Пелени и гащички за многократна употреба - 15

• 29 174
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
Аз засега съм купила 14 Dudeybaba различни видове джобове и мисля да поръчам 8 Little Bloom от бамбуковите им. Като се роди бебо ще видим дали ще сме доволни:)

И двете ми изглеждат Alva- подобни, ако са, имай предвид, че може да са големи за новородено  Peace

Аз да си побутна питането от миналата тема....

Никой ли не стрипва?

Бях постнала в миналата тема линк към разни видеа в ютуб и статия на една блогърка, където подробно се обяснява за стрипването. Ако искаш, можеш да ги погледнеш  Wink

Аз най си харесвам Pop-in  Heart Eyes.

И аз! И аз!  Party
Слагам му през нощта една и до сутринта нито капка извън пелената, въпреки че е натежала от напояване  Laughing Вчера излизахме с една Pop- in и отново без пропуск!!!

Нощни очи, беше попитала за бамбуковите подложки с въглен. Аз ги изпробвах и ми харесаха. Пробвах ги с джобовете на Baby Wizard, които преди това слагах с конопени подложки. Харесаха ми повече, защото са по- плътни, а аз си мислех, че ще са обемни за новородено. Освен това съхнат доста бързо.

# 16
  • София
Аз засега съм купила 14 Dudeybaba различни видове джобове и мисля да поръчам 8 Little Bloom от бамбуковите им. Като се роди бебо ще видим дали ще сме доволни:)

И двете ми изглеждат Alva- подобни, ако са, имай предвид, че може да са големи за новородено  Peace

Имам план Б ако са големи - ще ползвам биоразградими еднократни  Whistling

# 17
  • Варна
Благодаря за новата темичка, продължавам да ви следя с интерес   bouquet
Искам да попитам когато сте навън за по-дълго, как съхранявате мръсните пелени, докато се приберете?

# 18
Благодаря за новата темичка, продължавам да ви следя с интерес   bouquet
Искам да попитам когато сте навън за по-дълго, как съхранявате мръсните пелени, докато се приберете?

В т. нар. wetbag. Това са торби, които са направени от същия материал като защитните гащички/ външната част на многократните пелени, т.е PUL, TPU и още едно мисля, че имаше, ама забравих как се казва.

Ето снимки в гугъл да видиш как изглеждат  Wink

# 19
  • have faith and be patient ..
Аз като един голям фен, моля да добавите и сайта на Coolababy към сайтовете за поръчка в чужбина: http://www.coolababy.com/

оххх и аз си поръчах още един комплект ню борн със сребърни йони и торбички и постелките , които са пуснали .. не ги ползвам още ,но много ме радват  Mr. Green  ще пусна линкове на магазина им в алиекспрес .. аз май главно от там си купувам  Laughing
подложка - http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-Coolababy-Baby-Bamb … d/1673708145.html
комплект за новородено (4 гащи и 4 подложки) http://www.aliexpress.com/snapshot/6186320152.html
торбички 2 броя http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-2-Coolababy-Reusabl … s/1489582693.html

# 20
  • Пловдив
Благодаря на всички, които споделиха опита си със стрипването.

От скоро пера на 60 градуса всичко. Слагам дезинфектант винаги. Ползвам прах Angel Baby.Но като  сваля напишканата пелена мирише. И като се съберат няколко в кофата става страшно.

# 21
Аз мислех, че стрипването е ако миришат след пране, а не като ги свалиш от дупето  newsm78.
Те и на Валко миришат, като му ги сваля от дупето, но са си ок след пране - чисти, не миришат. Не ми е хрумвало да ги стрипвам. Rolling Eyes

# 22
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Стрипването се прави с цел пелената да се прочисти от препарати, наслагвания, кремове и прочие.

Значи скоро пак трябва да го направя  Grinning

# 23
За съхранението до скоро ползвах найлонов плик вързан здраво или плик със закопчалка, подобна на цип, но се сдобих с такава торбичка. Удобна е,  но не знам как се справя с миризми. Не е захранена бебка и няма гадни миризми.

# 24
  • Варна
Благодаря за новата темичка, продължавам да ви следя с интерес   bouquet

В т. нар. wetbag. Това са торби, които са направени от същия материал като защитните гащички/ външната част на многократните пелени, т.е PUL, TPU и още едно мисля, че имаше, ама забравих как се казва.

Ето снимки в гугъл да видиш как изглеждат  Wink
Благодаря! Виждала съм ги, обаче не съм допрочела явно за какво точно се използват  Embarassed

# 25
Здравейте. Решила съм да ползвам многократни пелени и надникнах при вас за съвет. Смятам да поръчам от алиекспрес 15-20 бр от тези които стават от раждането до като мине на гащички. Не съм много наясно обаче с подложките и другите аксесоари които трябва да си поръчам с пелените

# 26
Привет! В миналата тема обсъждахме  тези неща.  Но   може би и други  съфорумки няма да имат нищо против  да обобщим казаното. Ако искаш, качи снимка на това, което си избрала, за да не пишем наизуст. Предлагам ти и този линк. http://www.ezbaby.eu/faq.html
Дано не  се приеме като спам. Просто ми харесва как Антри е обобщила нещата.
Допълвам:  вече обсъждахме, че тези  пеленки най-вероятно не стават  за  новородено.  Можеш  да си  отгледаш първите  1-2   месеца бебчето с тензухени пеленки или прифолд и 3 бр. гащички   защитни. Моите са  Бамбино Мио. Вместо  тензух илиприфолд може да се ползват вложки за джобове, но трябва да не са  дебели и да са от естествени материи. Последното го казвам на  изуст. Нямам опит. Със сигурност знам обаче, че тензух и малък прифолд 7а чудесни вложки.

Последна редакция: сб, 30 авг 2014, 21:36 от mama Barba

# 27
  bouquetБлагодаря за темата.

На мен all-in-one пелените като че ли са ми любими, най-много ползвам Tots Bots Easyfits.

# 28
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи, беше попитала за бамбуковите подложки с въглен. Аз ги изпробвах и ми харесаха. Пробвах ги с джобовете на Baby Wizard, които преди това слагах с конопени подложки. Харесаха ми повече, защото са по- плътни, а аз си мислех, че ще са обемни за новородено. Освен това съхнат доста бързо.

Чудесно звучи! Simple Smile Надявам се и аз да остана доволна от тях. Simple Smile

# 29
Tsvetivn, относно това къде ги съхранявам: не държа торбата да ми е същият десен като пелените, затова в second hand магазин си изнамерих педя на педя торбичка с цип също от непромокаем материал за някакви стотинки (със сигурност не е PUL, но върши също толкова добра работа, колкото и тези от сайтовете  Wink напомнят ми малко на тези, с които ни изпращаха навремето в детската градина, за да може лелките да прибират вътре намокрените ни от инциденти дрешки).

По въпроса за dudeybaba: Като ни изписаха от болницата, малчо тежеше 3200 и имаше малки кълки, та всичко ни пропускаше покрай тях, та чак две седмици като наля малко почнаха да му стават - доволна съм, държат се, а всичките ми 8 бр. са с лепки - само едни се деламинираха и то по моя вина.

Алвите още му големеят малко и от 6-те, които имам му стават само едни, а е вече на 2 месеца и тежи 5300 Grinning Наистина ги правят едно към кесим  Crazy И продължават да му правят червено на крачето и полудявам!

Нощем ползвам само Tots Bots easyfit. Най им имам вяра. Ляга в 21ч, сутрин в 5 се буди и рядко има авария и то покрай кръстчето и то подозирам, че е заради това, че много шава вечер като обувам и не го нагласям както трябва.

Досега не съм стрипвала нищо. Пера всеки ден, къде с яйце, къде с тео бебе, от време на време слагам чаено дърво. Всичко на 60 градуса, рядко с предпране, защото преди това препирам пелените.

Общи условия

Активация на акаунт