползвам таблетки ГГ /Грюн Грийн/, прах ККласик, гел Финиш или Феъри платинум /за силно замърсени/.  Сол - Лидл и гланц ГГ/водата ни е твърда/. Не излиза скъпо на месец. Пакет прах КК е 8 лв. за 100 измивания. Гланц 5 лв за опаковка - 9 месеца. Соло 2-3 лв. за около 3 месеца. За мен напълно приемливо, като разход.

# 69
  • София
Ами за сега няма да слагам сол. 3 пъти  пише в инструкциите,че когато водата е мека и е настроено на 1 не се слага допълнително сол, ако се ползват таблетки, които съдържат. И че дори индикатора за сол се изключва, когато е на 1.

# 70
Angel_Dust сложи си сол- нужна си е машината- за йоннообменника, нищо , че в табл. има.
Филтър чистя рядко - като се сетя, пръскам с обезмаслител и минавам под гореща вода. Перките още по- рядко.

# 71
  • София
Ами мен ме притеснява в случая, че пише, че като настроиш на 1 спира да отчита, ако това значи и че не я ползва, да не почне нещо корозия(понеже пишеше като се  сипе сол веднага да се пуснела да мие, за ад се избегнат ненам какви си увреждания по уреда).
Ще го накарам да пита мм като отиде за допълнителната гаранция, за сега я пуснах само с таблетка.
Но за да си пише на самата машина да не се добавя допълнително сол, може би има защо, ако беше толкова нужна,  според мен нямаше да го пише в упътването, а щеше да е само градска легенда, че може и без...

# 72
Няма каво да и стане- йоннообменника е една смола, която си взима, каквото и е необходимо, за да се "самообновява". Коментари има много в темата за препаратите за съдомиялна!  Hug

# 73
  • София
До тук доволно - изми чудесно всичко, не бяха кой знае колко мръсни, почти всичко беше идеално сухо, тук-там някоя капчица, само една купа която бях сложила под 45 градуса не беше изсушена, но предполагам заради наклона. Simple Smile
Другият път някоя малко по-кратка програма може би ще пробвам Simple Smile

А самата миялна, като има влага по стените и дъното, подсушавате ли я или я оставяте да си изсъхне сама?

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 22:58 от Angel_Dust

# 74
Да се вмъкна в темата с малко страничен въпрос, но ми е голям проблем. Моята е Kuppesrbush 45 см тясна. Мие много добре, но: всичко стъклено( без дуралексовите съдове) излиза в долния край на чаша или купа със деформирано стъкло. В смисъл - стъклото изглежда, като накъдрено или като на редове, нещо подобно.
Някой има ли такъв проблем и от какво може да е?

Общи условия

Активация на акаунт