Лидл ::48::

• 84 348
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Мислех, че са немски машинките, те били китайски  Rolling Eyes

Аз пък съм правя с цяло пакетче мая.

Моята рецепта /ама малко на око правя аз/
320 гр топла вода, 2-3 с.л. олио /зехтин/, непълна с.л. сол, пълна с.л. захар, 600 гр. брашно, пак. мая.
При сигнал слагам около шепа ядки и семки  Peace

# 256
  • София
Пробвай за първи път да си направиш бял хляб на основната програма на машината, както е в книжката.
Те все пак са писани за тази машина и трябва да са най точни.

(моята е панасоник, но средната основна рецепта, на която  винаги хляба ми е повече от перфектен е - 1 малка мерителна лъжичка мая, 500 гр бращно, 1 и 1/2 същата лъжичка сол, 1 и 1/4 същата лъжичка сол, 25 гр брашно и 350 мл вода)

С цял пакет 1 път правих, заради някаква сбъркана рецепта, хляба се наду прекалено, стана целия в дупки, имаше дъх на мая... абе не ми хареса.

# 257
Най-лесната е брашно, вода, сол и мая - класически хляб. Wink

# 258
  • Пловдив
Честито на придобилите хлебопекарна! Препоръчвам да я пробвате още днес, че нашата първа не работеше. Смениха я без проблем разбира се.
За другата седмица ми трябват около 200лв за Лидл.
newsm78 Аз пък почти нищо не харесах Wink

п.п. Някой да има от ел.четки за зъби Rolling Eyes

Само да вметна,че марката на детските дрехи с р-р до 116 е много по-добра от тази на по-големите р-ри.Не знам има ли други на моето мнение...

# 259
  • Русе
Пробвай за първи път да си направиш бял хляб на основната програма на машината, както е в книжката.

Май, май. И аз така мисля. Само си мисля тези сумати и видове брашно дали могат да се сменят?
Имам брашно тип 500, тук има рецепти с 550 и много други.
Например:
Бял хляб:
320мл вода
20 гр масло
1,5 ч.л. сол
1,5 ч.л. захар
600 гр брашно 550
1 пакетче суха мая
1 айце

# 260
  • София
Като ви чета чак ме хваща яд, че не изчаках лидълската хлебопекарна, ами си взех Мулинекс, но беше на промоция и ММ се беше навил да ми я купи.  Mr. Green И според мен 1 пак. суха мая е много, по мойта рецепта за 550 гр. брашно е 1 и 1 четвърт чаена лъжичка, което е около половин пакетче.  Peace
И аз харесах долнищата от другата седмица за каката за градина, нищо че пише че са за момче. Клинчета имаме бол, може да и взема от гащичките, но трябва да видя модела, че повечето 86-92 са и големи и не са и удобни.
Добре че казахте за суитчърите от днес, да не се разкарвам.

# 261
  • Варна - Черна гора
Момичета, аз съм си копирала следното мнение от темата за Машината за хляб

Принципа е следния - на 100 г брашно - 60 мл вода
маята, захарта, солта 1-1,5% от теглото на брашното
може с олио, може и без него

Така, че една проста рецепта включва:
500 г брашно
300 мл вода
1-2 с.л. олио
1 каф.лъж. захар
1 ч.л. сол
5 - 6 г. жива мая
Основна програма - 1

500/300 е пропорция за бяло брашно. Ако се прави пълнозърнест хляб естествено, че течността трябва да е повече и да се остави леко да маже под бъркалките.

За тези, които нямат везна: могат да измерят колко чаени чаши е 1 пакет брашно. Така ще знаят ~ колко г. брашно е 1 ч.ч.. В началото си следете тестото. Винаги може да се добави липсваща съставка (брашно или течност).

# 262
  • Пловдив
Момичета, да сте виждали някъде изостанали от безжичните звънци, доста отдавна бяха, но сега ми се налага спешно да купя, а тези бяха добри.

Всъщност за последно са ги пускали в началото на август, ето този модел от стр. 4 http://en.calameo.com/read/00364448470e71a0e9cbd

Едва ли ще съм много полезна, не знам от къде си, но в магазина им в Г. Оряховица имаше, днес ги гледах същите. Дано съм помогнала.  Simple Smile

Много ти благодаря, аз съм от Пловдив. Странното е, че им писах и отговорът, който получих е:

"Благодарим за Вашето съобщение от 18.09.2014. Бихме искали да Ви информираме, че желаният от Вас артикул Безжичен звънец е промоционален до изчерпване на доставените количества и не е включен в нашия постоянен асортимент. За съжаление трябва да Ви съобщим, че този артикул вече не е наличен нито в нашите филиали, нито в складовото дружество.  

Благодарим Ви за разбирането и се надяваме, че и в бъдеще ще се доверявате на нашите продукти и ще можем да Ви радваме с разумни цени и добро качество."
Но сега ще им пиша пак да проверят в Г. Оряховица   Laughing

# 263
Правя основно френски бял хляб. Влезте в темата за хлебопекарните,там ще откриете и инфо за маята ,за всичко.

# 264
  • София
Аз си ги правя по рецептите от книжката и ми се получават. Но имам и електронна везна, та измервам съвсем точно.
Незнам четката за зъби каква е, но за тези пари с толкова накрайници си заслужава. Моят мъж ми подари Орал Б, дето един накрайник е 20 лв.  Tired
Аз пък си харесах чадър и гумени ботуши за мен от др. седмица. Дребните имат от миналата година, пак лидълски, тогава им бяха големи.  Mr. Green

# 265
Направо съм бясна... #Cussing out Току-що си разпечатах хлебопекарната - бъркалките липсват  #Cussing out

# 266
  • София

Май, май. И аз така мисля. Само си мисля тези сумати и видове брашно дали могат да се сменят?
Имам брашно тип 500, тук има рецепти с 550 и много други.
Например:
Бял хляб:
320мл вода
20 гр масло
1,5 ч.л. сол
1,5 ч.л. захар
600 гр брашно 550
1 пакетче суха мая
1 айце
Като имаш 500 с 500 Simple Smile
Ако нещо не се получи ще мислиш какво е било в повече или по-малко и ще си намериш точното съотношение.
Наистина темата за пекарните в кулинарния е много полезна, има хубави съвети, насоки, рецепти и т.н.

# 267
  • София
Не е по темата но при съотношение 500 г брашно
300 мл вода, със сигурност тестото ще лепне по стените! Много е водата  newsm78

# 268
  • София
Ооо ами виж, за мен е малко водата , моята е на 350 за 500...320 съм слагала, но малко малко й беше... иначе в лидлъската също видях 320 на 600 брашно... но пък после мернах и яйце, тъкмо щях да пиша, че малко ми се струва, но яйцето ми оправи съотношението.

Да действа по книжката, пък то ще си покаже после.

# 269
  • Русе
Ооо, след малко почвам да чета и там, че има многоооооо. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт