Отговори
# 345
  • София
Хич не е задължително да ти пораснат краката през бременността - на мен досега не ми се е случило.
И аз не съм суеверна и вярваща не съм, така че червени конци, мъниста и прочие никога не съм връзвала - нито на мен, нито на децата. По принцип съм доста позитивен човек и даже не мога да си представя, че някой с думи или поглед може да ти донесе нещо повече от лошо настроение.  Peace

# 346
Еми радвайте се тогава, момичета. Около мен толкова злобни хора има, че е някакъв ад. Вместо да ми кажат "Честито", те простаците викат "Алееелееее ще те тепам..".  newsm78 И всяка вечер тъпите ми зли комшийки ме гледат с егати и погледите - все в корема и ме питат "Ама ти да не си..". Хора, които ме виждат всеки ден.

# 347
Уффффф, направо като ви чета и не мога да повярвам. За първи път го чувам това за краката. Още един от всички "бонуси" на бременността. С първата ми бременност ни подуване на краката, ни стрии. Айде, промяната на номера някак си може и да го преглътна.....а дано поне стриите да ме подминат  Rolling Eyes

Хич не мога да преглътна промяната в номера имам сумати почти чисто нови страхотни обувки, които сега не мога да нося заради огромните токове, но чакат по-добри дни. Простих се с няколко чисто нови чифта, които след предишната бременност не успях да си надяна на краката, но с повече не съм склонна да се прощавам. Ще си ружа пръстите и това е  Joy

# 348
Еми радвайте се тогава, момичета. Около мен толкова злобни хора има, че е някакъв ад. Вместо да ми кажат "Честито", те простаците викат "Алееелееее ще те тепам..".  newsm78 И всяка вечер тъпите ми зли комшийки ме гледат с егати и погледите - все в корема и ме питат "Ама ти да не си..". Хора, които ме виждат всеки ден.
Може ли превод на "Алееелееее ще те тепам.." и "Ама ти да не си.."?
Все още ходя на работа и всеки ден минават поне около 30-40 човека, като не броя колегите. Винаги има някой, който да изцепи: "Ха, надула си корема!" или "Ааа, ти не си дебела, а си бременнаааа.." Е, и? Няма да се тръшна, че ме изгледал от глава до пети или е казал някоя дива простотия. Всичко е до самовнушението. Не си правете лоша услуга с това нещо, защото само който вярва в зли очи, стига до влошено здравословно състояние.
Давам пример: колежката е много суеверна и преди време ходи с детето на басейн. Малкият цял ден висял на слънце, някакви хора му се радвали и той вечерта се тръшнал с температура. И тя разправя как го урочасали и затова се разболял. Просто се замислете  Peace

# 349
  • Бургас
да се разпиша и аз , относно номера обувки аз го минах с първта ми бременност от 36-37 , минах на 37-38  факт е . Относно уроки и т.н. ако сте християни няма как да вярвате в това , религията го отрича и вярата ви пази , отричат и червените конци ( който аз носех години наред без да се замисля ) , сега във всяка църква можете да си купите гривнички червени с кръстче , по-добре носете тях  Simple Smile

# 350
Кажи им, че си глътнала диня Joy И мен днес един близък много странно ме изгледа и не посмя да ме попита, но на мъжете им е простено Wink
Аз как така съм пропуснала да се разпиша в темата, да взема да си легна и да я прочета, че май само във ФБ отбелязвам активност newsm78
Вчера ходих за болничен и моята АГ имаше заместничка, 300 пъти съжалих, че не съм я познавала по-рано- толкова мил и отзивчив лекар скоро не съм виждала Blush Но да ви кажа какво се случи: имам час само за болничен, влизам и й казвам за какво съм отишла, тя ме покани, поразпита ме и каза  да се приготвя за преглед, т.е. ехограф. Аз малко се шашнах, но реших да я сложа на място. Направих се на притеснена и отговорих:" Извинявам се, само да погледна дали съм взела достатъчно парички, не очаквах, че ще се преглеждаме.". На нея и стана неудобно, но все пак се измъкна елегантно с репликата: "Не съм ви виждала досега и докато замествам колежката аз нося отговорност за Вас, искам да знам дали всичко е наред.". С чиста съвест казвам, че тази жена успя да ме убеди, че тези 35 лв си заслужават, дори ми каза повече  неща от моята АГ и за първи път видях лицето на бебето-прилича на мен Blush newsm44 И все пак мисля, че не е редно като си плащам за здравна услуга да бъда попитана дали искам или не искам да се извърши.

# 351
"Алееелееее ще те тепам.." значи, "Алелее ще те убия..". Готина честитка, нали? И си беше съвсем сериозно казано, със съжаление, че съм си "съсипала" младините...
"Ама ти да не си.. бременна"? Понеже качвам на корем основно няма как да не се забележи...
Аз не карам никой да вярва на нищо, аз самата не вярвам особено много на тези неща, но съм си патила от злоба и то брутално много. И им се дразня.
Хелия - точно това отговарям, че съм преяла  Laughing  А защо си сменила докторката?

Шърли-Ан - здравословни проблеми аз не мога да си докарам, имам бетонна психика. Но братовчедка ми намери нейно бельо - нарязано и както беше в повече от перфектно здраве, беше приета в болница с яйчник пред спукване. Според теб дали тя вярва в това?
Мен не ме е страх от злобните хора, дразня се, че си нямат собствен живот и занимания. Но - български манталитет. Не ми харесва като ме зяпат и коментират после, и все погледи в корема. Явно майчинското чувство за покровителство е много силно в мен.

Някой пазарувал ли е от сайта Пакостник?

# 352
Не съм я сменила, моята е в отпуска. Вчера имаше заместничка, която много повече ми допадна.

# 353
Някой пазарувал ли е от сайта Пакостник?

Аз пазарувам от магазина

# 354
Хелия, как се казва лекарката, която е замествала?

# 355
д-р Росица Мурад Simple Smile Но аз ходя в Олимед, не съм в МД.

# 356

Да, да. Просто като чуя, че някой е доволен от лекаря и веднага питам кой е Simple Smile Любопитстото яко ме тресе  Wink

# 357

Да, да. Просто като чуя, че някой е доволен от лекаря и веднага питам кой е Simple Smile Любопитстото яко ме тресе  Wink
[/quote
И аз съм така Wink

# 358
Такова вълнение в темата нищо друго не е предизвиквало като "лоши очи".
И мен все ме гледат в корема и ме коментират"Ама ти на стари години..","Ама ти тъкмо изгледа едното и вместо да си гледаш живота..." и т.н.
Вчера имах работа в една банка.Чаках повече от час и половина и накрая един дядо не се стърпя е се развика да ми дадат ред.Доста от бабите надигнаха глас,а едната дори каза,че не разбрала че съм бременна.А коремчето ми е доста голямо,дори ме питат няма ли да раждам.
Хора всякакви и гледам да не обръщам внимание,че иначе се ядосвам.

# 359
И аз да се отчета, не пиша много често но не остава време. На последната ФМ се оказа, че бебчо е вече с три седмици напред и в 27г.с е 1300гр.  посъветаха ме да направя обременяване с глюкоза, та днес го направих и всичко е ок. Нямам гестационен диабет, резултатите са добри, но изследването е много досадно и отнема време. Заедно с него пуснах ПКК и тук вече имам притеснения. Излезнаха левкоцити 15,6 при норма до 10,5, което доста ме притеснява. Знам, че може да се увеличат по време на бременност но пък чак толкова....Има ли някоя мам с такива стойности и без инфекция? Пускала съм скоро микробиология и урина всичко е чисто...утре мисля да го повторя пак и да пусна ЦРП, пък да видим. То ако не е едно ще е друго, все ще има нещо за притеснение ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт