Януарската дружина, първи зъбета си има- януари2014, тема 24

• 47 584
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • гр.София
Ехаааа,егати застоя в темата  Rolling Eyes
Много е студено,макар и слънчево...есента определено дойде без време.
Мъника е със сополи,които му се стичат към гърлото и се дави и кашля яко,горкия измъчи се.Педиатъра каза,че дробчетата са му чисти и кашлицата е от това.Сироп за сега не изписа,само хапчета за да не се зечерви гърлото,капки за нослето(които се правят),инфлуцит и вит.Ц
Много ми липсват някои мами ,особенно компетентното мнение на Котката.Жалко,че спря да пише тук,наистина имаше адекватен и професионален отговор на въпросите.
Но аз наистина незнам какво да правя,вече петти ден е така и не минават.На трима различни лекари сме го водили и всички са на мнение ,че просто трябва да лекуваме сополите.Промивам със Стеримар,дърпам с прахосмукачката,слагам капките и пак ги има.Ако някой знае нещо ефикасно,моля да сподели.
Иначе аз от днес имам помощница(мама),и ще се отдам на разкрасителни процедури Simple Smile След това,ще ходим да пазаруваме,и на юначето дрехи трябва да се купят.Няма никакви,ама никакви за есента.И на кино ще отидем,еххх как ще се почувствам човек и аз  Joy
А у дома плаче за основно почистване,но утре ще я свърша тази работа.
Лек ден  Hug

# 226
Здравейте мами !
Аз съм от новите пишещи и не мога да се похваля с редовно включване  Embarassed
Нашият Алекс , както и при вашите деца е в същите фази . Въобще не иска да стои на едно място . . . Изправя се в кошарата , пуска ръчички и постоянно удря главичка в страниците . Обиколниците ги махнат ,защото стъпва по тях, и ме е страх да не тупне извън кошарата ! На разходка излизаме на бързо ,защото приспи ли му се ,наддава вой и няма укротяване , а спане в количката е мисия невъзможна. В проходилка стои малко , в столчето за хранене също . . . Предполагам ме разбирате. Иска да го носят ,за да гледа наоколо, да не вземе да изтърве нещо . Много трудно се гледало момче  newsm78
Гледам пишете за мерки , и се убеждавам колко малък върви моят . Вярно роди се 2750 , но заради рядката ми кърма така и не качваше както трябва първите месеци , та сега сме едва 7,200 и около 70 см. Много се притеснявам от този факт,но пък ме успокоява,че е много жилав и "препятствия" за него няма hahaha
Имаме едно зъбче , второ е на път. Миналата седмица беше сополив и кашляше от това , но явно е било свързано със зъбките ,защото малко след това първото проби.

Mariq13,и на нас лекарите ни казаха ,че всичко е от сополките . Започнах да му капвам сребърна водя по 3 пъти , надявам се да не е противопоказно за бебе,но на каката и помагаше. Дали от нея или защото зъба проби , но сополките изчезнаха.

Яде доволно през деня , сутрин попарка ,наобед пюре с един сухар , следобед каша и към 17 - 18,00 ч. плодово пюре. Лошото е ,че отново ми върна нощните хранения,също като малко бебе. Събужда се в 23-24,00ч. после към 03,00-04,00 ч. , много ми е трудно , но явно е гладен или зъбите го мъчат.

Мисля на 10 м. да го запиша на кухня , да разнообразим менюто , пък и дано порасне малко . . . не че мама е голяма де  Embarassed Но пък кухнята е частна и трябва да питам дали може и на 9 м.  newsm78

Някой смята ли да въвежда кисело мляко за вечерно хранене ? Помня ,че на каката започнах да и давам след годинката, а малкия явно АМ не го засища дори и с бишкоти ?! А сме на 8 м. и половина . . .

Ами да не досаждам с нашите вълнения , много ми е интересно да ви чета. Сверявам си часовника,според вас и това ми помага доста ,за което благодаря  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 19 сеп 2014, 12:52 от mimi i alex

# 227
  • София
mariq13, ако нямате инхалатор, май си струва инвестицията. Лимонката навремето буквално за 1 нощ си докара бронхиолит...

Среща в Борисовата следващата седмица - кой ден?
Прогноза за времето:
http://sinoptik.bg/sofia-bulgaria-100727011/10-days
http://dalivali.bg/?type=daily

Лимонката днеска на 9 месеца. Наздраве на астралните близнаци   bouquet Сигурно съм единствената майка, която педиатърката е поздравила и потупала по гърба, че детето отслабнало 200 грама  Joy Вече има 2 зъбчета, буквално за дни изникнали, без особена драма извън обичайното предзъбно мрънкане - точещо се с месеци при всички май. Прави едни смешни пози за пълзене, ама не ще да пълзи. За сметка на това му е кеф да седи изправен - като пиронче е. Въпреки че не пълзи, успява да се придвижи успешно в рамките на един килим място. Обожава кабели и да яде хартия. Отчетох се Simple Smile

# 228
  • София
И аз гледам, че никой не пише.

Наш юнак е станал много ревлив и като казвам ревлив не е да си поплаче човекът, ами е истерия при него. Вчера 3 мами в парка го натискахме да седне в количката и нямаме толкова сила общо, та се провалихме.Simple Smile Спало му се било. По повод, че спа малко, сега спи 2 часа вече. Провали ми се една уговорка, но нека спи детето, че иначе ми е страшно изнервен.

Мария, ти не си ли във Фейсбук групата. Там пишат повечето, тук замря. Но пък е по-лесно да се следи, там настана малък хаос. Аз питах една позната педиатър и тя каза, че е нормално от зъби да има задна хрема, кашлица и разни такива.

mimi i alex, аз реших да записвам на ДК от 10м. Питах разни майки и всички са доволни, а им остава много повече свободно време, не да висят до печката само. Не всички кухни са добри, но тази при нас е хубава. Кухнята майка е в Красна поляна, а до блока ни има пункт. Ходих да питам. Не е нужно да се чака ред. Записват от днес за утре, стига да има навършени 10м. Иначе бележка от педиатър, молба свободен текст, копие от акт за раждане, 30 бурканчета и 60 капачки. Само за бурканчетата нещо не се разбрахме кои може и кои не. Там пише тип Ганчев. Една майка ми каза да си купя нови. Ще видим.

Зеленко, рано е да се каже за срещата. Знаеш как менят прогнозите. Засега от сряда натам няма да вали, но пък виж температурите!
А нас за първи път не ни потупаха по рамото, ами само дето не размаха пръст Simple Smile. Качил е 700 гр последния месец. Предния беше 300, ако не се лъжа. Според мен е от купените пюрета, които му давах последните дни. Нямах време да направя, а и исках да събера бурканчета повече. Оказа се, че са бъкани с нишесте и оризово брашно. Еми няма вече да давам. Това е положението. Само правени от мен. И без това повече ги обича.
От биото почти се отказах. В сряда на фермерския пазар червените чушки бяха по 4 лв, картофите по 3. Купих от обикновения пазар на 1/3 от цената на фермерския.  

# 229
Здравейте, ние бяхме 2 месеца в България, точно за захранването, та там импровизирах, правих пюренца, но те след размразяване не са вкусни и минах на Хипп. В Англия веднага отидохме на консултация и казаха- можело всичко да яде, да му мачкам от нашето ядене, никакви пюрета. Да свиква с нашата храна, има логика. Питах нещо там яйца, млечни, глутен... всичко да му давам без краве мляко и мед. Дадоха ми и рецепти- риба с кокосово мляко и подправки...Аз предния ден бях прегледала пюретата на Хипп в хипермаркета и кво да видя-  пюре 'спагети болонезе', 'овчарски пай', 'пиле къри'  Shocked... Ние тамън едвам едвам в София почнахме пюре със заек или риба, изобщо ги няма... Освен една мусака да му извъртя  Simple Smile Обаче пак си прегледах бг темите за захранване и ще следвам българската школа. Иначе тука има и шоко-пудинг за 4 месечни, ето го http://www.britishcornershop.co.uk/heinz-4-month-can-chocolate-pudding.

Между другото, малките пюрета на Хипп (125гр.) тука са по 0,65 лири, в България бяха около 2,25 лв. А ако вземеш 10 даже са по 0,50.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2014, 10:32 от Анонимен

# 230
Добриутро и от нас! Днес моичкият става на 8 м.!

Отново сме за малко извън София. Тук времето е добре, но си хапе на сянка. Малкият вече успешно сяда сам от легнало положение /много е смешен вечерно време когато се събужда - не знае къде е и се оглежда сладко/. Вече почти само така стои и не знам кога ще се научи да пълзи, въпреки че умее да застане в поза, но от там отива в седнало положение и това е. Придвижва се седнал и хич не стои на едно място. Иначе вече се изправя сам когато има упора, мести крачка с наша помощ,но още е далеч от ходенето, поне месец му трябва. Успешно е захранен, но кърменията си му остават през 3 ч. през деня и през 2 през нощта  #Crazy Слюнките са на кг, но зъби още няма!

Еми, май това е от нас! Хубав ден на всички!

Последна редакция: нд, 21 сеп 2014, 09:09 от tonniny

# 231
tonniny да ти е живо и здраво момченцето   bouquet
 Ха, привет и от мен! Отдавна не съм влизала тук, но все пак ми е приятно да се отбия.  Simple Smile
Зъби все още няма, но затова пък почти всеки срещнат като ме види и ме посреща с дежурния въпрос: "Колко зъбки имате вече?" #Crazy
Килограмите са 7.500кг, аз не гледам норми и таблици, все пак се роди 2.700кг , така че според педиатърката си е ок. Пълзи много, не спира, ужасно е жилав и пъргъв. Крачим смело напред в проходилката, но за сметка на това не сядаме стабилно, освен в количкта. Лигите са пълни шепи. Гледам сте споменали за прикашлянето при вашите януарчета , моят от няколко дни, доста се прикашля, според мен е от лигите, но се чудя дали да го водя ня лекар  newsm78 Всичко си му е ок, храни се, спи си ( снощи е спал 12 часа ), весел е, но знам ли малко ме смущава това прикашляне, все едно си изглажда гърлото, странно е да го обясня.
babyface и аз съм се спряла на държавна кухня от 10-месец. При нас обаче се чака много, записала съм се отдавна. Много хубаво е, че вашата е добра, цената е супер и абсолютно те подкрепям за готвенето. Бурканчетат трябва да са на винт, има един пюрета в Лидл (DIZZY) те са с такива капачки, ако мога да съм ти полезна. Цената на пюре е към 1.49лв, но поне е пълно с плодове, така ще го изяде, а не да купуваш празни бурканчета.  Hug
Дано времето е добре и др седмица, да се насладим на есента.   Praynig
И за да раздвижим малко групата (надявам се ) да попитам: някой да е решил да се връща на работа или да забременява пак?  Laughing
Хубав ден от мен

# 232
Денислава86, и аз го водих моя на лекар заради това кашляне, което е като при сухо гърло. Аз бях сигурна, че е от слюнките, но нещо много зачести /то и слюнките зачестиха/, та ММ се уплаши да не би да се е простудил от това калпаво време навън. Оказа се, че нищо му няма и че е от слюнките действително.
Благодаря за поздравите и за съвета за пюретата. А не стават ли тези от стандартните пюрета на Хип, Бебивита и т.н? Аз съм събрала доста от тях. В официалната страница на кухните пише буркани тип Hello, а то всички марки са такъв тип, та не може ли от тях? Иначе капачки продават и в Била и в Т-маркет по 1 и нещо.
Иначе кухните навсякъде ги водят, че са от 10-и месец, но на много места реално почват да дават на децата от първата годинка. Та ще видим как е в кухнята, в която аз съм го записала. Аз го записах още на втората седмица от раждането, защото ме предупредиха, че са големи опашки при нас. Дано да ни приемат, а и дано да му хареса яденето там. Да ви питам дали има изисквания в тези кухни да готвят без захар и сол? Защото аз засега успявам да ги огранича и искам да е така поне до 2-годишна възраст.
На работа засега съм решила да не се връщам, дано да устискам с ниските пари. Имам намерение да докарвам нещо странично, но дали ще се осъществи плана, никой не знае. То ако го приемат в ясла ща не ща на есен се връщам на работа. За другото - ще видим. Още не бързам заради секциото.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2014, 16:34 от tonniny

# 233
  • Пловдив
Хайде, замириса на есен. Ама и то едно шантаво лято ни се падна.
И моето още няма зъби. На килограми вече е 7.800. Няколко пъти вече взех от частна детска кухня и не се цупи колкото на пюретата. С тях си беше мъка. Все още кърмя. Последните нощи по-не-знам-колко-пъти. Лази уверено, сяда стабилно и се изправя щом намери подходяща височина за опора.

Да си призная не помня как беше с баткото, но сега 9 от 10 човека като и се радват я пипат по ръцете. Вече трудно намирам тактичен начин и тон с който да обясня, че ръцете й са постоянно в устата и не е редно да я пипат по тях.

# 234
Привет и от мен,

И за миг не съм спирала да чета и тук, и във фейса. Просто в един момент ми идва в повече да следя всичко. По повод раздвижването и поставения въпрос по-горе, се реших да споделя,че съвсем скоро се очаква да стартирам нова работа и ми е тооолкова нанагорно.Сега и на шофьорски курс ходя и понякога се чудя къде се намирам от всичкия този водовъртеж.Започването на новата работата не беше никак,ама никак планирано, малко като гръм от ясно небе беше всичко...дано да се справим.Реших се на тази стъпка единствено и само, защото имам безрезервна подкрепа от страна на такото ( той ще леда Калин, на него ще прехвърлим майчинството). И така...дано както се казва, жертвата да си струва. Иначе Калин продължава да не е голям фен на пюретата, е хапва, но не всичко и не някакви страшно големи количества.Колкото, толкова. Не се стремя към огромно многообразие, вчрвам,че с времето ще прояде и повече и по-разнообразни неща.За момента обаче, млякото си му е фаворит.
За зъбите...ми няма.Педиатърката каза и да не ги чакаме скоро...Не пълзи, стига до някакво положение и до там....Всяко нещо с времето си.Различни бебета, различни темпове...няма лошо Simple Smile.
Признавам си без бой,че благодарение на залъгалката, нощите са макар и с будене, но не чак толкова тежки.
Дано да има циганко лято!

Поздрави от мен и Калин Simple Smile

# 235
  • София
Среща в Борисовата: четвъртък, от 10.30 ч., алеята между Слончето и Езерото с лилиите

# 236
Здравейте, момичета Simple Smile)
Пиша с една ръка, с другата придържам бебо, който спи в мен  Grinning

Бейбифейс, аз от БИО отдавна съм се отказала - едно заради цената, друго понеже за мен е по-скоро маркетингов трик това ( и оттам и цената е толкова висока) ... не знам, но мисля, че това не ме прави по-лошша майка  Mr. Green

Да ви питам за детските кухни (държавните) - не намирам сайт, където да ги има всичките. Откъде знаете къде има до вас, освен естествено ако не ви е под блока (пак Беифейс - вашата я знам)???

Елл, успех с новата работа! дано е за добро Simple Smile иначе татковците са много добри майки според мен  Mr. Green

Зъбки отдавна имаме ние 2, сега предвид количеството лиги мисля, че и други са на път.

Много гадно време, ей! Сега ще се раздвижи темата Wink

# 237
  • гр.София
Добър ден!Сега се прибираме,бяхме до магазина с малчо.Е казвам ви,не есен,ами зима си е направо  #Shocked
Поне да нямаше дъжд и толкова студен вятър,да убием някой и друг час навън,ама си е клинч и не става за разходка.Незнам как ще изкараме зимата,моя е много лош в къщи и аз съм пред нервна криза.Важното е ,че сополите и кашлицата минаха,незнам дали заради сребърната вода,която капех два дни(благодаря на мамата ,която сподели и ме подсети за нея)
На работа мисля да се върна след края на майчинството и ако приемат детето на ясла.За второ,с моето зверче,което като се роди и си показа характера,ме беше тотално отказал.НО,незнам мазохистка ли съм или какво,ама се замислям,около годинката му да се пробваме.Просто стане ли на 4-5год.,няма да се навия да сменям памперси пак,и да имам наново безсънни нощи,а и все донякъде рътъма на живота ще е в някакви релси(наясно съм ,че няма да е никога същия като преди) и няма сигурно да се навия.Проблемът сега е,че мъжа ми не е съгласен толкова скоро второ дете,но както казах,само го обмислям и твърдо решение не сме взели.
Незнам дали си въобразявам,но имам чувството,че след кръщенето,детето ми се промени някакси,към добро разбира се.И сега си мрънка и капризничи,но се усмихва повече и незнам как да го обясня.Може и да си внушавам.
Фейсче,не съм в групата във фейсбук.Просто като се създаде,имаше някакво подбиране кой да бъде включен,и не посмях да питам.
Звяра се събуди за храна,ставам.Бай за сега  Hug

# 238
За второ,с моето зверче,което като се роди и си показа характера,ме беше тотално отказал.НО,незнам мазохистка ли съм или какво,ама се замислям,около годинката му да се пробваме.Просто стане ли на 4-5год.,няма да се навия да сменям памперси пак,и да имам наново безсънни нощи,а и все донякъде рътъма на живота ще е в някакви релси(наясно съм ,че няма да е никога същия като преди) и няма сигурно да се навия.Проблемът сега е,че мъжа ми не е съгласен толкова скоро второ дете,но както казах,само го обмислям и твърдо решение не сме взели.

Ние у дома скоро си говорихме, че ако не бях забременяла толкова бързо вторият път и разликата им трябваше да е по-голяма (над 4 г.) определено нямаше да ми се иска да се връщам към памперси и чудесии. Виждам как голямото ми дете става все по-разбрано и самостоятелно всеки ден. За мен, подчератавам за мен, разлика от около 3г. е идеална. На моите деца е 2г и 8 мес.  Wink
Имам късмет, че и ММ е на моето мнение, пък и сме заедно то доста време, та се напаснаха лесно нещата.
Но за всяко семейство формулата е различна Wink
Елл, успех с работата. Аз съм на режим изчакване..От доста време  Whistling

# 239
Здравейте Simple Smile
Ужасно време Sad
За разликата искам да успокоя мамите, които си мислят, че след 5-6 години няма да им се занимава, че всъщност с една голяма разлика е много лесно, че и помощник има. На практика, почти все едно да си с едно, голямото е самостоятелно и по цял ден си е на градина/школо. Негативът е можеби за самите деца, с такава голяма разлика не знам колко биха били близки, но примерно за сега при мен, каката доста за кефи и се занимава с беба.
За връщането на работа, стига да я приемат на ясла, догодина ще се върна, живот и здраве. Друго ново при нас-вече е с два зъба Simple Smile
Елл, успех с новата работа, дано останеш доволна Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 сеп 2014, 13:33 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт