Отговори
# 375
На мен ми звучи като някой, който иска просто да лапа парички. Най-добре се посъветвай с друг без да споменаваш за този преглед и накрая на прегледа попитай какво мисли за мнението на първия

# 376
tanichka1309 ти защо ходиш при двама, и защо ходиш при него след като един път вече е сгафил? Такива доктори просто се чудят как да мине денят им по доходно!  #2gunfire

# 377
Ами наблюдаващ бременността ми е д-р Янкулов от Авис Медика и той ме прати на фетална морфология(препоръча ми да си я направя тъй като не си правих за Даун изследванията и поне на феталната да се види ако има нещо),а феталната морфология в авис медика я прави само Славов-той е и началник на АГ отделението в болницата Авис Медика.А аз от моя съм си много доволна,ако не беше той бебо нямаше да го има.На 26.08 съм на ЖК и ще го питам за показателите,но на първите изследвания от ФМ ми каза че няма нищо притеснително,предполагам и сега ще е така,но недоумявам как този "д-р" може да дава такива отговори.... и да определено искат да смучат пари защото си записах час по телефона и споменах че е контролен преглед-жената каза няма да плащате,и отивам днес и той ми даде листче и ми каза с него да мина на касата ама аз я подминах .... 30 лв. за какво да ги дам-за изчерпателното му обяснение на въпросите ми ли .... не знам как има толкова доволни от него ...
ПС:допитах се до сестра в АГ кабинет за диагнозата какво значи и за това с FL дето не съвпада по седмици и жената каза че няма нищо притеснително Simple Smile

# 378
А аз още пазя листа където ми е сложил диагноза "мисед аборт" и мислех да му покажа да види що за мисед аборт е,но си викам айде да не се заяждам и без тва е темерут ми още повече да се вкисели и да ме ядоса нещо ....

# 379
Оххххх аман от алчни и некадърни "лкари". Аз не бих се върнала при него. На мен една в началото нали ми каза че си измислям бремеността. 17 дни след трансфер на ембрионите искаше да види нещо  ooooh! #2gunfire накрая каза че си измислям и какво всъщност ми били правили (аз съм след инвитро процедура и отивам съответно за болничен, за удължаване след доказан положителен кръвен тест).  #Cussing out

# 380
Някоя от вас раждала ли е вкъщи и мисли ли да ражда, защото ние с ММ доста се зачудихме, дали да не родя вкъщи. Вие какво мислите ?
аз почти не ям месо, компенсирам със зеленяци и ядки  Wink
И аз се опитвам да не ям месо и за разлика от предишните ми бременности лесничко се справям, като бях бременна с малката ми дъщеря, много ядох месо, не можех да го откажа или намаля.  Naughty Whistling #Crazy

# 381
Таничка и аз съм попадала на такъв "лекар"Преди 14г когато бях бременна ме гледа на един допотопен УЗ и ми заяви ,че бебето е несъразмерно развито(всеки показател отговарял на различни седмици,а разминаването беше около10 седмици)Тогава бях много рискова бременност и искаше да махна детето.Аз естествено отказах и се борих до край.За съжаление тази бременност при мен не завърши добре,но детето накрая си беше нормално развито отговарящо на седмиците,дори този "лекар" ме пита дали наистина това дете е излязло от мен,защото той бил видял друго.

Не се притеснявай,щом твоето АГ ти казва,че няма място за притеснение.Мисли позитивно и се радвай на бременността си.

# 382
Не съм чела отдавна. В отпуск съм но от другата сед пак на раб. Та под ред:

За газове - еспумизан, може при бременни
За обувките - на мен не ми порасна крака след първата бременност
За лошите очи - аз вярвам че има хора, които имат лошо излъчване, като цяло вярвам в негативната енергия и злобата. Нося червен конец, който ми носят от йерусалим. Незнам колко пази, но често ми се случва да се къса сам и при мен и при детето. С миналата бременност нали бях зле психически та ме водиха и да ми леят куршум. Незнам дали от това или там от други стекли се неща, но се поуспокоих. А и след като се практикува от древни времена сигурно има някаква истина. Говоря за бабите по селата, а не за някви самозванци екстрасенси.

За будуването нощем - и на мен ми се случва мн често. Особено около 3-4-5 съм редовно будна. А и мен ме почнаха ставите на краката точно от спането. Понякога едвам ходя.

Таничка, ти от къде се? Няма ли и друг лекар правещ фм. Въпреки че фм след 23сед си е чисто взимане на пари.

Деница Димова - за раждане вкъщи трябва много солидна подготовка, не може просто да решиш и да го направиш. Да не говорим, че в бг няма много условия за това. В другите държави присъства акушерка и има линейка пред вратата ако се обърка нещо да поеме бебето. Тук майки го правят на своя глава и понякога има сериозни усложнения. По добре си намери дула - те изчакват маскимално почване на раждането ореди да те отведат в болницата. Или си избери болница, дето да са съгласни с изискванията ти за раждането.

# 383
Някоя от вас раждала ли е вкъщи и мисли ли да ражда, защото ние с ММ доста се зачудихме, дали да не родя вкъщи. Вие какво мислите ?

Аз лично не бих рискувала да раждам вкъщи, защото първият път не ми се получи раждането, та се наложи секцио по спешност, та ако не бях в болница не искам да мисля. Като цяло подкрепям идеята за раждане вкъщи, но ако можеше да е с медицинско лице щяше да е по-добре. За първо раждане съм малко скиптична, но пък за второ, трето...... си е ОК, вече знаеш как се случват нещата, знаеш какво да очакваш и т.н.

# 384
  • София
За първо раждане съм малко скиптична, но пък за второ, трето...... си е ОК, вече знаеш как се случват нещата, знаеш какво да очакваш и т.н.
За съжаление пак не знаеш какво може да очакваш ...
Ражданията ми бяха сравнително леки. Но 2-рия път се оказа, че бебето има проблем и трябваше спешно да се реагира. По прегледите не беше забелязан проблема т.е. се предполагаше, че всичко ще е наред.
Ако си си у вас - кой направи първоначалния преглед на бебето? Тези дули, доколкото знам могат за помагат за самото раждане, но те не са неонантолози.

Ако има регламентирана огранизация - с акушерка и линейка в готовност, тогава може да се помисли по въпроса.
Но така, както стоят нещата в БГ към момента - аз лично не бих и помислила за такова нещо.

# 385
Здравейте момичета, от доста време ви чета и най накрая реших и аз да се включа. Мисля че нещата които обсъждате са много полезни и определено са от полза за много бъдещи майки.
Аз съм с термин за 20 ноември, казват че ще е момче.

# 386
  • София
аз почти не ям месо, компенсирам със зеленяци и ядки  Wink
И аз се опитвам да не ям месо и за разлика от предишните ми бременности лесничко се справям, като бях бременна с малката ми дъщеря, много ядох месо, не можех да го откажа или намаля.  Naughty Whistling #Crazy
Абсолютно негативно съм настроена към раждане вкъщи. Първия път родих нормално след напълно нормална бременност и се наложи ревизия на матката, защото плацентата не излезе сама. Процедурата се прави под пълна упойка и няма как да стане вкъщи. Втория път това ми беше най-голямото притеснение и само питах лекарката дали е излязла плацентата. Накрая тя ми я показа да я разгледам и да се успокоя.
А защо се опитваш да не ядеш месо, точно в момента, когато е толкова необходимо на организма? На повечето от нас проблемът ни е, че не ни се яде месо, а трябва.

# 387
Здравейте, бременелки! Моля мамчетата от София да ми препоръчат добър личен лекар.
Благодаря!

# 388
Здравейте, бременелки! Моля мамчетата от София да ми препоръчат добър личен лекар.
Благодаря!
Вили, за кой квартал?

# 389
Център, но не ми е проблем и другаде да е.Държа да е  компетентен,а не да си претупва пациентите

Общи условия

Активация на акаунт