Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 28 юли 2014, 12:08 ч.

Въпрос относно DafTest и ниво C1

  • 741
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 33
Здравейте!

На 20 години съм и съм учила немски 5 години като първи език в средното училище.За съжаление не успях да го науча както трябва,не наблягах достатъчно на него и в момента доста неща съм позабравила.
Искам да си подобря нивото и да изкарам тест Daf или да изкарам C1 ниво.
Въпросите ми са :
1. Трябва ли преди започване на курсове за Daf/C1 да имам вече сертификат за по-ниска степен на езика ?
2.  Ако искам да изкарам ниво C1 ,трябва ли преди това да съм ходила на курсове за по-ниски нива?Защото предполагам,че тези, които искат да изкарат това ниво ще имат по-добра подготовка по време на самото обучение,от колкото аз.   
3. Тъй като искам да кандидатствам за магистратура в Германия,кое ще е по-добре според вас Daf или C1 ? Знам,че и двата сертификата са до живот и четох,че ако имаш C1 ,той е по-добре признат в Германия и няма нужда да правиш там изпити по езика.

Много благодаря за отделеното време !

# 1
  • Мнения: 3
Здравей! Ако си решила да полагаш TestDaF, е добре да се запишеш на курсове към Goethe Institut или друга организация, коятя предлага такава подготовка. Ако издържиш изпита, нивото ти е С1. Но трябва да се провери дали няма и вариант ако имаш по-ниска оценка на някой от компонентите, нивото да е Б2.  Кой сетрификат имаш предвид под "С1"? Иначе, можеш да си сигурна, че навсякъде в Германия приемат Даф, но на някои места имат изискване той да е полаган в последните 1-2 години. Има и вариант в Германия да положиш на място DSH, изпитният формат е малко по-различен от Даф. Ако нямаш възможност да ходиш на уроци, можеш само да се снабдиш с книжка за подготовка за Даф и да работиш по нея. И не е необходимо да имаш сертификати за по-ниски нива. Ако имаш въпроси, пиши. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт