FOREX - валутна търговия

• 37 001
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
@Aisha как ти върви печалбата две години по-късно? Може ли да ми пратиш някакви ресурси за четене на лс (форуми, сайтове, всичко ще е от полза)? Като бях бакалавър, единия семестър имахме точно такъв предмет - разцъквахме Бенчмарк и даже бях доста добра в забелязването на разните му там фигури  Mr. Green Сега ми се прииска пак да се пробвам, хем разцъкваш от компютъра (а аз и без това повечето време съм на него) та се зачудих кое как е и има ли смисъл... Никой не обича да си губи времето.

# 31
Аз от цъкане тук и там стигнах до този сайт - http://www.babypips.com/
И сега чета там. Има доста уроци и поне всичко е структурирано.

Стигнах до ECN и маркет мейкърите обаче и се хванах за главата Confused Никак не ми допада идеята да играя срещу брокера. Предвид и че съм начинаеща най-вероятно ще загубя всичко и после само ще седя и ще се чудя заради мен ли е или заради тях Crazy

Някой ако знае добър ECN да каже. Аз рових и стигнах до Адмирал и Булброкърс като някакви варианти.

И още един въпрос, при откриване на реална сметка в каква валута е най-добре да е?

Последна редакция: пн, 22 фев 2016, 10:49 от Бухтичка

# 32
  • София
Blugirl, благодаря за интереса. Върви търговиката, бутаме я. Резултата е в моя полза в повечето дни. Но с малки количества. Вярна съм на петрола и рублата, нали са свързани - падат едновременно.
Често пробвам и други екзотики - турска лира - йена, южноафрикански ранд. След нова година понякога $SPX500 - дава много.
Полезни сайтове - аз преглеждам български и руски. Много плява има, но се намира и читаво мнение
http://forexforum.bg/ - малко потребители, често спорят за политика.
http://bulgaria-forex.com/forumdisplay.php?26-%D0%94%D0%B8%D1%81 … D0%B8%D0%B2%D0%BE - има отделни читави мнения.
http://ruforum.mt5.com/ - руснаците май са по-сериозни. Има добри прогнози понякога.
http://borsatip.bg/ - пускат понякога добри сигнали.
Страницата на Варчев, също бива в прогнозите.
Но предпочитам сама да си гледам графиките и да си решавам.
Бухтичка, моята сметка е в лева. Просто я открих с дебитната карта, на която ни превеждат заплатите. Първата загуба е нещо нормално. Приемам го като сума, платена за обучение. Загубата ми е като наем на помещение - ако имам магазин или офис. Според мене реалната сметка трябва да се захрани с  такава сума, която си готова да загубиш. СУма, на която не разчиташ. Ако се увеличи - добре. Ако не - продължаваме с обучението.
А дано модераторите не решат, че рекламирам и не ме изтрият.

# 33
Е да, аз мислех да почна с малка сума, точно за да се уча, а и не съм си поставали големи цели. Лошото е, че това ме ограничава към маркет мейкърите. Четох за Oanda, че били по-читави и регулирани уж и реших да пробвам с тях. Хубавото е, че може да търгуваш всякакви суми, няма ограничение, което на мен ми е необходимо, за да мога да започна с малък капитал. Лошото е, че ливиръджа им е 1:50 и това определено ме затруднява в момента. Другото неприятно е, че за да търгуваш с малки суми трябва да използваш техния софтуер. А аз тъкмо бях почнала да свиквам с мета трейдъра. Но сега ще се мъча с техния да видим дали ще се получи.

# 34
А защо пренебрегваш българските брокери?
Доколкото знам при повечето минималния капитал е 200 лв. Имат и МТ4.

# 35
Защото повечето са маркет мейкъри, а това като цяло не ми допада особено.
Търсих ECN, попандах на Адмирал, но там минималния капитал е 1500 лв. Има някакъв ECN и в Булброкърс доколкото разбрах, но там не ми стана много ясно, трябва да ги погледна пак.

А иначе Oanda също има МТ4, просто не може да се търгува с малки единици там, което между другото също не знам колко е възможно при другите брокери. Говоря за нано лотове.

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 18:51 от Бухтичка

# 36
@Aisha как ти върви печалбата две години по-късно? Може ли да ми пратиш някакви ресурси за четене на лс (форуми, сайтове, всичко ще е от полза)? Като бях бакалавър, единия семестър имахме точно такъв предмет - разцъквахме Бенчмарк и даже бях доста добра в забелязването на разните му там фигури  Mr. Green Сега ми се прииска пак да се пробвам, хем разцъкваш от компютъра (а аз и без това повечето време съм на него) та се зачудих кое как е и има ли смисъл... Никой не обича да си губи времето.
Здравеите,записвам се да следя , стана много интересно.В последно време и аз искам да се пробвам ,но не разбирам абсолютно нищо,а не знам от къде да намеря нещо за 4етене ,което ще ми е от полза и се радвам ,4е ви открих.Много моля за някаква първона4ална информация ,ако разбира се по-запознтите имат време и желание както и откъде мога да намеря тези книжки за форекса,които споменавате в по-предните постове?

# 37
В Замунда има някакъв торент с най-различни книги за форекс. Не съм ги чела обаче, не знам дали си струват.
Аз минавам през училището на babypips - http://www.babypips.com/school
Повечето уроци са доста добре написани според мен.
Само нещо забих на пивот точките в момента, уж на теория ми е ясно горе-долу, но не съм сигурна как се чертаят реално. Ако някой разбира мога да се опитам по-конкретно да си задам въпроса.

# 38
  • София
има полезни неща в горния сайт, благодаря за споделянето.
Всеки ще намери собствен начин на обучение.
Демото също върши работа в началото.
Аз  - не се оплаквам. И да не тече, капе по малко. Даже и в момента блажа от петрола.
Също може да обърнете внимание на GBP покрай очаквания референдум ще даде и в двете посоки.

# 39
Напълно подкрепям за babypips и Oanda - с положително мнение съм и за двете.

Иначе разполагам с малко вътрешна информация и мога да ви уверя, че има разлика между демо сметка и реална, дори и котировките да са еднакви. При реалната флуктуацията е много по-силна и понякога брокерът може нарочно да бави изпълнението на поръчката ви или да не я изпълни на заявената котировка.

Който има знания и опит, може и да спечели, но за да са значителни печалбите са необходими години опит и пак няма гаранция. Моето лично мнение е, ако не сте добри в това, по-добре играйте на тото:) 

# 40
Зарибяването с демо печалби е ясно и на малките деца. Но нали все от някъде трябва да се почне обучението.
Първата реална сметка почти винаги заминава. За мене не е драма - приемам го като сума, платена за обучение.
Няма място, на което само да печелиш.
Тотото пък съвсем няма да ни направи щастливи.
А някой спечели ли от AUD докато си пи кафето сутринта? Много хубаво стана с неочакваното намаление на лихвата.

# 41
Напълно подкрепям за babypips и Oanda - с положително мнение съм и за двете.

Иначе разполагам с малко вътрешна информация и мога да ви уверя, че има разлика между демо сметка и реална, дори и котировките да са еднакви. При реалната флуктуацията е много по-силна и понякога брокерът може нарочно да бави изпълнението на поръчката ви или да не я изпълни на заявената котировка.

Който има знания и опит, може и да спечели, но за да са значителни печалбите са необходими години опит и пак няма гаранция. Моето лично мнение е, ако не сте добри в това, по-добре играйте на тото:) 

Прочетете този сайт!  https://avexdoichev.alle.bg/
Разлика между реална и демо сметка има само при Маркет Мейкърите, те имат междинни сървари и си правят каквото си искат по принцип работят срещу клиентите си, регистрират сделки както на тях им е удобно, в сайта много добре е обяснено. При ECN брокерите този проблем го няма. Има доста демонстрации на реални сметки за сериозни печалби, всички сделки са на печалба с определена стратегия, усвоява се от 1-3 месеца, само за лично ползване!

# 42
И аз се записвам, направила съм си съвсем малка реална сметка в Оанда.  Simple Smile

# 43
Еовин, пожелавам успех.
Доволна съм от началото на май.

# 44
И аз се записвам, направила съм си съвсем малка реална сметка в Оанда.  Simple Smile
А, и аз към това точно съм се насочила  Mr. Green
Но още цъкам на демото само. Малко съм на загуба и ми се иска да я докарам поне до изходно положение сметката. Пък и да почета още малко.

Общи условия

Активация на акаунт