Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен-20

• 109 920
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета! Бихте ли ме посъветвали кой фон дьо тен да избера? Колебая се между Revlon Colorstay и Bourjois - healthy mix. И за двата съм чела доста положителни мнения. Кожата ми е нормална в Т-зоната и брадичката, само в областта на бузите ми е доста суха и само там имам разширени пори и белези вследствие на пубертета. Понякога, когато нанеса фон дьо тен (слагам съвсем малко количество) се получават едни люспички по бузите ми и изглежда така, все едно не е размазан добре и сякаш порите и белезите ми стават още по-видими, затова слагам повече хидратиращ крем или направо го смесвам с фон дьо тена.

# 106
Ще си позволя да ти отговоря.Имам и двата и за това,което описваш втория по-добре.С доста по-сочен завършек е от ревлона  и ако кожата  ти е нормална е доста по подходящ. PeaceКолърстей е чуден за мазна кожа,особено в т зоната...

# 107
 При мен Фотореди е със средна покривност, която ми е достатъчна за ежедневие. Със скосината Диорска четка и леко наслагване постигам дори доста високо покритие, ако ми потрябва. Дори без пудра не лъсвам, а моята кожа е омазнява бързо попринцип. Така че явно си е индивидуално. За разлика, Колърстей е с малко по-добро покритие, но ми идва тежък. Също така, цветът buff ми е идея по-светъл, а следващият ми е тъмен. Но и на двете открих решение. Смесвам с Ideal Skin на Une и се получава идеално. Хем добро покритие, хем правилен цвят, хем се олекотява самият фдт, защото този на Une е доста воднист. И все пак предпочигам Фотореди, ако ще съм повече време навън, защото е освен с титаниев диоксид, така и с цинков оксид за фотозащита и затова даво по-качеснвена слънцезащита.

# 108
  • гр.Добрич
Mo0onllight, аз също мисля, че Bourjois - healthy mix ще ти допадне. Аз го имам, но съм с комбинирана кожа и лъсвам от него. Въпреки това го ползвам от време навреме.

Епона, браво че си намерила подходящата комбинация, че улучването на цвят и издържливост си е такова тото. #Crazy

# 109
  • SF
Без да знам, че ще питаш за Bourjois - healthy mix, вече се изказах, че е доста добър от по-бюджетните ФДТ-ни. Много хубава текстура, стои естествено и е особено подходящ за кожа с разширени от пубертета пори - маскира си чудесно.
Аз вече не мога да понасям фон-дьо-тени, които стоят като блажна боя и понеже използвам четка за нанасяне някои от тях стоят и на мазки.
Взимай смело Буржоа-то.

# 110
Момичета страхотни сте!  Hug А като ви чета, направо ме е срам колко съм назад с материала Blush Обичам да се гримирам, но досега съм позлвала само BB крем на Garnier ии Affinitone na мейбълин..т.е. нищо особено и се чудя защо не ми стои добре кожата, а лъсва на 3-я час  ooooh! Защо не ви прочетох по-рано  newsm78 Даже не знаех, че има кърпички за "попиване" на лъщенето.

Както и да е, сега съм в търсене на перфектния ФДТ и видях, че в ДМ има намаление до 25% (поне така пише в брошурата им)  на следните ФДТ на Max Factor: Lasting performance, miracle touch, collour adapt, all day flowless, whipped creme и основа за грим Facefinity Primer. Бихте ли ми препоръчали нещо от гореизборените? А за базата им? Ако имате други предложения моля да са в този ценови диапазон.  Praynig Предвид коментарите по-долу за Bourjois - healthy mix го имам и него предвид, но пък май max factor e по-добър от Буржоа-то...
Забравих да спомена, че кожата ми е нормална и доста мазна Т-зона, но другата част е ОК, даже имма чувсвтото, че с приближаването към скалпа на главата е леко суха. Доста е и тъничка обаче, т.е. направо ми се виждат капилярите по клепачите, но пък не съм със светла кожа, по-скоро medium. Искам ФДТ да е покривен, колкото да ми изравни тена (че имам червени бузки  Embarassed) и леки насъвършенства, но и да стои много естествено.

Много ви благодаряя!   bouquet

# 111
  • Пловдив
Забравих да спомена, че кожата ми е нормална и доста мазна Т-зона, но другата част е ОК, даже имма чувсвтото, че с приближаването към скалпа на главата е леко суха. Доста е и тъничка обаче, т.е. направо ми се виждат капилярите по клепачите, но пък не съм със светла кожа, по-скоро medium. Искам ФДТ да е покривен, колкото да ми изравни тена (че имам червени бузки  Embarassed) и леки насъвършенства, но и да стои много естествено.

Много ви благодаряя!   bouquet

Аз също съм с мазна кожа в Т-зоната и затова ти препоръчвам на Revlon ColorStay на цена 19,90.
Покривен е и стои естествено!
Аз видях от тази тема, че са изписани доста положителни мнения за него и реших да си го взема.

Ползвам го в комбинация с Lumene матираща база за грим за лице и крем на Биодерма за пори - по 24лв. са и двете.

Повярвай ми, щом вече трети ден приятелят ми е във възторг колко добре ми стои на лицето, значи наистина има видим ефект  Laughing.
След работа отивам във фитнеса и след фитнеса дори още е на лицето ми е, просто съм изумена.
Имам две опаковки фон дьо тен на Виши и дори не съм посягала към тях, след като се сдобих с този на Ревлон.
Вече ми е в графа любими!

Също така искам да похваля и четката за руж, която си купих на е.л.ф, също от коментарите тук, тази четка просто върши чудеса с лицето ми! Намерих я в един сайт на цена 11лв.

Ако можеш да отделиш поне 30лв. горещо ти препоръчвам фон дьо тена в комплект с четката, сигурна съм че ще останеш много очарована!

# 112
Момичета страхотни сте!  Hug А като ви чета, направо ме е срам колко съм назад с материала Blush Обичам да се гримирам, но досега съм позлвала само BB крем на Garnier ии Affinitone na мейбълин..т.е. нищо особено и се чудя защо не ми стои добре кожата, а лъсва на 3-я час  ooooh! Защо не ви прочетох по-рано  newsm78 Даже не знаех, че има кърпички за "попиване" на лъщенето.

Както и да е, сега съм в търсене на перфектния ФДТ и видях, че в ДМ има намаление до 25% (поне така пише в брошурата им)  на следните ФДТ на Max Factor: Lasting performance, miracle touch, collour adapt, all day flowless, whipped creme и основа за грим Facefinity Primer. Бихте ли ми препоръчали нещо от гореизборените? А за базата им? Ако имате други предложения моля да са в този ценови диапазон.  Praynig Предвид коментарите по-долу за Bourjois - healthy mix го имам и него предвид, но пък май max factor e по-добър от Буржоа-то...
Забравих да спомена, че кожата ми е нормална и доста мазна Т-зона, но другата част е ОК, даже имма чувсвтото, че с приближаването към скалпа на главата е леко суха. Доста е и тъничка обаче, т.е. направо ми се виждат капилярите по клепачите, но пък не съм със светла кожа, по-скоро medium. Искам ФДТ да е покривен, колкото да ми изравни тена (че имам червени бузки  Embarassed) и леки насъвършенства, но и да стои много естествено.

Много ви благодаряя!   bouquet
Пробвала съм Ревлон colorstay,Макс Фактор 3in1 и Catrice photo finish. В този ценови диапазон за смесена кожа с бързо омазняваща се Тзона за мен най добър е фдт на Катрис  Peace

# 113
От днес съм с най-новият фдт на La Roche-Posay специално за чувствителна кожа (матиращата версия, защото има версия и за суха кожа). Този месец го пускат на пазара (може и да е зареден вече). Засега се държи много добре, но ще ичакам да придобия пълно мнение преди да споделя повече за него!  Peace

Досега иначе бях със СС на Еssence!

# 114
  • В къЩи.
Също така искам да похваля и четката за руж, която си купих на е.л.ф, също от коментарите тук, тази четка просто върши чудеса с лицето ми! Намерих я в един сайт на цена 11лв.

Може ли линк на сайта и четката конкретно?  Praynig

# 115
  • Пловдив
Може ли линк на сайта и четката конкретно?  Praynig

Разбира се!
Линк към четката:
http://sistersmakeup.bg/index.php?route=product/product&filt … mp;product_id=144

но гледам, че са вдигнали цената. Може да я потърсиш на друго място, но да ти кажа доста трудно се намира. Аз поне се рових цял ден докато я открия.

Линк към фон дьо тена и базата за грим:
http://beautycosmetic.biz/lumene-lumene-matirashta-baza-grim-lice-p-4294.html
http://beautycosmetic.biz/revlon-revlon-colorstay-kombinirana-ma … o-ten-p-4971.html

Само да ти кажа, че фон дьо тена е без помпичка. Аз имам от стари фон дьо тени и с тях го използвам, но ти ако нямаш ще ти е трудно. Може да разгледаш за такъв с помпичка.

Най-добре иди до някой магазин, просто аз нямам време да обикалям и затова всичко поръчвам онлайн.
В магазина може и да пробваш, все пак предполагам няма да стои по този начин на всички кожи и може да не ти хареса.

Да ти кажа аз си мисля, че голяма роля изигра четката, днес ще опитам да сложа от фон дьо тена на Виши с нея и ако пак стане уникално, значи е от нея Laughing

Но със сигурност мога да кажа, че издържа 24 часа на лицето, както е описано на опаковката!

Снощи бях на спининг, при положение, че използвам и кърпа, за да се бърша... ами да ти кажа фон дьо тена не беше мръднал.

Пожелавам ти успех и да случиш на фон дьо тен като мен  Hug
А за четката изобщо не се чуди, може дори да прочетеш и мнения за нея.

# 116
И аз харесвам фон дьо тена на Bourjois Healthy Mix и не го сменям.
Имам и CC кремът на Bourjois, също е хубав.

# 117
Лия, четката на елф с естествен косъм ли е? На мен ми трябва за нанасяне на матираща пудра.

# 118
  • Пловдив
Лия, четката на елф с естествен косъм ли е? На мен ми трябва за нанасяне на матираща пудра.

Изкуствен косъм е.
Аз освен за нанасяне на фон дьо тен я използвам и за пудра и руж!

Но дори и изкуствен косъм, досега толкова мека четка не бях ползвала, а и косъма не позволява задържането на продукт по четката и така я прави икономична от към материал  Laughing

Продуктите, които нанасям с нея също са матиращи!

Би ли споделила ти каква пудра ползваш, защото моята свършва и смятам да си взема някаква друга този път.

# 119
  • В къЩи.

Благодаря ти.   bouquet

Отдавна съм и хвърлила око,вече я поръчах.

След колко дни да я чакам?

Общи условия

Активация на акаунт