Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

 • 152 573
 • 777
 •   1
Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 3 325
ДОБРЕ ДОШЛИ В НОВАТА 136 ТЕМА!

Моля, преди да пишете в темата да прочетете правилата

•  Постове от сорта: "Запис" „Записвам се за да ви следя” или "Благодаря за новата тема" или емотикончета вместо "Здрасти", са неприемливи и нежелателни. Използвай бутона "ИЗВЕСТИ", предоставен от БГ МАМА, за да следиш темата.
• Имате право да публикувате снимка на своя торта, само ако сте коментирали поне 5 торти преди вас.   Колкото и да сте новаци при тортите, все нещо ще ви е впечатлило в тортата, която “не смеете да коментирате“. Ако виждате грешка или имате друго виждане – посочвате. А, не празни коментари – "Твоето е върха" , "Не мога да коментирам".
Ако не желаете да коментирате, публикувате тортата си в ТОРТЕНАТА ГАЛЕРИЯ, а не в темата.
• Да не се публикуват постоянно повтарящи се торти. Всеки знае за себе си, че тази торта я е показвал и няма смисъл да се повтарят. Като изключение, могат да се показват с линк-препратка към албума.
•  За да се избегнат постоянно повтарящи се дискусии на една и съща тема, на въпрос ще се отговаря, ако не е бил засяган в текущата или предходната тема,  или ако отговора липсва  в библиотеката. В противен случай, въпроса ви се игнорира и подминава. За да си спестите отговора: "Провери в библиотеката или на 1ва страница", първо прочетете наличната информация.
• Въпросите задължително се оцветяват в друг цвят, за да бъдат видими.
• Публикувайте само 1 снимка с тортата и линк-препратка към останалите снимки.
• Слагайте  задължителна препратка към рецептата, която сте  използвали или я напишете в темата.
• Хумор, шеги и закачки са позволени, стига да не обиждат или провокират останалите.
• Лични спорове и обидни обвинения са абсолютно нежелателни.
• Постовете „през един”, са нежелателни, ако не става въпрос за отговор на даден въпрос или текуща дисуксия. Можете да съберете впечатленията си от някойлко страници и да ги напишете в общ пост. Също така, можете да използвате бутона "РЕДАКТИРАЙ", предоставен от БГ МАМА.
• Винаги, когато използвате чужда идея, или копирате модела на някой друг, го цитирате при показването на тортата ви.
• Когато публикувате торта и получите въпрос, свързан с нея, редно е да отговорите на него.

Моля,  преди да зададете въпроса си в темата, първо потърсете отговора по-долу на същата страница или тук:
Т О Р Т Е Н А   Б И Б Л И О Т Е К А - Основна информация за начинаещи и рецепти
БЛОГ БИБЛИОТЕКА
http://www.lovelytutorials.com/forum/ Руски форум, подобен на нашата библиотека. В него можете да намерите всякакви постъпкови снимки и всякакви хитрини.  За да не се лутате напразно из сайта, прочетете  ТЕЗИ РЕДОВЕ
Моля ви когато задавате въпроси, ги маркирайте в друг цвят, за да изпъкват!

А това са линковете към старите темички:

ГАЛЕРИЯ ТОРТИ - Тук пускайте само снимки на вашите торти с линкове към тях и по възможност с описание на пълнежа на тортата!

Линкове към електронните магазини за всякакви сладкарски консумативи, бои и инструменти в БГ
Скрит текст:
CookiBooki - Сладкарски бои, инструменти, формички, резци и всякакви помощни материали и консумативи, фондани Satin ice, Ovalette, Regal ice, FunCakes - марципани,  SugarVeil® айсинг, суха смес.
Хcerx - Моделиращи маси Covapaste от Flemings,  , сладкарски бои, инструменти, формички, резци и всякакви помощни материали и консумативи.
Aromashouse линка излиза като рекламен спам, но се изписва *aromashouse точка com *- Сладкарски бои, бои за шоколад,  инструменти, формички, резци и всякакви помощни материали и консумативи, моделиращи маси Satin ice,  Satin Ice - Гъм пейст и др..
Hitrini - Сладкарски бои, инструменти, формички, резци и всякакви помощни материали и консумативи, фондани Satin ice, Ovalette, Regal ice, Satin Ice - Гъм пейст, Готов айсинг за декорация, PME  фондан, FunCakes - марципани, Renshaw Regalice - захарен фондан, Мексиканска паста - суха смес, Смес за Роял айсинг (белтъчна глазура) , SugarVeil® айсинг, суха смес, шаблони за торти, захарна хартия за декорация.
DECOR CAKE -  Инструменти, формички и всякакви резци
П.И.К.Ко - Моделираща маса ПикКо, Шоколади, кувертюри, блатове, кремове и други сухи смеси,  и всякакви помощни материали и консумативи.
Gastrogroup - Инструменти, формички и всякакви резци
Almalibre - Сладкарски консумативи
Магазин Слънчоглед - магазин за художествени материали, от който може да се намерят много полезни инструменти, шаблони и др.
lobbi bg - Суровини за хранителна промишленост
СЛАДКАТА КЪЩА - Шоколади, кувертюри, блатове, кремове и други сухи смеси,  и всякакви помощни материали и консумативи
СЛАДКО ХОБИ - Сладкарски бои, инструменти, формички, резци и всякакви помощни материали и консумативи
За повече инфо, погледнете в библиотеката.

Най-често задаваните въпроси и отговори към тях:
Скрит текст:
В: Задължително ли е да се сложи крем под захарното покритие и какъв?
О: Задължително се слага! , Защото иначе прозира, става неравно и има опастност да се свлече покритието! Най-добре е да се сложи маслен крем (слага се много тънък слой, който не се чувства при консумация), леко разреден кайсиев мармалад, който се оставя да позасъхне или шоколадов ганаш, но с повече шоколад за да държи добре! Може да овкусите с ванилия или есенция масления крем. Може да се смесят финно смляни трохи от блатове с маслен крем или течен шоколад. С тази смес се шпаклова тортата. Идеално изравнява повърхността и предпазва покритието от разтапяне поради допир с пълнежа на тортата.

В: С кои захарни покрития се работи най-лесно и какво да избера?
О: За начинаещи препоръчвам марципан Варна или млечния марципан, евентуално захарното покритие от бонбони marshmallows. Но и тук както при други рецепти важи - всяка от нас си избира тестото, според това как се и работи с него, какъв е вкуса му, какви са продуктите, които се използват. Затова препоръчвам, ако сте начинаеща, опитайте различните видове покрития и намерете това, което е най-удачно за Вас и Вашето семейство! Рецепти за домашно приготвени покрития, има в Библиотеката. Т. 1.5.  Шоколадовите фондани са в т. 1.6. Готови покрития могат да се закупят от магазинито онлайн по-горе или от складовете, изброени в библиотеката. Точка 2.2.

В: Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
О: Най-бързо се втърдяват захарните покрития в които има желатин, затова са подходящи за по-сложни и големи фигурки, които трябва да изсъхнат по-бързо! По принцип важи, че ако правите фигурки или цветя за тортата, е добре да са правени поне ден-два по-рано за да са напълно сухи. Готовите фигури НЕ СЛАГАЙТЕ в хладилник. Те се сушат поне 24 часа на открито /може да покриете със салфетка за да не са прашат/, след което приберете в картонена кутия, която няма да ги запарва. Кутията дръжте в шкаф, не в хладилник.

В: С какво се слепват елементите на фигурките и с какво се залепват самите фигурки към тортата?
О: За лепило може да послужи лепило направено от разтворена във вода Тайлоза. За дребни елементи, може да се ползва чиста вода. Намазва се с четка и се прикрепя към фигурата. Също така, може да се използва глюкоза, айсинг или размекната с вода моделираща маса. Трябва да се постигне полукашава консистенция. Със същите смеси, се прикрепват фигурите към самата торта. За прикрепване, може да се ползва и маслен крем или разтопен или течен шоколад.

В: Колко дълго издържат захарните покрития?
О: Издържат доста дълго - в хладилник поне 2-3 месеца, защото са с много захар, която е един вид консервант! Независимо от моделиращата маса, тя трябва да бъде добре увита във домакинско фолио. В пакета не трябва да има въздух, защото той втвърдява покритието и го прави негодно за употреба. Ако масата е засъхнала, опитайте се да я размесите с малко ГЛИЦЕРИН/ГЛИЦЕРОЛ, който можете да закупите от всяка Аптека. Някои покрития реагират добре и на премесване с леко омазнени с олио ръце.

В: С какво да почистя нишестето от готовата торта?
О: Първо изчеткайте тортата с мека четка. Много подходящи са ЧЕТКИТЕ ЗА РУЖ. Може да опитате и с мека гъба. Ако и това не помогне, натопете мека гъба във водКа или друг алкохол и почистете тортата. Алкохола се изпарява и не остава миризма. По този начин обаче, ще получите лъскава повърхност.

В: Глюкозата  от аптеките, подходяща ли е за заместил на стандартната глюкоза?
О: Категорично НЕ! Използвайте глюкозата в бурканчета, която се продава в повечето хранителни магазини. Гъстотата и варира от консистенция на боза, до гъста смес, която дори не се излива от буркана. Свойставата и  са еднакви, обаче. Обикновенно глюкозата стои на диетичните щандове. Има и пакетчетата със прахообразна глюкоза. За момента обаче, не се знае как да се използва в сладкарството. Ако не намерите глюкоза, може да използвате мед със светъл цвят и по-голяма гъстота. Меда обаче, променя вкуса на покритията и често ги прави меки и трудни за съхнене. Не всяка рецепта може да се промени с мед. Най-добрия вариант е, да си намерите глюкоза.
В: Как се залепва вафлената плака /картинка/ към тортата?
О: - За плаката се използва Фарситура Кристалина. Това е безцветно сладкарско желе, без аромат. Мястото за плака задължително се намазва с Кристалина, независимо дали е покрита с чаршаф или е измазана със сметана, маслен  или друг крем.  Кристалината се загрява в слаба МВ, и се разстила равномерно върху тортата. Плаката се притиска върху Кристалината и се избутват всички мехурчета въздух. Отгоре се залива отново с Кристалина и с мокър нож или шпатула се изравнява повърхността, като по този начин се пукат и мехурчетата които се образуват. Фарситурата не е задължителна за отгоре, може да се пропусне, зависи от търсения ефект на продукта. Не дръжте плаката върху торта повече от 48 часа. След този срок, цветовете започват да се размиват и размазват.
Плаката може да се залепи с чист маслен крем или сладк. лепило, но по този начин става гумена и неприятна за ядене. Не омеква и в повечето случаи се набръчква.
Фарситура Кристалина може да се закупи от "Змееборец" или склада на "Илчовски". Вафлени плаки също се разпечатват на двете места. Адресите може да намерите в библиотеката. Някои от онлайн магазините, изброени по-горе също предлагат фарситура и разпечатване на плака.

В: Как да си подбера хубава картинка за разпечатване на вафлена плака?
О: Изберете си снимка с висока резолюция. Минимум 600х600 . Ако намерите 1024 пиксела - още по-добре. Колкото по-висока е резолюцията на снимката, толкова по-чисто копие ще се получи. Подберете снимка с по-малко тъмни цветове. Снимки с тъмен фон и тъмен централен обект не са подходящи. При разпечатването, рискувате да се слеят и да виждате само светлите елементи.

В: Как да си направя езерце, река, вода?
О: Най-добре се получава с Фарситура Кристалина. Тя не разтапя и не размеква покритието на тортата. Оцветете го с боя, загрейте го леко ако се налага и го разлейте на желаното място. Същото може да се постигне със светъл мед или друго светло желе. Вълнички могат да се направят с маслен крем.
Желатинът НЕ Е подходящ върху фондан. Той размеква и разтапя покритието. Можете да сложите парче найлон върху мястото и отгоре да налеете леко стегналия желатин. Така ще изолирате покритието.
С обикновен маслен крем, оцветен в подходящ цвят, също може да се постигне ефект на вода. Разбита сладкарска сметана също. Но, за лъскав цвят и най-добра имитация, най-подходящо е желето.

В: Как се реже блат за торта, как се сиропира?
О:Винаги правя блатовете поне ден преди сглобяването на тортата. Иначе при рязане се ронят и късат. Трябва да са абсолютно изстинали. Същото важи и за кремове, а сиропирането на блатовете се прави също със студена течност. Освен това гледайте да не я сиропирате много - има опасност да се разтече.

Няколко съвета за рязането на блатовете:

Блата трябва да е студен.
Изберете най-дългият нож, който имате и добре го наострете.
Мислено си разделете блата така, че всеки слой да е около 1-1.5 см висок.
Сега ако сте десняци (ако сте леваци, действайте противоположно) сложете лявата си длан на блата и през цялото време притискайте с цялата длан блата. Не много силно, но не и леко. Сега с дясната ръка в която е ножа, започнете да режете най-горната част на блата но само около 2см навътре,, като с лявата ръка леко завъртате блата(като продължавате да притискате).Гледайте да държите ножа хоризонтално и да спазвате  мислено дебелината на слоя.. Когато блата ви е разрязан така по цялата дължина, започнете да режете вече по-дълбоко, като следвате вече направения разрез. Лявата ръка продължава да притиска. Ножа извършва движението на трион(като при рязане на хляб).
Особенно подходящ е ТОЗИ ИНСТРУМЕНТ. Евтин е, намира се в повечето големи вериги магазини и има възможност за регулиране на дебелината на блата. В комплекта има и резервна "струна"
Блатовете се напояват по различен начин и с различно количество сироп.  Ако ви трябва леко сиропиран блат, нанасяйте сиропа с четка. Ако ви трябва по-сочен блат, разливайте с лъжица. Следвайте стриктно рецептите. Някои блатове НЕ се напояват.

В:Как се използват прахообразните сладкарски бои?
О: Направете си първо цялата захарна маса и после разделяйте според това какво количество ще ви е нужно. Боичките разтворете в няколко капки вода - не много - само колкото да се разпуснат. Добър вариант е, сухата боя  да се разтвори в малко безцветен алкохол, например водКа. Някои ползват медицинки спирт от аптеката.  СБезцветна ракия също върши работа. Ако разтваряте по-голямо количество боя, може да добавите и пудра захар. Целта е да постигнете консистенция на кашичка, която много по-лесно се смесва с моделиращата маса и не я разкашва толкова много, колкото само втечнената боя.
В: Как да сглобя и нарежа многоетажна торта?
О: - Предварително се приготвят тортите за всеки етаж. Всяка торта трябва да бъде на собствена подложка, която да е изрязана с размера на тортата. Добре е да се остави по 1-2 мм подложка. След измазване и покриване, тези резервни мм изчезват. Етажите се измазват поотделно с маслен крем и се прибират в хладилник за да се стегнат. Дайте им поне 4-5 часа. Най-добре цяла нощ. Етажите се покриват поотделно и отново се прибират в хладилник. Във всеки етаж /без най-горния/  н се забиват подпори. Дори тортата да е малка и да изглежда лека и стабилна, подпорите са задължителни. Много хора използват специални бамбукови шишове, които обаче са скъпи в БГ. За по-малки торти, използвайте обикновенни пластмасови сламки за напитки или шишчета за месо. За по-тежки конструкции, увеличете броя на сламките и в тях допълнително пъхнете шишчета. На много места се предлагат дебели коктейлни сламки. Те са достатъчно издържливи. Нагледен урок за сглобяване на самите етажи, можете да видите ТУК. Между етажите е добре да се сложи спойка. Маслен крем или айсинг е добре. Етажите се редят ЗАЕДНО с подложките. Те изолират тортата от покритието на долния етаж, държат я права, спомагат слепването на етажите и предпазват от пропадане на етажите. Дори двуетажна торта се изгражда със отделни подложки. Методите за рязане на многоетажна торта са 2. Режат се директно, без да се разглобяват отделните етажи. започва се от най-горния малък етаж. Ножа опира в подложката и предотвратява сриването на тортата. 2рия начин е да се подпъхне нож или шпатула под подложката на горния етаж, да се свали  и да се реже самостоятелно. Не забравяйте, че отдолу има крем, който ще цапа.
Полезни съвети! Справочник за подправки! Мерни едниници!
 
ПРИБЛИЗИТЕЛЕН БРОЙ ПАРЧЕТА В ЗАВИСИМОСТ ОТ РАЗМЕРА НА ТОРТАТА

Кръгли торти:

Ф30- 18-20п.
Ф28- 16-18п.
Ф26- 16п.
Ф24- 12-14п.
Ф22- 12п.
Ф20- 10-12п.
Ф18- 8-10п.
правоъгълна 30х40см - 24-32п. зависи от размера на парчето.
Когато правите многоетажна торта, независимо от формата,  добре е да спазвате правилото за рамер на етажите. Всеки етаж се намалява с 10 /8/ см, за да се получи добра пропорционалност на готовата торта.

Ако искате да поздравите някой по случай празника, подарете му тема ТУК

Моля, ако не можете да качите вашата снимка или да сложите линк с препратка, упражнете се ТУК

РАЗМЕРИ НА ЕТАЖИТЕ ПРИ МНОГОЕТАЖНИ ТОРТИ:
Идеи и сътношения на различните нива можете да изберете ТУКПоследна редакция: нд, 08 мар 2015, 10:28 от Редактор*

# 1
 • София, България
 • Мнения: 1 917
Благодаря ви момичета за съветите и забележките, вземам ги предвид.  Hug

Сънфлауър, дай ги тия кокосови блатове и лимонов крем, заинтригува ме. Много ми харесват цветовете и на двете торти, много са ... стилни някак.

Мегало, Кити е много сладка, пастелните цветове също много ми допадат, само балона не ми прилича много на балон. Твърде е кръгъл може би  Thinking

# 2
 • Мнения: X
Направо си прехвърлям поста тук
Moмичета, имам въпрос към тези, които покриват подложките с фондан, знам че се коментираше някъде назад, но ми е трудно да го намеря. След като покриете подложката с фондана как постявяте тортата отгоре без да повредите или фондана на подложката или ръбовете на тортата, моята винаги и смачквам леко ръба при преместване в/у поднос например.

Ето моята последна и 10та торта с фондан, забележки има много, фондана с който я покрих се цепеше и пукаше адски, обувката се наложи да я направя за една вечер и не беше перфектно изсъхнала и на места има дефекти. Розите ми са дебели, първите които правя и то от мек фондан с малко тайлоза, беше кошмарно, следващият път ще си взема гъмпейст.
Дантелата е текстилна, все още не съм се сдобила с молдове за захарна.

Вътре тортата е кокосови блатове с лимонов крем, заквасена сметана и малини. Тук също имам някакъв проблем в последните две торти. Блатовете ми стават ужасно ронливи, предполагам се дължи на лош или много бакпулвер, защото някой от блатовете съм ги правила и друг път и не са били такива  newsm78 . Ето снимките, втората е френска селска, набързо шприцована за офиса Simple Smile


Eто двете рецепти, от които сътворих блатовете и кремовете:

http://illusion123.wordpress.com/2013/07/30/raspberry-coconut-cake/
http://sunshineskitchen.com/coconut-rainbow-cake/

# 3
 • Мнения: 44
Момичета ,благодаря за мненията!Наистина перлите са в повече , даже не си личи формата на кутийката - шестоъгълник. исках да махна някои ,толкова трудно ги закрепих ,после няма махане.Свекървата е била много приятно изненадана.
tedito S дантелата е с  гъм пейст и резец пачуърк кътър.За подложката използвах печати докато още не е изсъхнала.Твоята дантела от двукомпонентната смес ли е ?
    И на работа ходиш ,и даже време ти остава за торти. Браво!!!По телевизията и без това няма много интересни предавания.
Sunflowers последната тотра я повдигнах с ръце от двете страни и я пренесох без проблем въру покритата подложка.Иначе може да си изрежеш подложка  колкото е тортата и да я пренесеш върху покритата подложка като придържаш от двете страни  с две шпатули или нещо подобно.Можеш също да разточиш по голямо парче фондан и да покриеш едновременно и тортата и подложката ,но ще са в един цвят .

# 4
 • Пазарджик
 • Мнения: 169
Sunflowerss тортите ти страхотни   bouquet Имам едно въпросче-С какъв крем шприцова втората торта?

# 5
 • Мнения: 159
Здравейте момичета. Какъв крем използвате за измазване освен ганаш и маслен, ако тортата не се покрива с фондан? Трябва да се заглади максимално добре и в същото време да не се стопят фигурките отгоре, които ще са от фондан. Благодаря ви Simple Smile

# 6
 • София
 • Мнения: 739
Здравейте и от мен, не съм писала отдавна, защото не съм правила торти. Освен че нямаше за кого съм и на диета Embarassed, но вчера имах РД и нямаше как да не сътворя нещо.

Sunflowerss много са красиви и двете торти, първата има някои дефекти,които ти си споменала - фондана се напукал по ръбовете, обуката не е равна при снаждането. Подложката е супер ефектна - ти ли я прави или е чиния.

мегало тортата на кити е много красива, на мен цветовете ми идват прекалено бледи, аз харесвам ярките детски торти, струва ми се, че е нераван под фондана.

jiorjita на мен тортата ми харесва, не мисля че и липсва нещо, както са ти казали се виждат неравности и някак си ми идва грубо припокриването на парчета отделни цветове, аз бих ги наставила, а не припокрила или пък да ги боядисаш отгоре

teditoS тортата с обувките е много хубава и добре изпипана, само наистина не се открояват тези обувчици

радос много добър първи опит, проблемите са ти ги казали, сега вече може да се развихряш.

Ето и моята торта за РД, не исках да е с фондан, защото не сме му фенове, но пък исках красива торта. Цветовете са много хубаво лилави, но не знам защо така изглеждат на снимката. Имам някои проблеми, които открих, но искам да чуя вашето мнениеСега ще правя торта за една сватба, дано не се изложа. Нямаше да имат торта за сватбата и реших да взема нещата в свои ръце. Понеже ще я транспортирам надалеч ще е само кекс, покрит с фондан.

# 7
 • Мнения: 46
Леле.. както се казва "докато се обърна и.."  Joy

Sunflowers, и аз се чудя същото. Как не се наранява фондана по подложката в момента на дръпването на ръката/шпатулата и "падането" на тортата върху подложката?  newsm78  Но аз веднъж покрих подложката и май повече няма да повторя - като се пренася тортата е супер неудобно, защото вероятността единият ти пръст да се отпечата върху нея е голям.. А ти ми кажи как така го правиш винаги този маслен крем и изглежда супер? Аз днес правих (обикновено правя ганаш), но се усеща захарта някак.. леко хруска. При теб така ли е? Не личи да е дата, но то и на моя не личи, ама като го опитах  Confused

vilana, това пачуърк ми е адски непознато като техника. Браво! Да, дантелата ми е двукомпонентна от Кадемлия. Евтина беше. В сладката къща беше по-скъпа, но нямаха налична.

pam _uk, аз знам че се измазва под фондана с: кайсиево сладко (може би може и с друго, но аз това съм срещала най-често), ганаш (моят фаворит) и маслен крем (мразя го  Joy). Но щом искаш нещо гладко - ганаш. Но не разбит с миксера като за мус. Аз измазвам с него и го заглаждам като огледало.

мегало, за малко да те пропусна и се сетих, че един балон ми взе акъла! Как направи балона?? Как направи въжената "кошничка" с такова равно въже? Котето вътре е супер, подложката и надписа - супер! Дори и облачетата са много сладки, защото не са в стандартни цветове и са сложени много идейно.. и не са стандартните пухкави облачета. Въобще страхотна торта, в много приятни цветове! Кажи за балона, че утре ще го мисля цял ден  newsm78 Joy

От мен едно Барби! Гледала съм стотици торти Барбита и винаги съм се чудела как ще стане това. Гледала съм много клипчета с различни начини и техники. Но все си казвах "абе изглежда лесно, ама аз няма да мога"! Е, пробвах се. Барби стана малко бременна - трябваше да отрежа отпред роклята, ама не посмях. Страх ме беше да не изкривя формата. Вътре са 2 рецепти за шоколадов блат (Perfect chocolate cake for carving или нещо подобно) и обикновен бял пандишпан. Кремът - заквасена сметана, Маскарпоне, кремче Оле ванилия и банани. Не обръщайте внимание на прическата, моля  Naughty Получих съвет/преупреждение да не правя промени.. а така ми се искаше да я подстрижаааа  Whistling

Barbie_Mariq by teodorastefanova, on Flickr

# 8
 • Мнения: 2 727
Здравейте, моля за помощ - би ли се получил добър крем за торта от разбита сметана 30% и натурален шоколад? Как точно се приготвя и стегнат ли стои крема или може и да се разтече?

# 9
 • Мнения: 44
Tedito S ето това съм използвала за дантела:
http://www.xcerx.com/shop/product.php?id_product=88
 мегало И аз да питам за балона и въжето.Тортата много ми хареса нестандартна ,много нежна![
jorjita много хубава ,шарена торта.Само между отделните триъгълници според мен е трябвало да сложиш както отпред цветенца (това обаче изисква много време) или нещо друго за да не се виждат ръбовете.

# 10
 • Мнения: 22
vesi21 прекрасна нежна торта - много харесвам нефонданови красоти Simple Smile
Sunflowers имам проблем с отварянето на страничката на Ири, за да видя рецептата на тортата ти. Отдавна не я бях отваряла. Дали е вече блокирана? Sad

# 11
 • София, България
 • Мнения: 1 917
Веси21, и на мен много ми харесва тортата ти, само не е трябвало да я снимаш на фона на тая кошница, губи се в снимката. И друго, което не се вижда ясно - на два етажа ли е - долната част, която е покрита със захарните топчета е част от тортата нали. Можеш да напишеш рецептата за крема на Памук, гледам, че нямаш проблем с фондановите цветя върху крема, а тя питаше за такъв крем.

Тедито, Барбито добре е станало, само като че ли ми се струва, че щеше да е по-добре, ако беше още малко по широк кринолина ... не знам как да го обясня, не да пада директно надолу, а да се разширява още малко в долната част ... но явно зависи от формата на купата.

# 12
 • Мнения: 272
здравейте.

балонът на моята торта не е нищо особено, обикновена стириопорена топка, облечена с фондан и боядисана. после добавих диплите. трябваше да е от онези ретро балоните, затова и по/кръгъл, но наистина твърде кръгъл. първо мислех да правя от онази смес на марина за динозаври  Grinning, но имах един злощастен опит и нямах време за втори такъв. въжето го плетох от по две фитилчета, изкарани от почти счупения ми пистолет. след като оплета двойките, ги редя едно над друго и оставям да изсъхне. не беше никак сложно

сънфлаурс, много са хубави тортите. знам какво е да ти се цепи фондана, и на мен се цепеше сега и се наложи да изглаждам по ръба, затова и се получи малко неравно, въпреки че беше измазана мисля добре. но иначе пък нацепена. не знам кое по/добре....

веси, много е готина тортата. само цветята са малко като зелчици. цветната основа е много ефектна

тедито, барбито наистина не е с много добър ъгъл на кринолина Simple Smile. дали просто на мен не ми допадат барбенските торти или просто другите ти торти са много по-добри. на дантелата си майстор

# 13
 • Мнения: 731
 Stop влизам с въпрос: Има ли нещо по-спицифично при направата на крива торта?Една приятелка иска да и направя торта за малката,но иска да е наклонена,а до сега такова нещо не съм правила.Сега ще покажа снимка на тортата да ми кажете и главана на клоуна от какво мога да я направя и как?Много ще съм ви благодарна   bouquet

vesi21 много красива се е получила тортата.
teditoS страхотна торта барби,много нежна се е получила.

# 14
 • Мнения: X
Малко късно отговарям - подложката ми е поднос, при това неравен и неудобен, но е ефектен Simple Smile. Кремът, с който шприцовах розите на втората, е този с който измазвам 125гр масло и 250гр пудра захар + малко лимонова кора и сок за аромат. Кажете, хубави шоколадови блатове, но не тези на Ири, стават ми ронливи.

Общи условия

Активация на акаунт