Януарската дружина, първи зъбета си има- януари2014, тема 24

• 47 574
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • София
И циганско лято няма да има. Вече се отчаях.
Според мен срещите трябва да се определят едва ли не от предния ден, защото прогнозите се сменят непрекъснато.
Севи, моят цикъл беше страшно обилен първите 2 пъти след раждането, направо кръвоизливи, каквито не съм имала и с миомата. Нямах сили да стана от леглото и на всичкото отгоре малкия звяр реве и си иска своето. Уф, кошмарно беше. Добре, че други мами споделиха, че е нормално това, че малко се бях ошашкала. За изнервеност - ми аз преди даже по-изнервена бях и бях забелязала, че "не съм аз" 2-3 дни преди цикъл. Сега сякаш е по-нормално. Всичко може да се промени след раждане и при всеки е различно. Все пак, отиди да те види гинеколог, ако се притесняваш.

# 211
  • София
Зеленко мерси..ама аз пак да попитам : вече е 5 ден дето не кърмя,не са ми напращяли гърдите,не ме болят, ама пък не са ми и меки в смисъл,да са празни...Да изцеждам ли по малко или не?

Ако повече нямаш желание да кърмиш, няма причина да изцеждаш при описаните обстоятелства. Ако усетиш препълване, тогава само изцеждаш, и то малко, колкото да се облекчи усещането. Пазиш се от притискане - с бельо, дрехи, поза на сън, чанта и т.н.

И последно за тези,коото продължават нощния маратон - имам усешането, че пиенето на мляко нощем не е просто навик, а е в случаи, когато млякото не е било достатъчно през деня (дали поради разсейване или също защото се предлага друга храна). Може и да не ви казвам нешо ново, но ... уви,

Да, в някои случаи нощем се суче основно за наяждане, а не за успокояване, приспиване и т.н. Особено в периодите на скокове в развитието, откриването на света - точно както си обобщила  Peace Денем има толкова много неща за забелязване и следене, какво ще се занимава човек с някакво си сукане  Mr. Green

За среща в Борисовата тази седмица има гласувал 1 във Фб - за четвъртък. Тук никой не е посочил предпочитание. Аз лично се оказах със запълнена седмица и не бих могла да се включа, независимо от избрания ден.

# 212
Момичетаааа, здравейте от мен! Не съм писала тук над месец. Записвам се да ви следя и ще ви попрочета, докато правя пюретата на моя хубостник  Wink  Wink  Wink

# 213
  • София
Среща в Борисовата за днес, четвъртък, остава. Аз отивам с Катрин и една нейна приятелка. Има още един гласувал във фейса. Който има мерак, да заповяда.

# 214
  • София
Среща в Борисовата следващата седмица - кой ден? Споделете предпочитания (понеделник е 15-ти септември) Прогноза: http://sinoptik.bg/sofia-bulgaria-100727011/10-days

# 215
  • София
Засега сряда, четвъртък и петък няма да вали. Аз сряда не не мога, но пък и е празник на София и много хора имат имен ден, петък е пред празник, май четвъртък е най-удачно. newsm78

# 216
И аз искам да ви видя. За четвъртък гласувам. Ще бъда само с мишките  smile3521

# 217
  • София
Във Фб няма гласували, така че обявявам среща в Борисовата четвъртък, от 10,30 ч. натам, алеята между Езерото с лилиите и Слончето. Аз съм пас тази седмица, че батко се тръшна болен.

# 218
  • София
Значи четвъртък. Simple Smile Днес сме на консултация. Притеснявам се, защото с ММ го мерим 11500. Дано не ни е верен кантара:)
За срещата, значи четвъртък. Удобен ми е. Дано всичко е ок.
Вие как обличате децата за сън? Аз вече слагам целите гащеризончета, че по боди е хладно и го пъхам в лятно спално чувалче. Но ми се струва, че му е топло. Не мога да преценя. Чувалчето не е много тънко, двоен Интер се води. По боди са му студени крачетата и ръчичките. С гащеризончето ми се стори изпотен тази нощ. Аз още се потя като за световно и съм по чаршаф и лятна пижама.

# 219
Значи четвъртък. Simple Smile Днес сме на консултация. Притеснявам се, защото с ММ го мерим 11500. Дано не ни е верен кантара:)
За срещата, значи четвъртък. Удобен ми е. Дано всичко е ок.
Вие как обличате децата за сън? Аз вече слагам целите гащеризончета, че по боди е хладно и го пъхам в лятно спално чувалче. Но ми се струва, че му е топло. Не мога да преценя. Чувалчето не е много тънко, двоен Интер се води. По боди са му студени крачетата и ръчичките. С гащеризончето ми се стори изпотен тази нощ. Аз още се потя като за световно и съм по чаршаф и лятна пижама.
Ръчичките и петичките не са признак. Гледай нослето, зад ушите, както и областта над лактите и над  глезените. Те, ако са О.К.всичко е наред. И най-важното щом на теб ти е жега, значи и на него му е топло, още повече щом е потен. Вече са големи и правилото за една дрешка отгоре на нашата -не важи.  Peace Simple Smile

Хаха ..какви завидни килограми...моя синковец е само 8.500  Crazy

# 220
На моя постоянно му е топло - спи по-разсъблечен и отвит и от нас. Като е по боди с дълъг ръкав и завивка /чаршафче/, се отвива постоянно и спи по голи крака. Постоянно се будя да го завивам, но не мога да изляза на глава с него. Май е и малко настинал поради тази причина. Затова от довечера го обличам в целите гащиризончета - май се водят пижами, и без нищо отгоре, че съвсем ще заври. Но моят син си е доста топлокръвен, така че всяка майка сама трябва да си преценява. Ние спим и на отворен прозорец в хола с отворена врата на спалнята, та си е студеничко вечер. Чувалчетата пък ги отхвърля напълно откакто почна да се върти като гламав докато спи.
Аз имам проблеми и как да го обличам навън - ту е топло, ту студено и това в рамките на минути. Постоянно махам и слагам дрехи, писна ми!

Иначе при нас нищо ново. На консултация сме чак на 30-и и тогава слагаме Синфлорикса /нали разделно  ги бием/. И в София настана драмата с Пентаксима вече /нали още напролет се оплакаха мами от страната/. Добре, че минахме през нея.

# 221
Привет от една изчезнала мама, надявам се не сте ме забравили, но цяло лято пътувахме напред назад, тати си беше ваканция и много излизахме и така време за форума нямах. Хубаво, но от днес и тати на училище и кака също, а аз сама вкъщи с бебетата. Какво да ви кажа - бебетата пораснаха, вече стоят сами, търкалят се и едната прави опити да пълзи. Постлала съм доста добре пода с одеяла и неопренови подложки и те седят там, играят си и се търкалят и докато се усетя едната при мен на другия край на стаята. Вече умее да сяда сама в креватчето и заспиването става все по-трудно, но се борим.
Хапват добре и доста добре растат, но не съм ходила на консултация от края на юли, понеже ни нямаше, а сега покрай 15ти септември много ученици чакат за бележки при личната и е голяма лудница, така че тези дни ще отидем.
Е аз съм сама вкъщи и съм меко казано арестувана - на 8я етаж сама с две бебета не мога да изляза от вкъщи, няма начин с две ръце да сваля двете бебета до колата, където ни е количката. Така че за сега си стоим вкъщи и чакаме тати да си дойде от работа. Когато и кака си беше вкъщи много ми помагаше с бебетата, носеше едното като тръгнем на разходка, но сега откакто съм сама няма мърдане. Много е тегаво положението, но ще изтраем тази зима така, пък те напролет ще ходят и ще стане по-лесно.
Все още им приготвям всичко сама, имам много работа вкъщи, но гледам, че са доволни и щастливи, хапват добре и растат много добре. Имаме 4 храненета от 2 месеца насам - сутрин и вечер са на АМ, на обед пюре а следобед често е кисело мляко с плодове и бисквити. Днес ще е кус кус с печена тиква и печени ябълки и круша. Голяма играчка е, но гледам да ги храня добре и да чукам на дърво са доволни и хапват и растат добре.
Не мога да се върна да изчета всичко, но обещавам вече да съм по-сериозна и като съм си вкъщи ще имам повече време да чета и пиша.
Целувки и прегръдки от женското царство  Hug

# 222
  • София
Отчет от днес. 11 кг и 74 см.  #Crazy Като за годинка. Да съм давала вече от нашата храна, когато е нещо подходящо, преди да сложа подправките и да пасирам. Телешко варено можело например или супа топчета, ако е с телешка кайма.

тонито7, като го сложа по боди с къс ръкав в чувалчето, не само ръчичките и крачетата са студени, а и нослето. Затова взех да го обличам повече. Предната нощ обаче бях прекалила - боди с къс ръкав, цяло гащеризонче отдолу затворено на крачетата, да не е с боси и отгоре чувалчето. Сега по боди с дълъг ръкав и ританки, и чувалчето. Вече се върти да спи по корем, като мен. Иначе аз не съм критерий за това как да обличам бебо. Откакто забременях, все ми е топло. Преди да родя спяхме с ММ на 14 градуса, аз с лятна олекотена завивка и потна, той със зимна и казваше, че се ядва Simple Smile. Толкова ми беше топло, че бях забранила да пускаме парно. Дойдоха ми гости на рождения ден декември и взеха да си обличат якетата. Надуха парното на 5 Simple Smile
След раждането малко се оправиха нещата, но не съвсем.

tonniny, ние синфлорикса за след годинка го отложихме.

maggie_m, помним те, как да не те помним?Simple Smile Наистина ли нямаш кой да ти помогне да свалите децата? Асансьор има ли? А доброжелателен съсед? Много е жалко така да си затворена и да не можеш да мръднеш.

Днес ми дадоха бележка за детска кухня. Ще се пробвам от 10м да го запиша, но да не стане така да слагам храната за обяд на баща му?Simple Smile Иначе тази до нас била добра, пък и ако са запазени цените от 1.50 на ден, направо е без пари да има храна за детенцето всеки ден и да не го мисля какво да му готвя.

# 223
Забравих да споделя, че още нямаме зъби, много се лигавят и чешат венците, но няма нищо друго, като признаци за поникване на зъби.
Фейсче мноого сте големи браво на вас  Hug Hug Hug, наистина нямам никой да ми помага, на 8я етаж сме, но количката е огромна и не влиза в асансьора. Докато ползвахме кошниците за кола ги слагах там и ги свалях с двете кошници, но вече са им тесни ползваме другите кошове на количката и няма как да нося децата. Ако стане нещо спешно сигурно ще сложа едното в кенгурото или в туристическия самар за планина и на гръб, а другото под мишница. За щастие ММ е учител и програмата му е доста раздвижена, та почти всеки ден започва или от обед или е сутрин на училище и следобед може да ни изведе, но пък ако нещо спешно ми потрябва от магазина няма как да изляза. Дори и да намеря някой съсед да ме изведе до долу с децата, после трябва да търся някой да ме прибере - абе сложна работа, но се надявам да е само няколко месеца и на пролет, като ходят вече да са си на краката ще ги водя, като патета по мен  Mr. Green Mr. Green Mr. Green.

# 224
  • гр.София
Здравейте дружина  Hug
Завърнахме се и ние от почивки и какво,само студ в Сф,ужас.Добре изкарахме лятото,по провинцията,на море тук,на море в Гърция.И малкия пантелей пътник,но вече търпението му се изчерпва рано-рано,не е като по-малък да проспива пътя.Емоции в колата,като му писне реве кат магаре,мрънка,тръшка се,хвърля играчки  Twisted Evil Акко случайно му дам дистанционното от СД-то и 5мин.спокойствие.
Има 6 зъба
2 отдолу и 4 отгоре.Тези отгоре излязоха наведнъж и като бяхме на почивка.Никаква почивка не видях,разказа ми играта.Вече яде всичко,и е на кухня(частна де)Не е много голям,но върви нормално с мерките-8,500кг,72см.Вече му направихме и първата подстрижка,мноооого ми е сладък  Heart Eyes И от неделя  е християнче.Кръстихме го в кварталната църква и стана мн.приятно.
Аз не го обличам много,защото става неспокоен и неможе да спи,все му е топло.Все още спи по пижамка с къс ръкав и до коленете,без чорапи и всеки мой опит да му метна одеалце,завършва или със яко ритане докато не го махне,или със събуждане!
Това е за сега от мен,отивам да изпуша една цигара с кафето докато спи   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт