Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детска ясла Иглика Варна

 • 21 154
 • 36
 •   1
Отговори
 • 1
 • 2
 • 3
 • Всички
 • Мнения: 635
Може ли мнение за детска ясла Иглика Варна, пета група, детето ми тръгна днес и съм много притеснена, моля за мнение ?!

# 1
 • Варна
 • Мнения: 20 597
Какво точно те притеснява Simple Smile Аз съм чела и чувала много добри отзиви за тази ясла, личните ми впечатления също са добри. Синът ми е записан в нея от близо месец (6-та група), сравнително бързо се адаптира. Първата седмица плачеше много, и аз с него, след това започна да ходи с желание, дори няма търпение да го събуя и съблека, търчи да влиза в стаята при децата Laughing Само следобедите още са трудни, не иска и не иска да спи повече от 15 минути там, съответно цял следобед бил кисел и прописквал от време на време.
От днес е вкъщи до края на седмицата заради леко зачервено гърло и кашлица, това му е първо отсъствие.
Не се тревожи, всичко ще е наред.

# 2
 • Мнения: 635
ами притесних се когато чувах от групите разни викове на лелките , затова исках да чуя отзиви ! И като отидох плачеше , а като влезе не заплака !

# 3
 • Варна
 • Мнения: 20 597
Не съм чувала викове, поне от нашата стая, за другите не съм се заслушвала... Иначе е нормално първия път като влезе да е по-скоро заинтригуван и да не плаче, после като осъзнае, че е сам на непознато място с непознати хора заплаква. Дори към 3-4-ти ден става по-зле, защото вече знаят какво да очакват. Моят и досега понякога ревва като ме види на вратата да го вземам, дядо си посрещал с усмивка, на мен обаче веднага започва да ми се жалва Simple Smile

# 4
 • Мнения: 6 793
Доволна съм от яслата, конкретно от втора група са моите впечатления. Много мили дами бяха и сестрите, и лелите. Плакала е дъщеря ми, но съвсем в рамките на нормалното, без драми, без дърпане на вратата. Притеснявах се много за спането там, защото у нас винаги й е било проблемно, но там заспиваше. А тържеството на децата за родителите беше на по-високо ниво от съответното в ДГ.

# 5
 • Мнения: 635
Чувала съм , че втора група били най мили, днес плака като обухме обувките, но аз много и говоря . Взеха я , лелката беше мила , имаше песнички , играла ми казват , пишала, пила вода . Е сигурно е и плакала, казва ми " плачам мама " , но днес беше убаво

# 6
 • Мнения: 6 793
О, в грешка съм. В първа група беше дъщеря ми, сега съм сигурна. Все пак мина време. Първоначално я разпределиха във втора, тук бях прочела, че втора била най-хубавата група и се зарадвах. Ходи няколко дни в нея, разболя се и я спрях. Като оздравя по някакво стечение на обстоятелствата временно я сложила в първа група, където свикна много бързо и там си остана.
Дано бързо се адаптира детенцето ти! Мненията често са субективни, гледай си твоето дете и по него се води.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 439
Моето момченце е в 4та група, но вече месец не се е адаптирал. От него ли е от госпожите ли не знам. На 1г 10мес е и мисля, че е още малък. Оплакват ми се, че не спял, вкъщи е много изнервен, изпада в нервни кризи, а като види леглото вечер започва да крещи "там, там, там" и да сочи навън. Нещо го натискат в яслата да спи ли, каво става не знам. Онзи ден ми го "похвалиха" че избягал от кошарата и го заварили да рови из шкафовете в занималнята. Смятайте колко време не е имало никой при децата.
Имам алтернатива и до напролет ще го гледат пак баба му и дядо му. Но после като го пусна пак ще искам да е в друга група.
Иначе яслата като сграда и местоположение ми харесва. Госпожитесъщо са хора с опит, но явно нещо не се получава химията.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 22
Може ли мнение за детска ясла Иглика Варна, пета група, детето ми тръгна днес и съм много притеснена, моля за мнение ?!

То и моя не може да свикне, защото е постоянно болен. Ходихме 5 дена и сега пак ще отсъстваме.
Да ти кажа аз от това, че им повишават тон не се впечатлявам, все пак трябва да има ред и дисциплина, но ми е неприятно да споделя, какво се случи на 05.01.
Водя го първия ден след дългата почивка, когато трябва всички да са починали и със здрави нерви, успахме се и пропуснахме първия прием /тогава децата май са по-спокойни като закусват там/ и отиваме 9 часа. Малкия реве, но какво да се прави   оставих го, защото имам доверие. Изливам на двора и чувам вътре как една от госпожите му вика и блъска /предполагам с ръка/ по перваза на прозорците или др. повърхност явно за да е по-внушителна ли, какво не знам. Направо ми призля. Не се върнах, защото ...........  Та, на следващия ден вече по-спокойна разискваме ситуацията и какво се случва?
Вместо някакво смислено обяснение на какво се дължи тази бруталност, нещата просто се отричат – все едно не съм го чула с ушите си, а някой ми го е разказал. Нали сме на първи етаж няма как да сбъркам от къде идва звука.  
За сега уж ме убедиха, че това няма как да се случи /от себе си бих казала - отново/.
Последиците от такова отношение може да са – напикаване, заекване и т.н. излишни проблеми някой за цял живот.
Все пак ако техните деца и внуци някой ги „обгрижва” така, как ли ще се чувстват?
Вярвам, че наистина е изолиран случай и през повечето време всичко е както трябва, че все сме драпали да влезем там – хвалена ясла, възпитателки и т.н. и бях много щастлива, че го приеха.

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 12:02 от _Adel_

# 9
 • Варна
 • Мнения: 20 597
Това в коя група се случи? Крайно неприятно наистина... Сигурна ли си, че на него викаха, различи ли някакви думи? Моят син също е ходил към месец сумарно, а е започнал от 25 август. Или боледува или тъкмо е оздравял (както сега) и честно казано не ми се пуска отново точно на прага на грипния сезон. Последно го пуснах през ноември, ходи 1 седмица и 2 дни преди да лепне конюнктивит, сополи, хрема и кашлица ooooh! Та първите няколко дни беше горе-долу ок. Предпоследната сутрин уж влезе спокоен, вратата се затвори и в следващия момент го чух да плаче сърцераздирателно и да крещи "мамо, ела". Направооооо.... и аз ревнах. както и да е. На следващата сутрин влезе уж спокоен в сградата, качихме се горе, той се поначумери и още преди да почукаме на вратата се разрева, ама брутално, буквално започна да рита, да се дърпа, свлече се на земята и се разрева. Сестрата излезе, аз се опитах да го успокоя някак, но той буквално беше "no responding" както се вика. Вечерта го взехме, той като ни видя ревна и хукна към нас. Аз го гушнах и питам :какво прави днес, Борче? Сестрата (някаква нова беше) ми вика "ми плаче, какво да прави" Whistling На следващата сутрин се събуди със залепнали очи и това му беше ходенето на ясла. А преди това ходеше с мерак, не плачеше, дори следобед ме посрещаше засмян. Какво се случи и случило ли се е нещо не знам, защото той почти не говореше тогава, сега се поотпусна, обогати речника, когато се престраша да го пусна пак се надявам да ми разказва какво става там Confused

# 10
 • Варна
 • Мнения: 22
Записан е в пета група и от там е случката. А относно болестите при нас положението е същото. Сега за 5 дена ясла пак е със сополи и кашлица и ще се лекуваме.   Според нашата лл момчетата са по- податливи към ясленските болести.
Какво да ти кажа със сигурност щом плачат и се дърпат не им е хубаво там или поне още не са свикнали. Отделно явно още след 2-ия ден престой там вече започват да се разболяват и да се чувстват отпаднали или нещо да ги боли, а не могат / моя поне още не говори/ да си кажат пък ние ги водим докато симптомите вече се появят и разберем, че пак са лепнали нещо. 
Относно последното – със сигурност при различните възпитателки си прекарват различно яслата. Хубавото е, че вече наистина ще ти разказва и ще си по-спокойна. Hug

# 11
 • Варна
 • Мнения: 20 597
Според нашата лл момчетата са по- податливи към ясленските болести.
Нашата по този случай вика "момче и пуйчЕ се гледат трудно" Laughing Не знам така ли е, ама ми е жал да го пускам там с ясното съзнание, че до седмица, максимум 10 дни пак ще е болен.

п.п. рожденик ли си имаш днес? Да ти е жив и здрав Heart Eyes

# 12
 • Варна
 • Мнения: 439
Ох и аз съм се замислила пак да пускам нашето чааве на ясла, но още не мога да се подготвя психически за драмите, които ще ми спретне. Напоследък уж си казва, че иска при децата, ама като ходим да плащаме таксата още щом познае накъде карам и му се дръпва боята, та ще видим колко иска да ходи.
При нас драмата е, че започна много да прави пакости и да не слуша нито нас, нито баба си и дядо си, та ми се иска малко да го повъзпитат в яслата. Така като го прочета сега доста грубо ми се струва изказването ми, но наистина започвам да вдигам ръце. Като реши да е добър равен няма, но каже ли НЕ с кран не може да го мръднеш, или аз казвам НЕ то ме гледа и прави беля, а разбира абсолютно всичко и дърдори като латерна.
Иначе е в 4та група, не мога да дам адекватно мнение защото не е ходил кой знае колко, но пък съм доволна как оправиха площадката, сградата. Старшата сестра малко ме дразни, че всеки път ми вдига гири кога съм щяла да го пускам. А аз си плащам като поп- казала съм да го водят колкото дни си искат- практически той на хартия ходи повече дни (10-15 дни месечно) от някои реално боледуващи деца.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 22
Разбирам ви много добре във всеки аспект. И ние след втората годинка навлязохме в бебешкия пубертет и положението е неудържимо.  #Crazy Само нерви да имаш друго не ти трябва.
Гери, и аз се чудя защо допускат, че някой нарочно няма да си води детето. Ми, ето моя ходи пет дена плащам повече от 30лв. такса в този случай, давам пари за лекарства, не мога да ходя на работа, гледам го сама цял ден и не мога да правя икономии от нищо нито от ток, нито от храна.
Не ми ли е по-изгодно да ходи цял месец, да ми го гледат те, да платя 50лв. такса и да ходя на работа – определено ще ми е изгодно. Но това е положението.
Желая ви късмет и много здраве на всички.   bouquet

# 14
 • Мнения: 356
Аз ще побутна темата с надежда някой да се включи. Някоя мама има ли впечатления от г-жа/сестра Дойнова (мисля така й е фамилията, тъмнокоса е) в момента е в 8ма група? Другите 2 госпожи са Райчева и Янкова, това пояснение е ако съм объркала името на първата. Но питането ми е са мо за Дойнова.

# 15
 • Мнения: 356
Аз ще побутна темата с надежда някой да се включи. Някоя мама има ли впечатления от г-жа/сестра Дойнова (мисля така й е фамилията, тъмнокоса е) в момента е в 8ма група? Другите 2 госпожи са Райчева и Янкова, това пояснение е ако съм объркала името на първата. Но питането ми е са мо за Дойнова.
Коригирам се, фамилията е Добрева.

# 16
 • Варна
 • Мнения: 439
Съжалявам, нямам впечатления. То аз нашите още не мога да ги науча- коя е леля, коя е учителка, колко са на смяна  newsm78

Нещо притеснява ли те, че питаш?

# 17
 • Мнения: 194
госпожата е Добрева не Дойнова

# 18
 • Мнения: 194
и какво искаш да знаеш за нея

# 19
 • Мнения: 194
абе новак ти май не знаеш ,че в яслите няма учителки а само МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ

# 20
 • Варна
 • Мнения: 22
Здравейте, аз мога да споделя, че Дани вече успешно посещава яслата. Хъм, буквално от един ден беше промяната, което е много странно. Shocked
В тази тема може да обменяме опит как се борим със сезонните болежки, не всички се разболяват от яслата то е ясно, но често ще боледуват от сходни неща.
Ние хванахме някакъв летен вирус, според док. и сме си в къщи на Изопринозин, Калциев глюконат и Личен сед сироп, от който съм много доволна. 3 дни вземахме нещо за разстройството, но забравих какво.
Детето беше с разстройство първите дни/без повръщане/, кашлица и сополи без температура. Остана само кашлицата, която при нас винаги е проблем и се чудя другите джипита как подхождат?

# 21
 • Варна
 • Мнения: 25 572
Аз да се включа с малко информация, ако някой се интересува покрай новия прием на деца. Моята дъщеря приключи с яслата в края на миналия месец. Сега сме си един месец вкъщи и от 1 септември тръгва на градина. Оказа се, че аз май съм единствената "балама" в групата, която си отписва детето по-рано, а не го държи до последно там преди да тръгне на градина, но това е въпрос на лична преценка. Моята дъщеря беше в 4 група, при госпожа Димитрова, госпожа Иванова, а другите две ги знам само като леля Тони и леля Елена. Искам да ги похваля за всичко, което направиха и да благодаря на съдбата, че имахме късмет да бъдем в тяхната група. Изключително съм доволна от отношението им. Дъщеря ми тръгна на ясла на годинка и три месеца, отначало на полудневна, защото нямаше места, после на целодневна. Заслугата за махане на памперса и минаване изцяло към гърнето беше само тяхна. Отношението им винаги е било страхотно, детето се адаптира много бързо и ходеше с голямо желание. Дано и в градината случим на такъв персонал.

# 22
 • Мнения: 635
аз мога да споделя ,че в началото много се притеснявах, но моето дете беше в 5та група и съм много доволна, обикна госпожите и всички бяха много добри и мили . Г-жа Димитрова и Пенева, леля Нели и леля Ванчи Благодаря им.

# 23
 • Варна
 • Мнения: 439
HighSpeed децата ни са били в една група! Аз съм майката на Самуил.
Аз също съм доволна от екипа. Е, имало е моменти да ми правят по някой друг фасон най-вече леля Тони ако закъснеем за закуска, но я разбирам жената.
Хареса ми, че и никога не ни поискаха нищо за разлика от градината. Е, ние направихме дарение саплно бельо за цялата група още миналия Септември, а той реално тръгна сега Април, но като цяло никога не са ни търсили пари за консумативи, играчки и т.н.
А за държането в яслата аз реших да го оставя, защото за 4мес така и не спря да реве сутрин, а ако е бил седмица-две вкъщи пак все едно започваме отначало. Всеки път едни и същи панаири.
Ама да ти кажа не съобразих нещата с приема на "бебетата" и гледам дори дечица, които не плачеха сега са тревожни сутрин.
Та се замислих дали да не го спра по-рано.

# 24
 • Варна
 • Мнения: 25 572
Герито, аз съм майката на Христиана. И ние дарявахме това онова, но винаги съм давала от сърце. Никога не съм се чувствала длъжна и с изключение на един случай, когато събрахме всички по двайсетина лева /не се сещам сега за какво бяха/ никога не са ми искали нищо. В крайна сметка за мен най-важното е детето ми да се чувства добре там и благодарение на персонала това беше постигнато.

# 25
 • Мнения: 12
Моя син беше в 1ва група.Сега на 31-ви беше за последно. Той не разбра ,че повече няма да ходи ,но лично аз си го преживях. Невероятни са г-жа Николова и г-жа Стоянова ,леля Дари и леля Мари.
Един два дена плака и това беше.С желание се ходеше всеки път  Simple Smile
Живи и здрави и дъщеря ми ще ходи там ако имаме късмет  Peace
Пари на всички вземаха по 20 лева за моливи и други занимавки за децата. Много съжалявам ,че не е ОДЗ и не ис остана там,но сега се надявам в градината да случим отново на ЧОВЕЦИ

# 26
 • Мнения: 1
Включвам се и аз към темата момичета.Ние сме в 4-та група от близо месец, но не сме се адаптирали.Сега  ще отсъстваме дългосрочно, защото детенце падна и си счупи ръчичката.Не знам като дойде време да се върне какво ще правя....

# 27
 • Мнения: 6
 Някаква информация за 6 та група в иглика? Никъде няма инфо. Моля за мнение или лично впечетление.мерси

# 28
 • Мнения: 26
Здравейте,  cvetanaivaova! Синът ми изкара 1 година там и не искаше  да чуе за тръгване на детска градина. Доволна съм, не се притеснявайте. Ако имате нужда от повече информация - пишете ми на лични.

# 29
 • Варна
 • Мнения: 22
Дърпане на уши, крясъци, обиди и изолация на съвсем малки деца в ясла във Варна (ВИДЕО)

https://novavarna.net/2017/04/26/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%BF%D0%B0% … 0%B0%D1%86%D0%B8/
Честно казано след първия ми коментар в тази тема при моето дете имаше промяна, личното ми съмнение беше, че който трябва го е  прочел и е направил някакви препоръки/ аз си мисля, че това е директора/. Няма никаква друга логика проточилата се ‘адаптация’ да се случи после за една седмица. Разбира се в изолатора им е стоял и моя син не един и два пъти нищо, че е най – кротък и безпроблемен, е така от злоба  към мен. Както и да е ние сме се отървали от всички и посещаваме градина, слава богу без никакви проблеми. За разлика от предишната майка, ние пък бяхме много щастливи да приключим с ясла Иглика, въпреки че втората половина от престоя ни премина добре, ама.....спомена от първата е противен.
Т. нар. лелки в тази, а сигурно и в някои други групи делят децата. За да мине безпроблемно един такъв престой в подобна група трябва на две годинки:
-  детето да говори и споделя с родители;
- да се адаптира от раз, без да плаче;
- да ходи само на гърне и да е без памперс;
- родителите да са слагачи, разбирай подмазвачи;
- да сте роднина на  някой от персонали;
- детето да е много оправно и нахакано /може, може и при две годишните/;
- и др. подобни
Хубаво е да се знаят тези неща, за да може всеки родител да си направи сметката. Ако  повечето от тези условия не са налице проблеми ще има, щото 1/2 от персонала е мноооого изнервен./по отношение на чуждите деца/
Да се ‘пропуска’ директорката в подобни казуси не е много добър вариант, нищо че тя не е работодател на т. нар. лелки, все пак тя им е ръководител, а и обективно конкретно тази не е лош човек. 
В репортажа ми направи впечатление че мед. сестра, която иначе е много hard с родителите и е много над нещата, за каквото и да става въпрос – това не е проблем, онова не е проблем - не можа да си спретне изречението.  Та на едно тържество беше с внучето, което не спря да реве и да се дере,  ама нали си е нейното проблема е никакъв, а на чуждите може и успокоително да им бият в крака, шото нямало нерви е магазина.  newsm78

# 30
 • Варна
 • Мнения: 20 597
И аз съм втрещена от репортажа, цял ден за това мисля. Просто брутални думи и отношение. Сега прочетох какво съм писала в тази тема и ме заболя отново. Общо взето почти до края не свикна моя син, накрая щях да го отписвам, започна да ходи пак само по половин ден, защото плачеше, чак изпадаше в истерия, странеше от децата и сестрите. Тогава не можеше да говори като хората и да обясни какво точно го тревожи, но впоследствие, когато тръгна на градина (от първия ден с усмивка и желание) много пъти ми е казвал, дори без да го питам "госпожите в градината са добри и ме обичат, в яслата не ме обичаха и ме оставяха да плача". Минимум това им е било "отношението" за да реве и истерясва така. За съжаление и аз съм била тъпа, дори през ум не ми е минало, че има устройства, с които мога да науча какво се случва там.

# 31
 • Варна
 • Мнения: 25 572
На мен ми е много интересно да чуя в коя група е ставало това, защото ние бяхме в същата ясла, 4 група и да чукам на дърво, но проблеми никакви не сме имали. Дъщеря ми от ден първи до последно ходеше с желание, а за подхода на госпожа Димитрова към децата мога само шапка да й свалям. Аз репортажа не го гледах, но от статията не ми стана ясно коя е групата и коя госпожата, знае ли някой?

# 32
 • Варна
 • Мнения: 20 597
И на мен ми е интересно коя е групата, но не са съобщили до момента. Ние бяхме в 6-та. Вчера пак питах сина ми дали си спомня яслата, каза че я помни и повтори това, което ми е казвал преди - никой не е бил груб с него, не му е крещял и не го е заплашвал. Само са го оставяли да реве и "не са го обичали".

# 33
 • Варна
 • Мнения: 439
И аз съм втрещена от репортажа, цял ден за това мисля. Просто брутални думи и отношение. Сега прочетох какво съм писала в тази тема и ме заболя отново. Общо взето почти до края не свикна моя син, накрая щях да го отписвам, започна да ходи пак само по половин ден, защото плачеше, чак изпадаше в истерия, странеше от децата и сестрите. Тогава не можеше да говори като хората и да обясни какво точно го тревожи, но впоследствие, когато тръгна на градина (от първия ден с усмивка и желание) много пъти ми е казвал, дори без да го питам "госпожите в градината са добри и ме обичат, в яслата не ме обичаха и ме оставяха да плача". Минимум това им е било "отношението" за да реве и истерясва така. За съжаление и аз съм била тъпа, дори през ум не ми е минало, че има устройства, с които мога да науча какво се случва там.

Аз откакто гледах репортажа си мисля за същото. Как детето ми постоянно плачеше и не свикна с яслата. Как ми се свиваше сърцето- миличкия дори бос е вървял до яслата, защото не иска да се обува и да тръгва. Боже, това чувство за вина не знам как ще го преживея! Защо не послушах детето си... имах някакви подозрения за лошо отношение, но и се колебаех дали пък не са прищевки. Дори да не са му правили на него нищо, дори да е нямало физическо насилие- определено децата са се наслушали на вербални атаки... Sad

# 34
 • Мнения: 2
Детето ми посещаваше Иглика ,боледуваше всеки месец,малко персонал се грижи за 25 деца в група,хигиената е съмнителна .Сутрин преди закуска не се мият ръцете ,следобяд също.Всички родители трябва да имат мнение по отношение на тези неща.Условията за отглеждане в тази ясла не са добри.Моя близка работеше там ,но я отстраниха по заобиколен начин заради често отсъствие заради болнични .Не препоръчвам това място.

# 35
 • Мнения: 343
Чета с интерес коментарите относно адаптация . Моето дете не се адаптира бързо и продължава да плаче там през целия 1 час докато е в яслата . Плаче неистово и ужасено! В 4-та група е. Не знам честно казано какво да си мисля и каква ли е причината . Първата седмица ходи без рев и игра с деца и играчки. Имаше малко прекъсване и сега пак вече втори ден , още по пътя ( познава маршрута) започва да плаче с огромни сълзи и не е Болшой театър , определено .
Не знам , не подценявам опита им на тези сестри , и начините за приобщаване на децата . Но това дете да не иска да погледне играчка, деца .... при условие , че тя е изключително контактна и обожава деца , сама търси контакт и танцува навсякъде само да чуе музика .... А там да реве и да е неконтактна (???) за мен говори за “има нещо” подозрително тук . Според мен сестри или лелки са се скарали на нея или друго дете , което я е изплашило. Аз не мога да си позная детето направо ! Реве цял час ! Моето дете реве изключително рядко, не е инатливо .... не е асоциално или да си е самодостатъчно в ежедневието ... Просто ако продължава това , ще искам от директорката разговор , смяна на групата и после отписване вече ... За мен това не е нормално такова неистово плакане , отказ от всичко . Днес сестрата дори не ме остави да си изкажа дори въпроса - започна като латерна нападателно да се защитава - как така съм си позволила да ги обвинявам ?!? Че са ми се карали или удряли ( това даже не съм си го и помислила , камоли изрекла) детето?
Аз въобще не исках да излиза така.  А просто да обсъдим адаптацията и че смятам , че има нещо притеснително.
Отделно цял ден си мисля, че сега ще се окаже в негативна насока спрямо отношението към моето дете , защото ще излезна “проблемна майка”. Което не ми беше целта на разговора с г-жа Димитрова , а просто търсех някакво успокоение , че нищо не се е случило и че другите деца също са минали през това . Като ми каже някоя майка как вече след няколко дни оставят детето да обядва там и увеличават времето , чак не мога да повярвам , че нищо не се е случило спрямо моето дете , за да става от ден на ден все по-зле! Все пак и децата усещат негативната енергия към тях , или пък въобще хората по различен начин .
Не подлагам на съмнение уменията на сестрите там, опитът им с деца , но никой не може да ме убеди , че детето ми реве на инат или от глезотия там, и че да не се притеснявам защо не може да се адаптира !

# 36
 • Варна
 • Мнения: 20 597
По принцип често се случва след прекъсване в ходенето нещата да зазлеят. Моят син ходи 3 седмици без особени драми, след което се разболя и после всяко следващо пускане на ясла беше кошмарно, съпроводено с рев и търкаляне по земята. Реално свикна отново месец преди да приключим с яслата.

Общи условия

Активация на акаунт